Omologare jante, pareri....incidente..
![]() ![]() ![]() |
Omologare jante, pareri....incidente..
arazvan2002 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
MEGANE
2000 RXE 1.9dTI 1.9dTI 120CP 245Nm Upsolute cip tuning
Audi A4 B5 1.9 TDI quattro |
|||
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- un drum la RAR, in mana cu o hartiuta oficiala de la un dealer autentic Renault cu numar de inregistrare pe ea si un text care sa certifice ca Renault a produs si comercializat masina ta cu varianta ta de jante+pneu (ca specificatii tehnice nu denumire aftermarket)... restul il face RAR ul si politia... bafta!
This post has been edited by laguna_2_interceptor: 12 Dec 2007, 14:41 |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Pai si daca Renault nu a produs si comercializat?...La mijloc mai este si modelul sau versiunea luata in discutie. Spre ex. in cazul Clio 2, varianta RS a fost echipata si cu jante pe 16, dar eu pentru un clio de 1.4 nu pot obtine o astfel de omologare...pt ca sunt 2 masini cu caracteristici diferite.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- daca nu nu... asta este documentul pe care RAR il cere... mai departe suntem romani, las imaginatia fiecaruia sa nascoceasca ce si cum... eu tocmai mi-am omologat noul set de jante pe 20''
![]() - oricum e o aberatie... in Germania producatorul jantei certifica si omologheaza pentru n modele de masini... dar oricum e bine si aberant cum e, inainte nu aveai voie deloc sa omologhezi altceva decat era in CI sau Brief daca masina era adusa din Germania etc asa ca se ne multumim cu aceasta portita si sa profitam... This post has been edited by laguna_2_interceptor: 12 Dec 2007, 14:45 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
arazvan2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
pai in cazul meu nu cred ca s-a deranjat Renault sa faca omologari pentru megane 1 clasic cu jante de 16...pentru megane 2 parca sunt.....
si totusi in cazul asta nu se pot omologa? oricum..cred ca pastrez vechile jante cu cauciucuri...dak imi ia talonul...dau amenda 800 mii si le pun la loc...pana trec de rar...iau talonul si le pun la loc ![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- mergi la un dealer Renault si vezi ce si cum... poateai si un prieten pe acolo daca nu iti faci unul... ajuta...
![]() This post has been edited by laguna_2_interceptor: 12 Dec 2007, 18:26 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
aly_vo |
![]()
|
![]() . . . Group: Members Posts: 475 Joined: 23 September 07 From: Nehoiu \ Buzau ![]() |
sal ! sunt si eu cam in aceeasi situatie de vreo cativa ani, mai precis vreo 3.
In carte am urmatorele dim 155R15 !!!! daca cei de la rar (BZ) asa stiu ei sa scrie dimensiuni...................ma abtin, cei de la Militie au trecut 165R13 .................................... mai multe abtineri. Eu ce gume sa pun? [155+165 / 2 =? 15+13/2+? ] Calcule pentru Militieni si RAR. In fine... am fost la RAR si l-em spus situatia, cei de acolo au spus ca nu e nici o grseala, ca masina asa a fost echipata... vrajeala ca in cartea tehnica scrie clar 185R14 sau 195 R14. I a-l 2 rand eu unul nu am vazut sau auzit de 155R15. Asa ca nu am rezolvat nimic si i-mi vad de drum si ma cert cu militienii pana i-mi dau dreptate. O alta chestie.... ma opreste militia.. certuri chestii trestii... ca sa nu-mi ia certificatu' i-mi da amenda precum nu am actele, vreo 80 ron in 48h, dar in proc verb mentioneaza : "atat axa fata cat si spate nu sunt echipate cu anvelope coresp dimensiunilor scrise in certif de inmatr". Pai de unde mama naibii stie el daca eu nu am actele la mine????? oricum a iest nasol de tot pt el, cand au primit copia de pe chitanta si de pe proces bine inteles cu o mica specificare din partea mea!!! Militia Romana !!! Va doresc cat mai multi km fara probleme si fara opriri de catre militieni ![]() |
--------------------
Audi
A6
Quattro Skoda fabia 1.2 HTP; Ex Fabia 1.2HTP 'Mototolita total' de BN03WUW
|
|
Casual |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 26 October 06 ![]() |
salut baieti! am si eu o intrebare... ma va afecta cu ceva daca-mi schimb jantele stock de 15" care cred ca au latimea de 6,5 cu unele tot pe 15" dar cu latimea de 7? mentionez ca as vrea sa-mi pastrez cauciucurile originale adica 185/55 r15.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2006 1,2 16v
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
In certificatul de inmatriculare, sunt specificate doar dimensiunile anvelopelor (asa se si numeste rubrica respectiva), indicele de viteza si de incarcare, nu si dimensiunile jantei. Dar s-ar putea sa ai probleme la montarea anvelopelor prea inguste pe jante prea late. Esti sigur ca cele originale sunt de 55?
