Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Prostie + Naivitate + Incompetenta =, masina reparata dar buna de dauna totala

driverx
post 22 Oct 2006, 22:50
Post #1

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Mda. Mi s-a intamplat. Ma ia plansu, rasul, nici eu nu mai stiu.

Acum o luna am avut accident. Am deschis dosar pe RCA-ul idiotului vinovat, dar m-am mutat pe CASCO (Asiban). Cu Asiban am mai facut o constatare/evaluare a masinii. Agentul de la RCA ceruse (normal de altfel) un deviz antecalcul. Trecuse o saptamana si devizul inca nu exista. Intre timp ma mutasem pe CASCO. A aparut deviz pentru manopera .... 50 meleoane. Dar nu un deviz care sa includa si piesele. Agentul Asiban a discutat cu directorul service-ului despre masina mea si ceruse clar un deviz. Eu tot bateam apropouri ca ar fi sanse de dauna totala dar directorul l-a asigurat pe agent ca masina este reparabila si NU este cazul de dauna totala. Asa ca s-a dat accept si imediat s-au apucat de reparat pe masina. Treburile au evoluat destul de greu din cauza birocratie...ba nu e lonjeron, ba nu e pigment pentru vopseaua gri perla. Cu pigmentul m-a bipuit pe mine si pe inca altii 6-7 cu loganuri gri perla FIX o saptamana. Dar a trecut si asta. A inceput montajul masinii. S-a constatat ca alternatorul trebuie schimbat, pompa servo la fel (astea 2 au fost date pentru verificare cand s-a evaluat masina), o gramada de plasticaraie mai ales pe partea stanga care nu prea a fost afectata dar aveau ciobituri mici sau o ureche rupta, ba cablaraie, ba senzor de aer, ba etc etc. Deci chestii care nu prea s-au vazut cand s-a facut evaluarea si masina nu era desfacuta.

Joi am primit devizul la care am ramas masca, si agentul de la Asiban la fel. 245 meleoane. Masina a fost luata cu o luna in urma cu 327 meleoane. 80% din 327 meleoane = 261 meleoane. Veeeery close.

Intrebarea este....ce pot face eu acum? Devizul este la Asiban pentru a primi aprobare de la Bucuresti. DAR mie mi se pare anormal ce se intampla. Ce as mai putea face acum? E drept ca nu s-a atins limita dar e mult prea aproape. Cum s-a ajuns la asta? Pentru ca unii NU au facut devizu si altii s-au lasat dusi de vorbe (eu si agentul Asiban). Ce se poate face acum? Pot face ceva? Sau doar astept acceptul de plata si iau masina?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
thunder
post 22 Oct 2006, 23:08
Post #2

Membru autentic

From: Pitesti

Daca cei de la Asiban au dat accept pt. reparatie nu prea au de ales. Un amic si-a trosnit masina, Logan Ambition cu 1 an si ceva vechime, si reparatia a costa 249 mil. Tot asa, foarte aproape de limita dar au platit. Prima evaluare a fost pe la 150 mil. Casco facut tot la Asiban.

This post has been edited by thunder: 22 Oct 2006, 23:13

--------------------
Opel Astra H - B-50-WSE 2006
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
Smiley
post 23 Oct 2006, 06:56
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

pai ce accept de plata sa mai astepti? ai zis ca "....s-a dat accept si imediat s-au apucat de reparat pe masina". daca aia au reparat-o, nu mai ai ce face. astepti sa plateasca asiban-ul si te duci sa ridici masina.

--------------------
+
driverx
post 23 Oct 2006, 07:47
Post #4

Cand am zis de aia m-a refeream ca au dat accept pentru deviz ANTECALCUL, nu asta final.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
MAKRON
post 23 Oct 2006, 08:14
Post #5

simply clever

From: silistea gumesti

Cel putin in plan consensual, conventia intre asigurator si prestator s-a cam incheiat daca ma pot exprima asa. E cam dificil acum sa o dea inapoi, cotita. Service-ul si-a vazut sacii in caruta si acum asteapta plata. In caz de dauna toală nu pupa nici un leut. Cert este ca devizul estimativ trebuia prezentat inainte de a incepe lucrarea si numai dupa acceptul asiguratorului se puteau apuca de masina.

