Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dacia a vandut peste 230.000 de vehicule in 2007, La nivel mondial s-au vandut 367.745 logan-uri

aphophis
post 7 Jan 2008, 11:28
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Cateva observatii:

-am exportat in franta 32.688 masini,practic in franta s-a vandut o treime din cat vinde dacia in romania
- exportul a depasit vanzarile din romania (128.411 masini la export vs 102.062 la intern)
- la nivel mondial s-au vandut 367.745 logan-uri sub diverse nume (nissan aprio,renault logan, dacia logan).

• Vanzarile totale au crescut cu 17,4 % fata de 2006
• Exporturile Dacia au depasit 128.000 de unitati
• Franta si Germania, primele doua destinatii de export
• 290.000 colectii CKD au fost expediate catre uzinele de montaj Logan din Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India si Brazilia

In 2007, Dacia a comercializat 230.473 automobile, cu 17,4% mai mult fata de nivelul inregistrat in 2006. Pe piata din Romania, Dacia a vandut 102.062 vehicule, din care 95.212 vehicule de persoane si 6.850 vehicule utilitare.

Dacia Logan, o gama in evolutie

Anul 2007 a fost marcat de o serie de evolutii importante in gama Dacia. Astfel, in luna februarie a fost lansat Logan VAN, care a devenit in scurt timp cel mai vandut model de furgoneta usoara din Romania si ale carui calitati au fost recompensate cu titlul de „utilitara multifunctionala a anului 2008” in Bulgaria. La randul sau, gama de motorizari a fost si ea extinsa prin introducerea, incepand cu luna septembrie, a unui nou propulsor diesel 1.5 dCi de 85 CP. O alta evolutie importanta o reprezinta introducerea versiunii cu alimentare alternativa pe GPL pe modelele Logan berlina si Logan MCV. In fine, cu ocazia salonului international auto de la Bucuresti, Dacia a prezentat, in premiera mondiala, modelul Logan Pick Up, care va completa oferta de vehicule utilitare a gamei Dacia incepand cu primul trimestru al anului 2008.

O puternica dinamica a exporturilor

Exporturile Dacia au depasit volumul vanzarilor pe piata din Romania si au atins 128.411 unitati, cu 44,3 % mai mult fata de 2006.

Europa Occidentala si-a consolidat pozitia de principala destinatie a exporturilor Dacia, cu peste 53 % din totalul livrarilor pe pietele externe.

In clasamentul pe tari, prima pozitie este detinuta de Franta, cu 32.688 automobile Dacia Logan vandute in 2007. La sfarsitul lunii decembrie, Dacia ocupa locul 13 in clasamentul celor mai vandute marci de pe piata franceza.

Germania a devenit a doua tara de export pentru marca Dacia, cu vanzari cifrate la 17.301 automobile, in crestere cu 174,1 % fata de nivelul atins in 2006. Pe locurile urmatoare se afla Ucraina (9.350 unitati), Algeria (9.089 unitati), Turcia (8.907 unitati), Spania (7.734 unitati) si Italia (4.971 unitati).

In Maroc, unde Logan este produs in uzina SOMACA, din Casablanca, au fost vandute anul trecut 12.639 unitati.

In ceea ce priveste exportul de colectii CKD, anul 2007 a marcat inceperea livrarilor catre o noua destinatie : Brazilia. Centrul de expeditii CKD de la Mioveni a livrat in 2007 un volum de piese suficient pentru fabricarea a peste 290.000 de vehicule Logan, cu 318% mai mult decat in 2006.

Perspective 2008

In 2008, gama Dacia se va imbogati cu doua noi modele. Logan Pick Up va consolida prezenta Dacia in segmentul vehiculelor utilitare. In a doua parte a anului, Dacia va lansa un model derivat din Renault Sandero, a carui productie va fi asigurata de uzina de la Mioveni.

