Chiptuning Laguna II, pro si contra
![]() ![]() ![]() |
Chiptuning Laguna II, pro si contra
Bas|cX |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 490 Joined: 18 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|||
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Merita, fa-o la cineva care a mai facut-o (eu am tunat fostul dCi de 107 la Voinea, de la TCM) si rezultatele o sa fie mai mult decat multumitoare.
|
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Se duce in 130 cp cu chip deci ca si performanta merita. Acum depinde de tine daca vrei sa dai bani sau nu
![]() http://www.reno.ro/Chiptuning-Remapari-pen...-t59744-s0.html |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Bas|cX |
![]()
|
nu e vorba de bani ...e vorba de riscurile "tehnice" ...si fiabilitatea masinii ...
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
Bas|cX |
![]()
|
r&d cat te-a costat ???
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
Nicolas |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 4 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Merita.Eu am facut la Voinea si sunt foarte multumit .Pina acum nici un fel de probleme.Inca o data MERITA.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.9dci,120 hp Tuned to 150hp
2003 Privilege
- B-73-BNP
|
|
vick20 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 13 January 07 ![]() |
Nicolas....cum ai consumul acum si cum il aveai inainte de remapare?....si cum trage masina?
merci |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9dCi vanduta
|
|
Nicolas |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 4 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Consumul no sa crezi dar a scazut,nu cu mult dar a scazut.De trai nici nu poti sa compariMai ales se simte in vitezele 2-3,si are forta.Acum si cu aerul conditionat se infige mai bine .I-ti dau un sfat daca te hotarasti sa o remapezi sa-i cureti si tubulatura,intercoolerul si valva EGR.Vezi ca pt. forumisti pretul este mult mai bun.Bafta si sa ne spui cum e dupa remapare.
|
--------------------
Renault
2003 Privilege
- B-73-BNP
|
|
Bas|cX |
![]()
|
Nicolas ..cati km ai facuti cu ea tunata ??? si alea trei operatii care zici sa le fac in paralele cu chipu ...cat te-au costat ???
|
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
vick20 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 13 January 07 ![]() |
da...treaba cu consumul se confirma vad....cunosc pe cineva cu o Octavia 1, la care a facut remapare de la 90cp la 120cp....si i-a scazut consumul....
deocamdata nu ma gandesc inca sa o remapez...pana nu o sa pot circula cu ea ![]() cat te-a costat curatatul egr si restul?....au reusit sa-ti dea jos egr tot? |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9dCi vanduta
|
|
Nicolas |
![]()
|
Am facut vreo 10mii de km.
Si mi-am curatat singur si tubulatura si am scos si EGR-ul singur (intreg),l-am curatat si l-am pus inapoi,era o mizerie de nedescris,si intercoolerul tot,apropo am constatat ca era umflat si l-am schimbat(nu s-a umflat din cauza remaparii,este o problema generala). |
--------------------
Renault
2003 Privilege
- B-73-BNP
|
|
tibidragomir |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 16 October 06 From: Timisoara ![]() |
Pentru cei care au Laguna mai de putina vreme, nu vrei sa dai niste detalii mai precise? Care este EGR? Tubulatura? Eventual niste repere?
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Kombi, 1.9dCI, 120Cp, Initiale Mai bun in fiecare zi
|
|
bh07xyk |
![]()
|
![]() C Group: Members Posts: 976 Joined: 10 March 06 From: Oradea ![]() |
|
--------------------
Alfa Romeo 156
Sportwagon 1.9 JTD
2003 Progression ex Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2002
Manuale reparatii Laguna in pagina personala. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
QUOTE(Nicolas @ 21 Apr 2007, 18:15) Îndrăznesc să te contrazic... După o eventuală remapare, DIFERENȚA ar trebui să se simtă în treptele superioare, IV-V, chiar VI, acolo unde demultiplicarea nu mai are influență așa mare... Concret, Logan 1,5 dCi ridicat de la 65 la 82 de cai, trage mai bine în treptele IV-V... Iar noi vorbim de 120-145 cai, deci aproape dublu...și tu spui că trage bine în II-III? ![]() În treptele inferioare II, III orice motor (mai ales diesel) trage foarte bine, diferențele la remapare sunt f mici... Părerea mea este că trebuia să evidențiezi diferențele de accelerare în treptele superioare... Deci, reformulezi? ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Bas|cX |
![]()
|
o diferenta tre' sa fie si in treptele inferioare ..paote I-a nu ..dar nici a III-a ?? mi-e greu sa cred ...oricum a III-a dupa parerea mea nu prea mai e treapta inferioara
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
Nicolas |
![]()
|
Deci reformulez:a 2-a,a 3-a,a4-a .Asta am vrut sa spun mai exact,dar cu mai putine vorbe.
Si am vrut sa mai spun ca urca mult mai repede in turatii 2000-3000 rot/min This post has been edited by Nicolas: 23 Apr 2007, 18:30 |
--------------------
Renault
2003 Privilege
- B-73-BNP
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- avand in vedere ca ma incadrez in categoria celor resoftati indraznesc sa imi dau si eu cu parerea... in primul rand am toata aparatura necesara pentru resoftare si am si mai multe softuri pentru laguna DCi... am si softurile celor de la TCM cat si alte softuri de la firme de specialitate din Italia, Germania si Franta... avand in vedere ca am avut ocazia sa le testez pe toate, ca o concluzie un lucru este cert... diferenta fata de softul original si cele de tuning indiferent de provenienta si de cresterea de putere (am softuri cu cresteri diferite de putere) este observabila (poate nu tuturor celor care nu au un ochi avizat) in toate cele 6 viteze pe care le posed... ce nu nteleg este de ce este exclusa treapta I ? sa inteleg ca dintre cei resoftati ati scos totul din treapta I respectiv plecare de pe loc si nu ati sesizat nici o diferenta??? imi vine greu sa cred acest lucru... poate incearca cineva si apoi ne expune niste impresii...
