Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Stingatoare Romanesti Defecte!, Sau intrebuintare gresita?

Angelescu Cosmin
post 10 Feb 2007, 23:15
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Astazi la PrimaTV a aparut o stire cu un Taxiu in flacari in Timisoara!A aparut un cetatean cu un stingator in mana spunand ca nu a putut sa stinga inceputul de incendiu pentru ca 3 stingatoare nu au functiunat!Se pare ca CO2 iesise din butelie cu mult inainte de intrebuintare sau chiar nu a fost pus dacat pulberea!In imagini se vedea un stingator "burtucanos" cere se comercializeaza prin magazine Auto-Moto si la "pietari"!Binenteles ca in momentul cand il cumperi nu il poti proba,dar si cand ai nevoie de el nu functioneaza!Nu prea cred ca nu a functionat din cauza intrebuintarii gresite ci mai degraba din dorinta fabricantului de a scoate cat mai multe pe piata intr-un timp cat mai scurt netinand cont de calitate!Acuma ce putem sa facem ne apucam sa-le probam?Cred ca cea mai buna alegere sunt stingatoarele cu un mic manometru care se pot si incarca dupa intrebuintare!

--------------------
Dacia Logan - xxx
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovidiusoft
post 10 Feb 2007, 23:22
Post #2

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Pai cum adica ce poti sa faci? E in garantie si n-a functionat, OPC-ul pe ei! Si OPC-ul NU prea iarta, mai ales daca primesc mai multe reclamatii.

Chiar, acum daca ma gandesc un pic... ce-ar fi cu 5 zile intainte sa-mi expire termenul sa-l testez...

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
andrei_2006
post 10 Feb 2007, 23:25
Post #3

Loganist

QUOTE(Angelescu Cosmin @ 10 Feb 2007, 23:15)
Astazi la PrimaTV a aparut o stire cu un Taxiu in flacari in Timisoara!A aparut un cetatean cu un stingator in mana spunand ca nu a putut sa stinga inceputul de incendiu pentru ca 3 stingatoare nu au functionat!
*

Erau 7 stingatoare nu 3. Eu asa imi amintesc. Dar poate oamenii aia le luasera din targ si de-aia nu au mers, eu n-am vazut nicaieri pe alea abtibildul ca este avizat RAR...
dry.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
StefanT
post 10 Feb 2007, 23:41
Post #4

STF - Special Tactical Force

Daca Doamne fereste e nevoie, voi chiar va asteptati sa stinga ceva rahatelul ala???? radmasa.gif
Astea-s ca sa faca anumite persoane bani, nu pt. siguranta personala, cool down.

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
rttt_gia
post 11 Feb 2007, 01:07
Post #5

ExRenoAR

Daca arde padurea Bogatii nu ai ce sa faci cu cel mic, insa daca arde o husa poti sa emiti pretentii smile.gif
Si eu ma gandesc sa fac la fel cu stingatorul meu (nu e avizat RAR) - sa-l testez inainte sa expire
bafta

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
M i h a i
post 11 Feb 2007, 01:56
Post #6

Steffyx>> da eu chiar ma astept ca un ''rahatel''(cum ai spui tu) de stingator sa stinga focul la o masina..eu am vazut unul ''live'' la lucru si chiar ma uimit..binenteles daca il cumperi din piata ,tarabe etc poti sa ai surpriza sa nu mearga..eu zic ca este ok sa ai unul in masina;poate salva viata cuiva.

--------------------
------ ------ ------
+
șoferistul
post 11 Feb 2007, 15:49
Post #7

excesul de combustibil dăunează grav sănătății

From: București

Am folosit un stingător cu spumă omologat să localizez un foc la un Opel Kadett benzinar care luase foc în timp ce aștepta la barieră în Păcurari, Iași. A fost frecție la picior de lemn, mai ales că luase foc uleiul care era pe motor și vopseaua de pe aripi și capotă. M-am îndepărtat cînd amm golit recipientul de 1 litru, și tocmai atunci a făcut explozia bateria. Foarte periculor moment. Acum am la mașină un stingător identic pentru controlul poliției și unul cu praf special pentru lichide inflamabile, adus din US.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
FlorinG
post 11 Feb 2007, 16:01
Post #8

Membru autentic

Nu e rău că te-ai dotat cu ele dar asta nu înseamnă că trebuie să ai la-ndemână stingătoare pentru toate situațiile posibile sau dubluri.
Oricum nu ai avut pelerină ignifugabilă, târnăcop și lopată Linneman!
biggrin.gif biggrin.gif
LE Focul era localizat, trebuia doar să-l stingi...

