Pozitie incorecta a volanului - geometrie directie
![]() ![]() ![]() |
Pozitie incorecta a volanului - geometrie directie
cri123 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|||
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Cristi,e destul de neclara situatia ta...avind in vedere ca inainte de schimbarea anvelopelor nu ai sesizat asemenea probleme(si crede-ma ca daca era ceva observai) problema cred ca e in noile jenti montate.
Incearca fara a mai modifica altceva sa revii la anvelopele si jentile originale...pentru o proba macar. Nu stiu ce sa zic,poate ai umblat(s-a umblat) mai mult decit trebuia la geometrie... Eu mi-am schimbat la megane anvelopele si la un drum am luat cu dreapta o groapa si a inceput sa vibreze volanul...facusem gilma pe el...cind m-am dus le reverificare,roata din dreapta avea dezechilibru 5 grame,cea din stinga,nelovita 75 grame... Daca nu ai umblat la pozitia volanului pe axul sau nu stiu de unde ar putea fi aceasta "nesimetrie"...sa fie din bieletele de directie?Ti-au reglat unghiul de fuga si cel de atac?Convergenta/divergenta?Ar trebui sa stii ce anume ti-au modificat ca sa nu cauti fantome... |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai ieri au pus masina pe stand la Renault, au masurat toate unghiurile, au mai reglat cate ceva. Insa volaul sta tot intr-o parte, chiar mai rau. Deseara o sa mai trec pe acolo sa vorbesc cu ei, sa vad ce e de facut.
Le-am zis ca am schimbat jantele, si nu au zis nimic ca asta ar fi problema, mai ales ca au acelease specificatii cu cele originale. Daca nu rezolva nimic, o sa astept pana la primavara sa le pun inapoi pe cele originale si vad atunci. Acuma nu prea mai am rabdare sa le schimb ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Inseamna ca au umblat la bieletele de directie daca masina merge drept si volanul e putin rotit...
|
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
cri123 |
![]()
|
Au umblat undeva in spatele rotii, sub masina, as zice eu in zona in care vine bara de directie in roata. Nu m-am uitat atent, ca era sub masina in groapa.
Cum am spus, masina nu trage deloc si nu vibreaza la viteza (am incercat 160 si merge fara nici o vibratie), de asemenea nu e instabila directia. Doar ca volanul nu sta drept cand masina merge drept. Ma enerveaza ca nu imi amintesc daca era la fel inainte de a schimba rotile cu cele de iarna. Unghiul facut de volan este mic, deci e foarte posibil ca nu am observat, un post pe aici pe forum m-a facut atent ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Cand un profesionist iti face geometria inainte imobilizeaza volanul in pozitia exacta in care ar trebui sa stea el.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- sigur era le fel si inainte... schimbarea pneurilor nu are absolut nici un efect asupra pozitiei volanului... apoi deacord cu sorin... inainte de toate la reglajul directiei se imobilizeaza volanul in pozitia cat mai perfect dreapta...
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
cri123 |
![]()
|
Bun, am fost aseara a doua oara la Renault. Aceeasi poveste: masina pe stand, m-a pus pe mine sa pun volanul cum imi place, a mai masurat si reglat, mi-a confirmat ca nu are nici o treaba cu schimbarea jantelor cat timp sunt ca si originalele.
Am facut o proba, s-a mai indreptat, dar tot nu sta drept. A revenit la pozitia dinainte de prima reglare ![]() Sambata ma duc de dimineata iar. Pana atunci, m-am programat la un alt service care se ocupa numai cu suspensii si directie in Cluj, sa vad ce parere au si ei. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
laguna_2_interceptor |
![]()
|
![]() createur d'automobile Group: Members Posts: 1.416 Joined: 17 May 06 From: I A S I-capitala Moldovei, RO ![]() |
- pai sa i spui lu' nenea de la unghiuri... ca volanul... nu se regleaza punand clientul sa tina volanul cu mana... chiar exista un dispozitiv special pentru asa ceva... el are obligatia de a centra volanul si apoi a pune dispozitivul ce va tine fix volanul sprijinit in sezutul scaunului de la sofer... si ca este 100% raspunzator de acel reglaj... doamne... credeam ca nu mai la RENAULT Iasi angajeaza tamplari pe post de mecanici si tinichigii...
