Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomote in volan, zgomote pe drumuri de tara

nassus
post 22 Aug 2007, 20:35
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bistrita

De ceva vreme am observat ca daca merg pe un drum de tara cu o viteza relativ scazuta, aud niste zgomote in volan. Tot aceleasi zgomote apar si la viteze mai mari cand intru in curbe si exista ceva gropi.
Totul se simte ca si cum ar bate ceva in coloana volanului indiferent de roata care ia gropile.
Am schimbat recent discurile si placutele de frana si bieletele de directie. La service mi s-a spus ca nu exista nici un joc din nici o bucsa.

Stie careva care poate sa fie problema?

This post has been edited by nassus: 22 Aug 2007, 20:37

--------------------
Opel Insignia Sport Tourer 163cp 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
M i h a i
post 22 Aug 2007, 20:57
Post #2

Ca sa ti raspund serios si sincer..(nu la misto)..'''Asa face toate"" rolleyes.gif ...am mers de curand cu un M2 Sedan 2007 si asa se aude(exact cum ai descris tu)..zomotul ala cred ca este de la coloana de directie...daca intri intr o curba tare si sunt gropi mici sau denivelari se aude ca naiba..ca sa zic asa...deci nu este ceva stricat la masina ta...pur si simplu eu cred ca este gandit ceva prost acolo...poti sa incerci si pe piatra cubica de la televiziune pana la Arcul de Trimif..daca mergi tare sa vezi ce se aude...concert...

edit (Se mai poate incerca o zona...De la Apaca (Vasile Milea) spre Bd-Timisoara ..este o linie de cale ferata..treceti lina cu 30 km/h ...sa vedeti cum se aude coloana de directie cred)..Ieri am mers pe acolo si cu un Punto si nu a zis nimic...inca odata>>eu sunt de parere ca ceva nu este gandit bine acolo)

This post has been edited by MHY: 22 Aug 2007, 21:05

--------------------
------ ------ ------
+
Nico dCi
post 22 Aug 2007, 21:00
Post #3

Membru

From: Bucuresti

Aceiasi problema o am si eu am observat-o la trecerea linilor de tramvai de la Dimitrov aseara si azi intr-o gropita care era fix cat sa intre roata in ea ,circulam cu maxim 20 la ora in ambele cazuri.
Ca mama masi o mai fi si asta ca nu arata deloc prietenos cand o observi si face ca dracu volanu atunci, numai atunci.

Sa auzim vesti bune si incurajatoare ca de rele m-am saturat.

This post has been edited by Nico dCi: 22 Aug 2007, 21:01

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCi Renault Megan Sedan Manager 1.5 dCi 85cp - B-47-ZHK B-13-NCM
+
dandutulescu
post 22 Aug 2007, 21:08
Post #4

Membru autentic

From: Dambovita

Aceeasi problema o am si eu la trecerea de cale ferata. La revizie am spus de zgomot iar mecanicii dupa verificarea directiei au spus ca totul este in regula.

--------------------
megane sedane2 GPL logan laureat GPL 08 -
+
nassus
post 22 Aug 2007, 21:10
Post #5

Membru autentic

Ma bucur sa aud ca nu e masina mea de vina dar mi se pare cam ciudat zgomotul asta.
La alt service la care am fost au zis ca zgomotul poate sa provina de la etrierele care cica la mine au un joc din bolturile de sustinere. Am pus si eu mana pe ele si intradevar au un joc dar nu am pus mana cand mi-am cumparat masina sa vad daca si atunci aveau joc sa pot face comparatia. Poate unul dintre voi care are masina mai noua binevoieste a pune mana pe etriere si a le misca unpic in toate partile sa imi zica si mie daca au vreun joc, sa nu ma apuc sa comand nu stiu ce kituri de reparatii degeaba.

--------------------
+
caktuss
post 22 Aug 2007, 21:31
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

de aia m-ai intrebat pe mine de bolturi de etriere ? icon_mrgreen.gif
nu comanda nimic deocamdata

--------------------
Renault Megane Sedan II 1.6 16v 05-2005 - numar cu gaura
m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006)
33 600 km (26/09/2007)
45 000 km (o3/01/2009)
50 000 km (03/06/2009)
+
Bogdan
post 22 Aug 2007, 22:28
Post #7

Membru autentic

From: Timisoara

Problema asta o am si eu de ceva vreme. Am fost la service, nenea' a strans vreo 4 suruburi sub motor si in zona casetei de directie. Zgomotele nu au disparut dar apar acum mai rar decat inainte.

