Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Injectoare, pompe, etc pt dci, noi si sh, pt cei care nu le-au cumparat de la renault

poseidon06
post 12 May 2007, 01:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Deschid acest topic deoarece saptamana asta am avut o problema cu masina si eram curios sa vad si alte posibilitati de rezolvare. Mai exact mi-a picat un injector la dci (cred ca de la motorina) pe care l-am schimbat la un service renault. Costul cu tot cu manopera a fost 1120 RON.
Din ce am citit pe forum, stiu ca unele persoane au cumparat injectoare din alte parti decat de la un service renault (augsburg, al padrino, sau ce mai sunt). Intrebarea mea este, cum sunt piesele "neoriginale"? Sunt de aceeasi calitate ca cele vandute de renault? Dupa ce le-ati schimbat, s-au stricat mai repede decat s-ar fi stricat o piesa originala sau inca le mai aveti si merg bine? Stiu ca se ajunsesera la preturi de 400 RON pentru un injector, ceea ce este jumatate din pretul unuia de la renault...se reflecta diferenta asta in calitate?
Topicul nu este adresat doar celor care au schimbat injectoare, ci si celor care au inlocuit si alte piese esentiale ale motorului sau masinii in general, care au fost cumparate de la alti distribuitori decat renault.
Sunt curios daca merita sa dai un ban pe ceva care nu este "de origine", daca acel produs te tine la fel de mult si daca diferenta de pret merita (adica dau 4 milioane acum sa zic, dar nu ma trezesc peste 10.000km ca a picat piesa pt ca a fost de proasta calitate). Banuiesc ca si factorul noroc joaca un rol important, dar totusi, merita riscul de a nu achizitiona piese agreate de fabrica?
Multumesc celor care vor scrie aici si vor aduce lumina asupra curiozitatii celor ca mine smile.gif

L.E. Eventual scrieti si de unde ati cumparat piesele mai ieftin si pretul lor aproximativ. Multumesc

This post has been edited by poseidon06: 12 May 2007, 14:59

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alex0507
post 12 May 2007, 14:40
Post #2

Membru autentic

From: BV

Salut
Si eu am avut aceeasi curiozitate cand a trebuit sa inlocuiesc pompa de motorina, proiectorul de ceata si filtrele. M-am tot documentat pe net si am intrebat pe la firmele astea de piese de schimb (Meteor, Elit, Augsburg, etc) si am ajuns la concluzia ca ei iti vand aceeasi piesa pe care o gasesti la un service reno cu conditia sa stii ce producator a facut piesa.
De ex. pompa de motorina e facuta de Bosch, in service costa 1150 lei cu manopera iar in magazin daca tin minte bine 750 lei. Exista si pompa facuta de alt producator mai ieftina dar nu cred ca poti sa o numesti piesa neoriginala de vreme ce este aprobata ptr folosirea la marca respectiva. Si daca tot ti-a cazut o piesa "originala" de pe masina ce rost are sa dai o tona de bani pe aceeasi piesa cand poti lua una mai ieftina care nu cred ca te poate tine mai putin (acu si fiecare cu norocu lui, exista si garantie biggrin.gif)
Asa ca de acum inainte eu nu mai cumpar piese de la dealer nici sa ma arunci de pe bloc, nu vad de ce sa platesc asa de mult cand eu pot cu manuta mea sa cumpar aceeasi piesa cu aproape 50% mai ieftina.

Weekend placut in continuare.

--------------------
Renault Megane 2002 Classic Expression, 1.9 dCi
+
poseidon06
post 12 May 2007, 14:51
Post #3

Membru autentic

alex0507, iti multumesc pentru raspuns smile.gif Ma gandeam cand mai strang bani sa schimb si restul de 3 injectoare, asta daca le gasesc la un pret undeva aproape de 4-5 milioane cum spuneau unele persoane. Cred ca injectoarele de la 1.9 dci sunt facute de delphi, nu stiu sigur insa. Dar ai dreptate, daca le gasesc in alta parte facute de acelasi producator, atunci e clar ca nu au cum sa fie mai slabe calitativ decat cele de la dealer.

Tu de unde ai cumparat proiectorul si pompa?

This post has been edited by poseidon06: 12 May 2007, 15:00

--------------------
+
alex0507
post 12 May 2007, 19:27
Post #4

Membru autentic

Am cumparat proiectorul de la Augsburg asta fiind facut de alt producator, cel original fiind valeo. A costat mai putin decat ala original ptr ca are geamu de plastic dar tot a reusit sa se sparga, nu din cauza ca a fost mai ieftin ci din cauza ca sunt muulte pietre pe asfalt.

