Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Practici bune cand mergem la concesionar...

alinescoo
post 1 May 2007, 09:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

In sfarsit mi-am facut timp liber si o sa merg sa comanda Meganelu meu. In entuziasmul am mai convins si un vecin sa isi cumpere si el megene biggrin.gif
Deci, cand ma duc la concesionar cum ar trebui sa procedez sa optin cat mai multe bonusuri ? Ce sa zic, cum sa iau omul? Intreb pentru ca am vazut ca la unii dintre voi a fost chiar bine (senzori de parcare, covorase) la altii nu prea...

--------------------
Skoda Octavia 2 1.9 TDI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
poseidon06
post 1 May 2007, 10:30
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Scuze de off topic, dar mor de curiozitate alinescoo tongue.gif Pe un topic deschis recent prin bunavointa unei persoane direct implicate in programul renault am citit ca deja se poate comanda 1.5 dci 105 cai smile.gif
Deci care va fi alegerea ta pana la urma? 85 sau 105 cai? rolleyes.gif

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
alinescoo
post 1 May 2007, 11:12
Post #3

Membru incepator

Da, smile.gif am observar si eu. Eu sunt in dilema, inca sunt hotarat la cel de 85 de cai. Dupa ce ma duc la reno, ma interesez cand vine cel de 105 cai si daca vine intr-un timp asemantor cu cel de 85cp s-ar putea sa il iau, insa in cazul asta renunt la ESP. Si avand in vedere ca cel de 85cp are performantele lui 100cp Euro3... Totul se va decide la fata locului. Se pare ca tot 5 viteze e si la 105 cp... Nu stiu ce diferente sunt intre cele 2 motoare pe langa puterea mai mare si cuplu.

--------------------
Skoda Octavia 2 1.9 TDI 2007
+
mannick
post 1 May 2007, 12:16
Post #4

Membru

Credeam ca este cam acelasi cuplu (vezi 85 E4 si 100 E3), dar nu, este vorba de 240Nm! Cu 20% mai mult decat motorizarea E3. Mi se pare o varianta foarte buna.
Chestia cu cadourile de la dealer, hm, era un banc dragut cu un bou care trece pe drum, se uita la o vaca, trece mai departe, trece si a doua zi, se uita, trece mai departe, pana cand vine un magar, se uita la vaca, o f..., morala:
Dacat bou mai bine magar!
Asa ca in primul rand spune-i ca nu esti foarte convins, pune-l sa-ti recomande ceva, apoi carcoteste despre diverse chestii (bielete, flanse, manere). Dupa toate astea, daca nu marseaza singur, cere tu: am auzit ca unii dealeri au bunul obicei de a oferi: blablabla - lista cea mai lunga de pe forumul asta, am vazut ca avem un coleg supernegociator, care mai avea putin si lua masina gratis smile.gif
Cum eu nu sunt chiar magar (da' nici viceversa smile.gif) am intrebat serafic la sfarsit: da' macar covorase de-astea de cauciuc meseriase dati cadou, ca e pacat de astea bej? Si consilierul, baiat bun de altfel, da tanar, a zis: "e posibil", la care am replicat: posibil sau sigur? asa ca s-a dus si l-a intrebat pe sef, care a dat OK-ul. Da' comparativ cu altii, vad ca am fost mic copilas!
Si nu neaparat aspectul financiar e important, ca de, unde merg 19k euro, mai merg cateva milioane, cat pentru palmares rolleyes.gif

This post has been edited by mannick: 1 May 2007, 14:46

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech / 2007 Privilege, 2021 Intens
1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision
+
poseidon06
post 1 May 2007, 18:37
Post #5

Membru autentic

Ok, daca afli ceva noutati despre 1.5 dci 105 cai, spune-ne si noua, chiar sunt curios daca are 6 trepte....ar fi un avantaj...nici pe site la renault franta nu gasesc daca are 5 sau 6 trepte...

