Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Comanda climatizare cu probleme, nu mai directioneaza aerul

fanu_WZI
post 25 Sep 2007, 11:03
Post #1

Membru in trecere

Group: Members
From: Bucuresti

Am constatat cu foarte multa neplacere faptul ca nu mai functioneaza cum trebuie climatizarea. Nu mai directioneaza aerul pe unde ii spun eu ci doar pe unde vrea.
La rotirea butonului din comanda centrala nu primesc nici un feedback pozitiv (parca parca incerca sa schimbe pe alta directie) ci doar un zgomot suparator de plastic care da sa se rupa.

Ce-i de facut? La Renault Serus mi s-a zis ca trebuie schimbata toata comanda (inclusiv controlul de caldura si cel de ventilator) distractie care face pe putin 8 milioane sad.gif
S-a mai intamplat si altcuiva acelasi lucru? Aveti in minte vre-o rezolvare la aceasta problema?

--------------------
Megane Sedan Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4
Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
danutz_r
post 3 Jul 2008, 14:04
Post #2

© ...membru cu symbol ™

From: Bucuresti ... u.e

Astazi cannd am vrut sa rotesc de maneta cu pricina am observat ca agata undeva , nemaifacand toata rotatia de aproape 180 grade... sad.gif acum se misca doar intre pozitia aeratoarelor centrale si pana la semnul celor de la picioare, restul e blocat si nu am incercat sa fortez, cu toate ca are cursa asta tot aerul este dat pe la parbriz indiferent de pozitia in care se afla maneta....
are cineva idee despre urmatoarele:
1. care ar fi cauza problemei
2. detalii despre cum se poate desface maneta respectiva
3. se poate repara sau trebuie schimbata cu alta noua, cam cat ar costa una ?

orice raspuns e binevenit, mii de multumiri smile.gif
DSC01585.JPG ( Size: 332.38k ) Number of downloads: 103

--------------------
renault symbol fidji 1.5 dci 80 CP
+
iglu
post 3 Jul 2008, 20:52
Post #3

Membru autentic

Butonul de caldura si cel de directionare al fluxului de aer sunt conectate prin cabluri la clapetele de comanda efectiva. Cablurile trec pe sub consola centrala, in partea dreapta, pe langa picioarele pasagerului si sunt prinse fiecare cu cate un clips metalic. La capatul cablului, acesta se prinde cu un inel pe clapetele de comanda. Scoate clipsurile metalice, apoi desfa si inelele de pe clapetele de comanda. Apoi vezi daca acele clapete miscate cu mana au cursa mai mare decat cu cablurile montate (evident, inainte sa le desfaci, vezi cat e cursa). Daca merg mai mult cu mana, atunci iti ramane sa demontezi blocul de comanda de pe consola centrala care are 2 suruburi dedesubt, o mufa pentru firele ce asigura comanda electrica. Trebuie sa ridici putin in sus de el, scapa din prinderea in plastice si apoi trebuie sa il rasucesti cu grija pe acolo sa reusesti sa-l scoti ca e foarte stramt locul.

Pot sa mai revin cu amanunte cum se desface si blocul de comanda, dar doar atat, la blocul de clapete nu am umblat nici eu. Verifica si mai vedem.

Succes!

PS: imi pare rau ca nu am facut fotografii cand am desfacut la mine... sad.gif

--------------------
Renault Laguna II 2003 / 1.8 16V
+
danutz_r
post 4 Jul 2008, 22:11
Post #4

© ...membru cu symbol ™

mersi de informatii smile.gif
... sper ca problema sa fie de la comanda butonului sa nu umblu la clapete...

am sa desfac consola de la schimbator(la asta stiu cum se face ca am mai desfacut-o) si sa analizez problema , sper sa am vizibilitate...

imi poti da mai multe despre cum se desface grupul butoanelor si unde ar tre sa am grija sa nu rup ceva?

la tine de unde era problema ? ai rezolvat-o total ?

This post has been edited by danutz_r: 4 Jul 2008, 22:13

--------------------
+
iglu
post 6 Jul 2008, 22:48
Post #5

Membru autentic

Grupul butoanelor se desface usor: are 2 suruburi in partea inferioara si apoi tragi putin in sus de ele sa se elibereze din clipsuri. Nu prea ai ce sa rupi, doar ca locul e suficient de ingust incat iti va fi greu sa scoti mufa de la instalatia electrica si apoi sa rotesti grupul de butoane in pozitia in care sa poata iesi. Dar verifica mai intai clapetele in pozitia pe liber.

La mine problema a fost la rezistentele de la motoras, vezi ca e un topic deschis de mine ceva mai jos legat de motoras ventilator defect.

--------------------
Renault Laguna II 2003 / 1.8 16V
+
danutz_r
post 7 Jul 2008, 08:50
Post #6

© ...membru cu symbol ™

problema rezolvata smile.gif:

in cazul meu defectiunea era de la butonul de comanda care, nu stiu din ce motive a sarit cativa dinti si nu mai permitea cursa totala ...
poze :

1. se identifica si se desfac cele 3 suruburi de la consola centrala pt. a avea acces mai usor la zona butoanelor, doua dintre suruburi sunt in zona butonului de avarii iar altul este sub scrumiera ... dupa aceasta se scoate husa schimbatorului si cele 2 cleme laterale dinspre motor...
HPIM6000.JPG ( Size: 535.54k ) Number of downloads: 90
HPIM6002.JPG ( Size: 615.71k ) Number of downloads: 90
... dupa asta am scos cele 3 mufe si am indepartat consola...

2. se desfac cele 2 suruburi de sub blocul butoanelor de climatizare HPIM5999.JPG ( Size: 754.1k ) Number of downloads: 85
apoi se desprind cele 4 cleme (sunt 2 sus si 2 jos), pentru demontare se umbla la cele de jos HPIM5998.JPG ( Size: 486.79k ) Number of downloads: 83
,iar la montare primele se introduc clemele de sus primele HPIM5996.JPG ( Size: 654.79k ) Number of downloads: 39

3. am tras panoul inapoi, fara a desface nici un cablu de pe el, si am desprins partea din spate a butonului problema (se ridica cu o surubelnita de plasticul respectiv, nu se rupe nimic , are doar o siguranta in interior care prin fortare permite scoaterea piesei respective) HPIM5990.JPG ( Size: 651.1k ) Number of downloads: 43

4. am reasezat plasticul respectiv astfel incat butonul sa-si faca intreaga cursa completa HPIM5993.JPG ( Size: 712.47k ) Number of downloads: 49

acum butonul este 100 % functional biggrin.gif

This post has been edited by danutz_r: 7 Jul 2008, 08:54

--------------------
+
cmandrei
post 7 Jul 2008, 09:01
Post #7

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

up.gif ... il mai faci o data la tutoriale ? smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
danutz_r
post 7 Jul 2008, 09:46
Post #8

© ...membru cu symbol ™

am sa incerc maine cu o noua varianta smile.gif

--------------------
+
cmandrei
post 7 Jul 2008, 09:49
Post #9

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Bravos bravos smile.gif [info.: ceea ce tu vei posta la tutoriale va fi invizibil pana in momentul in care va fi aprobat de un moderator]

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 12:13
Dacia