Rasturnare in sant, nu am o constatare oficiala de la politie
Rasturnare in sant, nu am o constatare oficiala de la politie
cipm |
![]()
|
"Clionian" Group: Members Posts: 174 Joined: 5 April 06 From: din 'Sighiu' ![]() |
Va salut si va rog in limita posibilitatilor sa ma lamuriti daca pot aparea probleme in urmatoarea situatie :
- masina este un Clio 3 airbag frontal lateral an fabricatie 2006 - ieri (21-07-2009) pe un drum in panta usoara, in afara localitatii, am simtit ca masina intra in balans , stanga dreapta, nu am mai putut-o redresa, am lovit un parapet de beton si m-am trezit in sant proptit de un pom (dupa cum se vede in foto). Nu am avut viteza exagerata, maxim 50 la ora, schimbasem ininate de o curba in a doua, iar dupa ce am iesit am turat-o si am schimbat a 3-a. In urmatoarele secunde am simtit balansul si m-am trezit cu capul in jos. Usa era blocata si dupa o cateva secunde de panica am resuit sa ma desfac din centura si sa ies pe usa din spate. Nici un airbag nu s-a declansat (nu stiu daca este de rau sau bine). Rezultat: partea stnaga (usi) distruse, far stanga, roata stanga (cauciucul a fost sarit de pe roata - nu stiu daca a fost cauza balansului sau consecinta loviturii) distrusa, far, parbriz spart, prag indoit si partea din dreapta cu care s-a proptit de pom. Am sunat la 112, m-au redirectionat catre politie iar dupa ce au aflat ca sunt bine mersi (m-a tinut Dumnezeu si nu am avut decat o mica julitura la mana) au zis ca de aici este treaba mea si a CASCO-ului (de la 1 iulie). Nu am nici o constatare de la ei cum ca nu as fi fost baut sau altceva, sau poze oficiale de la fata locului. Masina am dus-o la reprezentanta Renault pe platforma si astazi m-am prezentat la asigurator (ASIBAN) unde am completat declaratia. Am full CASCO, mai am de plata pana in mai 2010 la BRD. Ce m-ar interesa si poate sunt printre dvs cunoscatori care cel putin sa-mi spuna la ce m-as putea astepta: 1. mi se pot imputa ca anumite daune ar fi din cauza manipularii masinii de locul accidentului al service? 2. in declaratie m-a pus sa scriu avariile. I-am zis ca nu pot sa nominalizez decat cateva (masina este la service in afara localitatii). Cum masina a fost cu rotile in sus a curs uleiul poate mai sunt si alte probleme. Daca mai sunt si alte avarii acestea se dauga pe parcurs? 3. agentul nu a putut sa vina faca constatarea (fotografiile) in prezenta mea deoarece necesita deplasarea in afara localitatii si avea mult de lucru. Mi-a dat un "Documen de introducere in reparatie" cu cateva avarii scrise +alte avarii. am insistat sa-l duc eu cu masina, insa m-a refuzat si a zis ca se ocupa el de tot. Unde ar fi mai bine sa intreb despre rezultatul constatarii la renault sau la asigurator? Sunt obligati sa-mi aduca si mie la cunostiinta constatarea pe care a facut-o el? 4. si o problema legata de rovigneta: este lipita de parbriz, parbirz care se va schimba.Va trebui sa-mi iau alta. Poate intrebarile sunt stupide, dar daca aveti cat de cat un comentariu-sfat va rog sa-l lasati si o sa-l citesc la noapte. De 18 ani nu am avut decat un singur accident usor (un taximetrist m-a lovit din spate) iar spaima care am tras-o acuma m-a facut sa nu mai gandesc prea bine. Inchid ochii si vad pomul de care m-am proptit si aud geamurile spargandu-se si nu inteleg care a fost cauza. Multumesc. |
--------------------
Renault
Clio III 1.2 16V
2006 Dynamic nume de alint 'Teo'
http://www.cmuntean.ro/site |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 05:55 |