Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Achizitie Megan II dci SH, Help !!!

curly
post 12 Apr 2007, 12:49
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Mi s-a oferit posibilitatea de a achizitiona cu 8500 EUR un Megan 2.1 dci 80CP cu 60.000 km la bord, majoritatea(55 kkm) facuti in Italia(masina este inmatriculata in Romania deci nu ar trebui sa platesc taxa de prima inmatriculare). Problema este ca la revizia de 60 kkm care a fost facuta in Italia NU s-a schimbat si "kit-ului de distributie" deoarece conform manualului lor de service aceasta ar trebui schimbat doar la 120 kkm si ei considera ca ar fi o pierdere de bani. Pe cine ar trebuie sa cred eu acum? As risca mult daca as schimba acest kit de distributie doar la 120 kkm asa cum ziceau italienii(luand in considerare faptul ca incepand de acum masina va rula in Romania)? Daca ar trebui sa schimb doar acest "kit de distributie" cam la ce pret ar trebui sa ma astept? In aceste conditii cum vi se pare pretul de achizitie?

In speranta ca imi veti raspunde la intrebari sau imi veti oferi alte sugestii va multumesc anticipat ...

--------------------
renault megan II.1 1.5dCi/60kW/2003
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Gabi
post 12 Apr 2007, 13:09
Post #2

Preacuvincios moderator

From: Bucuresti

Ce optiuni are masina?
In principal cam asta e pretul. Km sunt mai mult decat ok ( daca sunt reali). Recomandarea ar fi sa ii schimbi distributia dupa ce o iei chiar daca fostul propietar spune ca a facut-o. E mai ieftin o distributie de schimbat decat sa repari ce se strica la o distributie nefacuta.
Pretul de schimbare al distibutiei ( curea, role etc) este pana in 10 milioane.

--------------------
Renault Megane 2 bicorp - XXXXXXX 2004 - 1.5 dci Conf Exp
+
Liviu
post 12 Apr 2007, 13:17
Post #3

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Nu ai specificat din ce an e masina.

Lucru sfant: cand cumperi o masina SH cu distributie pe curea, ii schimbi kitul de distributie indiferent ce zice fostul proprietar si indiferent cati Km are masina.

Daca ai posibilitatea de a afla istoricul de service al acelei masini (mergi intr-un service renault si cere treaba asta) ar fi o treaba minunata.

Cu certitudinea de 1000% ca acea masina are doar 60K Km, poti cred ca sa stai linistit pana la 90K cu schimbarea curelei. Dar daca nu poti avea certitudinea numarului de Km .. din pacatre va trebui sa te cauti prin buzunare.

Un schimb de distributie cu tot cu manopera de schimbare ajunge pe la 1500 ron din ce stiam eu (intr-un service autorizat renault).

Kit de distributie ptr megane gasesti la magazine mai serioase de piese auto (daca iti cumperi kitul din service te cam indoiae la pret).

Cam asta ar fi pe scurt. Mai da-ne detalii.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
M i h a i
post 12 Apr 2007, 13:17
Post #4

Ai grija sa fie km reali.Totusi imi este greu sa cred ca italienii schimba distributia la 120 k..(poate filtru de motorina).

--------------------
------ ------ ------
+
cj98czh
post 12 Apr 2007, 13:18
Post #5

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori

Foloseste cu incredre functia SEARCH si vei afla de ce in Romania se schimba distributia la 60.000 si nu la 90.000 ca in Germania sau la 120.000 ca in Franta si Italia...

Spor la treaba!!!

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
curly
post 12 Apr 2007, 13:27
Post #6

Membru incepator

Ca si dotari masina cred ca este un Pack Authentich(stiu ca nu are oglinzi electrice) si a fost imatriculata in 2004 prin primavara. Masina este a cumnatului meu si toate informatiile pe care vi le-am spus sunt verificate 100%, adica: masina are 60 kkm reali si reviziile facute(la timp) toate in Italia cu mentiunea ca nu s-a schimbat kit-ul de distributie la 60 kkm.

--------------------
+
curly
post 12 Apr 2007, 13:49
Post #7

Membru incepator

Am gasit ceva pe forum cum ca "praful" ar fi "vinovat" pentru faptul ca la noi s-ar schimba kit-ul de distributie la 60 kkm in loc de 120 kkm la cat il fac in Italia. Nu imi explic atunci de unde diferenta intre Germania cu 90 kkm si Franta 120 kkm(Sa nu imi spuneti ca in Germania este praf mai mult decat in Franta sau Italia.). Nu cumva sunt politici de marketing? Masina mai ieftina la vanzare costuri ulterioare mai mari.... Pe de alta parte am mentionat faptul ca masina a fost "rulata" acolo 55 kkm , deci in conditii fara praf, si intrebam daca ar fi bine sa schimb "kit-ul" la 120 kkm(sau sa o fac acum sau la 90 kkm). Mai mentionez si ca in service-ul Reno din Italia i s-a aratat manulul "lor" de service in care apare 120 kkm ca si moment pentru schimbarea kit-ului deci astea sunt "cifrele" pe afara ...

--------------------
+
cj98czh
post 12 Apr 2007, 13:56
Post #8

Membru de la Cluj ...

Aia este afara..eu personal nu m-as risca pt. ca o eventuala rupere a curelei ar implica niste cheltuieli mult mai mari...dar fiecare face cum vrea....este o chestie stiuta la masinile second se schimba distributia, uleiul si filtrele in momentul cumpararii...
Apropo de Germania ei fac reviziile din 30 in 30.000, ceea ce mi separe foarte mult in conditiile din Romania...dar fiecare face cu masina lui ce doreste..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
danmegane
post 12 Apr 2007, 15:29
Post #9

om cu 3 facultati: educatie fizica si sport

pt Curly
in franta distributia se schimba la 120.000.km iar uleiul la 30.000km
ce an de fabricatie are masina?
eu la banii astia iti dau un megane 1,5 dci 80cp model comfort expression de dupa 2004 pe la 100.000. km reali, daca vrei..sunt aici biggrin.gif

--------------------
renault clio II 2005 1,5 dci-65 c.p.
Megan bicorp 2005 expression 1,5dci
Modus expression 2005 1,5dci

+
A l e x
post 12 Apr 2007, 18:23
Post #10

Showing the fangs of rage

Mi se pare cam scump 8500 pentru un Megane chel din 2004...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 22:02
Dacia