Sfintele sarbatori de paste - Grecia Insula Thasos
![]() ![]() ![]() |
Sfintele sarbatori de paste - Grecia Insula Thasos
mihailogan |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|||
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
in general despre Thassos gasesti informatii pe topicul dedicat Greciei... topicul e cam mare insa Thassos-ul a devenit o destinatie cunoscuta si accesata de romani din vara anului 2005... asta iti va limita putin cautarile... un sfat... pentru a ajunge acolo vezi ca ai acum doua variante de traseu prin Bulgaria: prin Sofia catre Kulata>Serres>Kavala sau mergand catre Turcia, prin noul punct de frontiera Bulgaria-Grecia >Alexandropolis>Kavala
daca ai intrebari punctuale despre Thassos nu ezita sa le pui!!... insa citeste mai intai ce am scris eu (AL) sau Laur sau altii care au fost acolo... drumul se face intr-o zi dar cu grija mare sa prinzi ferryboat-ul... noi am plecat la 6 din Bucuresti si la ora 19 eram la Kavala unde am dormit o noapte (cu Logan-ul din dotare si mergand destul de tare prin BG)... puteam prinde ferryboat insa nu am stiut cat o sa face asa ca am plecat cu o zi in avans decat rervarea din insula... tine cont de faptul ca traversarea dureaza cam o ora si 1/2 si pe insula ai de mers cam 40 km (recomand sa mergi ocolind prin dreapta insula (considerand drapta fata de cum ajungi cu ferry) deoarece e mai liber si mai larg drumul... deci Limenas (capitala)>sk. Prinos>... >Limenaria (care e in sud-ul insulei) ferry ai din Kavala catre sk. Prinos sau Limenas sau de la 30 km de Kavala, din Keramoti, catre Limenas (mai ieftin si mai scurta distanta) |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mihailogan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 14 March 06 From: Bucuresti ![]() |
da multumesc mult pt informatiile astea, si in rest cum ti s-a parut pe acolo? cateva impresii., eu as vrea sa plec pe la ora 19 seara, si sa ajung dimineata sa iau ferry, dar nu stiu la ce ore merge ferry
This post has been edited by mihailogan: 7 Mar 2007, 14:23 |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
program ferryboat: http://www.thassos-island.com/tourism/ferry/
mie mi-a placut foarte mult mai ales faptul ca insula e linistita, fara agitatia tipica turismului in masa... cand am dorit am fost si la pub-uri sau restaurante cu muzica traditionala, cand am dorit peisaje am avut parte de ele... cand am dorit plaja moderna am avut de unde alege (in sud), cand am dorit plaja linistita si fara multa lume am gasit... ceea ce nu stiu e daca in perioada cand mergi tu e deschis totul pe insula, deoarece e cam extra-sezon... iti recomand sa vizitezi fabrica de bijuterii IRIS-Gold, macar pentru a vedea minunatiile care se fac acolo... |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
mihailogan |
![]()
|
mai am o intrebare, la vama la greci este ok? masina e pe numele tatalui, am mai fost in bg anu asta de 4- 5 ori si nu am avut probleme din cauza asta, si ma gandesc sa nu am la greci, nu vreau sa fac procura.
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
AL |
![]()
|
ups...atentie la asta!!!... s-ar putea sa nu mai fie probleme deoarece suntem acum colegi de UE... dar in trecut acordau o atentie majora masinii... in 2005 chiar puneau pe pasaport o ziva pentru masina la intrare si alta la iesire (ca nu cumva sa instrainezi masina acolo)... in 2006 nu au mai pus viza insa au cerut talonul masinii si au introdus numarul in computer...
