Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Autoservire la benzinarie

aaddrryyss
post 3 Jan 2008, 12:14
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Mai demult, in vremuri mai putin evoluate, intra omul cu masina la benzinarie, si fie vara sau iarna, era acolo cineva care indura ger sau arsita pentru a ne face noua plinul.
Cand s-a mai modernizat lumea, si benzinariile i-au last pe soferi sa se serveasca singuri, mi s-a parut oarecum normal, la urma urmei nu e mare inginerie sa infigi un furtun intr-o gaura.

Ieri insa m-au apucat toti dracii.

Intru la prima benzinarie, unde mergea o singura pompa. Bag furtunul, apas "tragaciul", insa se aude instant pacanitul ala familial, ca si cum rezervorul ar fi plin (eu stiam sigur ca mai e cam un sfert, insa masinaria aia stupida credea altceva).
Dupa vreo 2 minute de tentative, timp in care mi-a imprastiat motorina pe caroserie si pe jos de vreo 5 lei, ma las pagubas si chem un nene de acolo sa puna el, poate o fi stiind mai bine ca mine cum functioneaza pompa lor imbecila.
Omu' ma ia de sus si cu dispret: "merge dom'le, cum sa nu mearga..."
Mai imprastie si asta inca vreo 3 lei, dupa care ma las pagubas de tot si plec din statia lor infecta. Eram unsuros pe maini si puteam a motorina ca un mecanic de locomotiva. I-am intrebat unde e toaleta (cu gandul sa ma spal pe maini). Mi-au indicat usa pe care trebuie sa intru, insa prin toaleta ei intelegeau doar locul in care faci caca. M-am curatat cat am putut cu zapada, si am plecat mai departe.

Pe drum, imi faceam griji, ma gandeam ca poate mi s-a format mie vreun dop de gheata or something pe teava sepre rezervor.

Intru la a doua benzinarie, unde alimentarea merge fara probleme. Rasuflu usurat, gandindu-ma ca masina mea e ok.
Cand a ajuns valoarea la 100 de lei, voiam sa ma opresc. Am dat drumul la maneta, insa a ramas cuplata. Am tras de ea, dar si-a facut doar o jumate din cursa de revenire la pozitia de repaos. Am scos furtunul afara, si un jet falnic de motorina se revarsa frumos pe jos. I-am dat palme, pumni, am mai tras, nimic. Ramasesem apoi buimac uitandu-ma cum aparatul inregistreaza in continuare cum ca eu alimentez cu motorina.
Chiar si cand l-am pus la loc in agatatoarea lui, tot a mai dat o sparcaiala pe carcasa pompei, pana s-a oprit intr-un final.
De la 100 de lei intentionati, am ajuns la 115, deci vreo 4 litri au fost risipa.

Eu sunt de parere ca daca astia nu sunt in stare sa isi mentina echipamentele in stare buna, sa puna dracului pe cineva sa le manuiasca. Chiar si acum, la aproape 24 de ore de la incidente, imi mai miros mainile a motorina, desi m-am tot spalat la modul obsesiv...

Si au mai si scumpit-o....

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Duyu
post 3 Jan 2008, 12:26
Post #2

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

D-asta e bine sa alimentam la benzinarii cat de cat modernizate! Bine, ca si acolo poti sa gasesti cazuri din astea... Eu alimentez in principiu numai dintr-un singur loc si sunt foarte multumit si de calitatea motorinei si de pompa. tongue.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
aaddrryyss
post 3 Jan 2008, 12:53
Post #3

Membru autentic

Ce sa-i faci...nevoia...acolo m-a palit...Prima era langa Rosiorii de Vede, a doua in Alexandria.
Mi-era teama ca cu un sfert de rezervor nu ajung in Bucuresti (zapada, blocaje...)

--------------------
Dacia 1410 2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
+
billabong
post 4 Jan 2008, 09:44
Post #4

Membru

Ca tot veni vorba de patanii la benzinarii:ma manca odata pe mine undeva ca sa mai completez cu benzina ca sa fac plinul ianinte sa plec intr-o deplasare.zis si facut aveam vreo 38-40 l si zic sa mai bag de vreo 40 lei ca sa fi full rezervorul....intur in peco ma uit la pompa..o aleg pe cea de 95..bag furtunul bag un litru si sare ca si cum nu ar mai intra benzina.Incerc inca o data si asa ma chinui sa bag vreo 4 litri in rezervor.In gandul meu dadeam cu totii de pamant de nervi ce aveam.Dupa ce platesc imi dau seama ca mainiile mele miroseau puternic a motorina.zis ce naiba?! nu are cum...ma uit pe bon si scria benzina 95.Deja mi se pusese pata nu stiam ce sa fac...eu eram tot imbibat de miros de motorina.Niic in ziua de azi nu stiu care a fost faza....sper din toata inimia ca sa nu fi fost atia de la benzinarie ata de prosti incat sa fi incurcat rezervoarele.