Cu pompa de motorina a fost alta distractie, am ajuns la service cu ea (pe platforma sad.gif ) avand nevoie de masina in acea zi am luat-o de la ei. Ziua urmatoare am fost taaaare curios sa vad ce pret are de fapt piesa in magazin (la Elite) si am ramas blink.gif cand am vazut pretu de 650ron.

--------------------
+
dragos clio&astra
post 13 May 2007, 09:31
Post #5

Membru

Reprezentantele(unei anumite marci) au adaosuri de 250%....

--------------------
Renault Clio Symbol 2004 1.5dci
Clio Symbol 1.5dci 65cp expression 2oo4
+
danmegane
post 13 May 2007, 16:24
Post #6

om cu 3 facultati: educatie fizica si sport

eu am resusit sa cumpar injectoare de 1,5 dci la 100 euro/bucata noi noute renault din franta
pompa de injectie am luat de la noi cu 600euro dupa saptamani de cautari.as fi gasit ceva mai ieftina in franta, dar nu am avut timp mai deloc
p.s. apropo de injectoare pt 1,5 dci, vand 4 injectoare noi reno cumparate din franta la 400 euro toate. le vand pt ca ale mele au mers curatate( nu s ele " in deplinatatea fortelor dar merg si asa)

--------------------
renault clio II 2005 1,5 dci-65 c.p.
Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci

+
i_am_sleek
post 13 May 2007, 16:32
Post #7

Membru autentic

pompa de injectie la 1.9 dci este bosch, la fel si cea de joasa presiune de sub masina... injectoarele din cate stiu eu tot bosch dar nu bag mana in foc

--------------------
BMW X1 2013 xDrive
Renault Megane Coupe TCe
+
poseidon06
post 13 May 2007, 18:19
Post #8

Membru autentic

Va multumesc mult pentru raspunsuri !
@danmegane, pai mi se pare un pret incredibil de mic, mai ales daca e de la renault luat...ce naiba le fac la astea de aici de sunt asa scumpe, le sufla in aur? Banuiesc ca daca pretul unui injector de 1.5 dci este 100 euro, atunci pt 1.9, diferenta de pret nu ar trebui sa fie foarte mare...
Ai idee o turbina cam pe la ce pret ajunge in Franta?
@i_am_sleek, da s-ar putea sa fie bosch si injectoarele pentru ca cele de 1.9 dci sunt mult mai rezistente si fiabile decat cele de 1.5, incat imi vine greu sa cred ca sunt facute de acelasi producator (adica delphi, parca ei le faceau pt 1.5, nu? )
Multumesc mult ! Mai asteptam si alte persoane care nu si-au luat piese de la reprezentanta.

--------------------
+
Viorila
post 25 May 2007, 17:33
Post #9

Membru incepator

pentru danmegane mai ai injectoarele?daca le mai ai sunt interesat de ele si te rog scrie codurile de pe ele... eu am 1.5 dci de 80cp

25 May 2007, 18:37:
mai are cineva injectoare de 1.5dci 80cp de vinzare?

This post has been edited by Viorila: 25 May 2007, 17:37

--------------------
Renault Megane 2003 Privilege
+
svali
post 20 Jun 2007, 06:38
Post #10

Membru incepator

From: Bucharest

Vand 3 injectoare de 1.9dCi, sunt Bosch, second hand, accept orice verificare, la 400RON/buc

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
Renault Megane 1.5dCi/85CP 2008
Renault Magane 1,9dCi/120CP 2002
+
alindragos
post 26 Jun 2007, 23:50
Post #11

Membru incepator

Am si eu probleme cu o pompa de motorina ca si altii am vazut. Cum am ajuns in service m au intrbat (a muritit dintr o data?) Da e pompa. Pret 1000 ron + manopera 1150.
Cam mult mi se pare. Nu gasesc adresa celor de la elite cu catalog online (poate ma ajuta cineva)

Poate stiti niste preturi mai mici. (sa nu mai platesc adaosu delerului)

--------------------
renault megane 1 2002 1.9dci
+
b_gabi
post 27 Jun 2007, 09:17
Post #12

Membru autentic

--------------------
renault laguna 2 - AG 70 BUB 2001 Privilege 1,8 I 16V
+
alex0507
post 27 Jun 2007, 09:33
Post #13

Membru autentic

catalog online
Pretul ala imi suna cunoscut 04.gif , nu cumva ai mers la euromotor?

