schimb filtru motorina
![]() ![]() ![]() |
schimb filtru motorina
dorin17 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 14 December 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane II
2005
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Da. (pentru lămuriri, caută pe forum cu încredere...)
This post has been edited by Catalin Marinarul: 23 Dec 2007, 18:05 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
sishu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 26 December 07 From: Moldova ![]() |
E simplu de schimbat, filtru se afla in aripa dreapta-fata.
|
--------------------
Renault
Megane II
2004, 1.5 DCI 100 SPORT DYNAMIQUE Megane forever
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Sishu! Cred ca este simplu de schimbat, dar cum se face, avand in vedere ca accesul este f dificil (cel putin aparent). Eu am terminat garantia, asa ca vreau ca macar pentru schimb filtre sa nu mai cotizez la Service R. Ptr. celelalte (aer, habitaclu si ulei), lucrarea e f simpla si o faci singur, numai bunavointa sa ai. Prin capacul de vizitare de la roata, imi pare imposibil, ca si de altfel sa poti schimba un bec-cum se prezinta in manual. Oricum presupun ca nu trebuie demontat buclierul. Astept cu interes un raspuns.
PS. Am cautat cu toata increderea pe Forum, dar nu am gasit nimic explicit. |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
cramadonis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce se schimbi filtru de motorina trebuie sa mai dai la o pompita ceva manual pana ajunge motorina in filtru?sau nu trebuie sa mai faci nimik?schimb flitru si atat?!
|
--------------------
megane 2
hatch
- T D I
2004 exception megane 2 hatch exception - 1.5 dci 100cp - verde citron - decembrie 2004
logan laureate - 1.4 mpi - white - aprilie 2009 |
|
driv8r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 5 January 08 ![]() |
Trebuie sa dai putin la pompita
31 Jan 2008, 00:00: QUOTE(tr_viorel @ 30 Jan 2008, 10:25) Sishu! Cred ca este simplu de schimbat, dar cum se face, avand in vedere ca accesul este f dificil (cel putin aparent). Eu am terminat garantia, asa ca vreau ca macar pentru schimb filtre sa nu mai cotizez la Service R. Ptr. celelalte (aer, habitaclu si ulei), lucrarea e f simpla si o faci singur, numai bunavointa sa ai. Prin capacul de vizitare de la roata, imi pare imposibil, ca si de altfel sa poti schimba un bec-cum se prezinta in manual. Oricum presupun ca nu trebuie demontat buclierul. Astept cu interes un raspuns. PS. Am cautat cu toata increderea pe Forum, dar nu am gasit nimic explicit. Trebuie sa dai roata si aparatoarea aceea din plastic jos (nu doar capacelul) deoarece trebuie sa folosesti ambele maini daca vrei sa termini repede This post has been edited by driv8r: 31 Jan 2008, 00:00 |
--------------------
renault
megane
2007 2.2 1,5 dci expression
|
|
cramadonis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
si pe unde vine pompita asta?
|
--------------------
megane 2
hatch
- T D I
2004 exception megane 2 hatch exception - 1.5 dci 100cp - verde citron - decembrie 2004
logan laureate - 1.4 mpi - white - aprilie 2009 |
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
sub capota in vecinatatea vasului cu antigel
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
E para aia neagra.
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Spui ca nu vrei sa mai dai bani la service Renault. Spune-mi cum rezolvi resetarea mesajului "Changing oil soon" fara sa te duci la un service Renault care sa aiba acel Clip Sagem. Se poate face si altfel?