This post has been edited by MAKRON: 23 Oct 2006, 08:58

--------------------
SKODA OCTAVIA II - WSP AMBIENTE MY 2007
+
draku
post 23 Oct 2006, 08:19
Post #6

Membru autentic

pai, daca tu esti de acord sa iei masina reparata, nu trebuie decat sa astepti sa se vireze banii in cont si sa-ti iei masina, cum zicea cineva mai sus
restul trebuie sa se rezolve intre service si soc de asigurari
poti sa-i zici incompetenta (sau interes ?) din partea agentului de asigurari, pt ca este imposibil sa nu stie ca, dupa demontare, de obicei apar multe chestii ce trebuie reparate/schimbate

--------------------
ex Dacia Nova Barkas B1000 - Barkas 1989
Io stiu ca sunt prost, da' cand ma uit in jurul meu prind curaj...
+
b64chr
post 23 Oct 2006, 08:46
Post #7

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Deci in final asiguratorul plateste foarte aproape de dauna totala iar tu ramai cu o masina lovita, cu o valoare mult mai mica decat una noua, chiar daca ar fi reparata impecabil. Asta e, ghinion.
Acum nu ai ce face si dealtfel nici inainte nu prea aveai. Poate doar sa alegi alt service pentru deviz.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
Tudor
post 23 Oct 2006, 08:56
Post #8

Moderator

Din pacate acum nu mai ai ce face.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
driverx
post 27 Oct 2006, 12:21
Post #9

Mda, precum ma gandeam. In schimb deja se fac 8 zile de cand am devizul. Si dintr-o convirbire telefonica avuta acum 2 zile cu agentu meu, cam deduc ca cel putin pana marti seara (sapt asta) devizu meu nu a ajuns la bucuresti pentru aprobare, desi eu le-am predat devizul joia trecuta la ora 15:00.

Ce dracu pot face? Deja ma seaca, nu mai am nervi cu tampeniile astora. Pe bune de nu ma duc si iau masina din service si plec cu ea. M-am saturat de asiguratori, de cenzurati din service care ma intreaba daca imi place masina, desi avea stropi negri pe vopseaua proaspat data....

cenzurat de tara....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
dya
post 27 Oct 2006, 14:43
Post #10

Membru fost gras

Vezi ca apropos de chestia asta cu neplacutu' masinii, poti face ceva... Mai depinde si de cat de mult ai nevoie de masina. Eu am un coleg care a patit-o cu masina lui si nu a fost multumit decat a treia oara de cum i-au reparat-o.
Drept urmare, poti sa nu semnezi cand vor sa-ti dea masina si sa-ti spui pasul.
Asta a facut si el iar in final, a schimbat service-ul. Masina a fost revopsita cred de vreo trei ori pana a iesit cum trebuie (nu cu pete aiurea).
Chichita este ca daca tu nu semnezi si nu iei masina, asiguratoru' nu-i da nici un ban service-ului, ba mai mult, toate cheltuielile suplimentare le va suporta service-ul.
Asa ca sfatu' meu este sa nu semnezi decand in momentu' cand esti 100% multumit de cum a iesit masina.
Apropos, masina colegului a fost lovita puternic de o dubita, parcata fiind, din spate. A verificat usile sa se inchida bine folosind o simpla sticla de plastic umpluta cu apa din care turna... Cum curgea o picatura in interior cum se inverzeau aia...
Atentie mare deci!

