Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme alternator R25

MDM
post 15 Nov 2006, 20:21
Post #1

Fan Renault

Group: Members
From: Cluj

Sal, am ceva probleme cu alternatorul, mai exact, in ralanti cam palpaie becurile, nu tare, dar se observa, si de asemenea lumina farurilor e slaba, iar daca accelerez, este alba, puternica. Chestia se observa si la bord.Daca ma poate cineva ajuta cu un sfat, sau o parere de care ar fi problema ar fi super.Mersi.

--------------------
Renault 25 TX 1989; 19 1,8 90CP, 1993; Laguna 1,6 16v, 107CP, 1998
Fan Renault inrait !!!!!!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Toader
post 15 Nov 2006, 21:28
Post #2

Membru incepator

From: Piatra Neamt

schimba releul de incarcare.totodata verifica si continuitatea inelelor colectoare de pe rotor.

--------------------
Renault 25 GTX 1986
+
MDM
post 15 Nov 2006, 21:34
Post #3

Fan Renault

From: Cluj

Voi incerca in weekend sa fac treaba asta, la releu m-am cam gandit, dar la colector sincer nu. Mersi

--------------------
Renault 25 TX 1989; 19 1,8 90CP, 1993; Laguna 1,6 16v, 107CP, 1998
Fan Renault inrait !!!!!!!!
+
ciprianR25TS
post 29 Nov 2006, 08:55
Post #4

ciprianR25TS

Daca la relanti palpaie becurile iar cand accelerezi lumina e puternica eu sunt de parere ca alternatorul nu are nimic.

De vina ar putea fi :
bateria daca e descarcata ( masoara tensiunea sa fie peste 12V in repaus aprox 12,8v inseamna o baterie buna, 12,3v o baterie aproape descarcata )
contactul la masa nu este prea bun ( eu am patit chestia asta, mi-a aratat un electrician auto cum pe intuneric se vedeau scantei in locul unde firul face contact cu aripa coroziune... etc. si mi-a facut un nou fir la masa mai solid )
se poate si sa fie de la alternator sau la firul care duce de la alternator la baterie
sa verifici cu un voltmetru si daca incarca ( cu farurile stinse, fara consumator tensiunea la relanti 13,5 ... 14 V ; daca aprinzi farurile sa nu scada prea mult tensiunea; daca accelerezi 14,5 ... 15 v sa nu fie nici prea mare ca distruge bateria prin supraincarcare )
Iti doesc spor la treaba !
Cipi

--------------------
RENAULT Clio IV 0.9 Tce - CT 03 NHH 2016
+
johnnyfx
post 24 Dec 2007, 19:20
Post #5

Membru incepator

salutare..probleme am si eu cu alternatorul..la fel, palpaie luminile la relanti si incarca peste 15.3 volti . m-ar interesa sa cumpar unul cu totul de la un pasionat care isi dezmembreaza 25-ul.
mentionez ca am un renault 25 2165 cmc,91 kw, an fabricatie 1990, motor j7t-7-30, computer cu sinteza vocala in engleza, afisaj consum instantaneu electronic , scaune reglabile electric, oglinzi reglabile, geamuri electrice. imi place mult cum merge masina si as vrea sa ii mai rezolv din micile defectiuni.. inafara de alternator mai am o problema..masina merge si pe gaz , dar cand e pe gpl in acelasi timp calculatorul imi scade din litrii de benzina de pe afisajul electronic..are cineva vreo idee? sad.gif
cu riscul de a fi offtopic acum..ce parere aveti de dura lube? dc a bagat cineva nu din auzite..

--------------------
renault laguna 1996 - 2.0 RT
+
nik01
post 25 Dec 2007, 09:57
Post #6

Membru

[quote=johnnyfx,24 Dec 2007, 20:20]
salutare..probleme am si eu cu alternatorul..la fel, palpaie luminile la relanti si incarca peste 15.3 volti . m-ar interesa sa cumpar unul cu totul de la un pasionat care isi dezmembreaza 25-ul.
are trafalet de vinzare,vezi topicul A decedat... etc
recomand,am luat de la el calorifer si oglinda ,ok amindoua

--------------------
renault 25GTX - B25SHS 1987
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 01:27
Dacia