--------------------
Reno*Opel Clio 1.5dCi 80CP, 2006 Opel Astra Clasic III, 2013
Să vrei și nu te poti schimba!
PNA Mio C520 EEU+T
+
Amedeus
post 11 Feb 2007, 17:48
Post #9

Membru cu Logan

From: TM

Se ridica capota doar 8-10 cm si prin acest spatiu se actioneaza cu stingatorul. Daca ai ridicat capota complet nu mai ai sanse sa-l stingi (focul).

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
șoferistul
post 11 Feb 2007, 18:00
Post #10

Capota era ridicată de către cei care încercaseră înaintea mea.
La focul care se întinde se acționează întîi pe margine, apoi circular spre centru, unde o parte din sursă este deja consumată. Am ceva intervenții la foc prin natura meseriei.

PS: Bășcălia nu este productivă... Discuția este despre eficiența stingătoarelor, nu despre tehnica folosirii lor sau dotarea pichetului de pompieri.

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
FireChief
post 11 Feb 2007, 21:45
Post #11

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

om fi si colegi cumva ?ceva detalii... biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
Slider
post 12 Feb 2007, 07:59
Post #12

Membru autentic

From: Cernavoda

Iote pompierii unde erau....pai bine mai baieti si nu spuneti nimic...

--------------------
LOGAN Ambiance - CT-xx-xxx
+
argon
post 12 Feb 2007, 08:04
Post #13

Mesaj semiautomat

Nu am avut niciodata incredere in astea cu pulbere, am d'ala de unica folosinta, spray, valabil 2 ani, nu exista sa nu functioneze...la 250 000-300 000 cat e unul zic ca merita la 2 ani, decat sa dau 700 000 pe gunoaiele alea reincarcabile..

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ydaniel
post 12 Feb 2007, 08:38
Post #14

Adrenaline junkie!

From: black sea

alea erau facute in ungaria.costa 54 de lei.si stiu exact modelul.NU sunt facute in romania

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
șoferistul
post 12 Feb 2007, 09:19
Post #15

Tocmai ziceam mai sus că unul cu spumă (adică "cu spray") nu a făcut față și este un pericol mare. Avantajul lui este că răcește zona incendiului, dar efectul pare a fi frecție la picior de lemn. Oricum trebuie venit cu cantitate mare, altfel materialele încinse rămîn la temperatura de combustie și se pot reaprinde spontan dacă acoperirea lor cu subsanța ignifugă este deficitară (mai ales pe sub conducte)

--------------------
Dacia Logan Prestige
+
Angelescu Cosmin
post 12 Feb 2007, 12:21
Post #16

Membru incepator

Daca tot veni vorba de pompieri mai acum o saptamana am vazut la stiri o interventie la o casa in flacari si un pompier care actiona la acoperis sa impiedicat si si-a spart capul,dar cand m-am uitat mai bine in reportaj nici un pompier (si comandantul lor)nu avea casca in cap chiar uni aveau "caciuli civile"!Nu se mai folosesc castile din dotare?Sau sa smecherit pompierul Roman si are capul tare!Nimeni nu ia masuri?

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
FireChief
post 12 Feb 2007, 20:06
Post #17

Stimate domn avind in vedere ca vineri retineti vineri s-a reusit echiparea integrala a oamenilor adica costum nomex casca cizme manusi protectie
s-a mers ani de zile ...fara, ca din impozitul platit de dvs statul a zis ca nu-i ajunge sa ne cumpere 15 ooo de costume de protectie (2500 lei bucata) si...celelalte
Pompierul romin nu s-a smecherit cum spuneti dvs aici...pompierul romin merge la interventii cu masini fabricate pe vremea cind beatles era in voga pentru ca din impozitele dumneavoastra nu ajung banii pentru masini noi, pompierul romin smecherit isi risca viata cu o caciula civila pentru ca poate nu avea o casca , pompierul romin isi repara masina de pompieri pe banii lui , isi zugraveste camera pe banii lui ...si isi risca viata pentru dumneavoastra cei ce spuneti ca avem capul tare....pentru 1200 lei...
felicitari pentru acuze si ...multumim de aprecieri