In plan comercial, noi destinatii, printre care tarile scandinave, vor completa lista pietelor de export ale marcii Dacia.

sursa: http://www.daciagroup.com/stire-ultima_ora...ule_in_2007-643

--------------------
Kia Rio - --- 2021
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
klaus
post 7 Jan 2008, 12:15
Post #2

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Eu as observa scaderea suficient de substantiala a vanzarilor Renault (5%).
Noroc ca se vinde loganu-n draci si mai redreseaza situatia dpdv vanzari...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
catala2k
post 7 Jan 2008, 13:12
Post #3

posesor de elice alb albastra... pt moment

brava lor... loganu' nostru, luat la suturi de carcotasi pe atatea topicuri, se pare ca nu e chiar asa o masina proasta, daca se vinde atat bine.

--------------------
. . .
;)
+
ady85btz
post 7 Jan 2008, 15:07
Post #4

Membru onorific

Apare si pick-up si sandero anu asta si sa vezi atunci vanzare

--------------------
Kia Cee'd ~the BEST~ 1.4T 16V
"The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi
Ex- Dacia 1310 Sport
+
Norris_Chuck
post 7 Jan 2008, 15:21
Post #5

Membru incepator

QUOTE(catala2k @ 7 Jan 2008, 13:12)
brava lor... loganu' nostru, luat la suturi de carcotasi pe atatea topicuri, se pare ca nu e chiar asa o masina proasta, daca se vinde atat bine.
*

A luat suturi de la cei care nu inteleg sau care nu vor sa inteleaga ce este Loganul.Loganul a fost un proiect indraznet pentru timpurile noastea si anume de a creea un automobil accesibil maselor , care sa satisfaca nevoia de miscare.
Pana la urma , Dacia Logan are la baza ideea de masina in sine , de aceea nu pot decat sa observ caracterul pratic, cel putin eu personal nu vreau sa dau banii pe super plastic pentru un bord , sau un super desing interor, eu imi doresc o masina fiabila , robusta si accesibila.Asta imi doresc eu si vad ca mai exista cateva sute de mii de cumparatori care vor acelasi lucru biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan - B-54-XXX MCV 2006 dCI
+
aphophis
post 7 Jan 2008, 16:08
Post #6

Membru autentic

QUOTE(ady85btz @ 7 Jan 2008, 15:07)
Apare si pick-up si sandero anu asta si sa vezi atunci vanzare
*

cred ca vor face cu sandero furori la fel de mari ca si mcv-ul in europa de vest. Daca il vor pozitiona corect dpdv al pretului.. (adica asa cum se auzea pe aici odata ca va fi cu 500 de euro mai ieftin decat un logan la motorizari si nivel de echipare similare)

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
Vio
post 7 Jan 2008, 17:11
Post #7

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Seful autohausului unde imi fac eu intretinerea la Megan imi spunea sambata ca si pe la ei bazaie o gama larga de zvonuri despre pretul lui Sandero: auzise cifre pentru varianta de baza mergand de la 6800 (deci 400 sub Logan Limo) si pana aproape de 10.000 blink.gif ...
Vanul nu se importa (cel putin inca) din motiv de frica de canibalism, indicatia interna fiind ca acei clienti care intreaba de el sa fie pe cat posibil "distrasi" cu oferte spre Kangoo vechiul model; lumea intreaba totusi insistent de el, mai ales micii meseriasi de genul zugravi, instalatori etc., si mai nou se perinda si fermieri de prin satele din zona care se intereseaza de pick-up...

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
klaus
post 7 Jan 2008, 17:50
Post #8

步步

1. Sandero va fi mai ieftin decat sedanul.
2. Van-ul nu se exporta pentru ca... nu au capacitate de productie. Pur si simplu.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
iuly82
post 7 Jan 2008, 18:44
Post #9

Membru

From: Pitesti

as mai adauga Renault Thunder

--------------------
Dacia 1300 - AG 1982
+
aphophis
post 7 Jan 2008, 21:22
Post #10

Membru autentic

renault thunder? ce e ala?

