Ati avut cel putin trei defecte in primul an?, Garantie, calitate
![]() ![]() ![]() |
Ati avut cel putin trei defecte in primul an?, Garantie, calitate
liviurosioara |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 209 Joined: 2 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
|
|||
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Ptiuuuu, fir-as... daca stiam de legea asta gaseam eu modalitati sa mai stric inca 2 lucruri ca apoi sa imi iau banii inapoi si sa imi iau Symbol faza 4
![]() |
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
n-am stiut de legea respectiva, dar oricum masina fiind in leasing cred ca ar fi fost foarte complicat
|
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Nu cred ca se poate asa ceva inca la noi in tara....poate peste 15-20 de ani!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
liviurosioara |
![]()
|
Se poate, cel putin teoretic, inca din 1995. Sunt curios mai degraba de motivele pentru care oamenii nu se folosesc de aceste instrumente atunci cand au tot dreptul.
Sa fie lipsa de informare, birocratia excesiva, neincrederea in institutiile statului, teama de a fi implicat intr-o actiune in instanta??? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Singura problema a HG 394/1995 e ca s-a abrogat inainte sa-ti cumperi tu masina, acum 3 ani si mai bine...
Locul i-a fost luat de Legea 449/2003 - privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora. Art. 26. lit. b. abroga HG 394/1995. Cauta prin ea si vezi ce spune legat de "banii inapoi de la producator". |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Legea 449/2003 inttra in vigoare de la 1 Ianuarie 2007 asa ca deocamdata este in vigoare tot HG 394/1995.
|
--------------------
----
----
---- ---
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Asa e. Mea culpa. La ora aia tarzie din noapte n-am avut nici un chef sa citesc legea. Ma gandeam chiar ca aspectul asta sa fie mai bine acoperit, ceea ce nici asta nu e asa.
Apropo: art. 13 din HG se respecta de catre renault? |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Mie nu mi-au scris niciodata nimic in cartea de garantii. Adevarul e ca atunci cand am avut de reparat ceva pe garantie (adica o singura data, acum cateva saptamani de inlocuit radiatorul intercooler) nu m-au tinut masina imobilizata in service. Au facut constatarea si cand a venit piesa au schimbat-o in cateva ore. Asa ca nu am stat cu masina imobilizata. probabil ca daca era imobilizata in acest timp as fi stat pe capul lor sa imi prelungeasca garantia cu timpul respectiv.
|
--------------------
----
----
---- ---
|
|
ghetau dan |
![]()
|
D.O.C.T.O.R. cu 50%warn si ban Group: Banned Posts: 1.269 Joined: 9 March 06 ![]() |
Dureaza f putin sa scrie pe caietul de garantie ce ti-au schimbat,sa puna data si stampila!
Eu de fiecare data asa am procedat,am schimbat micromotorul de la oglinda interioara(pt clima),si macaraua stg fata si mi-au trecut tot. Evident ca garantia curge (cred eu) inca 24 luni pentru acele piese schimbate... Pai piesa pe care ti-au schimbat-o in citeva ore,au schimbat-o pe marginea drumului,nu in service???Tb sa treaca tot.Solicita expres,e dreptul tau,nu te gindi sa ai cartea alba pt atunci cind o vei vinde... Eu m-am lovit mai mult de incompetenta unora sau de neatentia lor (ca numar de interventii pentru acelasi lucru) decit de numarul de defectiuni. In ceea ce priveste partea cu returnarea banilor...tb ca masina sa fie in sercice mai mult de 2 luni si jumatate,sau in urma numeroaselor interventii masina sa sufere in continuare...de bolile copilariei. Mai greu de obtinut,insa nu imposibil. Trebuie obiectivitate,determinare si timp,ca sa nu mai spun de bani... This post has been edited by ghetau dan: 4 Oct 2006, 10:56 |
--------------------
Subaru
Legacy 3.0R
2007
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Photoi:
1. indicator benzina indica aiurea (boala generala, n-are rost sa comentez) 2. cablul de ambreiaj scartaie si debreiaza aiurea. 3. troncanit de pe la rulmentul de presiune, cu motorul cald, zici ca e diesel. 4. cd-player-ul se intrerupe cand e cheia pe pozitia accesorii, total aleator (momente de genul mozolit gagica ![]() Poate sa faca de 3 ori pe seara, sau sa nu patesc asa ceva timp de 6 luni. 5. cand vreau sa dau cu spatele, calc ambreiajul si trebuie sa astept cam 2 secunde pana cuplez marsarier, alfel se aude un huruit de roti dintate. (aparut la nici 1000 de km) Defectele astea au aparut in primul an, din pacate n-am avut timp sa ma duc la service, bine ca mai am garantie. Asadar m-as incadra, nu? Oricum e discutabil daca as fi fost despagubit conform legii. La dacia berlina cumparata in 1998 am cumparat-o vineri, duminica ploua in ea, miercuri ramaneam in drum cu ea, s-a reparat singura, 2 luni mai tarziu, iarna fiind, a inceput sa huruie ventilatorul de climatizare. Ma incadram si cu asta, nu? Ma rog, dacia ar fi dat faliment de mult cu o rata a defectelor de 100% daca s-ar fi aplicat legea. This post has been edited by Laurentziu83: 4 Oct 2006, 23:22 |
--------------------
.
.
.
|
|
liviurosioara |
![]()
|
Defecte in principiu inseamna semnalarea unor probleme existente producatorului, acceptarea de catre acesta si luarea masurilor de reparare/inlocuire a reperului. Eu am avut deja trei de acest fel. Ce-o urma, nici eu nu stiu.
This post has been edited by liviurosioara: 4 Oct 2006, 23:41 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Din cate am citit in certificatul de garantie, trebuie sa ai aceeasi problema de trei ori ca sa-ti schimbe produsul. Nu trei probleme diferite..Adica te duci cu masina ca iti face zgomot fulia, o schimba, peste cateva luni iar face, iar schimbi si a treia oara cand incepe iar sa faca zgomot ai dreptul sa ceri o masina noua.
This post has been edited by ssilviu: 5 Oct 2006, 09:12 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
Se poate interpreta zic eu, iata textul legii:
"ART. 14 Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, atunci cind nu pot fi reparate sau cind durata de nefunctionare din cauza deficientelor aparute in termenul de garantie depaseste 10% din termenul de garantie, la cererea consumatorului, vor fi inlocuite de vinzator sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea actualizata a produsului respectiv. Restituirea contravalorii actualizate a produsului se va face la cererea consumatorului si in cazul unor defectiuni repetate (cel putin 3 defecte in prima jumatate a perioadei de garantie) sau in cazul defectarii produsului care a fost deja inlocuit." |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
@ssilviu: nu e o problema asta.
Daca ma duc cu sonda de combustibil drept problema nu sunt prea sigur ca mi-ar si repara-o, majoritatea din cei cu clio se plang de asta. Asa ca nu-i o problema sa ajung la conditiile penttru o masina noua. cu cd-player-ul, la fel, un prieten si-a schmbat cd-player-ul pentru aceeasi problema, ca sa constate ca cel nou face la fel. La dacie nu mai vorbim. Aveai garantie 18 luni sau 95 de mii de km. Sa zicem ca puteai, ca persoana fizica, sa faci 95 de mii de km in 9 luni. Cam cate platini schimbai la dacie in 95 de mii de km? ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 17:36 |