--------------------
Renault Clio II 2003 - -
+
tagartaa
post 4 Jan 2008, 10:35
Post #5

ZUM

From: Bucuresti

QUOTE(aaddrryyss @ 3 Jan 2008, 12:53)
Ce sa-i faci...nevoia...acolo m-a palit...Prima era langa Rosiorii de Vede, a doua in Alexandria.
Mi-era teama ca cu un sfert de rezervor nu ajung in Bucuresti (zapada, blocaje...)
*

aaddrryyss e bine macar ca ai reusit sa intri in benzinarie sa alimentezi eu a trebuit sa ajut la dezapezirea benzinariei ca sa intru la pompa si apoi sa nici vorba de iesit pe cealalta parte sau sa intorci masina trebuia sa te intorci in marsalier pana in strada , deci traiasca autoritatile locale si sefii de statii de benzina radmasa.gif

--------------------
Renault Megane Sedane 2007/1.6 . 16v - zum
+
doruletz75
post 4 Jan 2008, 21:50
Post #6

Membru

ca sa nu mai vorbim de faptul ca daca nu ai un servetel sau ceva sa pui pe pompa de motorina iti miros mainile ca la un tractorist .....in germania erau manusi speciale dar de nu suntem in germanica sunt la romanica tongue.gif

--------------------
renault laguna 2000 - B 75 DRU
Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
+
Dan73
post 4 Jan 2008, 22:19
Post #7

Membru autentic

QUOTE(billabong @ 4 Jan 2008, 09:44)
Ca tot veni vorba de patanii la benzinarii:ma manca odata pe mine undeva ca sa mai completez cu benzina ca sa fac plinul ianinte sa plec intr-o deplasare.zis si facut aveam vreo 38-40 l si zic sa mai bag de vreo 40 lei ca sa fi full rezervorul....intur in peco ma uit la pompa..o aleg pe cea de 95..bag furtunul bag un litru si sare ca si cum nu ar mai intra benzina.Incerc inca o data si asa ma chinui sa bag vreo 4 litri in rezervor.In gandul meu dadeam cu totii de pamant de nervi ce aveam.Dupa ce platesc imi dau seama ca mainiile mele miroseau puternic a motorina.zis ce naiba?! nu are cum...ma uit pe bon si scria benzina 95.Deja mi se pusese pata nu stiam ce sa fac...eu eram tot imbibat de miros de motorina.Niic in ziua de azi nu stiu care a fost faza....sper din toata inimia ca sa nu fi fost atia de la benzinarie ata de prosti incat sa fi incurcat rezervoarele.
*

biggrin.gif ..Daca mai patesti asta trage un pic mai in afara furtunul si nu are sa mai faca. Probabil ca il impingi pana la un cot si sufiecient sa fie un pic obturat si a si sarit. Unele sunt prea sensibile si sar repede.

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
Duyu
post 5 Jan 2008, 09:02
Post #8

Pai eu numai asa alimentez. Nu bag niciodata toata pompa, ci doar jumatate pentru ca altfel sare repede. tongue.gif

--------------------

+
fanu_WZI
post 5 Jan 2008, 18:53
Post #9

Membru in trecere

cei de la rompetrol folosesc pe pompele de motorina pistoale facute pentru cele de benzina (nu stiu de ce..cica nu exista de motorina pe piata)
aceste mirifice pistoale sunt deseori crapate si pline de motorina (cele de la pompele de benzina sunt curate)......e o placere sa alimentezi! incerc pe cat posibil sa fac plinul de fiecare data, in felul asta nu sunt nevoit sa le trec pragul prea des

--------------------
Megane Sedan Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4
Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3
+
papa_mulo
post 6 Jan 2008, 16:43
Post #10

Membru autentic

Exista pe piata niste pachete cu servetele umede, contin un alcool parfumat si cu oarece proprietati degresante! Eu am mereu in masina asa ceva si ma sterg bine pe maini dupa fiecare alimentare... fara procedura asta nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata si mirosi in cateva luni volanul meu cel imbracat in peleu!

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
daniel4ro
post 6 Jan 2008, 16:57
Post #11

forumist anti

From: B U Z Ă U city

La Petrom, pe unde am alimentat, de obicei au cate un nene care pune el motorina de la pompa. Cand lipsea nenea, iti puneai singur dar mereu am gasit servetelele aferente langa pompa, in cazul in care era nevoie sa te cureti. Acum, depinde si de respectul fata de client...

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
Duyu
post 6 Jan 2008, 16:59
Post #12

La unele benzinarii se termina servetelele si ei nu mai pun altele... din diverse motive. D-aia trebuie sa umblii cu servetelele dupa tine! tongue.gif Eu cel putin tin o cutie din aceea cu 100 servetele in torpedo!

--------------------

+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 07:47
Dacia