Indicator benzină Laguna I, Acul pe roșu?
![]() ![]() ![]() |
Indicator benzină Laguna I, Acul pe roșu?
catalinthebest |
![]()
|
||
![]() C U R I O S Group: Members Posts: 56 Joined: 10 January 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
an 2000 Lag. 1 phase 2 RXE motor benzina 1.8 16v tip F4P
|
|||
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
CCa 8 litri la un rezervor de 68 litri.Autonomia e diferita,functie de consumul mediu inregistrat pe computerul de bord si de "talpa" pe care o mai vede pina la alimentare...Nu mai lasa sa se aprinda becul de low fuel...
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
salutare...am tot cauat si degeaba..asa ca,punct si de la capat:
masina L1 ph2 1.9dci,an 2000...cit e capacitatea rezervorului? la cita motorina se aprinde becul galben? (un amic a mers cu ea pe rosu 300km) azi,cind a ramas aprins becul rosu am bagat 13L si acul s-a ridicat la prima liniuta mare. inainte de asta...am facut plinul rominesc...acul era tot la prima liniuta mare...si am bagat in rezervor 60L ... de la plinul rominesc si pina sa se aprinda becul si sa ramina aprins am parcurs 1148km. 1.cit are rezervorul? 2. la cita rezerva de motorina se aprinde becul? (nu am la ea decit un talon frantuzesc si traducerea lui in romina...dar frantujii astia sunt foarte zgirciti in informatii...iar la RAR ajung prin februarie) |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
rezervorul are 66 litri.
Becul galben se aprinde cand mai ai ~5-6 litri in rezervor. Fiindca ai dCi, nu umbla cu el pe minim. Motorina din rezervor are rol de racire a pompei de inalta presiune. Asa ca, daca nu vrei sa aiba parte de o moarte prematura, nu astepta sa se aprinda becul in mod frecvent. This post has been edited by r&d: 15 Dec 2008, 08:38 |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Pompa de motorina nu trebuie neaparat sa fie scufundata in motorina ca sa isi faca racirea. Trebuie doar sa aiba de unde sa agate niste motorina de pe fundul rezervorului. Doar ce circula prin pompa produce racirea.
Asadar, nu este nici un pericol sa mergi pana se aprinde becul. Pericol e sa mergi pana ramai uscat. Totusi e bine sa mergi cu rezervorul plin mai ales pe timp de iarna pentru a avea un volum cat mai mic de aer (+ umiditate atmosferica) care sa iti produca condens pe peretii reci ai rezervorului. This post has been edited by Thanatos: 15 Dec 2008, 08:47 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Laguna 1 are 66 litri in rezervor, asa cum au spus si colegii de forum.
Ceea ce as vrea sa adaug este faptul ca, indiferent de combustibilul folosit, nu se merge pana ramai pe uscat. Nici pompa de benzina nu se simte prea bine in cazuri din astea... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Eu am mers ultima oara 735Km pana a ajuns pe rosu, moment in care am facut plinul si au intrat 49,1 litri. Deci cand ajunge pe linia rosie la mine mai sunt vreo 15 litri in rezervor.
In alta ordine de idei, foarte multumit de consumul extraurban: 6.68% ![]() PS: @Thanatos: Si pe aici si pe alte topicuri ai pareri pertinente, ingineresti. Bravo. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Intr-adevar, Thanatos stie multe....felicitari
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Va multumesc pentru aprecieri.
This post has been edited by Thanatos: 15 Dec 2008, 13:31 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
r&d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 2 June 04 ![]() |
Pompa de inalta presiune nu este in rezervor. Este in compartimentul motor, in spatele pompei de servodirectie. Din ea iese conducta de inalta presiune care alimenteaza rampa de injectie.
Ea ridica presiunea combustibilului la ~1350 bari. O mica parte este consumata la ciclul de injectie, restul, se intoarce pe retur in rezervor. Motorina comprimata se incalzeste, si aia neconsumata se intoarce in rezervor. Daca acolo exista mai multa motorina, e ok, temperatura scade. Daca aceeasi motorina este recirculata mereu si mereu, ea ajunge sa nu se mai raceasca. Si atunci cum mai raceste si unge pompa? Rau... Tot in compartimentul motor ai si pompa de joasa presiune (la F9Q 718), care si ea se unge cu motorina. Pompa de motorina are un debit de 80-120 litri de motorina pe ora. Daca ai in rezervor 40 de litri, motrina va fi recirculata in ~2-30 de minute. Daca ai 10 litri, TOATA motrina va fi comprimata, deci incalzita, la fiecare ~5 minute. Si nu va apuca sa se raceasca. This post has been edited by r&d: 16 Dec 2008, 07:52 |
--------------------
Volvo
S40
2.0T4 200cp 2001 Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
|
|
Johnny78 |
![]()
|
e adevarat, dar asta nu inseamna ca pompa nu va suporta un tratament de genul asta. In orice caz, prin barbotare in rezervor, combustibilul se va raci suficient cat sa unga si pompa macar pana se ajunge la benzinarie.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
sa inteleg ca am scos un consum de 5.7 - 5.8 L/100km...
