Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Despagubiri victima accident, Sotia mea a fost lovita pe trecere

silviumc
post 18 Sep 2006, 11:49
Post #1

Members

Group: Members
From: Bucuresti

In februarie sotia mea a fost lovita pe trecerea de pietoni de un individ care a depasit prin dreapta un SUV care oprise sa o lase sa treaca.

In urma accidentului, a avut o fractura la picior, fisura de menisc si ligament anterior rupt (care nu se mai reface de la sine, numai prin operatie). Acum poate merge, de bine de rau, dar o doare piciorul cand urca scari, nu poate merge pe jos mai mult de 1-2 ore. A fost lovita si la cap, dar avea o caciula groasa si nu au fost probleme nasoale de la asta.

A venit pe 11-09-2006 rezultatul de la institutul medico-legal: zice 40-45 de zile de spitalizare.

1. Politaiul care ancheteaza cazul a spus ca il va trimite in instanta pe individ. De asemenea mi-a zis ca estimeaza ca despagubirea sa fie in jur de 20-30 mil. Este adevarat? Mie mi se pare extrem de putin, ingrijirile medicale au costat in realitate mult mai mult si inca nu a facut operatia de refacere a ligamentului, pentru ca nu se poate, deocamdata, trebuie sa se mai intareasca piciorul.

2. Ne-a intrebat politistul daca, pe langa expertul numit de el care trebuie sa analizeze circumstantele accidetului, mai vrem un alt expert, platit de noi. Are rost? Circumstantele sunt destul de clare...

3. Cand am fost la medico-legal am aratat doctorului un RMN platit de noi, si atunci ne-a zis ca ar fi cam 60+ zile de spitalizare. Acum, pe foaia pe care a trimis-o scrie 40-45, cu precizarea ca "sub rezerva neexaminarii RMN". Am impresia ca nu e acelasi doctor care a scris foaia fata de cel caruia i-am aratat toate datele. Are rost sa mai mergem acolo si sa-i aratam RMN-ul? Poate sa mai dureze inca 6 luni pana trimite alt rezultat... Avem un avantaj major la proces daca e cu 15 zile de spitalizare mai mult?

Multumesc

This post has been edited by silviumc: 18 Sep 2006, 11:50

--------------------
Renault Megane 3 hatchback 2011 Sporty Dynamique TCe 130
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marksman
post 18 Sep 2006, 11:54
Post #2

Post mortem nihil est

From: sat

Daca a scris "sub rezerva neexaminarii RMN" inseamna ca prin examinarea RMN poate sa adauge (sau sa scada, desi nu cred) zile de spitalizare. Si cred ca astfel are avantaj la proces. 45 < 60+

Multa bafta si refacere completa.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is online!Galerie FotoPM
+
cristirenault
post 18 Sep 2006, 11:57
Post #3

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

In mod normal ar trebui reanalizata toata chestia asta ce tine de partea medicala , despagubirile sunt infime.
Insanatosire completa smile.gif

--------------------
Renault Megane Coupe 1998 2.0 16v - RO 007 EUM
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
gibonu
post 21 Sep 2006, 10:03
Post #4

Membru autentic

Eu zic ca cel mai bine este sa cadeti la pace cu cel care a lovit-o pe sotia ta, adica sa stabiliti de comun acord o suma de bani pe care sa v-o dea. Un proces inseamna pierdere de timp si de bani. Va trebui sa va angajati un avocat, sa platiti eventuale noi expertize. In plus, poate dura destul de mult.
Astea sunt doar sugestii, voi faceti cum credeti ca e mai bine.
Bafta.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
argon
post 21 Sep 2006, 10:16
Post #5

Mesaj semiautomat

Un prieten a fost accidentat tot asa pe trecerea de pietoni, mai putin grav, a avut doar o mana rupta, care ulterior s-a refacut complet si vanatai. Soferul a vrut sa cada la pace, i-a oferit parca 5 milioane(in 2004) asta nu a vrut, a mers in judecata, si prin hotarare definitiva a obtinut depsgubiri totale de 35 de milioane(in 2005 cand s-a terminat judecata), fara nici un fel de pile si relatii(asa zice el si eu il cred), asa ca eu zic sa nu cazi la pace pe nimic, dupa parerea mea e caz de MINIM 100 de milioane, tinand cont de gravitate.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
stuiberv
post 21 Sep 2006, 13:51
Post #6

Membru autentic

From: Iasi

Fractura de menisc si cu ligament rupt din cate am inteles de la un prieten care a patit asa ceva costa cam 2000 euro numai operatiile.
Dupa operatii dureaza cam 6 luni pana la refacerea completa (la el, care are 28 ani).
In fiecare zi consuma cam 4-5 ore cu exercitiile.
Asa ca 35 de milioane nu cred ca acopera asta.
Apropo, daca ai nevoie de recomandari legate de clinica in care a fost operat iti pot oferi.
Clinica se ocupa de sportivi si stiu foarte bine cum se trateaza rupturile de menisc si ligament.