This post has been edited by alex0507: 27 Jun 2007, 09:35

--------------------
+
dcsiki
post 4 Jul 2007, 16:06
Post #14

Membru autentic

From: Brasov

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
defektu
post 6 Jul 2007, 21:32
Post #15

Membru incepator

Am deschis un topic acum cateva zile cu problema mea "Anomalie functionare motor 1,5 dci,80cp". dar dupa 3 saptamani de incercari ,vizite la service si teste, s-a ajuns la concluzia[ prin eliminare] ca singurele vinovate de problema mea sunt pompa sau injectoarele, cu toate ca pe tester nu apare absolut nimic. Va
rog sa-mi spuneti cum ati sesizat ca aveti probleme cu pompa sau injectoarele si cum a fost depistat defectul? Exista posibilitatea de a verifica o pompa sau injector pe banc? Nu vreau sa schimb aiurea pompa sau injectoarele, fara sa fiu convins ca sunt defecte.
Apropos, cineva a scris aici ca o pompa este 1100Ron. Il rog sa-mi zica si mie unde a gasit, pentru ca in reprezentanta este 1100Euro +tva, iar injectoarele sunt aprox . 1100Ron/buc.

--------------------
renault megane 2/ 1,5dci 80cp 2004, expression
+
alex0507
post 6 Jul 2007, 21:41
Post #16

Membru autentic

Noi mai sus vorbeam de pompa de combustibil care costa la reprezentanta 1100 ron. Pompa la care te referi tu si costa 1100 euro e pompa de injectie.

Cred ca ai si pompa de combustibil tongue.gif (e acea pompa care aduce motorina din rezervor la motor)

This post has been edited by alex0507: 6 Jul 2007, 21:56

--------------------
+
defektu
post 6 Jul 2007, 21:50
Post #17

Membru incepator

Eu am 1,5 dci si la asta este doar pompa de injectie.[ s-ar putea sa ma insel]

--------------------
+
duta
post 6 Jul 2007, 23:58
Post #18

Membru incepator

probleme cu injectoarele am si eu !stie cineva daca se curata sau nu injectoarele la 1,9dci de 102 cp?

--------------------
renault megane 2003,1.9dci
+
poseidon06
post 7 Jul 2007, 18:57
Post #19

Membru autentic

Din ce stiu eu, injectoarele de diesel nu se curata.

--------------------
+
defektu
post 8 Jul 2007, 08:27
Post #20

Membru incepator

As dori sa-mi spuna cineva unde si cum se curata injectoarele de 1,5 dci/80cp.Stiu ca exista instalatii cu ultrasunete dar nu stiu daca pot face ceva in cazul acestor injectoare. Repet o intrebare la care nu am primit raspuns: Cum se pot verifica injectoarele de 1,5 dci?
Si ca sa dau un raspuns ferm lui alex 0507: La 1,5 dci nu exista pompa de motorina de joasa. Pompa de injectie trage direct din rezervor.,prin vacuum .Fara dubii!

8 Jul 2007, 15:49:
Am intrat si pe vwforum si din ce am rasfoit am inteles ca ei au un program numit vag com[ sper ca am inteles bine] care le spune totul despre masina si despre orice piesa din ea. In cazul injectoarelor le da parametrii de injectie si clar ca poti sa-ti dai seama care este defect.La noi[renault] se foloseste programul CLIP,daca nu ma insel, dar acesta nu poate spune care injector este defect,si nici macar daca este defect[cum este cazul meu] Exista programe mai destepte cu care se pot testa masinile noastre?
A incercat cineva sa curete injectoare cu solutie turnata in rezervor?

This post has been edited by defektu: 8 Jul 2007, 15:49

--------------------
+
Sorinux
post 8 Jul 2007, 19:15
Post #21

Membru

Habar nu am ce foloseste vw dar pe CLIP sigur nu apar defectiuni de injectoare si nici nu se spune care injector este infundat. Dar datele adunate (timp de injectie de exemplu) trebuie sa fie in parametri normali. Daca nu sunt, se poate deduce o problema de injectoare.

Cat despre programe mai "destepte", ma indoiesc pentru ca dupa cate stiu eu, programul respectiv doar aduna date de la computerul masinii care probabil ca le aduna de la diversi senzori. Deci nu programul in sine este limitat ci sau interfata cu care un program de diagnoza comunica cu masina sau setul de parametri care se pot masura efectiv.

--------------------
Renault Clio 3 Exception
Clio 3 Exception 1.5 dci 105CP @ DimSport, noir nocturne, iunie 2007
+
poseidon06
post 8 Jul 2007, 20:04
Post #22

Membru autentic

Va rog sa nu mai postati aici decat daca sunteti on-topic. Acest topic a fost facut cu scopul de a-i ajuta pe cei care vor sa achizitioneze piese mai ieftine decat cele din service-ul renault, si nu pentru solutionarea diferitelor probleme pentru care exista deja topicuri dedicate. Multumesc

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 01:41
Dacia