This post has been edited by apostol_emil: 12 Feb 2007, 20:09

--------------------
+
CGB
post 12 Feb 2007, 20:14
Post #18

CGB

From: behind

-- ti-am editat postul; gluma (SPER ca a fost o gluma) nu-mi pare la locul ei. --

Daca nu a fost o gluma, te rog sa ma informezi.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
autom
post 12 Feb 2007, 20:32
Post #19

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

QUOTE(apostol_emil @ 12 Feb 2007, 20:06)
...multumim de aprecieri
*

Chiar daca sunt off topic.......

Pompierii romani nu sunt apreciati la valoarea lor.......ar trebui sa aiba statul mai multa grija de ei.........

Sa ne amintim de trageria cu azotatul......... mad.gif mad.gif mad.gif

Prea putin sunt incurajati si prea prost platiti......prerea mea.......

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
Angelescu Cosmin
post 12 Feb 2007, 23:13
Post #20

Membru incepator

QUOTE(apostol_emil @ 12 Feb 2007, 20:06)
Stimate domn avind in vedere ca vineri retineti vineri s-a reusit echiparea integrala a oamenilor adica costum nomex casca cizme manusi protectie
s-a mers ani de zile ...fara, ca din impozitul platit de dvs statul a zis ca nu-i ajunge sa ne cumpere 15 ooo de costume de protectie (2500 lei bucata) si...celelalte
Pompierul romin nu s-a smecherit cum spuneti dvs aici...pompierul romin merge la interventii cu masini  fabricate pe vremea cind beatles era in voga pentru ca din impozitele dumneavoastra nu ajung banii  pentru masini noi, pompierul romin smecherit isi risca viata cu o caciula civila pentru ca poate nu avea o casca , pompierul romin isi repara masina de pompieri pe banii lui , isi zugraveste camera pe banii lui ...si isi risca viata pentru dumneavoastra cei ce spuneti ca avem capul tare....pentru 1200 lei...
felicitari pentru acuze si ...multumim de aprecieri
*

Scuze,am uitat sa mentionez ca daca ai vazut reportajul castile erau in spatele cabinei puse ca intr-un fel de cuier!Dar sa fim seriosi dintre toate consumabilele pe care le are un pompier pe el casca este cea mai rezistenta.Se rup (ard) bocanci,costume si dintre toate castile de pompier rezista mult timp (daca nu sunt distruse cu intentie) asa ca nu vad de ce nu ar rezista o casca la mai multe generatii de pompieri!Oricum siguranta pe primul plan!!!Eu personal daca asi lucra ca pompier si nu asi avea casca,ori asi refuza sa-ma duc in misiune ori asi cumpara una de constructii care nu costa mai mult de 50 RON dar binenteles ca nu ar fi indicat sa-te apropii prea mult de foc cu ea,nu de alta dar sa nu se muleze pe cap!

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
FireChief
post 12 Feb 2007, 23:40
Post #21

Scuze am uitat sa mentionez...in spatele cabinei nu e nici un fel de cuier ...dar ma rog raminem asa ...smecheriti si cu capul tare ...cel putin in opinia ta
Propun sa ne oprim aici!multumesc!

--------------------
+
Angelescu Cosmin
post 13 Feb 2007, 00:09
Post #22

Membru incepator

In spatele cabinei (sunt mai multe modele de autospeciale din '64 pana 2006) exista un loc special unde se pun lucrurile pt .interventii!Si chiar daca asa de prost se plateste de ce in 2006, 4 (PATRU) prieteni s-au angajat la pompieri cu salarii de peste 10 MILIOANE in mana(pentru inceput)!Oricum am multe fotografii cu pompieri pt ca unitatea se vede de la mine din bloc si stau cu ei la barfa!Oricum nu poti sa-le scoti fitele din cap!

