Bordul nu mai functioneaza
![]() ![]() ![]() |
Bordul nu mai functioneaza
BOGDANV |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 29 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2001 Laguna II 1.6 16v , 07.2001
|
|||
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- pentru inceput ar fi extrem de simplu daca ai putea sa probezi cu un alt bord similar... ai putea sa stii de unde sa incepi si pe unde sa cauti cauzele... normal te poti duce si la rep. Renault dar...
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
BOGDANV |
![]()
|
QUOTE(laguna_2_interceptor @ 29 Dec 2007, 17:55) - pentru inceput ar fi extrem de simplu daca ai putea sa probezi cu un alt bord similar... ai putea sa stii de unde sa incepi si pe unde sa cauti cauzele... normal te poti duce si la rep. Renault dar... Eu sunt in concediu la Predeal...o sa stau cateva zile, si as fii vrut o solutzie mai simpla si de moment, o sa verific cand o sa ajung inapoi in orash, dar pana acolo era problema |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
E o problema electrică... Eu aș începe cu verificarea siguranțelor, prin deconectarea, controlul vizual și reconectarea lor...
This post has been edited by Catalin Marinarul: 29 Dec 2007, 19:14 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- mai stiu pe cineva cu problema similara si pana la urma a cumparat de la sh un tablou de bord... sper sa fie vorba numai de o siguranta sau contact cu toate ca nu cred sa aiba o siguranta care sa taie complet orice info pe tabloul de bord, display-uri (daca e varianta de top) si restul acelor idicatoare (si chiar daca ar exista nu se justifica arderea sigurantei din senin)... ar putea fi si lipsa unui - (masa) etc... fiind in concediu nu cred ca vrei sa iti petreci revelionul demontand jumatate de masina... cauata totusi un coleg lagunist prin Predeal, poate ai noroc si e dispus sa te ajute punandu-ti la dispozitie un tablou functional... toata treaba iti ia 15 minute si te poti lamuri in mare masura ce si cum...
This post has been edited by laguna_2_interceptor: 29 Dec 2007, 20:12 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Poate e o simpla problema de sigurante cum spune Catalin. Daca asa o fi uita-te la imaginea atasata cu sigurantele din interior de langa clapeta ce desface capota. La pozitia F9 e siguranta ce tine indicatoarele ca si avertizoarele de defectiuni (indicators/hazard warning lamps - in engleza)
Attached thumbnail(s) sigurante_interior.jpg ( Size: 15.98k ) Number of downloads: 392 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Indicators - semnalizari (stanga/dreapta)
Hazard lamps - semnalizarea de avarie (stanga&dreapta) |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Eh...
![]() Eu zic că asta e singura variantă de moment, să verifice siguranțele, atât cele din habitaclu, cât și cele din compartimentul motor... Subliniam faptul că ar trebui deconectate și verificate, poate e ceva similar cu cd-player-ele blocate de frig... ![]() Nu cred că există om aflat în concediu la munte, care să te lase să îi demontezi bordul de pe Dacie, dar de pe Laguna... ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Si ca tot vreau cu tot dinadinsul sa ajut...poftim: This post has been edited by dan73205: 29 Dec 2007, 20:28 Attached thumbnail(s) sigurante.jpg ( Size: 358.18k ) Number of downloads: 453 |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- am scos si eu siguranta cu pricina... am ramas vara voce, fara reglaj automat xenon si fara info la al2lea display de pe tabloul de bord... primul display merge, acele la fel chiar si autotestul... cum spuneam nu cred sa existe ceva care sa taie complet orice info de pe tablul de bord (fara sa se intervenit asupra lui in prealabil) ca in cazul de fata decat foarte posibila caderea a tabloului (la nivel software)... de obicei asa patesc cei a caror tablou de bord a fost ''aranjat'' la km fara cunostinte pe modelul respectiv...
This post has been edited by laguna_2_interceptor: 30 Dec 2007, 07:42 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Dan73 |
![]()
|
Mai e o siguranta care este pentru luminile de ceala fata/tablou de bord/sinteza vocala......sinteza vocala e pe doua sigurante?
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- probabil difera in functie de nivelul de echipare...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
catanexus |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 12 March 07 ![]() |
O intamplare prosteasca, poate li se intampla si altora si ar fi bine de stiut. Am sters bordul cu o carpa si am dat peste butonul de reglare intensitate si se pare ca am redus-o la minim. Apoi a doua zi ma dadeam de ceasul cenzurat ca nu se mai aprinde bordul. ... si intamplarea se petrecu acu 4 zile pe la tot -3C, tot la Predeal. Deci ar fi si asta o solutie sa verifice variatorul intensitatii !
This post has been edited by catanexus: 30 Dec 2007, 22:35 |
--------------------
Renault
Laguna 1.8i-125 CP
2002/Privilege
|
|
Dan73 |
![]()
|
Pai omul a spus ca nu functioneaza nimic (turometru, vitezometru..etc) nu ca nu se aprind luminile la tabloul de bord.