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
Vio
post 7 Jan 2008, 21:41
Post #11

MEMBERMENSCH

@klaus: io spun ce mi-o povestit omul... acu da-o incolo de treaba, cat de mica ar fi capacitatea de productie, niste cote minimale acolo pe fiecare tara puteau exista, nu?... 1000 de bucati pe tot Deutschlandu nu era un cap de tara... da e nulla, nix, zero, si indicatiile Reno suna cum spuneam... a se baga Kangoo in fata... biggrin.gif
...bine ca cu toata capacitatea limitata de productie or putut exporta la bulgari, da' la nemti nu... radmasa.gif

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
cyp_07amb
post 7 Jan 2008, 21:44
Post #12

Membru incepator

*Apare si pick-up si sandero anu asta si sa vezi atunci vanzare*+ asa zisul logan 2

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 2007
+
Amedeus
post 7 Jan 2008, 23:29
Post #13

Membru cu Logan

From: TM

@ Vio
Am vazut in urma cu 2-3 saptamani la TV pe un post german (Wohnen nach wunsch pe VOX), o emisiune despre renovarea casei si culmea, baietii care schimbau obiectele sanitare (2 instalatori) aveau un Logan VAN. Era si inscriptionat cu numele firmei lor. Imi pare rau ca nu am inregistrat faza sad.gif

This post has been edited by Amedeus: 7 Jan 2008, 23:38

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
eugeniuz2004
post 7 Jan 2008, 23:37
Post #14

Membru autentic

From: Iasi

la drumurile lor nici in 10 ani nu zdrangane nimci in masina aia. si lubrefianti de calitate si carburanti la fel.

si mecanici NEMTI care sa iti repare masina nu maimutze.

de aia se cumpara si la ei in draci aceasta masina care nu e perfecta dar nici de dat la gunoi nu e. E o masina aproape corecta pentru pretul ei.

--------------------
Kia Cee'd - IS-96-AEU 2008 SW BEST
+
LNG
post 7 Jan 2008, 23:52
Post #15

.

Loganu e o masina fiabila, construit pentru a fi ciobanit pe drumurile noastre rezista eroic, e ieftin, normal ca si nemtii cumpara...

--------------------
- - -
+
Vio
post 8 Jan 2008, 11:44
Post #16

MEMBERMENSCH

@Amedeus: da, cunosc emisiunea... biggrin.gif
Nu exclud sa fie unii Händleri care le importa direct si nu prin reteaua Reno, ca se mai practica... Oricum, si daca te bagi pe mobile.de gasesti de vanzare asa ceva... Eu ma refeream la faptul ca din ce am inteles nu se importa oficial prin reteaua Reno Deutschland...

--------------------
+
Amedeus
post 10 Jan 2008, 23:34
Post #17

Membru cu Logan

From: TM

Probabil in scurt timp vor aduce si din astea.
P.S. Pe trailere nici eu nu am prea vazut sa care in vest decat MCV.

This post has been edited by Amedeus: 10 Jan 2008, 23:36

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
mefmef
post 12 Jan 2008, 15:08
Post #18

Membru autentic

Oricum preturile sunt mai mult decat bune pt puterea de cumparare a nemtilor, e normal sa-si cumpere Logan macar ca masina a doua. Si astia nu au asa multe fite ca noi. smile.gif

http://www.dacia.de/dacia_logan_preise.php

This post has been edited by mefmef: 12 Jan 2008, 15:20

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.6 16V
+
aphophis
post 28 Jan 2009, 15:23
Post #19

Membru autentic

Vazand cifrele de vanzari am calculat cati logani s-au fabricat la nivel mondial in 2008 in toate fabricile din lume (mai putin cea din mexic , ca nu am gasit date despre nissan aprio). Au iesit 489.114 bucati logan (produs in romania, rusia, maroc, india,africa de sud , iran, brazilia) si 141.127 bucati sandero (produs in brazilia si romania in principal si cateva bucati in africa de sud). Pentru renault proiectul asta vad ca a fost un proiect reusit, traiasca nenea Louis Schweitzer

This post has been edited by aphophis: 28 Jan 2009, 15:24

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
einstein1984
post 28 Jan 2009, 15:26
Post #20

fan Dacia

Si daca te gandesti ca fiecare logan aduce un profit brut de vreo 1000 de euro...

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
Fratzica
post 28 Jan 2009, 15:28
Post #21

Zen

doar atat?

