Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Surub in roata, era si cu saiba

Dan73
post 11 Sep 2007, 19:00
Post #1

Membru autentic

Group: Members

Mergand cu masina pe strada, pe decelerare in special, am inceput sa aud o bataie, slab si infundat. Deschid geamul de la mine si la un moment dat aud, cand nu prea era nimeni pe langa mine un țac țac țac concomitent cu bataia. Deja eram convins ca motorul moare. Cand am ajuns in fata blocului ma uit pe sub masina, pe langa masina, pana vad in talpa cauciucului din stanga spate un surub infipt care prezenta si saiba. Ma duc la o vulcanizare si tipul de acolo scoate surubul si imi pune in gaura ramasa cu ajutorul unui instrument "special" un maclavais de culoare cafenie-roscata. Imi da toate asigurarile ca nu e nici un pericol de explozie si ca va tine maclavaisul lui pana la tocirea cauciucului.
Asa sa fie oare?

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 11 Sep 2007, 19:30
Post #2

Il padrino

From: Bucuresti

Cu siguranta nu mai prezinta aceeasi siguranta, asa ca mai bine treci anvelopa pe rezerva, sau pe spate daca acum e pe fata... si in viitor sa o schimbi. Parerea mea. Mai ales ca un surub cu saiba e destul de gros, trebuie sa fi facut o gaurica destul de larga.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Dan73
post 11 Sep 2007, 21:24
Post #3

Membru autentic

De fapt nu e chiar surub e mai degraba un holsurub cu cap ascutit si la celalalt hexagonal lung de 1 cm si ceva si gros de vreo 4 mm. Saiba nu pot sa o scot, pare bagata fortat si asta ma duce cu gandul la o lucratura mai ales ca saiba aia il face sa stea cu varful in sus si sa nu se rastoarne prea usor. O sa ma uit mai cu atentie pe la roti cand plec de acasa. Roata e pe spate si nu pierduse aer, era la 2.2. Oricum daca e sa schimb tre' sa schimb 2 cauciucuri si astea ar mai fi tinut.

11 Sep 2007, 21:36:
Am auzit mai demult ca unii descreierati, iresponsabili si criminali ar arunca asemenea chestii pe drumuri inainte cu ceva km de vulcanizarile lor. Asa ceva, oricum, numai in Romania se poate intampla.

This post has been edited by dan73205: 11 Sep 2007, 21:36

--------------------
+
cmandrei
post 11 Sep 2007, 22:13
Post #4

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

E ok ... am luat si eu o data un suruboi in roata ... a fost scos ... bagat maglavais ... si talpa smile.gif ... stai linistit

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
RamsesII
post 11 Sep 2007, 22:48
Post #5

Membru autentic

Daca e pe roata spate e ok, cred... daca e pe cea din fata, as schimba-o cu cea de pe spate.

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
leonardo
post 18 Sep 2007, 17:47
Post #6

Membru autentic

From: Bistrita

Pentru astfel de gauri sunt peticele tip ciuperca ,care se monteaza din interior iar coada ciupercii iese prin gaura produsa de surub in cazul tau.Ciuperca in prealabil se unge cu o solutie speciala.
Ciupercile se numesc "Ciuperci Minicombi"
Sau cind se folosesc dopuri (Rema Stem) se folosesc numai impreuna cu peticele Tip-Top.Se intelege , toate acestea se lipesc cu special cement BL.

This post has been edited by leonardo: 18 Sep 2007, 17:52

--------------------
Ford C-Max Ghia 2008, 1,6 Ti-VCT 115 CP. - BN-22-ZZZ
+
Dan73
post 18 Sep 2007, 20:23
Post #7

Membru autentic

Pai faptul e consumat, cred, pt ca ala de la vulcanizare a bagat o pasta in gaura din afara fara sa dea jos cauciucul. Oricum cred ca nu auzise in viata lui de ciupercile alea. Daca as da cauciucul jos s-ar vedea de pe intrerior gaura in conditiile in care din afara unde era mai larga nu se mai vede nimic? Se gasesc pe undeva acele ciuperci? Poate procur singur si ma duc la o vulcanizare cu oameni care fac meserie mai ca lumea (as fi zis profesionisti dar e tare deplasat la noi in tara cuvantul asta). Stie cineva de asa ceva? Ca vulcanizari pe trotoar sunt multe.

