Despre prescrierea amenzilor de circulatie, ...care e treaba de fapt ?
![]() ![]() ![]() |
Despre prescrierea amenzilor de circulatie, ...care e treaba de fapt ?
Flamingo |
![]()
|
||
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
De la incheierea procesului verbal, agentul constatator are 6 luni la dispozitie in care trebuie sa aplice sanctiunea (sa stabileasca valoarea amenzii), asta daca nu o face pe loc.
Dupa stabilirea amenzii are 30 zile la dispozitie sa-ti comunice sanctiunea. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
am primit si eu vreo 2 amenzi pe parbriz acu vreo o luna si ceva.....sa ma astept sa imi vina prin posta cat am de plata? si chiar daca vin ....se prescriu?
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Adica eu timp de 6 luni voi sta cu morcovul ?
![]() Pai nu e corect ca doar n-am omorat pe nimeni, stiu, am baut si recunosc vina... ca sa nu mai zic ca dupa IML m-au dus inapoi la masina si am plecat linistit acasa cu masina... (trecusera vreo 3 ore de la oprire)... Si apoi mai e ceva... Pe dovada nu scrie c-as mai putea circula dar nici nu m-au "ajutat" cu sfaturi... abia de curand am gasit treaba asta undeva pe net... "Cand dovada inlocuitoare a permisului de conducere a fost eliberata fara drept de circulatie, la data depunerii plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta mentioneaza pe dovada ca titularul permisului are drept de circulatie pentru o perioada de 30 de zile. " Eu nu mai inteleg nik... ![]() Deci 30 de zile + 6 luni de zile... ? Adica 7 luni... Ok, si apoi ? ![]() This post has been edited by Catalin S.: 31 Jul 2007, 14:04 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
sorin1967 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 29 March 05 From: Bacau ![]() |
Se prescriu din pacate, abia dupa 3 ani dupa ce se primesc la primaria unde ai domiciliul in CI(trimise de politistul care ti-a facut PV).Oricum la primarie exista un ghiseu, unde poti sa te interesezi daca ai "cadouri " din astea primite si un birou de recuperare a acestor amenzi.Trebuie tratati cu indiferenta...dar daca vrei sa-Ti vinzi masina sau casa, te trimite sa ti se puna viza la biroul asta, asa ca....
|
--------------------
ML
350
- BC-35-SDS
2013 MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt... |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Sa inteleg ca, chiar daca nu ma duc sa ridic recomandata, tot figurez ca datornic?
|
--------------------
.
.
.
|
|
Flamingo |
![]()
|
Da, dar eu ma refeream la altceva... Ce se intampla daca ei uita sa trimita casa amenda ? Si asta pentru ca am fost "mustrat" de un amic cum ca de ce am platit amenda de viteza. Repet... radarul m-a prins pe la inceputul anului (ianuarie) iar instiintarea a venit abia dupa vreo 3 luni iar la lege ar scrie ca in cazul in care politita nu intreprinde nimic tiump de 30 de zile (nu e vina mea ca ei nu le pot procesa mai repede) aceste amenzi automat se anuleaza doar prin simpla prezentare la ghiseu cu intiintarea de la Politie...
Acum sunt curios daca in cazul amenzilor cu ridicarea de permis se procedeaza identic... ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
Abamiha |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 September 06 ![]() |
Buna ziua!Amenzile cotraventionale nu se prescriu "dupa nici un 3 ani", nu suntem in dreptul comun, ci suntem in regimul contraventiilor.Perioada lor de prescriere este astfel, repet dupa regimul contraventiilor:
-in termen de sase luni de la constatare de agentul rutier, -un an de la savirsirea faptei.Acest an, se refera la faptul ca, in cazul in care tu savirsesti o contraventie, ai proasta inspiratie si semnezi PV, trebuie sa-l contesti.Ideea este pe scurt, ca tu trebuie sa lungesti, contestatia, procesul la instanta cu toate fazele lui procesuale (fond si apel) cel putin 1 an.Dupa implinirea acestui termen de un an invederezi instantei ca "actiunea a ramas fara obiect". Am primit si eu de la Baracanesti "Dispeceratul de monitorizare a traficului", o notificare prin care trebuia sa comunic cine a condus masina cu 5 luni in urma.Categoric nu am raspuns, probabil ca voi fi sanctionat cu 9-20 de puncte amenda, cum era scris si pe notificare.Aceste puncte vin de plata odata cu impozitul, care-l voi plati in mai si nu ianuarie, in felul acesta impliniduse un an si prescriindu-se amenda. |
--------------------
Renault
Laguna 2
- b 51 hly
2003 Dynamiqe
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pt interesati puteti lectura OG2/2001, care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor.