|
--------------------
Renault -
Laguna II ph.I GT INITIALE - verkauft -
2003
- IS 79 MRS C32 AMG Sportcoupé
|
|
andrei1302 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 266 Joined: 11 August 04 From: Bucuresti - Constanta ![]() |
Ceea ce descri tu este clar din reglarea proasta a directiei. Eu nu inteleg insa de ce a fost nevoie sa umble la directie cand ti-au schimbat jantele si de ce un service Renault nu pot sa il puna drept. Nu e mare smecherie.
|
--------------------
Renault Laguna
1.9 DCi 120 CP
2003 Privilege Grandtour
- CT-10-NAG
|
|
cri123 |
![]()
|
Nu a umblat nimeni la directie cand mi-am schimbat jantele. Unde am zis asa ceva?
Intre timp, am mai fost la un service specializat in directii. Aia s-au crucit ce reglaj au tras Renault, si mi-au refacut setarile. Dupa care au iesit cu mine pe drum cu masina, si mi-au zis imediat ca nu are nimic directia, ci anvelopele pe fata trag dreapta (de unde si observatia mea ca stau cu volanul usor stanga....). Au inversat pe fata rotile (anvelopele nu sunt unidirectionale, ci au marcaj inside-outside). Evident ca acum trage stanga, insa si volanul tinde acum sa se roteasca usor tot stanga daca il las liber si accelerez puternic. Comportamentul asta mi se pare mult mai normal, din ceea ce am citit intre timp despre toe, caster, camber si reglaje de directie. In fine, se va remedia cica totul cu anvelope noi, asa ca momentan m-am calmat. Insa as vrea sa imi fac rost de undeva de unghiurile directiei si suspensiei pentru Laguna 2.2 setata pentru Ro (cu suspensii intarite), sunt curios sa compar cu ce reglaje am acuma. Mai jos masuratorile scoase la service (nu bag mana in foc ca se pricep si astia, sau ca valorile sunt masurate corect, dar parca e mai buna situatia ![]() Cum era setat de Renault: - toe left: -00(grade)15(minute) - toe right: -00,15 - camber left: +00,10 - camber right: +00,35 - caster left: +03,10 - caster right: +03,30 - king pin angle left: +12,25 - king pin angle right: +13,00 Cum sunt acuma: - toe left: -00(grade)00(minute) - toe right: -00,00 - camber left: +00,05 - camber right: +00,30 - caster left: +03,05 - caster right: +03,25 - king pin angle left: +12,30 - king pin angle right: +13,10 |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
ghetau dan |
![]()
|
QUOTE(cri123 @ 13 Nov 2006, 23:01) Uite aici...n-ai zis-o mot-a-mot...dar... QUOTE(cri123 @ 8 Nov 2006, 14:02) QUOTE(cri123 @ 8 Nov 2006, 14:40) Au umblat undeva in spatele rotii, sub masina, as zice eu in zona in care vine bara de directie in roata. Bine ca te-ai mai linistit cu asta,acum vad ca incepi cu unghiurile...treaba ta. ![]() |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
cri123 |
![]()
|
Pai sunt numai curios
![]() Toe trebuie sa fie de la -00,10 la +00,10. Deci 00,00 e perfect ok. |
--------------------
Renault
Laguna 2
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Cat mai costa o geometrie prin service?
Am gasit preturi de la 60 la 120 lei. Cel mai sigur service, cu aparatura noua, costa 120. La celelalte nu prea sunt sigur de calitatea lucrarii. A facut cineva recent geometria la jante de 16"? (am inteles ca difera pretul si functie de roata) Ma intep la 120 lei? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 21:59 |