Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

pregatiri de drum, sfaturi

Bas|cX
post 6 Jul 2007, 12:52
Post #1

Membru autentic

Group: Members

incep topicu' asta ..pt ca tremura chilotii pe mine ...
o sa fac cca 6k km ...ce sugerati sa mai verific ...o iau pe rand ..
distributia are cca 11k
sch. rola alternator(scartaia)
sch. esapament
sch ulei+filtru ulei+aer+motorina
sch amortizoare
sch. bielete de directie
sch 4 cauciucuri hydra grip -- goodyear
urmeaza .. 1 etrier pe spate(lipsa frana de mana)

altceva ?? ph34r.gif
daca 1 din moderatori..are chef sa-l stearga ..cu scuzele de rigoare ..

--------------------
none ex Lag 2 - none 1.9dci
Brasov
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
C a t a l i n
post 6 Jul 2007, 12:59
Post #2

Verifică vizual nivelul lichidului de răcire, al celui de frâna și al celui de servodirecție.

Ar fi bine să verifici și freonul într-un service...

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Bas|cX
post 6 Jul 2007, 13:02
Post #3

Membru autentic

si in caz de ceva ..ce sa iau la mine ..antigel..de care .
lichid de frana dot4 nu ??? si ala de servo ???

--------------------
Brasov
+
OVIDIUS
post 6 Jul 2007, 13:04
Post #4

bogat în valori simple

From: Orasu' lui Bucur

Unde pleci si cat stai?
Eu zic sa nu-ti mai faci probleme inainte sa apara. Sa ai drum bun!

--------------------
Renault Laguna 2.0 T 2007 / Dinamique + Twingo 1.2 16v 2004
Chiar si ziua de luni poate aduce minuni...
+
rmg
post 6 Jul 2007, 13:14
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Si eu zic ca sa nu-ti mai bati capul atat. Daca stii ca ai masina buna si nu are bube, go for it! Atentie la alte detalii, la fel de impoartante: presiune roti corecta, rezerva in regula, fluidele din masina la nivel, bani de motorina smile.gif , acte si asigurare in regula, harta sau gps, eventual o trusa de chei acolo sa fie, cablu de tractare daca nu-l ai deja in masina, set sigurante. In rest, apa, paie si bataie!!

Drum bun!

--------------------
Renault Laguna II 1.9dCI break 2002 Initiale
Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
Bas|cX
post 6 Jul 2007, 13:14
Post #6

Membru autentic

in Sicilia ...intre 2 sapt si o luna ...ma *** pe mine ..pt ca m-a pus 1 pe ganduri cu "daca ramai pe autostrada in Austria..astia vin si iti ridica masina..si sa vezi ce platesti dup-aia" huh.gif

--------------------
Brasov
+
rmg
post 6 Jul 2007, 13:38
Post #7

Membru autentic

Da-i 2 palme din partea mea aluia de ti-a spus tampenia asta! Multa lume nu stie, dar in Austria daca ramai cu masina in pana pe autostrada, in banii vignetei platite pt drum, ai transport gratuit in limita a 500Euro, pana la cel mai apropiat service.

--------------------
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
+
antifizic2
post 6 Jul 2007, 14:06
Post #8

Membru autentic

From: Bucuresti- Romania

te sfatuiesc sa nu te panichezi degeaba.
cineva a zis f bine cu cablul ala de tractare
in cel mai rau caz il folosesti si rezolvi situatia
in rest eu am fost cu ea pana in franta si m-oi si intors de acolo si in afara de echilibrat roti la plecare si motorina nu am bagat nici un ban in ea.

a fi pe faza am pus si azot in roti , stiam ca va fi incarcata si vitza mare cica sa nu se incinga cauciucurile. nu stiu daca a meritat dar asta e

bafta multa concediu placut

--------------------
renault LAGUNA II / 1.9 DCi - B-57-LXF 2004
17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
+
Luka
post 6 Jul 2007, 14:49
Post #9

Membru autentic

Si eu am facut asta-vara 6 000 km pana in Spania si inapoi cu masina din semnatura.
Am facut revizia de 60.000 km inainte de a pleca, am verificat presiunea in pneuri (inclusiv rezerva), am luat niste lichid de frana si niste lichid de spalat parbrizul si totul a fost ok.
Singura chestie care s-a intamplat a fost spargerea unui cauciuc la intoarcere, prin Austria, insa s-a spart pe lateral si nu a mai putut fi folosit. Astfel ca am pus rezerva si am avut noroc de un tip de la o vulcanizare din Graz, tip care stia engleza si mi-a dat un cauciuc folosit sa-l tin ca rezerva. Toata chestia (schimbare roata, cauciuc folosit) m-a costat 10 euro, sa-i dea Dumnezeu sanatate smile.gif

Si apropo, nu tine de masina, dar daca esti fumator, ia-ti la tine tigari ca sunt cam scumpe afara (cam 2.5 euro pachetul). Poti scoate din tara 1 cartus de persoana.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
rmg
post 6 Jul 2007, 15:25
Post #10

Membru autentic

Am uitat sa trec OBLIGATORIU 1 litru de ulei de motor. Sa fie acolo!
Ia apa de spalat parbrizul de aici, ca acolo e jale.