Uite aici compatibilitatea dintre anvelope si jante pentru masina ta. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Casual |
![]()
|
merci de raspuns! deci anvelopele mele sunt 185/55 r15 sigur dar nu stiu latimea.pe site-ul recomandat de tine la latimea de 6,5 sun compatibile doua modele 185/60 si 205/55, iar la cele cu latimea de 7 doar compatibilitate la cele de 205/55. mi-am comandat deja jante Borbet x8 graphit pe 15 cu latimea de 7...mi-e cam frica
![]() |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2006 1,2 16v
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Janta originala, aia care se vede si in poza de avatar...are latimea de 6, iar latimea de 185 este mult prea ingusta pentru o janta de 7! Se intinde prea mult pneu si avand in vedere ca talonul e de 55, adica nu prea inalte, vor arata ciudat pe janta. Plus ca nu ma pot pronunta de comportamentul rutier.
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Casual |
![]()
|
multumesc de raspuns.recomandat ar fi sa anulez comanda nu? daca o las asa va trebui sa-mi schimb anvelopele si implicit talonul nu?m=ai pus rau de tot pe ganduri
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2006 1,2 16v
|
|
hellcat |
![]()
|
Cam da...am uitat sa-ti mai spun pe o janta cu latime de 7 merge perfect 205/50R15...am avut combinatia si au fost perfecte.
Daca vrei sa pastrezi cauciucurile, care de altfel ar fi o miscare inteleapta, cauta modele de jante de latime 6. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
Casual |
![]()
|
si sa zicem ca mi-as pune anvelope 205/50 r 15 care ar fi procedura de inregistrare a lor pe talon? e greu, usor? imi dau acceptul de cei de la reno avand in vedere ca masina este in garantie? cele pe 6,5 ar fi bune pt gumele mele?
This post has been edited by Casual: 16 Dec 2007, 14:57 |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2006 1,2 16v
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- inainte sa dati cu presupusul si sa va hotarati asupra unei marimi dati o privire si aici: http://www.tyresave.co.uk/tyresize.html apoi alegeti jantele si pneul care vi se potriveste in mai mica sau mare masura...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Casual |
![]()
|
chestia e ca am studiat siteul ala dar nu ma ajuta cu nimic. concret ce vreau eu sa aflu. daca pot pune gume de 185/55 r15 pe janta r 15 dar cu latimea de 7! cel la care am facut comanda mi-a spus ca n-are nimic si ca merge.acum eu pe cine sa cred.poate-s prea pisalog dar vreau sa aflu pt ca eu deja i-am spus aluia ca le vreau si luni le pune la curier.vreau sa am timp sa anulez comanda.
![]() |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2006 1,2 16v
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Ti-a raspuns deja hellcat ce se intampla: tu vrei sa pui aceleasi anvelope, care si asa sunt la limita, pe o janta mai lata cu 1", adica cu 2,54 cm, adica cu ~178mm intre borduri, in timp ce anvelopa are 185 mm in zona cu latimea maxima. Ce latime crezi ca are anvelopa in zona taloanelor? Daca gresesc si spun prostii, va rog sa ma corectati!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
50IMU |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 24 January 07 From: Bucuresti ![]() |
salutare!
a incercat cineva sa obtina aprobarea RAR pentru roti de 16 ? in cazul celor cu clio.. cam care e amenda pentru rulare roti de 16 in cazul in care avem 15" maxim ? sunt persoane care fac asta? ![]() |
--------------------
VW
El.Polo.Loco TDI
'09 ex. Clio 16v '01 . Prima dragoste nu se uita
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- amenda ca amenda, iti ia certificatul de inmatriculare si pentru al redobandi trebuie sa te duci la RAR... acolo se constata neconformitatea rotilor si... mai bine te duci si faci din prima omologarea la ei...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
A incercat cineva sa faca omologare ptr roti pe 16 pentru Laguna I?Daca da cum s-a solutionat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
hellcat |
![]()
|
QUOTE(50IMU @ 11 Jan 2008, 16:22) QUOTE(laguna_2_interceptor @ 11 Jan 2008, 20:48) Se duce degeaba!!!...Clio 2 (si aici nu vorbim despre versiunea sport a modelului!)nu a fost proiectat si cu jante pe 16...asadar nu exista baza legala pentru ca RAR-ul sa omologheze asa ceva. Iar RAR-ul nu mai este ce-a fost... ![]() |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- baza legala exista... in lipsa hartiei de la producator care sa certifice dimensiunea de pneu pe modelul respectiv exista alternativa testarii dinamice la Bucuresti care era 41 de milioane prin primavara trecuta...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
20 mil (aproximativ) mi-au zis mie ca m-ar costa (asta toamna) testele de omologare deoarece nici in cartea masinii, nici in baza lor de date (cu dimensiunile acceptate de producator pentru modelul meu de masina) nu apar alte variante decat cele actuale. mai e varianta mentionata de laguna_2_interceptor cu amicul de la un dealer Renault care sa-ti dea o hartiuta oficiala cum ca ei agreaza dimensiunea dorita de tine...