- inca un amanunt... de meritat se merita... de fiabil... asta depinde de sofer... daca stie sa exploateze cum trebuie, eficient si in limite normale aceste optimizari sunt perfect fiabile... This post has been edited by laguna_2_interceptor: 28 Apr 2007, 13:12 |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
La Laguna e monitorizat ambreiajul ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Bas|cX |
![]()
|
si cu ambreiajul cum stati baieti dupa chip tuning? eu as vrea sa imi fac la masina din semnatura dar ma gandesc sa nu fie probleme la ambreiaj.. precizez ca eu merg mai in demaraje si cand am unde schimb pe la 6000rpm..
-------------------- VW Passat 1.9TDI sper sa n-am prbl. cu copyright ![]() ![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
ambreiajul se uzeaza un pic mai mult, e adevarat
dar de la chestia cu 6000rpm...Passat e avion. |
--------------------
-
-
-
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
@Bas|cX: nu vorbim de tuning la NFS!
In mod normal, eu cand ies cu masina la arat, pe la tara schimb la diesel la maxim 4500. Mai mult nu poate, saracu'! Stiam eu ca Passat-ul are ceva in plus fata de Laguna dar niciodata nu am reusit sa-mi dau seama ce era! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
2002 Initiale Ex: Renault Laguna 2002, 1.9dci Dynamique
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- mai tragic este ca nu esti singurul...
![]() @Bas|cX... eu zic sa incerci cu un VTEC pe Passat... |
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
tonyto333 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 14 May 07 From: Bucuresti ![]() |
eu nu am reusit sa schimb la mai mult de 3000
nu obisnuiesc sa imi bat joc de masina. Apoi va intrebati de ce aveti probleme cu ele ![]() daca le schimbati in 6000, nu mai are rost sa va puneti cip. Care e ideea anyway? :-?? de ce sa schimbi la 6000 si nu la 2500 - 3000 ? |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 Privilege Laguna II, Preivilege - 1,9 DCI, 120cp, 6+1, 2001
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
la laguna diesel ai cum sa schimbi la 6000? Greu de crezut
![]() Doar la benzina. Eu am 5500 max la turometru. Ati incercat sa accelerati pana la capat ca sa vedeti ce se intampla? |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
2002 / Expression; 2002 / Privilege
- B-XX-Z4T kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
rmg |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 512 Joined: 5 April 04 From: Bucuresti ![]() |
@tonyto333: una e sa nu reusesti, ceea ce nu e cazul tau, alta e sa nu vrei (cazul tau).
Si tine minte ca utilizarea masinii in parametrii in care ea a fost gandita nu e bataie de joc. Din pacate, foarte multi soferi nu cunosc principiile de functionare ale unui motor cu ardere interna si din acest motiv aplica tot felul de teorii in condus, de cele mai multe ori ghidate dupa zgomot: cu cat masina face mai putin zgomot cu atat ii este mai bine. Insa aspectele astea fac parte din alta emisiune! Eu mai devreme faceam putina bashcalie de colegul forumist legat de turatiile atinse de Passatul lui (no offence). ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu! |
|
Bas|cX |
![]()
|
RMG ...colegul tau forumist
![]() ![]() ![]() ![]() tonyto ...tu vrei sa zici ca nu treci niciodata de 3000rpm ??? nici in depasiri nimic ??? greu de crezut.... |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
rmg |
![]()
|
Eu de fel sunt iubitor de masini in general. Daca se poate sa fie si bune e si mai bine!
Nu am nimic cu colegii de la VW, fiecare cu masina lui. Pt ca nu am dispus de atatia bani sa-mi pot permite marca preferata, voi avea acea masina care-mi va satisface la un moment dat nevoile. Maine poate fi Passat, poimaine poate fi Ford. In plus nu-mi plac excesele si fanatismul. Nu duc la nimic bun. @Bas|cX: eram convins ca ai Passat! Asta e, am halit-o! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCI break
|
Bas|cX |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
1.9dci
- none Brasov
|
|
geo_sim |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 25 September 07 ![]() |
Va recomand cu toata increderea resoftarea la dl.Voinea. Eu am facut astazi la masina din semnatura, chiar la Coramex Deva (dealer Renault)-dupa softurile lui Dragos.
Concluzii dupa prima suta de km...din 2in 3 a intrat ESP-ul! Nu mai vorbesc de treptele 4,5 sau 6.Este cu totul alta masina, sincer! Toate cele bune. George |
--------------------
renault
Laguna 3 GT, 4Control, ex laguna II
2010
|
|
dj_qveta |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 11 May 08 ![]() |
poti sa spui te rog cam cat te-a costat toata treaba asta? ca m-ar interesa, si vad ca avem cam aceeasi masina.ma rog, aveam...
![]() |
--------------------
Renault
laguna
2001 dynamique 1.9dci ...in curand iarasi 120 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 11:51 |