In varianta initiala era prevazuta prescrierea dupa 3 ani a amenzii, dar articolul 14 alin2 (ca despre el este vorba) s-a abrogat prin OG61/2002. In concluzie, daca agentul constatator nu va inmaneaza pe loc copia procesului verbal va puteti astepta ca in termen de 7 luni sa ajunga o recomandata.... |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
Flamingo |
![]()
|
![]() ![]() Deci revin cu intrebarea mea... Timp de 6-7 luni daca nu vine nimic, eu ce fac ? Astept ? Nu ma pot interesa sa vad ce se intampla cu carnetul sau in ce stadiu sunt "dezbaterile" ??? Nu pot sa cred ca sistemul isi bate in asa hal joc de noi ! Cred ca trebuie sa existe o portita-ceva. Mai sunt 3 zile si se face o luna, timp in care nu s-a intamplat nimic. Astept ca boul sa decida ei. Eu cred ca mor cu ei de gat. ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Si eu stiu ca se anuleaza in timp de 30 de zile. O posibilitate de evitare este ca atunci cand vine factorul postal la usa cu scrisoarea recomandata eu sa o refuz.
Problema e ca pot refuza o scrisoare importanta fiindca nu stiu care e expeditorul acesteia. Factorul isi va nota cum ca destinatarul refuza sa primeasca iar scrisorica se va intoarce la expeditor (Politie in cazul acesta). Acum nu stiu de cand se socotesc acele 30 de zile, de la producerea contraventiei, sau de la emiterea sanctiunii... |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Daca refuzi ei or sa faca proces verbal de afisare, cu un martor.
Chipurile au venit la tine si ti-au batut in cuie procesul verbal pe usa. Cele 30 zile se socotesc de la stabilirea sanctiunii. Nu faceti confuzie intre data incheierii procesului verbal si data stabilirii sanctiunii, pt ca la incheierea procesului verbal, agentul constatator se poate sa nu fi stabilit sanctiunea. El poate scrie doar faptele petrecute si legea care le sanctioneaza. Sunt cazuri la anumite contraventii in care nici nu poate aplica el sanctiunea, procesul verbal fiind inaintat catre forurile competente spre a primi rezolutia (aplicarea sanctiunii). In concluzie, daca primiti copie dupa procesul verbal pe loc va uitati pe la mijlocul paginii unde scrie " Stabilesc Avertisment/Amenda......". Daca e completat inseamna ca ati primit sanctiunea. Daca nu, aceasta urmeaza sa vina printr-o recomandata. In cazul in care nu primiti copie mai mult ca sigur sanctiunea urmeaza a fi stabilita, iar termenul legal este de 6 luni. Dupa stabilirea sanctiunii aceasta trebuie comunicata faptuitorului in termen de 30 zile. This post has been edited by $$ilvviu: 4 Aug 2007, 15:27 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
anes7 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 31 October 10 ![]() |
salutare, acum 95 de zile am primit o amenda cum ca as fi avut ITP-ul expirat. politistul mi-a retinut talonul dar eu am refuzat sa semnez procesul verbal
pana acum nu mi-a venit nimic acasa si nici la circa financiara dar nu imi pot ridica talonul pana ce nu platesc amenda daca a trecut atat timp amenda s-a prescris? ma pot duce sa imi ridic talonul fara sa platesc amenda? in pv stipula cum ca amenda ar fi 720 ron |
--------------------
daewoo
matiz
- if 55 cac
2005
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
nu s-a prescris, dureaza cativa ani pana la prescriera unei amenzi. cati ani, asta sapa si afla tu. si vezi poate iti radiaza troaca daca o mai lungesti mult.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
cread |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 325 Joined: 29 April 09 ![]() |
Il poti intreba pe colegul "gotty" cum face el , ne-a spus ca de cativa ani nu mai plateste nimic statului , impozite , amenzi , nica.
|
--------------------
renault
Megane 2 Grandtour .
2004 1,5 dci 80cp
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Parca 3 sau 5 ani ... poti sa stai atata timp fara talon ?
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
anes7 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 31 October 10 ![]() |
mi-am recuperat talonul fara a plati amenda
daca trec mai mult de 90 zile de la data intocmirii procesului verbal(in pv era stabilita valoarea amenzii) fara a-ti aduce la cunostinta, amenda se prescrie nu am stiut cum sa ma exprim mai bine, dar sper ca ati inteles asta mi-a spus chiar politistul care a intocmit pv-ul. el mi-a spus ce sa fac ![]() si daca iei la cunostinta, amenda se prescrie dupa un an de zile This post has been edited by anes7: 8 Feb 2011, 10:55 |
--------------------
daewoo
matiz
- if 55 cac
2005
|
|
VladK2K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 30 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai că am încălțat-o și eu... Mi-a venit ieri un aviz de recomandată de la Ploiești, am fost azi la poștă și am întrebat cine este expeditorul: „Serviciul Rutier Bărcănești” (pe DN1, chiar înainte de centură). Am zis că nu o ridic și am plecat. Probabil m-a prins vreo cameră de pe DN1, deși eu nu-mi amintesc să fi mers cu viteză foarte mare (asta s-a întâmplat pe la mijlocul lui Martie).
Din câte știu pentru a ți se impune amenda trebuie să intri în posesia PV, iar eu nu am făcut asta. Am auzit că ar mai rămâne să mi-o aducă personal, dar eu nu prea sunt acasă în timpul săptămânii, și nici altcineva, chiar dacă ar fi acasă, nu poate să o ia. Aveți idee în cât timp se prescrie dacă eu nu intru în posesia PV? |
--------------------
Hyundai
Tucson
2017 LP+
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 00:30 |