Accident Otopeni, Si totusi se poate
![]() ![]() ![]() |
Accident Otopeni, Si totusi se poate
liviu2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|||
tudor. |
![]()
|
![]() satisfied renault owner Group: Members Posts: 132 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Incredibil!
|
--------------------
Renault/Volvo/BMW
Clio III/S40/X5
2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
E de groază. Nici a doua tentivă nu a reușit. Atac de panică pasageri.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
CiprianPJM |
![]()
|
![]() Membru Avertizat Group: Members Posts: 197 Joined: 17 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Au uitat masina pe pista!
![]() |
--------------------
Opel
Omega 2.0i
- B 33 EZW
1997 Zic si io, nu dau cu paru!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Mașinile nu se uită. Crezi că pe pistă e ca în parcare în spatele blocului? Clar aia aveau treabă acolo. Cei din turn nu au știut, sau au stiut și un amărât de lucrător a comis-o.
This post has been edited by liviu2004: 30 Dec 2007, 15:57 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(liviu2004 @ 30 Dec 2007, 15:43) E de groază. Nici a doua tentivă nu a reușit. Atac de panică pasageri. Da, cica a facut o tipa atac de panica si au coborat-o din avion |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
toți se justifică, se apără ... pe undeva sigur e o prevedere de genul "... să facă totul pentru desfășurarea activității în bune condiții" ... e posibil s-o ia pe cocoașă "cel mai mic"
|
--------------------
Dacia
SuperNova
- GL-06-EAF
Confort 2002 Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
yO_ |
![]()
|
![]() Membru Dacia Felix Group: Members Posts: 528 Joined: 1 January 06 From: Târgoviște & Besançon ![]() |
Comandantul declara ca a rulat 450 m pe pista pana la impact, probabil ca avionul avea deja o viteza care se apropia de 200 km/h. Dupa impact a "rulat" pe camp inca 200 metri.
La in ce hal se vede ca arata aripa si motorul, e o mare minune faptul ca nu a luat foc! Asta ar mai fi lipsit inainte de anul nou, o tragedie de proportii. |
--------------------
DACIA
LOGAN
- DB-05-SLE
2005, Préférence 1.4, rosu zgâriat. Si six scies scient six cypres, six cent six scies scient six cent six cypres aussi!
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Pasagerii ar trebui să deschidă un proces... de îmbogățire, după faza asta...
Au fost la un pas mic de moarte... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(Catalin Marinarul @ 30 Dec 2007, 18:24) Pasagerii ar trebui să deschidă un proces... de îmbogățire, după faza asta... Mai degraba sa deschida buzunarul, sa puna mana de la mana si sa ridice o biserica ![]() Iar pentru echipaj bere rece la discretie, pe viata ![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Acum, nici chiar o biserica sa ridice cei 100 de pasageri nu prea cred ca au cum... insa cu siguranta acestia sunt norocosii anului, si ar trebui sa faca un gest de pomana ca sigur un inger pazitor a fost pe acolo...
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Au îmbătrânit cât în 10 ani azi, eu aș cere vinovaților salariul pe această perioadă drept daună...
|
--------------------
-
-
|
|
441529 |
![]()
|
![]() Administrator de blocuri Group: Members Posts: 160 Joined: 14 January 07 From: Comuna Bucuresti ![]() |
Ca sa stim ce s-a intamplat cu adevarat, cred ca trebuie sa asteptam vreun documentar pe National Geographic. Astia de la noi sigur gasesc un acar paun.
Imi aduce aminte de Balotesti, brrrrr... |
--------------------
Renault Megane
Nissan Pathfinder 2.5 dci SE+ 174 CP
Nissan Urvan 2.4i
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
S-a ajuns la vreo concluzie in cazul Balotesti? banuiesc ca decedatii ( cuvantul mor*tii vad ca nu ma lasa forumul sa il scriu) sunt de vina, nu?
This post has been edited by daniel4ro: 30 Dec 2007, 20:15 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Da. Givrajul.
|
--------------------
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(YO4RLP @ 30 Dec 2007, 16:08) toți se justifică, se apără ... pe undeva sigur e o prevedere de genul "... să facă totul pentru desfășurarea activității în bune condiții" ... e posibil s-o ia pe cocoașă "cel mai mic" Cum adica e posibil? Sigur o sa o ia pe cocoasa soferul masinii ![]() Din cate stiu eu Otopeniul are doua piste iar dupa parerea mea controlorii de trafic s-au incurcat in ele....mai mare rasul. In mod normal inainte de a da permisiune de decolare controlorul de trafic trebuia sa se asigure ca pista e libera. Aia nu aveau cum sa se duca asa de capul lor cu masina pe pista...oricum eu unul nu m-as duce pe o pista, in calea unui avion, fara sa fiu sigur ca controlorii stiu prin urmare ca nu aterizeaza sau decoleaza ceva. |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Maaaare minune că nu a luat foc. Corect yO_.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
E ciudata pozitia masinii pe pista...adica pe mijlocul acesteia...nu s-au gandit si ei ca in eventualitatea in care ar trece un avion pe acea pista, chiar daca teoretic nu ar trebui sa treaca pe acolo din diverse motive...ar fi mai bine daca ar parca-o pe marginea pistei...?
|
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Daca stătea pe marginea pistei, avionul lua foc, pentru că impactul avea loc între mașină și unul din motoare.... Plus că s-ar fi răsucit mai mult, cu cine știe ce alte consecințe...
