Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Senzor bataie, Ce rol are?

Petry
post 24 Jan 2008, 14:50
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Calafat Dolj

Va salut .S-a facut vremea mai buna si m-am apucat sa schimb garnitura de chiulasa cu ajutorul unui mecanic bunicel.Toate bune pana am ajuns la scoaterea galeriei de admisie, cand am constat ca senzorul de bataie(asa apare cu aceasta denumire in programul de pe calculator la magazinul de piese ) are carcasa de plastic sparta si atarna in cele doua fire care s-au rupt in momentul cind l-am scos.Preblema mare pentu ca aceasta piesa are un pret piperat,3.200.000 lei vechi.Ce sa spun, treba asta ma dat pe spate.Nu stiu ce rol are acest senzor daca stiti, asi vrea sa stiu asa pentru cultura mea generala.Mai departe am fost si am rectificat chiulasa:planeitate,schimbat semeringuri supape, reglat supape,schimbat o supapa de evacuare aceasta fiind defecta totul la 2.600.000 lei.Maine ma apuc sa pun chiulasa la loc si sunt tare curios sa vad cum merge motorul, sper sa nu mai intalnesc alte probleme.In rest motorul arata foarte bine, asta datorita faptului ca l-am intretinut ca dupa carte.Am eu un fix in aceasta privinta.Astept raspuns in legatura cu acest senzor. Multumesc anticipat .

24 Jan 2008, 18:38:
Am uitat sa va spun unde se afla acest senzor,sunt putin stresat de aceasta operatiune.Este sub galeria de admisie infiletat in chiulasa.

This post has been edited by Petry: 24 Jan 2008, 18:38

--------------------
Renault 25 TX 1989 Injectie 120CP - DJ06XMJ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R25_GTS
post 24 Jan 2008, 20:11
Post #2

Membru autentic

Group: Members

Salut

Este vorba de senzorul de detonatii. Sesizeaza detonatiile din camera de ardere si trimite informatii catre aprindere ca sa modifice avansul. Detonatiile apar atunci cand se foloseste benzina de calitate slaba care nu are o cifra octanica de minim 95 si se auto aprinde fara scanteie de la bujie. In mod normal cu benzina de 95 care este la noi acum nu ar trebui sa ai probleme. Dar vezi totusi poate poti sa pui la loc mufele pe senzor, el are o carcasa de plastic in exterior pentru ca sa intre bine mufa cu firele. Poate reusesti sa pui firele cu papuci auto,individual, pe fiecare fir. Parerea mea e ca si fara el ar merge, dar incearca sa-l pui totusi, e groaznic cand deschizi capota si ai un manunchi de fire care atarna si fac scurt.

--------------------
Old Romb Fan
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 12:32
Dacia