Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

despagubirea in cazul victimelor

fermi
post 25 Oct 2006, 07:28
Post #1

Membru incepator

Group: Members

"Daca dauna este acoperita printr-o polita RCA valabila la data producerii accidentului limita despagubirilor este:
...
2. pâna la 2.000.000.000 lei vechi pentru fiecare persoana, dar nu mai mult de 10.000.000.000 lei vechi, indiferent de numarul persoanelor accidentate, în caz de vatamari corporale sau de deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial."

intrebarea este cum se stabileste despagubirea atunci cand exista victime? instanta stabileste? in acest caz avocatul angajat de familia victimei decedata ar trebui sa ceara 2 miliarde pentru ca instanta sa aiba de unde sa taie. apoi pe ce baza calculeaza instanta suma despagubita? in functie de varsta, daca a avut copii, serviciu, etc?

--------------------
DACIA Logan 1.4 Mpi Laureate 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 25 Oct 2006, 09:39
Post #2

Moderator

Group: Members
From: Bucuresti

instanta stabileste despagubirea. parerea mea este ca avocatul ar trebui sa ceara cat mai mult. din pacate in legea romana, despagubirea este stabilita dupa "valoarea de inlocuire" (suna foarte urat, dar se tine cont de banii pe care i-ar fi adus in casa decedatul). eu unul cred ca viata unui om nu poate fi evaluata sub nici un fel. avocatul ar trebui sa "maximizeze" impresia judecatorului asupra pierderii familiei decedatului, deoarece majoritatea judecatorilor evita sa creeze precedente si judeca comunist.

Nota: asta e opinia mea. cei care sunteti de profesie juristi/ judecatori nu ma condamnati. stiu ca sunt si oameni printre judecatori (din pacate ei constituie exceptiile si nu regula), dar opinia mea este ca majoritatea sunt doar masinarii corupte.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th August 2025 - 02:01
Dacia