|
--------------------
-
-
|
|
adiv |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 3 August 04 From: Bucuresti ![]() |
http://www.gandul.info/actualitatea/123-oa...ml?3927;2319751 deci a si explodat dar ceilalti jurnalisti inca nu au aflat. Parca da mai bine explozie decat accident...... jurnalistii Gandul .........
|
--------------------
Dacia
Logan
- B si ceva
2005
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
daca statea pe marginea pistei nici macar nu o atingea avionul. totusi e un avion mic. am zburat cu asa ceva de citeva ori. aripile nu ajung la marginea pistei. si in nici un caz nu putea sa o loveasca cu motorul. acolo unde era acum e o mare minune ca nu a lovit-o cu motorul. distanta e destul de mica intre tren si motor la avionul asta.
poate ca "jurnalistii" aia au auzit explozia cartuselor cu gaz care au deschis topoganele. eu ma intreb ce facea masina acolo? in masina nu era nimeni, ca altfel auzeam si de victime. unde era sofierul, eventual ceilalti pasageri ai masinii/lucratori? nu se spune nimic despre ei. doar ca era masina acolo. si mai era oprita si perpendicular pe pista. s-a spus ca era de la o societate care se ocupa de balizaj. pai balizele sint pe margine, nu pe mijloc. soferul masinii clar si-o fura, probabil si seful de echipa, poate si inca un sef, putin mai mare. poate si societatea care se ocupa de balizaj o sa aiba niste probleme. ramine problema controlorului. a stiut sau nu ca acolo e o masina? e macar treaba lui sa se ocupe de coordonarea cu milioanele de firmulite care s-au aciuat in jurul aeroportuluipentru fel de fel de operatiuni "externalizate"? eu cred ca nu ar trebui sa se ocupe el de asta. |
--------------------
.
.
.
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
offtopic:eu zic ca s a jucat cu frana de mana pe mijlocul pistei:)
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(Rimio de Vassur @ 31 Dec 2007, 20:36) daca statea pe marginea pistei nici macar nu o atingea avionul. totusi e un avion mic. am zburat cu asa ceva de citeva ori. aripile nu ajung la marginea pistei. si in nici un caz nu putea sa o loveasca cu motorul. pai balizele sint pe margine, nu pe mijloc. Te înșeli. Te înșeli. Te înșeli. Te înșeli. |
--------------------
-
-
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Catalin Marinarul @ 1 Jan 2008, 15:09) Te înșeli. Te înșeli. Te înșeli. Te înșeli. Pista de la Otopeni are 45 m latime iar avionul are 34m anvergura. O masina asezata la margine nu ar fi fost atinsa, in special in zona aia unde botul se ridicase deja Lumini exista si pe mijlocul pistei iar avionul este "mic" in termeni aviatici. Are doar 31 m lungime. Asadar unde se inseala omul ? Mai era un topic pe tema asta: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...Sharm+el-Sheikh This post has been edited by costi: 1 Jan 2008, 19:35 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Conform Autorității Aeronautice Române, aeronavele nu se clasifică în funcție de lungimea lor.
Clasificarea cea mai importantă, după care se face și calificarea personalului operant, este data de tonaj, iar avionul în cauză face parte din Categoria I, adică peste 30 tone. Deci nu este o aeronavă mică. Referitor la raportul dintre lățimea pistei și anvergură, marja de "evitare" e discutabilă, în condiții de vânt lateral, ceață, și acele lumini ce se află exact pe axul pistei. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Cataline ... o arzi aiurea ... scuza-ma ca iti zic.
Iar ce s-a intaplat acolo si motivele care au dus le pot sti doar cei din domeniu ... asa ca mai slabut cu presupunerile atata timp cat deocamdata nu se stie nimic concret. Ce este cel mai important este ca echipajul a fost bine pregatit si a reusit sa evite o catastrofa. |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Dacă citeai de la început, observai probabil că nu eu "o ard aiurea"...
Pregătirea echipajelor românești nu poate fi pusă în discuție de nimeni deocamdată... Nepotismele la admiterea în cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă au început de relativ puțin timp... ![]() |
--------------------
-
-
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
<<Conform Autorității Aeronautice Române, aeronavele nu se clasifică în funcție de lungimea lor.
Clasificarea cea mai importantă, după care se face și calificarea personalului operant, este data de tonaj, iar avionul în cauză face parte din Categoria I, adică peste 30 tone. Deci nu este o aeronavă mică.>> La asta ma refeream eu. Legat de nepotisme la admitere ... foarte putin conteaza cine intra ... pe mine ma intereseaza CINE TERMINA si in ce conditii. |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Hai ca vad ca va pricepeti in domeniu, ia sa-mi explicati si mie ce vitejie au facut pilotii , ca nu pricep.
Avionul a iesit de pe pista pe unde a vrut el, s-a dus in decor ca porcu'n cucuruz, tot pe unde au vrut muschii lui si s-a oprit unde era noroiul mai mare. Bag seama ca vitejii nostri au oprit motoarele si au dat lumea pe topogan. Asta era insa in fisa postului! Asadar unde-i pregatirea aia extraordinara de care vorbim? Daca erau intr-adevar supermen-i evitau masina aia, dar asa ? This post has been edited by costi: 1 Jan 2008, 21:50 |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Cam ai dreptate. Avionul a luat-o în direcția lui, având în vedere forțele de frecare noi.
Iar ca sa evite mașina, nu cred ca ai zburat vreodată să vezi cum e o decolare. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 12:07 |