--------------------
+
TreXeL
post 6 Jul 2007, 23:28
Post #11

Am laguna meaaaa, sunt meserias

rmg, io am ramas in apropiere de viena pe autostrada si in afara de amenda ca n-am pus triunghiu n-am primit nimic in limita a 500eur desi aveam vigneta. si nu aveam nevoie decat sa ajung la benzinarie ca ramasesem pe uscat. ce sa mai vb de service. rahatu de politist n-a vrut sa ma duca, a zis ca se grabeste si oricum n-am cu ce sa vin inapoi la masina.
basix, schimba si filtru de polen, nu te zgarci ca va fi cald, o sa bagi AC si se va imbacsi ca naiba.
si goodyear n-a fost cea mai buna alegere
chiar te rog masoara adancimea pe cauciuc cand pleci si cand vii....sa vezi ce bune sunt

--------------------
Renault Laguna II - SM-05-MIX 2003 / Initiale /300CP :D as vrea io
+
inalbi5m
post 7 Jul 2007, 00:59
Post #12

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(TreXeL @ 6 Jul 2007, 23:28)
rmg, io am ramas in apropiere de viena pe autostrada si in afara de amenda ca n-am pus triunghiu n-am primit nimic in limita a 500eur desi aveam vigneta. si nu aveam nevoie decat sa ajung la benzinarie ca ramasesem pe uscat. ce sa mai vb de service. rahatu de politist n-a vrut sa ma duca, a zis ca se grabeste si oricum n-am cu ce sa vin inapoi la masina.
basix, schimba si filtru de polen, nu te zgarci ca va fi cald, o sa bagi AC si se va imbacsi ca naiba.
si goodyear n-a fost cea mai buna alegere
chiar te rog masoara adancimea pe cauciuc cand pleci si cand vii....sa vezi ce bune sunt
*

Ce cauciucuri ar fi fost mai bune? (Parerea ta bineinteles) si pe ce te bazezi?Ma pregatesc sa schimb cauciucurile si mai vreau pareri.

--------------------
Renault Laguna 2006 1,6 16V
+
TreXeL
post 7 Jul 2007, 10:18
Post #13

probabil sunt alte topicuri care vorbesc despre cauciucuri, mai bine cauti acolo, o sa gasesti mai multe pareri. eu merg pe michelin. nu zic ca goodyear nu sunt bune dar mai mult numele de ele. probabil dintr-o gama medie ar fi ok insa am folosit 2 ani la firma pe toate masinile si nu am fost multumit. pe langa faptul ca se uzeaza rapid (poate mai rapid la noi, habar n-am) au fost multe probleme cu ele, explozii etc. michelin e scump poate dar tine dublu decat un cauciuc luat la 1 mil si ceva. singura problema e ca vara la caldura mare cam scartaie in curbe luate cu viteza. am observat chestia asta la toate cauciucurile michelin pe care le-am avut pana acum. chestie care de ex cu dunlop nu prea se intampla.

--------------------
+
rmg
post 8 Jul 2007, 21:18
Post #14

Membru autentic

Eu iti zic ca la austrieci pe autostrada niste baieti care fac Germania si aduc masini au ramas cau un VW smile.gif in pana si au sunat de la telefoanele de pe autostrada la cei cu tractari si au venit aia si le-au dus masina pana la cel mai apropiat oras unde au bagat-o in service si si-au reparat-o. Tractatul nu i-a costat nimic. cica e FOR FREE! Politi autostrazii probabil ca au altceva de facut, nu legat de tractari.

Legat de cauciucuri, eu am michelin pe fata si nu scartaie, Premacy. Niste cauciucuri exceptionale, mai putin pe ploaie, unde te mai duci tarash.
Si pe Fiesta am avut GY GT3 si mi s-au parut ff bune si nici nu s-au tocit asa repede. Asa ca eu cred ca mai conteaza si gama de la respectivul producator si stilul de mers. Michelin-urile au cam 90k km, se apropie de sfarsit. Deci au tinut ceva.

--------------------
+
TreXeL
post 9 Jul 2007, 21:47
Post #15

smile.gif apropo de drum lung
nevasta-mea e plecata in concediu cu laguna de vo 3 zile. inainte sa ajunga la destinatie ma suna disperata...
"Imi scrie sa ma duc la service, ce sa fac? imi apare o chestie portocalie nu stiu cum, vai, ce ma fac, fir'ar a naibii masina!!!!!!!"
asa ca inainte sa plecati la drum...bagati fratilor lichid de parbriz suficient in masina smile.gif)

--------------------
+
Bas|cX
post 1 Aug 2007, 16:27
Post #16

Membru autentic

mai am 3 zile biggrin.gif ...si acum s-au gasit sad.gif ..nu imi mai arde mersul inapoi si tot gasesc umed rezervorul de la lichidul de frana ...

--------------------
Brasov
+
przamfiri
post 1 Aug 2007, 16:56
Post #17

Membru in crestere :}

From: Moreni

stai linistit,.... grija la condus....concediu placut si santem alaturi de tine in caz de ceva dar nu are ce sa se intample,garantez eu pentru asta ,iti pun o vorba buna la Cel de sus , Stima... wink.gif

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
dumi_sn
post 1 Aug 2007, 23:06
Post #18

Membru incepator

dute fara probleme ca sigur nu o sa te lase in drum masina...sunt masini bune si nu au voie sa aiba probleme!
asa i-mi faceam si eu griji inainte dar acum vad partea plina a paharului!
am patit si eu ceva de genul ce a spus TreXel, de am injurat de la ala care a desenat masina si pana la ala care mi-a vandut-o si masinutza nu avea nimik...smile.gif)smile.gif)

--------------------
renault laguna 2 - BZ-83-DUM 2002 dinamiq
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 13:41
Dacia