Cat despre bonusuri, ai putea sa intrebi direct daca ofera ceva, spune-le ca ai cunostinte care au primit senzori de parcare, covorase si tot tacamul...nu stiu daca e indicat sa incepi ca masina are probleme, ca pica aia, pica ailalta...nu prea merge, adica tu iei masina oricum, chiar daca tu stii ca sunt exemplare care au avut probleme; dealerul stie ca ai venit sa cumperi o masina pentru ca vrei si nu pentru ca iti da el ceva bonusuri ca sa treci cu vederea unele defectiuni care apar razlet. Scuze de exprimare, e cam alambicat spus tongue.gif

--------------------
Opel Astra J 2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride
Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP;
+
mannick
post 1 May 2007, 21:03
Post #6

Membru

Pe renault.fr, configurand un Privilege 100 Dci rezulta o cutie de viteze cu 6 trepte. La 105 cp / 240 Nm cred ca asta este variante optima. Culmea este ca masina iese mai grea cu peste 40 kg decat 1.9 Dci. Vom vedea cum e la noi.
Cat despre concesionar, da, la fel de bine poti specifica de la bun inceput ca exista "superoferte" in alte parti, dar intr-un oras mai mic, unde este doar unul singur, mai greu.

This post has been edited by mannick: 1 May 2007, 21:18

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech / 2007 Privilege, 2021 Intens
1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision
+
bashtalu
post 1 May 2007, 22:34
Post #7

Membru autentic

sa-ti zic cum am facut eu

m-am dus la dealer si i-am zis ca vreau un megane cu optiunile astea, etc.....si ca deasemenea vreau si am subliniat VREAU! ceva promotional din partea lui, eu sunt genul care se bucura la chestii din astea. pe langa masina mi-a dat alarma pe card, covorase cauciuc,breloc. cat de cat a fost ceva.
se spune ca este de bun augur sa oferi ceva gratis la o achizitie de masina, acolo cat sa-ti ia ochii
incearca
la fel am facut si cu momentul de asteptare al masinii, i-am zis ca la dealerul X masina vine in 2 luni, eu nu am timp de asteptat, la voi cat dureaza? si am primit masina in 1 saptamana...
bafta si fi cu tupeu ca ai de castigat!

--------------------
Audi A4 2005
+
Fuzz
post 1 May 2007, 23:38
Post #8

gHIdusul

From: RFG

Daca optiunile dorite pur si simplu nu sunt pe stoc, degeaba te duci cu tupeu. Daca ai fi vrut un Megane cu trapa si fara clima de exemplu, care o pun mai toti, cred ca ai fi avut mai mult de asteptat. Partea cu subliniatul lucrurilor promotionale tine de obicei, pur si simplu ii spui ca alt dealer ti-a oferit asa, el ce iti ofera. Se discuta mai mult de asta pe alt thread, poti citi si acolo.

--------------------
Renault Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp Decembrie 2006 - B-XX-FUZ
+
adip
post 2 May 2007, 06:52
Post #9

Banned

From: Melbourne, Victoria

alinescoo, citeste si aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=408...ndpost&p=893459
Ca idee, stabileste clar toate detaliile de la inceput. Ochii cat cepele si sa ai bafta de dealer cu bun simt.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Mutzunache
post 2 May 2007, 06:55
Post #10

Milk my sheep, bitch!

Sugestie - nu iti monta senzorii si alarma oferite de ei, cand am aflat ca le monteaza ei am renuntat si bine am facut, uita-te pe aici cati se plang de montaj aiurea, reactii ciudate ale alarmelor, zgarieturi, blablabla (exact la ceea ce ma gandeam si eu ca patesc), eventual daca chiar vrei aceste lucruri, macar intreaba daca ti se pot monta din fabrica, acolo sunt montati bine acesti senzori si daca ti se vor vopsi in culoarea barii sau caroseriei.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th May 2025 - 10:43
Dacia