Attached thumbnail(s)
IMG_2773_copy.jpg ( Size: 144.08k ) Number of downloads: 172

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
FireChief
post 13 Feb 2007, 00:14
Post #23

dupa cum spuneam eu consider discutia inchisa...mai ales ca suntem offtopic de mult

This post has been edited by apostol_emil: 13 Feb 2007, 00:37

--------------------
+
Angelescu Cosmin
post 13 Feb 2007, 00:18
Post #24

Membru incepator

Revin cu fotografii ca asa o sa fiu poate mai inteles!

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
ga!nusha
post 13 Feb 2007, 08:31
Post #25

Still here

From: Paris

ma bag si eu..ca oricum sunt in domeniu...
stingatoarele romanesti(CELE CU MANOMETRU ) (de la bursa) nu au cum sa fie defecte... un stingator de 1kg cu pulbere e suficient pentru a stinge un foc la autoturism....(DACA NU ARE GPL) daca observi focul dupa 30 minute de la producere nici o masina de pompieri nu e suficienta....
dar, daca este depistat la timp unul de 1kg este suficient. parerea mea e sa nu mai cumparati(nu ma refer la toti) stingatoare/truse sanitare doar de dragul legii...

--------------------
Mazda 3 MPS ex: Logan Preference+AC 1.6 2oo8
+
Angelescu Cosmin
post 13 Feb 2007, 17:07
Post #26

Membru incepator

Revin cu cateva fotografii in care pompierii poarta castile dupa bunul plac!In fotografii se vad chiar unii sefi care nu dau un bun exemplu subordonatilor!Chestia ca nu sunt casti in dotare,este asa pentru creduli!Daca tot nu credeti ca unitatea nu este dotata cu casti am sa revin cu alte fotografii in care toti,dar toti pompierii,au casti in careul unitatii!Ce ar trebui sa se intample sa fie obligatoriu purtarea castilor la interventii!Oricum nici politia rutiera nu poarta centurile de siguranta,dar uitati-va si voi la alte posturi straine RTL,SAT1 sau PRO7 la reportaje despre politie sau accidente sa vedeti cum isi pun toti centurile de siguranta sau cei de la descarcerare au castile pe cap ca sa nu mai spun de pompieri!Trageti voi concluzile!

Attached thumbnail(s)
Pompieri01.jpg ( Size: 172.3k ) Number of downloads: 115
Pompieri02.jpg ( Size: 91.57k ) Number of downloads: 118
Pompieri03.jpg ( Size: 60.81k ) Number of downloads: 116
Pompieri04.JPG ( Size: 80.21k ) Number of downloads: 113
Pompieri05.JPG ( Size: 83.69k ) Number of downloads: 46
Pompieri06.jpg ( Size: 67.65k ) Number of downloads: 50

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
autom
post 13 Feb 2007, 17:14
Post #27

membru pompier

From: Bucuresti-sa traiesti!!!!

QUOTE(Angelescu Cosmin @ 13 Feb 2007, 17:07)
Revin cu cateva fotografii in care pompierii poarta castile dupa bunul plac!Trageti voi concluzile!
*

Sunt OFFFF topic.....

Concluzia e ca esti cusurgiu si cauti nod in papura.

Stii diferenta intre un servant si sef de teava?

Sau intre cele doua categorii si cea a mecanicilor?

Mai mult ca sigur ca nu.

Din pacate...............esti partinitor........... ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif ph34r.gif

--------------------
Dacia 1100 Berlineza 1971
+
Angelescu Cosmin
post 13 Feb 2007, 17:53
Post #28

Membru incepator

Hai sa fiu si eu OFF TOPIC si sa spun cand o sa pice ceva in cap o sa-l caute bucata de caramida sau tigla numai pe sefu de teava,pe servat il ocoleste mai ales daca este o mica explozie,ca el trebuie sa stea ascuns in adapost sau poate un futun sub presiune scapat din racord nu il poate lovi in cap pe servant!Hai sa fim seriosi si sa lasam copilariile!Deci eu caut nod in papaura?Si din cate imi dai sa inteleg casaca de protectie este numai pentru seful de teava!Asa sa fie?Nu prea cred!

--------------------
Dacia Logan - xxx
+
FireChief
post 13 Feb 2007, 18:07
Post #29

Se pare ca unii au avut o copilarie nefericita...rog moderatorii sa inchida ca e offtopic de mult si discutia degenereaza

This post has been edited by apostol_emil: 13 Feb 2007, 18:09

--------------------
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 23:13
Dacia