iar pentru Casual care vad ca intre timp a renuntat la Borbet x8 pentru Wolfrace ProSprint, site-ul asta te-ar fi ajutat sa te hotarasti asupra J-ului (Randul: Rim Sizes) This post has been edited by eminescu0: 13 Jan 2008, 00:32 |
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- scuze de offtopic dar nu ma pot abtine... pentru fraierul care da cu anonim la reputatie despre cele mentionate de mine aci in topic sa caste ochii in semnatura mea sa vada ce jante am si sa stie ca sunt OMOLOGATE RAR, prin urmare nu vorbesc din basme si ma ascund dupa anonime... repet ca nu dau 2 bani pe scorul reputatiei dar macar sa dea cand are o baza solida... arma periculoasa la dispozitia oricarui prost, asta este reputatia...
- @eminescu0 e posibil sa se fi ieftinit, eu am prins exact momentul in care Orban schimba conducerea RAR Romania si am fost in audienta pentru obtinere de derogare chiar in prima zi a noului director... el a spus atunci ca se vor schimba multe in viitor... poate asta e una din schimbari ![]() - si mai este un lucru... pe cei de la RAR nu i intereseaza absolut deloc ce tip de janta, model, dimensiune J, R, ET iti pui... daca iei hartie de la producator trebuie mentionat dimensiunea anvelopei nu datele jantelor... This post has been edited by laguna_2_interceptor: 13 Jan 2008, 07:18 |
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
tuner |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.556 Joined: 27 September 05 From: BrAsOv ![]() |
eu pe megane scenic am pe 15 si pe 16 trecute in talon la rar cand am inmatriculat masina am vazut ca pe brif (cartea masini) scrie clar 4 tipuri de anvelope si am cerut sa fie trecute in acte asa am reusit eu sa trec 4 tipuri de anvelope pe talon
185/65 15 195/60 15 205/55 15 205/50 16 |
--------------------
am avut o dacie
131o L
mandru posesor de SCENIC 2001 :) acum și Zoe Am un RENO si asta imi ocupaaa tot timpul!!!
|
|
arazvan2002 |
![]()
|
ai fost tare cu faza asta.eu cand am inmatriculat-o nu m-am uitat pe talon.,dar nu stiu daca se poate pe megane clasic sa fie atatea anvelope.o sa ma uit cand ajung acasa.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.906 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Eu am omologat pe R 21 care venea din fabrica cu 175/70/13 anvelope 185/60/15, folosind ca justificativ al cererii depuse la RAR o copie a manualului de uzina pentru R 21 unde apareau mai multe dimensiuni posibile pentru masina in cauza, una din ele fiind 185/65/14 si aratand ca 185/60/15 este similara cu ea, plus faptul ca pe Renault-ul Megane de 1.9 litri diesel cu cutie JC5 se poate pune acelasi tip de anvelope...
A durat cam o luna pana mi-au raspuns, dar s-a rezolvat... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
kevin-ray |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 2 November 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pentru a omologa o dimensiune de cauciuc echivalenta, ce trebuie sa fac?
205/50/17 <=> 225/45/17 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
II.2 2006 Confort Expression + mp3 & climatronic
1.5 dCi 82 CP |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
- ori iei hartie de la dealere renault si meri la RAR ori fac ei direct pentru omologare individuala (mai ieftin e cu papirusul de la dealer)... chiar daca logica spune ca diametrul ansamblului este identic tot trebuie mers la ei...
|
--------------------
Renault -
- IS 79 MRS
2003 C32 AMG Sportcoupé
|
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
In concluzie, pentru MEGANE 2, ca sa imi treaca si 195/65 R15H ( in talon nu am decat 205/55R1691H), avand in vedere ca am gasit mentionata dimensiunea in cartea de intretinere a masinii , ar mai trebui sa ma duc sa mai iau de la dealer vreo hartie ? Sau sa ma duc doar cu cartea asta la RAR ? Nu de alta dar acum am puse cauciucurile de iarna cu dimensiunile metionate mai sus ( 195 ...) Nu imi e atat de Romania , cat as vrea sa fiu in regula daca ma duc pe afara ..
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 18:19 |