Tutorial curatare/schimbare EGR, pentru motorul K9K-780 de pe Laguna 3
Tutorial curatare/schimbare EGR, pentru motorul K9K-780 de pe Laguna 3
itadrian |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 147 Joined: 1 February 09 ![]() |
In acest topic atasez fotografii pe care le-am facut cand mi-am verificat EGR-ul de pe Laguna 3.
Pentru a curata/schimba EGR-ul de pe K9K-780 se parcurg urmatorii pasi: - se scoate furtunul care recircula gazele arse din carter pentru a avea acces usor la EGR; - se scoate mufa de alimentare a EGR-ului; - se desfac cele trei suruburi cu o cheie de 8mm; - initial de misca EGR-ul fata-spate pentru a-l face se se miste, dupa care, prin miscari de rotire se scoate; - verificati starea garniturii de otel; - am meu nu a avut depuneri, dar totusi l-am "albit" cu niste acetona ca sa fie mai "atragator"; - se monteaza in ordine inversa. ATENTIE: cele trei suruburi nu se strang pana la "ultima suflare". Ideal ar fi sa sesizati ce forta aplicati la desfacerea lor. De mentionat, ca daca schimbati EGR-ul dupa defectare, este posibil sa fie nevoie sa se intre cu calculatorul pentru a sterge vreo posibila eroare. Pentru curatare normala sau verificare nu este nevoie. Atasez si un PDF al Renault despre curatarea EGR. Attached thumbnail(s) foto_1.jpg ( Size: 114.99k ) Number of downloads: 3678 foto_2.jpg ( Size: 102.04k ) Number of downloads: 4131 foto_3.jpg ( Size: 111.8k ) Number of downloads: 3946 foto_4.jpg ( Size: 72.31k ) Number of downloads: 3985 Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2002, Dynamique, 1,8L 16V Renault Laguna III, 1.5dci, 110cp, 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
djcristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.944 Joined: 5 October 09 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
dezactivarea EGR la diesel = cea mai mare prostie, va creste si consumul si va si mai mult fum.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
03/2008 Estate 1.5dci euro4 76kW FAP business
- DJC Dacia Logan euro4 1.5dci 50kW(68ps) ambition (fab oct-2007)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st May 2025 - 14:56 |