Inlocuire filtru aer 1.5 dCi
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire filtru aer 1.5 dCi
andrei041 |
![]()
|
||
![]() 2/E Group: Members Posts: 165 Joined: 28 April 07 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Fiesta 1.4 tdci
2008 - Ghia
|
|||
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
am vrut sa schimb si eu filtrul de aer azi. am desfacut tot ansamblul exact cum se descrie mai sus. dar filtrul de aer se prezenta extrem de bine asa ca nu l-am mai schimbat. doar l-am scuturat putin. mai merge 2-3000 de km fara probleme. acum are 10.000 de km.
atentie cand se demonteaza locasul filtrului. in partea de sus sint suruburile alea 4. astea se desfac simplu. iar in partea de jos a uneia din jumatatile locasului sint niste picioruse de plastic, iar pe jumatatea ailalta sint neste gaurele. atentie ca-s de plastic si cred ca se rup destul de usor. piciorusele (alea incercuite cu rosu in poza) intra in gaurile incercuite cu galben (in poza). Attached thumbnail(s) 09fp7.jpg ( Size: 377.41k ) Number of downloads: 8360 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
cristianxxl |
![]()
|
flower power Group: Members Posts: 1.339 Joined: 31 July 07 From: Otopeni ![]() |
Cum stiu ca trebuie sa schimb filtrul de aer?La nr de km sau dupa ce imi dau seama?
![]() |
--------------------
renault
Megane 4
2018
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
In principiu la numar de kilometri, conform caietului de service, adica la fiecare 10.000 Km pentru diesel in Romania.
In practica, dupa iesirea din garantie, cat mai des, fara aer arderea este proasta > fum > ... tot felul de efecte secundare. Mai verifici din cand in cand si eventual il mai cureti cu un aspirator/compresor desi se zice ca nu este reconadat. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
cristianxxl |
![]() ![]()
|
flower power Group: Members Posts: 1.339 Joined: 31 July 07 From: Otopeni ![]() |
Multumesc foarte mult Adi!O intrebare offtopic cel de motorina cind il schimb?
|
--------------------
renault
Megane 4
2018
|
|
eby |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 25 November 08 ![]() |
Foarte faina descrierea pt demontarea filtrului de aer !!!
|
--------------------
Dacia
LOGAN
2007/Laureate
|
|
A9theR |
![]()
|
A9theR Group: Members Posts: 66 Joined: 11 March 10 From: iasi ![]() |
merci..week asta daca e frumos o sa ma apuc si eu de treaba
cred ca ar cam fi timpul sa-l schimb .. sau sa-l curat ?! sa vad ce gasesc... |
--------------------
Renault
Kadjar
2016 Drumuri bune, rezervoare pline!
|
|
boly76 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 168 Joined: 13 January 10 From: brasov ![]() |
frumos tutorial...
si la mai multe ![]() |
--------------------
dacia
logan
2007
- bv 65 sch
|
|
ccristian1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 11 October 10 ![]() |
hello.am reusit si eu azi sa imi fac curaj sa merg sa imi cumpar un filtru de aer si sa pun mana sa il schimb.trebuie sa recunosc ca mi-a fost de mare ajutor pozele si schemele prezentate mai sus.filtrul pe care l-am pus este mann si a costat 47 de lei.filtrul ce era inainte pe masina era original renault si am vazut ca mai avea un strat de panza peste filtru,nu stiu ptr ce o fi ala.hai sa va mai spun ceva dar sa nu va luati de mine...am mers vreo 42.000 de km cu filtrul vechi.promit sa il schimb la timp data viitoare ;)numa bine.weekend placut la toata lumea.salut.