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
BOGDANV |
![]()
|
multumesc pt sfaturi.
deci tot nu merge nimic, nu era de la sigurante, le-am verificat pe toate, este probabil modulul sau releul de computer de bord, nu se misca acele, nu arata kilometrii, nu se aprinde cand aprind farurile, in momentul cand s-a ars au palpait intens de cateva ori si gata si nici nu se aude clinchetul specific cand semnalizeaza, vreau acum sa stiu unde este amplasat acest modul sau ce o fi. La renault nu ma duc pt ca sunt sigur ca din cauza condensului rezultat de la frig s-a intrerupt ceva, masina este din 07.2001 deci are putin diferit computerul e incadrat sub kilometraj, iar la bord nu este sigur umblat, astept ajutor. multumesc anticipat This post has been edited by BOGDANV: 7 Jan 2008, 19:01 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
din cate am vazut pe schemele dintr-un anumit program(stiti voi care) turometrul primeste semnal de la calculatorul motorului , deci nu are treaba cu restul bordului. in proportie de 95% cred ca ai lipsa minusul la bord! cand pui pozitia se ilumineaza bordul?
completeaza semnatura sa stim si noi ce masina posezi....mai exact! crede-ma ca am luat o laguna 2 din 2001 la intamplare pentru a ma uita pe scheme , si acestea difera de la un model la altul (benzina-motorina) |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
BOGDANV |
![]()
|
nu se aprinde nimic nici pe pozitie, ma duc maine la renault sa vedem
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
|
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
vali1971ro, zici ca exista vreo diferenta la bord din punct de vedere electronic intre benzina si motorina?
intreb deoarece am achizitionat un panou de bord de la o laguna pe benzina pt a-l moddifica si instala pe masina mea diesel, nu sunt compatibile? This post has been edited by antifizic2: 12 Jan 2008, 23:37 |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
BOGDANV |
![]() ![]()
|
era un contact imperfect, mai simplu nici nu se putea, mersi pt ajutor
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
Dan73 |
![]()
|
Si unde e localizat acel contact?
|
--------------------
Citroen
C5 III
|
|
vali1971ro |
![]()
|
@bogdanv- ma bucur pentru tine... cateodata o chestie minora creeaza mari neplaceri care insa se rezolva fara prea multa bataie de cap si mai ales cu costuri minime
![]() @antifizic2 - din cate zice francezul bordurile sunt configurabile (iti recomand sa o faci la un service autorizat renault...stiu , costa...dar e vorba de dotari , nu stiu daca o pot face si altii...) mai sus nu ma refeream la conectica , ci la instalatia propriuzisa care este normal sa difere benzina-motorina ![]() |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
nu prea face reno ce vreau eu , daia am mai cumparat un panou debord, da cred ca o sa simplific lucrurile luand elemente din cel cumparat si adaugandule la panoul meu care merge fara nici o problema daca reusesc fac poze
![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
vali1971ro |
![]()
|
si anume ce te-ai gandit tu sa muti din unul in altul?
|
--------------------
.
.
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- pai difera in functie de nivel de echipare, de conectica si de la an la an, de la benzina la Diesel difera si la indicatoare, mai precis turometrul nu prea seamana de la una la alta, de luat din interior nu prea ai ce ca e o placa mare si compacta plina de componente electronice, plansa indicatoare si acele, ce poti lua? integrate? rezistente? soft? displayul nu se poate ca e pamblica lipita prin presare si nimeni nu poate face transferul... cand cumperi un tablou de bord te asiguri ca e de acelasi nivel de echipare si aceiasi motorizare... f important cele 2 considerente... bafta
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
my-name |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 June 07 From: Brasov ![]() |
daca bordul e mort complet, daca nu se aprinde chiar nimic, aproape sigur nu ai masa buna. ca + sigur vine in mai multe parti. incearca sa identifici un traseu de masa si masoara rezistenta cu masa masinii. daca e mare, ai identificat problema.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001/INITIALE
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
vali1971ro |
![]()
|
|
--------------------
.
.
|
|
bvirgil |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 9 November 06 From: Oradea ![]() |
Salutare,
Am si eu exact aceeasi problema dupa cateva nopti de ger. In prima zi nu mai lumina nimic in bord, absolut totul era mort (mai putin martorul luminos de semnalizare si faza scurta/lunga). A doua zi mi-au stat, dimpotriva, toti (sau aproape toti) martorii luminosi aprinsi. Dar nu indica nimic, turometrul, vitezometrul, computerul de bord etc. bogdanv - ai spus ca ai rezolvat problema si ca era de vina un contact imperfect. Ai putea sa detaliezi unde e contactul cu pricina? Mersi This post has been edited by bvirgil: 3 Feb 2012, 19:11 |
--------------------
Renault
Laguna III Carminat 1.5 dci
2010 Laguna III Carminat, 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 23:45 |