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Johnny78 |
![]()
|
cam asa ceva...
felicitari!!! |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
hardinc |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 245 Joined: 28 October 10 From: Slobozia/Ialomita ![]() |
Nu mai deschid un alt topic, sper sa vada lumea intrebarea aici. Pana la urma cat are rezervorul laguna 1 ph 1 pe benzina ? Am un 1.8 8v, si in cartea de identitate a vehiculului imi scrie 55 L. Am bagat odata benzina in ea , dupa ce am golit rezervorul aproape de tot , si mi-a luat 72 L. Mai gresesc astia de la RAR? si niste consumuri oficiale gasim pe undeva la masinile astea vechi ?
|
--------------------
Renault
Laguna 1.1
1995, 1.8 RT
|
|
dorin85 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 26 October 08 ![]() |
Sal, la phase 2 am 66l rezervorul
|
--------------------
renault
laguna 1
1998 1.6i 16V
- SB-02-DOR
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Producatorii spun ca trebuie sa alimentam in momentul in care se aprinde becul, dar se poate parcurge cu becul aprins intre 50 km (auto mai noi) si 100 km (la cele inainte de 2000).
Eu personal am testat si am mers cu Laguna 1(2.0 16v fara BC) fara probleme 70 km la drum intins si 50 in oras, cu Kangoo 1 (1.9 d 65cp) 100 km la drum intins si Kangoo 2012 (1.5 dci 75cp) 70 km la drum intins. Va rog sa va abtineti la comentariile "n-ai bani de benzina/motorina...", a fost in principiu de test. Cred ca trebuie sa poti parcurge 100 km la drum intins, nu in modul sport bineinteles. Consider ca rezerva e undeva pe la 7-9 litri de combustibil. |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
dan.tese |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 8 February 13 From: Magurele--IF ![]() |
Va salut,dupa ce am alimentat,25L,la scurt timp in mers sa aprins becu de la benzina si nu mai arata cat mai am pana la benzinarie,dar acul imi arata ca am benzina....sfaturi,idei????
|
--------------------
Renault
Laguna Break
1999,1,6
- IF-19-LYN Danezu
|
|
Alexul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 10 October 13 From: Bucuresti ![]() |
Ptr a nu mai deschide unde topic nou. Am o laguna 1 ph2 din 99, break 16 16 valve. Problema este indicatorul de benzina care mi a mancat zilele ! nu mi dau seama de consumul masinii. In momentul in care s a aprins rosu, ma duc la benzinarie si bag de 50 lei. Se ridica cam 3 linute. Daca merg cu masina 10, 20 km prin oras incepe sa scad acul vazand cu ochii ! se mai ridica, mai coboara, Daca o lasa in panta cu botul in jos acul se ridica, si tot asa. Cand mai am o linuta pana la rosu, vazand cu ochii acul care se lasa in jos pana cand se aprinde rosu. Se poate face o resetare cumva? ultima oara am merg 50 km cu 9 si s a aprins rosu.
Consumul in Bucuresti dupa calculul din indicatorul din bord este de lejer 14 % ...si nu trec de 50 km/h cu masina prin oras. This post has been edited by Alexul: 31 Jan 2014, 23:55 |
--------------------
Renault
Laguna
1998 - GPL Tomasetto Stag 4 Q-box
|
|
Madalin76 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 31 August 13 ![]() |
laso dracu cu 14% eu am laguna 2.0 si papa 12 cu cila cu tot to in bucuresti si crede-ma ca o calc merg destul de sportiv iar 3 liniute normal sa scada repede de 50 de lei inseamna aprox 8 li facand un calc de 10% rotunjit e normal sa te duca doar 50 de km ce bine ar fi de ar merge masinile astea cu aer ca va tot plangeti de consum ...bai nene masinile astea au o varsta uitate pe carte sa vezi ce consum avea ea la inceput si ai sa vezi ca cam asta e consumu ei nu ai cei cere mai mult
|
--------------------
Renault
Laguna
1994 2.0
- B76XSX
|
|
Alexul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 10 October 13 From: Bucuresti ![]() |
nu zica ca, consuma neaparat masina mult...doar ca indicatorul de benzina nu prea arata bine.
stau pe loc la semafor cu acul la o liniuta de benzina...si vezi cum se lasa in jos si se aprinde rosu ![]() This post has been edited by Alexul: 1 Feb 2014, 11:02 |
--------------------
Renault
Laguna
1998 - GPL Tomasetto Stag 4 Q-box
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 20:08 |