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
cristica
post 28 Oct 2006, 19:32
Post #11

Membru incepator

Un amic a avut alta dandana! Masina reparata pe RCA-ul celuilalt pentru lovitura din spate. A fost la revizie saptamana trecuta si i-au aratat pe dedesubt cum au pus la loc dupa reparatie toba finala, deloc pe traseul normal si stau si protectiile din cauciuc foarte aiurea. Nici esapamentul nu mai sta centrat sub bara de protectie, este intr-o parte.Ar mai fi ceva de facut?

--------------------
LOGAN 1.6MPI Ambition // SL10 1,2 16V 75 CP - B-271-ACC 2006 // 2015
+
Tudor
post 28 Oct 2006, 19:49
Post #12

Moderator

cristica, in situatia descrisa tot ce se poate incerca este ca impreuna cu copia actelor de la respectiva reparatie sa reclame la service-ul care a facut reparatia. daca masina o are ca persoana fizica poate apela la Protectia Consumatorului, pe motiv ca reparatia (ca serviciu) prezinta vicii ascunse (ele sunt ascunse la nivelul de cunostinte al unui neprofesionist, dar sunt remarcabile de catre un mecanic).

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
george_slz
post 29 Oct 2006, 12:28
Post #13

Membru autentic

From: BUCURESTI S6

M-am dus cu OPC-ul la serviceul cu care am avut pocinogul si Domnul OPC s-a declarat incompentent cu noi de fata("eu nu prea ma pricep la lucrurile astea" indraznesc sa il citez pe opecist)....iar l-a final m-a dojenit a -10-oara ca nu e bine sa dau declaratii in fata PRO TV-ului, pt ca masina mea este perfect reparata si ca ma aleg cu proces din partea service-ului pt ca le-am stricat imaginea. Doamne ce de prosti am intalnit in ultima luna! De ce exista oamenii astia?!...
Pacat ca nu mai am putere sa isc un scandal in care sa implic RAR-ul si OPC-ul si serviceul ala neautorizat Dacia dar autorizat RAR si Meridianul prin vocea iubitului sau conducator.

Din toate ce l-am patit trag urmatoarele concluzii:
- masina nu va fi reparata ca sa ajunga la starea tehnica si estetica de dinaintea accidentului niciodata in Romania(sau cel putin in majoritatea servicerilor de aici) ;
- acest lucru este facilitat de incompetenta si acordurile tacite intre institutiile de mai sus si service-uri;
- nu mai am nervii sa suport pe unul care imi va lovi masina si nu va recunoaste ca e vinovat, cand e clar vinovat....in calc pe gat....pe cuvantul meu.
-nu mai investiti suflet in masina, pentru ca il pierdeti cu atati sacali care vor dori sa va pacaleasca in fata, sa va batjocureasca si sa va faca sa va simtiti ultimii oameni
- in service-uri e practicata reparatia gen: "afara vopsit gardul si inauntru leopardul". Pt ei nu conteaza ca sub tapiterie tabla poate rugini sau reparatia proasta poate afecta structura de siguranta a autoturismului. Practic dupa o astfel de reparatie te vei simti si mai mult "victima" a unui sistem industrial care vrea sa vanda cat mai mult si neglijaza intentionat produsele deja vandute in scopul de a te face sa renunti la cel reparat si sa cumperi un altul nou, pt ca s-a instalat deja depententa de acel produs. De aia sunt multi care vand masinile la putini km, fix dupa ce s-au efectuat impropriu spus "reparatile" si asta la un pret atractiv.
- dupa toate astea, am capatat un reflex neconditionat: cand ma gandesc la service imi vine senzatie de voma.

La final am sa va spun ca ceea ce am avut de reparat, au fost chestii de caroserie, si UCE- pt ca din din vina lor s-a innecat in apa. Per total au fost chestii minore in comparatie cu ce a avut de reparat initiatorul topicului.

This post has been edited by george_slz: 29 Oct 2006, 12:47

--------------------
dacia Astra H Cosmo - b xx sef 2008
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th August 2025 - 13:45
Dacia