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
argon
post 28 Jan 2009, 15:28
Post #22

Mesaj semiautomat

si atunci de ce zise sefu tau(a lu ainstain) ca nu-si permit o reducere mai mare de 500 de euro in nici un caz..scade profitul? si cand te gandesti ca firme ca Saab lucra pe 0, fara profit de 10 ani..

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
aphophis
post 28 Jan 2009, 15:29
Post #23

Membru autentic

inseamna ca profitul renault e facut intr-o oarecare masura si de proiectul logan/sandero. Oricum fiind profit brut banui ca de acolo se mai extrag taxele ..si rezulta profitul gol golut. vad ca la nivel mondial logan+sandero inseamna aproximativ 630.241 bucati. Nu stiu daca vor reusi sa se mentina anul asta (mai ales ca vor avea un an intreg de vanzari la sandero) si poate vor lansa si suv-ul..

This post has been edited by aphophis: 28 Jan 2009, 15:33

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
VladG
post 28 Jan 2009, 16:32
Post #24

Membru preistoric

Pai cum sa se mai mentina cu perioadele astea de inactivitate?
Toti producatorii vor avea scaderi in vanzari...

--------------------
Ex Dacia SuperNova - -- --
+
aphophis
post 28 Jan 2009, 16:36
Post #25

Membru autentic

pai ma bazez pe lansarea motorului de 1.2 (care is convins ca va aduce ceva vanzari in occident), plus eventual lansarea suv-ului.. si poate ceva ieftiniri sau poate reaparitia in romania a abs-ului plus. Anul asta vor profita si de faptul ca vor avea mai multe luni de vanzare pentru sandero, asta ar putea insemna un plus la cifrele de vanzari, macar cat sa ajunga la cifrele de vanzari din 2008..

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
vijelie
post 28 Jan 2009, 16:52
Post #26

membru violet

Pe dracu.
In conditiile in care 2/3 din vanzari erau prin leasing si credit, nu mai e posibil asa ceva.
Nu mai pomenesc si de gradul de saturare a pietei, la urma urmei masinile nu sunt ciorapi, sa le schimbam semestrial cu altele noi.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
aphophis
post 28 Jan 2009, 16:55
Post #27

Membru autentic

ai si tu dreptatea ta. cred ca la dacia anul asta externul va merge mai bine ca internul. Sa vedem ce va fi, eu sper numai ca astia de la dacia sa invete ceva din criza asta (si da , stiu si eu ca sper degeaba)..

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
vijelie
post 28 Jan 2009, 16:57
Post #28

membru violet

Pai au invatat, deja au majorat tarifele la manopera si la piese cu peste 20%.
Adica masini ieftine, dar intretinere scumpa. smile.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Andy_ACS
post 28 Jan 2009, 17:01
Post #29

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(klaus @ 7 Jan 2008, 17:50)
1. Sandero va fi mai ieftin decat sedanul.
2. Van-ul nu se exporta pentru ca... nu au capacitate de productie. Pur si simplu.
*

E interesant sa citim acum cu cata hotarare s-au facut unele afirmatii si cat de diferita e situatia reala smile.gif

Vanzarile vor scadea in continuare, dar e normal lucrul asta. Interesant de vazut cum va fi scaderea fata de restul producatorilor (mai mica, mai mare, cam la fel).

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
einstein1984
post 28 Jan 2009, 18:08
Post #30

fan Dacia

QUOTE(argon @ 28 Jan 2009, 16:28)
si atunci de ce zise sefu tau(a lu ainstain) ca nu-si permit o reducere mai mare de 500 de euro in nici un caz..scade profitul?  si cand te gandesti ca firme ca Saab lucra pe 0, fara profit de 10 ani..
*

Pentru ca Loganul plateste pierderile pentru alte modele Renault (Vel Satis and stuff). Ideea e sa fie tot grupul pe profit, nu doar Dacia.
Si lasa-ma cu saab, ca saab sunt marca a lui GM, nu grup de talia lui renault.Daca mergea GM pe pierdere ani de zile....

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th August 2025 - 01:22
Dacia