20 Nov 2010, 12:19: Cam asa arata fostul meu filtru de aer dupa mai bine de 42.000 km. Filtru de aer 20 Nov 2010, 12:20: Si inca o poza mai de aproape ![]() http://img405.imageshack.us/img405/161/picture042l.jpg This post has been edited by ccristian1: 20 Nov 2010, 12:20 |
--------------------
Renault
Symbol
2007 1.5 dCi
|
|
cristim5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 6 February 08 ![]() |
Foarte bun tutorialul. Am schimbat si eu filtrul conform tutorialului pentru prima data , si am reusit in 10min. Dar totusi am o nelamurire. Dupa ce am pus filtrul nou am observat ca , cutiile ce gazduiesc filtrul nu se imbina perfect la partea inferioara. Distanta intre cutii pe acea portiune este cam de 5mm . Eu am tot insistat sa le imbin perfect dar nu am reusit. Imi poate confirma careva daca asa este normal sa se imbine cutiile la partea inferioara , sau am gresit eu remontarea cutiilor?
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
@ccristian1
Foarte urat ce ai avut acolo ![]() ![]() Cheers. This post has been edited by cmandrei: 14 Feb 2011, 09:24 |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
Stefi_R |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 10 February 08 From: Sf. Gheorghe/CV ![]() |
Va rog frumos, daca are cineva o poza cu carcasa filtrului in partea de jos. Acolo are o ureche, sau un cui care intra intr-o gaura cu o bucsa de cauciuc? Ultima oara cand am dus masina la service, mi-au scimbat si filtrul de aer, si mi-au rupt ce era acolo ca sistem de prindere; mi-au pus un surub mai putin si m-au lasat cu o bucsa de cauciuc mai putin la capacul de plastic al motorului. Sa-i ia naiba, eu la service nu ma mai duc daca nu e absolut nevoie.
Multumesc. |
--------------------
Renault
Kangoo 1.5 dci 80CP Privilege 2002 fara AC
- CV99DIA
|
|
Alex Z |
![]()
|
![]() diesel flower power Group: Validating Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
Filtru aer nou vs filtru aer rulat 15k
2 Apr 2012, 16:51: E vorba de un pin din plastic care se rupe destul de usor daca tragi mai tare sa scoti filtrul. Normal daca poti sa iti schimbi capacul ar fi ok, eu mi-am pus in acel inel de siguranta o bucsa asa cum ti-au pus tie pentru a preveni contactul fier / plastic si pentru a inlatura zgomotul pe care il fac oate dci urile. This post has been edited by Alex Z: 2 Apr 2012, 16:51 Attached thumbnail(s) DSC01280.JPG ( Size: 2.13mb ) Number of downloads: 3730 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
DarkTempTatiOnN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 October 11 From: Bacau ![]() |
Un filtru de aer normal, la 20 lei sa zic, merge spalat?
|
--------------------
Renault
Twingo
1996 C3G
- BC
|
|
aurelyan |
![]()
|
![]() Membru cu familie Group: Members Posts: 1.280 Joined: 20 June 09 From: Iasi ![]() |
Ba da, la programul scurt pentru sosete, eventual odata cu acestea...lasand gluma la o parte, filtrele sunt facute din hartie, de cate ori ti-ai spalat la scoala caietele? Cel mult pot fi suflate cu aer, dar mai bine folosesti cel mai ieftin filtru nou decat unul "reconditionat".
|
--------------------
Ford
Focus Mk3
2012 - 1.6 16v Ti-VCT Imbatranesc si tot invat - Eschil
|
|
DarkTempTatiOnN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 15 October 11 From: Bacau ![]() |
Stai linistit, nu pentru mine, vroiam sa il conving pe un amic de inteligenta sa ca argumentele mele nu sunt de ajuns.... Multumesc
|
--------------------
Renault
Twingo
1996 C3G
- BC
|
|
RAZORRADU |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 18 August 14 ![]() |
pozele de la tutorial nu mai pot fii vizualizate!!!!cica pozele au fost sterse
|
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci .85 hp
2008
|
|
Alex Z |
![]()
|
![]() diesel flower power Group: Validating Posts: 178 Joined: 4 July 09 From: Ploiesti==>>>Brasov ![]() |
Decat sa te complici si sa se dezintegreze filtrul de unica folosinta mai bine montezi asa ceva.