--------------------
+
rerecroS
post 19 Sep 2007, 13:28
Post #8

Membru

Nu mai umbla la cauciuc! Am avut si eu o pana si am reparat-o asa si am ajuns sa schimb cauciucurile, ocazie cu care am vazut maclavaisul intarit acolo. N-ai nicio problema cu el.

--------------------
Renault Megane 2.1 2005, 1.5 dci 80CP
+
$$ilvviu
post 19 Sep 2007, 13:51
Post #9

Membru autentic

From: Roman/NT

Merge, stai linistit. Daca nu pierde aer e ok.
Am si eu de aproape 2 ani cam o duzina de astfel de snururi prin cauciucuri, de cand faceam Iasi-Botosani. 022.gif 251.gif

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
Dan73
post 19 Sep 2007, 16:57
Post #10

Membru autentic

Pai daca pierdea era una dar mie imi era frica de explozie. Oricum e pe spate dar eu sunt incepator si, de, teoretic mai nevricos biggrin.gif .

This post has been edited by dan73205: 19 Sep 2007, 16:59

--------------------
+
Batrânul
post 21 Sep 2007, 08:40
Post #11

Membru autentic

From: Bucuresti

Explozie faceau cauciucurile mai vechi, compuse din anvelopa + camera. Banuiesc ca ai tubeless - la astea riscul de explozie este f. mic; cel mult risti o dezumflare in mers, pe care o simti in volan (incepe sa traga intr-o parte). Asa ca fii linistit. Daca esti genul tipicar, fa ce ti-au scris si altii mai sus: treci roata respectiva pe rezerva.

--------------------
Renault Clio IV 2015 / Life 1.2 16V
Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte...
+
cosminphotog
post 21 Sep 2007, 08:45
Post #12

Membru autentic

From: Galați-Tg.Mureș

QUOTE(dan73205 @ 19 Sep 2007, 16:57)
Pai daca pierdea era una dar mie imi era frica de explozie. Oricum e pe spate dar eu sunt incepator si, de, teoretic mai nevricos  biggrin.gif .
*

Salut, nu-ti fa probleme, nu faci explozie la cauciucurile montate fara camera, chiar daca ai avut pana. In cel mai rau caz, daca ar ceda reparatia, s-ar desumfla roata ca la o pana normala, dar nu explozie.

--------------------
Dacia/ ex Renault Sandero/ex Laguna 1&2 2008 Laureate 1.6 - MS-36-GIN
Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
+
Dan73
post 21 Sep 2007, 22:13
Post #13

Membru autentic

Salut, am dormit noaptea oricum biggrin.gif . Sunt tipicar in sensul in care intodeauna tin sa ma lamuresc pe deplin chiar daca e vorba de un fleac. Am lasat-o asa din prima zi si nu a pierdut aer. Oricum trebuie sa schimb rotile, sa le pun pe cele de iarna. Ma interesa si sa aflu de o vulcanizare mai de doamne ajuta. M-am oprit odata la o vulcanizare inainte de lacul de la Mihailesti ( asa de control, ca era f cald afara si voiam sa mai bag aer) si desteptul ala mi-a scos aer din cauciucuri pe motiv ca aveau 2.6. Erau de fapt calde. ca facusem ceva pana acolo si era si asfaltul incins.

--------------------
+
Axe
post 4 Nov 2008, 14:30
Post #14

Membru autentic

eu am luat o bara de vreo 40cm in roata spate direct prin calea de rulare, a rupt pur si simplu toate sarmele si mi-a spart si spoilerul wacko.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
andu911
post 6 Nov 2008, 23:48
Post #15

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Pe-afara au interzis snururile alea in anvelope... nicio vulcanizare nu mai are voie sa foloseasca asa ceva. Probabil s-a intamplat ceva cu ele...

Cica peticele sunt sfinte.

--------------------
- - -
+
oto
post 11 Nov 2008, 11:55
Post #16

Membru incepator

dan73205 @

acelas lucru l-am patit si eu, plus am gasit langa hosurub si un bonus constand in una bucata cui ....cred ca era de oare ce vreme acolo laugh.gif ....mers la AUTOSOFT, problema s-a rezolvat in 10 min. ...nu au dat roata jos....au introdus in locurile cu pricina cate un snur lipicios maroniu-rosiatic blush.gif ....de peste 8000 de km cu ele, absolut nici un fel de problema .

--------------------
renault megane sedan 2007,1,5 dCi 105CP , Euro 4,privilege
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th April 2025 - 19:17
Dacia