Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema Caseta Directie

myron
post 1 Oct 2007, 12:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Oradea

Buna ziua,

Pe un Reno 19 Phase II, 1.8i RT am fost nevoit sa reconditionez caseta de directie, are servo . In urma acestei interventii am ramas cu un scartait de fier pe cauciuc . Am descoperit ca se miscaseta putin stnga si dreapta si freaca in mansonul de cauciuc din pardosea de sub volan.

La caseta cu servo exista doua lagare cu 2 masoane de cauciuc care fixeaza caseta de sasiu , am comadat pe original mansonul de pe stanga care era distrus in proportie de 60% deci l-am schimbat in ideea sa nu se mai miste caseta . Nu se misca chiar ca inainte dar totusi , la unele rotiri de volan se aude un scartait de fier pe cauciuc. Am fost pentru a 3-a oara la mecanicii inapoi , am mai miscat in stanga , dreapta au fixat-o si fara nici un rezultat !

Lucrul asata il urasc cel mai tare cand mergi la mecanic cu o problema si vii cu alta !!! blush.gif

Daca aveti idee ce ar mai putea sa fie !!! Are vre-o importanta ca caseta a fost rectificata , cremaliera are vre-o influenta in treaba aceasta cu montarea inapoii si scartaitul !

Multumesc anticipat .

--------------------
Renault R19 1993
Reanault 19 1.8RT, 1993
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 3 Oct 2007, 21:23
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

1. Te rog, pe viitor, pentru a avea sanse mai mari la un raspuns, posteaza la sectiunea corespunzatoare problemei tale (in acest caz, la R19)
2. Pai pana la urma care e problema? Caseta se mai misca? Mansoanele alea de cauciuc, mai ales cel din dreapta masinii (locul pasagerului) se distrug, deci nu e nimic special in aceasta directie.
Ce ai reconditionat la ea? Era stricata cremaliera si pierdrea lichid?
Daca da, in principiu, nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu miscarea casetei.
Dar daca zgomotul vine din interiorul casetei atunci cel mai probabil zgomotul vine de la frecarea elementului de reglaj al jocului cu cremaliera, caz in care nu stiu ce solutie ai...

Daca caseta nu se misca, mai ai putina rabdare, sa vezi cum si daca evolueaza problema.

Succes!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
myron
post 3 Oct 2007, 21:48
Post #3

Membru incepator

Group: Members
From: Oradea

Da , am reconditionat caseta, cremliera a fost problema pierdea ulei .

Inainte de reconditionat caseta schimbasem si amortizoarele , si la scimbre se schimbase si unghiul de fuga putin ! Azi am fost la reglat directia, si baietii mau inrebat daca s-a umblat la amortizoare , deci au mirosit ei ceva ! biggrin.gif

Deci problema s-a rezolvat, cu scartaitul .... sper sa nu mai reapara wink.gif !

O intrebare de final , ca nu am multe post-uri la activ, cand mai am treaba cu R19 , trebuie exact la categoria |R19 sa postez , ca eu am postat pana acuma la " Renault 4, 5, 8, 10, 11, 12, 18, 19, 21, 25 " crezind ca e OK !

Multumesc de sfaturi !

--------------------
Renault R19 1993
Reanault 19 1.8RT, 1993
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 00:27
Dacia