huruit la demaraj in treapta intai
![]() ![]() ![]() |
huruit la demaraj in treapta intai
iks |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 14 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane
2005 dynamic 1.5dci
|
|||
VladL |
![]()
|
![]() Bored at work Group: Members Posts: 292 Joined: 14 December 06 From: Bucuresti ![]() |
NU ai spus cati km ai. In principiu s-ar putea sa ai vreun tampon rupt sau pur si simplu sa fie zgomotul de diesel cand e rece.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II.2 Luxe Privilege - 1.5 100CP
2006
|
|
iks |
![]()
|
am aproape 11000 de km si masina e inca in garantie
|
--------------------
renault
megane
2005 dynamic 1.5dci
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
iks |
![]()
|
da merci bacu am o presimtire urat ca sta incepe a se contura, problema de ambreaj, am sa trag o fuga la renault ca in iunie imi expira si garantia la masina si apoi o sa ma coste mai mult
am fost azi la renault, cu motorul cald mi-a fost greu sa-o fac sa mai huruie dar in final am obtinul ceva de intensitate mai mica. seful mecanicilor, caci cu el am fost in proba a auzit dar se indoieste ca ar fi ambreajul, oricum am lasat masina acolo si mi-a zis ca mai face el o tura dupa pranz sa fie motorul rece sa poata intelege despre ce ar fi vorba. maine ma suna sa-mi zica ce a gasit...astept. zicea ca o sa-mi verifice si computerul masinii sa vada ce-i zice ca anumite huruieli s-au mai rezolvat si din setari ale computerului...astept. |
--------------------
renault
megane
2005 dynamic 1.5dci
|
|
FlorinG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 11 December 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu cred ca să fie senzori pentru zgomot ! Comp nu înregistrează acești parametri!
E un stereotip al mecanicilor când sunt depășiți! Dacă e zgomot mecanic "huruit", nu e de la sistemul de alimentare (zgomot specific dieselului rece) ci mai repede de la ambreiaj, cutie viteze, planetare, rulmenți sau plăcuțe frână. Iar faptul că se manifestă când e rece.... tampon distrus motorul având altă turație/frecvență de rezonanță, cum a spus și vladL. Poți să verifici asta și cu motorul cald: dai mai brutal drumul la ambreiaj și ascultă dacă nu se aude vreun pocnet sau vreo lovitură mai surdă/gravă. Sper că mecanicul a ridicat-o pe rampă să vadă! Să ne ții la curent! |
--------------------
Reno*Opel
Clio 1.5dCi 80CP, 2006
Opel Astra Clasic III, 2013 Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T |
|
iks |
![]()
|
da azi m-au sunat sa-mi iau masina si am vorbit cu mecanicul. a zis ca mi-au ridicat masina si mi-au dat scutul jos, a verificat geometria masinii si e ok a verificat apoi si cu ajutorul computerului si e totul ok doar ca tot se aude acel huruit. raspunsul a fost asa: sa mergi fara grija si cand se amplifica huruitul( care ce-i drept e relativ mic ca si intensitate, dar e ca l-a auzit si el) sa ma intorc din nou, ca ei nu reusesc sa-l localizeze deocamdata. i-am zis de ambreaj si a zis ca nu e nimic in neregula cu el ca a mers cu masina si e ok, dar daca insist ei imi dau jos tot ambreajul insa daca nu e nimic platesc toata manopera. bun zic io dar ma tem sa nu iasa din garantie (25 iulie anul asta expira) si apoi sa se gaseasca defectiunea numai ca voi plati totul, iar din cate am citit pe forum costa ceva kitul ambreaj, la care el mi-a zis ca inainte de a expira garantia sa vin in service si o sa-mi faca o revizie totala si o constatare a eventualelor probleme si se face inca totul pe garantie. gata. ce era sa-i mai zic? mi-am luat masina...
|
--------------------
renault
megane
2005 dynamic 1.5dci
|
|
FlorinG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 11 December 06 From: Bucuresti ![]() |
O întâmplare din care poate înțelegem ceva...
Ambreiajele au toate același principiu de bază. Am ajutat un prieten să-și schimbe ambreiajul la D1410. Defect clar, patina rău, nu putea să urce o pantă cât de mică în treapta I. Am demontat motor, am demontat ambreiaj = niturile de alamă au făcut amprentă pe discul de fontă de la ambreiaj respectiv volantă. Disc nou, rulment nou, centrat, reglat, asamblat motor, reglat cursa liberă și cai putere! Disperare: la debreiere-ambreiere în tr, I roata vibra ceva de speriat, toată mașina se rupea nu alta! Am desfăcut tot, a cumpărat si placa de presiune, montat, etc... aceeași poveste. Dacă prietenul meu fuma, auzeati în mod sigur de el la știri. După ore de muncă susținută nu era plăcut. Am lăsat-o pentru a doua zi. Cu mintea limpede am schimbat și bucșa de bronz grafitat din volantă unde intră arborele din cutia de viteze. La cele 10-14 ore de muncă am adăugat 18.000 lei valoarea unei piese banale dar cu rol important! |
--------------------
Reno*Opel
Clio 1.5dCi 80CP, 2006
Opel Astra Clasic III, 2013 Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T |
|
Ovis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE bun zic io dar ma tem sa nu iasa din garantie (25 iulie anul asta expira) si apoi sa se gaseasca defectiunea iks, ai cerut sa ti se faca in scris constatarea la huruit? Daca nu, mergi la ei si cere-o ca sa o ai la mana, nu sa te trezesti ca dupa ce iti iese din garantie (cu tot cu revizia lor) se duce naibii ceva. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Estate Expression
2006 - 1600cc 110 CP, 15500km
|
|
iks |
![]()
|
da, mersi pentru sfat ciar nu m-am gandit la a cere in scris constatarea huruitului dar asa am sa fac.
|
--------------------
renault
megane
2005 dynamic 1.5dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:47 |