Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Se plateste in plus CASCO pt anvelope iarna?

sharp
post 24 Nov 2006, 17:23
Post #1

Membru superior

Group: Members
From: Bucuresti

Situatie: luat 4 bucati anvelope de iarna, montat pe masina.
Problema: asigurarea CASCO probabil nu acopera daune aparute la noile anvelope.
Dupa ce am cautat pe forum si nu am gasit discutata problema asta, am purces la redactarea unui nou topic.
Stiu de ex ca pt un RCD montat pe masina tb sa platesti un procent din valoare pt a-l include in polita de asigurare CASCO. Insa, aici situatia e putin diferita: folosesc anvelope noi, IN LOCUL celor vechi (care erau incluse in polita, cu ele fiind incaltata masina atunci cand am ridicat-o de la importator).
Intrebarea este: cat trebuie sa platesc? (luand in considerare eventual ca polita expira in iunie si eu folosesc anvelopele de iarna doar 4 luni).

--------------------
ex Dacia berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i 1998 / 2006
Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 24 Nov 2006, 17:37
Post #2

aroist

hmmm ... nu prea cred

anvelopele nu-s accesorii .... asa ca nu vad de ce sa platesti in plus

eu am avut asta vara o anvelopa "ciordita" iar CASCO a decondat contravaloarea fara nici o pbe cu toate ca anvelopa nu era "de origine"

ce-am vazut insa a fost ca evaluatorul a notat marca anvelopei, adica daca ai montane nu prea merge sa reclami ca ti-au furat michelin (decat daca le reclami pe toate 4)

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX - B55MGY 2005 / 1993 / 1999
Aha
+
Tudor
post 24 Nov 2006, 17:51
Post #3

Moderator

in mod normal se face act aditional la polita in care se specifica inlocuirea anvelopelor cu unele noi. Daca exista diferente de pret considerabile, trebuie majorata suma asigurata. Nu exista o procedura clara pe la nici un asigurator, din 2 motive:
- nu exista anvelopa standard (exista tipodimensiune standard, dar nu si marca)
- nu poti face diferenta intre schimbare cu anvelope de iarna/vara si inlocuire definitiva.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
msn2
post 24 Nov 2006, 17:54
Post #4

Membru

nu este o regula generala pt asa ceva

intreaba la asiguratorul tau.

--------------------
SKODA/RENAULT OCTAVIA/MEGANE2.1 - xx xx xx 1.9TDI/1.6 16V
+
sharp
post 27 Nov 2006, 09:40
Post #5

Membru superior

Am intrebat la agentul ASIBAN inainte de a posta - si am primit un raspuns care m-a lasat masca - si anume ca tb sa mai platesc cam 840.000 ROL pt a avea asigurate si anvelopele noi (asta in situatia in care anvelopele noi au costat 10.300.000 ROL). Ar rezulta o prima de asigurare de vreo 8% din valoarea lor si deocamdata refuz sa cred ca tb sa dau banii astia.
Voi merge sa cer detalii si va tin la curent.

LE: am mers la reprezentantul asiguratorului si am pus problema asa cum a zis Tudor: anvelopele de vara erau noi (din vara asta), asa ca diferente de pret nu existau intre anvelopele de iarna si cele de vara (ba chiar, am vaga impresie ca cele de vara sunt mai scumpe). Agentul a mai sunat la cineva si mi-a dat dreptate. A anexat la polita lor copia dupa factura fiscala pe care figureaza cele 4 noi anvelope, care vor fi incluse in polita de asigurare (fara sa mai platesc vreun ban). Concluzia este ca anvelopele astea noi nu sunt considerate optionale (pt care ar fi trebuit majorata prima de asigurare).
Multumesc tuturor pentru raspunsuri; m-au ajutat.
Se poate inchide.

This post has been edited by sharp: 27 Nov 2006, 16:13

--------------------
ex Dacia berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i 1998 / 2006
Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 23:06
Dacia