Eu am montat acum 10k si este foarte ok, se spala revin cu poze cand o sa il dau jos dupa 15k. Plus ei zic ca iti da in plus 5hp, de fapt se tureaza mai repede motorul Attached thumbnail(s) filtru_aer_sport_k_n_dacia_logan_1_5_dci_filtru_sport_k_n_dacia_1_5_dci_filtru_kn_dacia_logan_filtre_sport_1.jpg ( Size: 141.76k ) Number of downloads: 978 images.jpg ( Size: 9.35k ) Number of downloads: 913 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
Yan78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 439 Joined: 31 July 10 ![]() |
deci ce ai montat pe masina Alex? Ca nu ma prind!
Suna bine, se spala, nu se dezintegreaza dar scuze poza aia a doua este fix pix. Nu se intelege nimic. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
Alex Z |
![]()
|
Salut,
Se spala cu o solutie speciala, care face parte din kit-ul de refill. In sine sunt doua sparay-uri, unul cu degresant care curata mizeria + uleiul aplicat pe el si inca unul de gresare. Filtrul K&N are orficiile de admisie mai mari decat cel stock(se cam vede prin el) si de accea se unge pentru a se lipi praful si impuritatile fine care ar trece prin el. Filtrul replacement nu necesita sa faci modificari la masina. Am gasit ceva poze si niste link-uri sper sa fie utile: http://www.allcar.ro/catalog/product/filtr...15-dci-671.html http://www.tocmai.ro/filtru-sport-k-si-n-o...ci-19418289.htm Este o investitie buna in timp. Aici ai un clip cu procedura de curatare https://www.youtube.com/watch?v=7o8JS6Tdinw Attached thumbnail(s) 19418289_3.jpg ( Size: 71.51k ) Number of downloads: 911 |
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
Yan78 |
![]()
|
la pretul lui se amortizeaza cam in 2-3 revizii la 10000 km. depinde ce filtru pui ( sau puneai) pe masina.
parca e mai comod sa folosesc filtrele obisnnuite de hartie. le scoti, inlocuiesti, le arunci... This post has been edited by Yan78: 5 Sep 2014, 07:25 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 1.5 dci [URL=http://www.reno.ro/Folositi-functia-CAUTARE-t40668.html]Search cu incredere![/URL]
|
|
Alex Z |
![]()
|
Filtrul pe care il puneam de fabrica era aprox 80 ron
|
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
Yan78 |
![]()
|
de acord. cam acela este pretul cu toate ca pot aduce si exemple mai ieftine. dar asta nu conteaza.
cu 80 RON pretul unui filtru normal se amortizeaza filtrul K&N dupa 3 revizii. Dar cat costa spray-urile alea si cat de des se cumpara? Doar nu sunt gratis. 30-40 RON? Pentru o curatare a filtrului K&N? |
--------------------
Renault
Clio Symbol
|
|
Alex Z |
![]()
|
Kit-ul de refill eu l-am primit gratuit la achizitia filtrului, dar costa 60 ron si poti face linistit trei spalari.
|
--------------------
RENAULT
Symbol 1.5dci 85cp
2009
- PH 85 ZAR
|
|
octavp |
![]()
|
fan reno Group: Members Posts: 105 Joined: 3 May 15 ![]() |
Salutare,
Nu reusesc sa vad nici o imagine din cele pe imageshack si fara ele postul e nefolositor. Idei? Merci, Octavp |
--------------------
renault
symbol thalia II
2010, 1.5dci, motor L4, SOHC, Turbocharged, 8V
|
|
andutu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 686 Joined: 27 September 10 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2005
|
|
octavp |
![]()
|
fan reno Group: Members Posts: 105 Joined: 3 May 15 ![]() |
Salve,
Am schimbat si eu filtrul de aer cu MANN C3875/1. Spre deosebire de cel de la Reno, nu are partea de burete din spate (are doar o parte mult mai subtire de pasla). Ar trebui sa fie OK? Octavp |
--------------------
renault
symbol thalia II
2010, 1.5dci, motor L4, SOHC, Turbocharged, 8V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 20:07 |