poate e bine totusi sa faci o procura in engleza... nu strica sa o ai la tine.... insa la fel de bine poti sta linistit deoarece ai numele tatalui trecut in buletin, care acum e act suficient pentru a circula in UE... atentie la detector ca nu e legala detinerea sau folosirea in Grecia!!! ... si risti amenda mare (peste 1000 euroi) ... in Bulgaria nu stiu... ca timp de deplasare, ziua, pe lumina, eu am facut 13 ore (6-19)... din care cca 1 ora bucuresti-Giurgiu...1/2 ora vama RO-BG... la greci inca 1/2 ora ... cam 1 ora total opriri pentru alimentare si papica... deci cam 11 ore de drum efectiv... daca pleci la 19, ai toate sansele ca la ora 7-8 dimineata sa fii la Kavala... poate chiar mai devreme pentru orientare pe centura Sofiei gasesti indicatii pe topicul Bulgari-Grecia... in principiu cand vrei sa intri pe centura folosesti a doua iesire consecutiva (sunt doua iesiri, pe ambele va scrie si Kulata...prima merge in sensul invers acelor ceasului in jurul Sofiei, iar a doua te scoate invers pe centura)... cand vrei sa iesi de pe centura, iesi la intersectia cu prima strada pavata cu piatra cubica si cu linie de tramvai... retine ca e important...aceasta intersectie e singura inaintea careia NU ai indicator de directie.... dupa ce faci stanga la semafor vei vedea indicator catre Pernik si Kulata dupa Serres (vezi ca ai centura!) trebuie sa tii drumul (nr. 12 daca tin minte bine) spre DRAMA si KAVALA... la un moment dat ai o bifurcatie unde si inainte si dreapta tot Kavala scrie... sunt doua posibilitati insa drumul mai drept e inainte (la dreapta ai imediat o bariera de cale ferata)! ... in Drama e radar fix la intrare, din acela care iti arata si cu cat mergi... la capatul celalalt al orasului e de regula masina de politie, tot cu radar... ferry il iei mai bine din Keramoti catre Limenas (Thassos) iar pentru Keramoti mergi catre Alexandropili cam 20 km pe autostrada, fara a mai intra in Kavala si apoi faci la dreapta inca 10 km. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
Mie grecii mi-au cerut procura anul trecut in septembrie.
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
mihailogan |
![]()
|
da multumesc pt info, pai doar prenumele difera din talon
![]() This post has been edited by mihailogan: 7 Mar 2007, 15:35 |
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
un_oltean |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 April 06 ![]() |
daca vrei sa ajungi in thasos, iti recomand sa mergi pe drumul de turcia, sa eviti sofia mai exact buc-giurgiu ruse nova zagora capitan andreev alexandripol keramoti traversarea sa o faci prin keramoti faci doar 45 de minute iar din thassos (capiatala) pana in limenria nu-s mai mult de 50 km asa ca mai bine mergi pe uscat decat cu vaporul recomandare ca ora deplecare sa fie undeva la 2-3 dimineata sa faci traversarea bulgariei intre orele 5-10 si sa prinzi feriboatul de 12, 13 sau 14 dupa aceea sunt cele de dupa amiaza. asa cum s-a zis citeste topicul bulgaria grecia si acolo am postat cateva date despre traseu, si cum sa intri pe magistrala la greci
|
--------------------
-
-
- -
|
|
mihailogan |
![]()
|
deci din cate stiu eu turcii nu sunt in UE...si deci nu se poate intra cu C.I acolo, doar cu pasaportul pe care se pune viza...cum mie mi-a expirat pasaportul in nici un caz numai am chef sa fac altul acum, deci prefer tot pe la kulata
|
--------------------
Dacia Logan
Preferance 1.4
2005
- B 90 PIx
|
|
un_oltean |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 April 06 ![]() |
vorba vine ruta de turcia, pentru ca nu se intra in turcia, vezi topicul despre care s-a vorbit intre greci si bulgari exista granita punctul de trecere la greci ii ormenia iar la bulgari ii capitan andreev sau cam asa ceva, deci nu ai nici o treaba cu turcia topicul asta ar trebui inchis ca practic nu-si are rostul
This post has been edited by un_oltean: 7 Mar 2007, 22:54 |
--------------------
-
-
- -
|
|
AL |
![]()
|
asa cum am scris si eu mai sus, nu se intra in Turcia, ci se trece direct Bulgaria/Grecia prin punctul Ormenio (la Greci).. simuleaza-ti traseul cu www.viamichelin.com ... de la Bucuresti, Romania pana la Kavala, Grecia... si introduci puncte intermediare Veliko Tarnovo, Bulgaria si Ormenio, Grecia... si lasi varianta de optimizare "Recomandat de Michelin"... vei obtine o ruta de 747 km cu 189 km de autostrada pana la Kavala... daca nu pui acele puncte intermediare, iti va recomanda varianta prin Sofia: 748 km din care 71 km de autostrada...
|
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
blow |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 18 February 05 ![]() |
Stie cineva daca mai este nevoie de procura la greci, avand in vedere ca masina este pe numele mamei mele?
This post has been edited by blow: 13 Apr 2008, 01:41 |
--------------------
dacia 1310
- b52tod
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 22:48 |