|
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Ti apasat pe butonu de la computeru de bord in meniu unde iti spune changing oil soon
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
fanelaru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 25 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai dreptate. Daca as fi dat o cautare pe forum inainte, as fi gasit singur raspunsul. In alt thread zice ca tb sa-l ti apasat cam 15 secunde dupa care apare SERVICE IN 15000KM. Merci, nu ma mai duc la service Renault
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence 1.5 dCi Fanelaru Stelar
|
|
sishu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 26 December 07 From: Moldova ![]() |
1. scoti roata (dreapta-fata)
2. Scoti aparatoarea de plastic. (nu e neaparat sa o scoti pana la urma) 3. Te uiti atent la culorile de pe furtune, care vin spre filtru, ca sa nu le incurci. ele sunt vopsite. 4. Inlocuiesti filtru. (posibil sa deconectezi furtunele si de linga motor, ca ele sunt scurte si cam greu de lucrat) 5. Pompezi pina vine motorina, (umareste cum vine motorina in furtun) 6. Operatia 2 si 1 in forma inversa ![]() E nevoie de 30 minute. This post has been edited by sishu: 29 Apr 2008, 11:20 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Salut! Filtrul de motorina imi pune din nou probleme. La magazinul de unde am achizitionat celelalte 3 filtre (ulei+habitaclu+aer=110 RON). am aflat ca pe M2.1 se afla doua tipuri de F motorina cu senzor de apa. Unul cu senzorul pe lateral si unul cu senzor frontal. Problema este ca primul costa 140-160 RON, celalalt 240 RON (idem la S. Renault). Am demontat aparatoarea de roata sa vad ce am. Bineinteles ca am din cel mai scump si dupa aprecierea mea nu se poate monta celalalt model pe motiv de mufa senzor care nu mai are loc din cauza buteliei de dezumidificare. Parca totusi nu merita costul diferentei, avand in vedere ca in rest sunt absolut identice. Un alt aspect este ca din cate am vazut dupa declipsarea filtrului din suportul de prindere, este ca nu se pot declipsa furtunele, fiind f. scurte, practic nu ai pozitie sa apesi pe clipsurile laterale. Cred ca singura solutie este cum a zis Sishu sa declipsezi cele doua furtune de la pompa de injectie.
Intrebare? A montat cineva f.m. cu senzor lateral in locul celui cu s. frontal si daca da cum a procedat? |
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Dupa stiinta mea nu poti monta filtrul cu senzor lateral dar poti monta unul fara senzor !
![]() Decat schimbat rar din motive de pret, mai bine schimbat des, chiar fara senzor ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
misu_imv75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 74 Joined: 18 May 07 From: Craiova ![]() |
Se poate monta filtru cu senzor lateral in locul celui cu senzor frontal ( 1,2 mil la magazin ), numai ca capacul de vizitare sta 3-4 mm departat de carenajul rotii
|
--------------------
Renault
Megane
2004 ,1,5dci
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Ieri am verificat ce se intampla in cazul montarii filtrului fara senzor. Indicatorul din bord-Service- ramane aprins. Deci nu se poate.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
mikidnl |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 19 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megene II bicorp
- B-87-SDM
2004 1.5 dCI B 87 SDM
1.5 dci, 60 kW |
|
sishu |
![]()
|
poate cineva sa puna niste poze cu filtru cu senzor si fara, au vre-o deosebire? la exterior?
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
tr_viorel |
![]() ![]()
|
Nu am poza, dar fapt este ca toate cele trei tipuri de f.m sunt absolut identice la exterior, cu exceptia gaurii pentru senzor de apa la doua dintre ele, respectiv in treimea inferioara, frontal sau lateral. Nu stiu daca in interior, constructiv sunt diferite. Referitor la dif. de pret - de la simplu la dublu, mi s-a spus ca cele cu senzor frontal sunt nou aparute si sunt incadrate inca in categoria "piese originale R". Cele vazute de mine la magazin sunt fabricate toate in UK, numai ca filtrele "originale R" sunt in ambalaj inscriptionat Renault piese de origine. Nu stiu sigur, dar am impresia ca la cele cu senzor lateral , senzorul se monteaza cu mufa in sus (am dedus din imaginea aflata in cutia filtrului). La senzorul frontal, mufa este in jos. Stie cineva cum este? Intreb deoarece mai am timp pana sa il schimb cca. 1500 km.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Intre cele cu/fara senzor nu exista decat diferenta locasului unde se introduce senzorul - frontal sau lateral.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 09:33 |