This post has been edited by Bogdan: 22 Aug 2007, 22:29

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan 2006, 1.6 16v
looking for Duster
ex. Megane2
ex. DSN
+
nassus
post 30 Aug 2007, 18:26
Post #8

Membru autentic

Am fost la service si mi-au spus ca cica asa fac toate si ca ar trebui sa ma obisnuiesc cu zgomotele. Deci m-am linistit.

--------------------
+
Danezu
post 31 Aug 2007, 08:55
Post #9

un fost proprietar de megan.....

Si mie mi-au zis la fel! Cred ca este sistemul de contacte de la volan, s-a mai discutat pe forum aceasta problema! smile.gif

--------------------
Saab 9-3 2.2 TiD Vector
+
ro_megane
post 31 Aug 2007, 09:08
Post #10

Membru

Asa e romanul din service, cand nu stie de ce se intampla ceva sau nu stie cum sa remedieze spune: "Asa fac toate!" ... De parca te prezinti la service pentru consolare psihologica.

Si la mine se aude un zgomot asemanator, dar cel mai nasol se aude cand esti in viraj si prinzi o muchie de canal iesita fata de nivelul carosabilului... Simti ca ramai si fara roti.
Probabil mai trebuia sa fie proiectata o bucsa dar se ridica costul de productie prea mult. biggrin.gif

Regards,

--------------------
Renault Megane Sedan Expresion 2005 1,6 16v
+
nassus
post 31 Aug 2007, 12:56
Post #11

Membru autentic

Pana sa ajung la reprezentanta am fost la 4 service-uri printre care si o statie ITP si am pus masina pe platforma aia vibratoare si nu au descoperit nici o problema cu directia. Toate bucsele sunt bune, volanul nu are nici un pic de joc deci tind sa cred ca nu este nici o problema si ca aia de la reprezentata au dreptate.

--------------------
+
winimio
post 1 Sep 2007, 00:57
Post #12

Membru incepator

si eu am problema asta cand trec peste liniile de tramvai .... sau ma duc spre arcu de triumf smile.gif ... si un mecanic mi-a zis ca e de la caseta de directie ... am kestia asta de 15000 km cred ca ar fi trebuit sa se strice pana acum daca era de la caseta

--------------------
renault megane 2 2003
+
norisss
post 1 Sep 2007, 08:14
Post #13

Membru autentic

From: Buc

eu zic sa cititi tot topicul asta, nu va mai luati dupa idiotii astia cu " asa face toate"

http://www.reno.ro/index.php?showtopic=454...ndpost&p=579449

--------------------
Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
+
ctudose
post 3 Sep 2007, 12:44
Post #14

Membru incepator

Am avut si eu problema asta. cand dadeamin denivelari imi era frica sa nu raman cu volanul in mana. Fiti atenti ce am facut: daca dati cu pumnul in volan se aude niste zgomote pe dedesupt, se desface carcasa de plastuc si exista un surub pe imbus de 5 cred il strangeti si repetati operatiunea. la mine s-a oprit si m-am linistit

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 Confort Expression
1,5 dci 100cp, 11/2005, 150.000km la 29.05.10
+
dggy
post 25 Sep 2007, 21:28
Post #15

Membru incepator

am si eu aceeasi problema si cand am auzit prima data sunetul m-am speriat ca o sa imi vad roata ca ma intrece. am fost cu ea la service, a si scos-o mecanicu la o tura si mi-a zis ca nu simte ca bate nimic. a urcat-o totusi si s-a uitat pe sub ea, a verificat rotile si nu a constatat nimic, totu era ok.am chemat un prieten, si el cu megane si cand a simtit bataia a zis ca si el are aceeasi problema si ca nu am de ce sa ma ingrijorez.cred ca asa ar trebui sa sune toate pana la urma smile.gif

p.s. o sa incerc sa o desfac pe dedesubt sa vad daca e stransa piulita aia icon_mrgreen.gif

25 Sep 2007, 21:42:
am mai citit putin si m-am documentat. mie nu mi-ai adaugat nicio piulita in plus, nu au strans nimic nicaieri. oricum o sa intreb de treaba cu inlocuirea piulitei, sa vad daca au habar (desi ma indoiesc)

This post has been edited by dggy: 25 Sep 2007, 21:42

--------------------
Renault Megane 2006 Privilege 1.9dci
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 10:32
Dacia