--------------------
Papuci marimea 43 3 ani bocanci - is xx undoitrei
“All parts should go together without forcing. You must remember that the parts you
are reassembling were disassembled by you. Therefore, if you can’t get them
together again, there must be a reason. By all means, do not use a hammer.” — IBM
maintenance manual, 1925
+
b06fcn
post 21 Sep 2006, 21:20
Post #7

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Sunt doua aspecte demne de luat in considerare :
- instanta acorda despagubiri in functie de ceea ce cere victima, care va trebui sa se constituie parte civila. Instanta va solicita depunerea pretentiilor la dosarul cauzei, pentru fiecare titlu in parte (cheltuieli medicale, operatia ulterioara, recuperare, timp pierdut, prejudiciu moral si eventuale pierderi pricinuite de starea sotiei care risca sa nu mai poata desfasura o activitate profesionala bine remunerata etc.);
- este vorba de vatamare corporala, fapta penala, care poate sa aiba consecinte extrem de neplacute pentru sofer, mai ales daca perioada de spitalizare este asa de mare...pentru o perioada de pana la 60 de zile risca puscarie de la 6 luni la 5 ani, daca este peste se poate ajunge si la 10 ani de inchisoare...
Cred ca ar trebui sa luati legatura cu omul respectiv, prin avocat de preferinta, si sa i se comunice oficial ca in instanta va veti constitui parte civila (sotia), urmand a cere daune si interese in consecinta, in cazul in care el nu este de acord sa plateasca despagubirile solicitate...pentru ca risca minim 6 luni de inchisoare...asta ca sa fie fortat sa plateasca, pentru ca, asa cum ziceau si colegii de mai sus, solutionarea strict pe cale judecatoreasca dureaza si risca sa fie, material vorbind, derizorie. In schimb, riscul de a face puscarie cred ca il va obliga pe individ sa reflecteze mai bine (doar daca este un simplu cetatean fara pile sau alte alea)...
Sanatate si bafta...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
tarzy
post 21 Sep 2006, 21:29
Post #8

aroist

din cate stiu eu la 60 + zile este se sesizeaza din oficiu procuratura iar fapta este penala. mai mult ca sigur tipul a impins cate ceva pe la IML sa scoate acele 45 de zile.

asa cum a spus si b06fcn este bine sa-ti calculezi bine cheltuielile si sa le soliciti impricinatului acum cand treaba este inca calda. daca are de unde si tine sa nu aiba cazier tipul nu prea are de ales, va trebui sa va plateasca

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
andu911
post 21 Sep 2006, 21:50
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Incearca sa cazi la pace cu el...sa iti dea banii...ca daca demonstreaza in instanta ca n-are de unde, iti va da... sa zicem, cate 500 mii pe luna...

--------------------
- - -
+
gibonu
post 22 Sep 2006, 09:26
Post #10

Membru autentic

Andu 911 are dreptate. Instanta stabileste despagubirile in functie de veniturile pe care le are paratul. Daca ala nu are cine stie ce salariu si face dovada asta (vine cu adeverinta de salariu de unde lucreaza) iti recuperezi banii foate greu. Din cate stiu eu (s-ar putea sa ma insel) nivelul maxim al despagubirii poate fi 30% din venitul lunar.
Din acest motiv, cred ca cel mai bine este sa cazi la pace cu el.
In plus, tine cont ca ala va putea lungi procesul si cativa ani (amanari repetate pentru lipsa de aparare, avocat bolnav, avocat schimbat).
La fel, daca nu ai un avocat cu care sa fii prieten, ai grija ca avocatii te jupoaie de bani si din pacate, fara avocat te descurci cam greu.
Repet, astea sunt doar sugestii, voi faceti cum credeti ca e mai bine.
Bafta

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
alexandrudicu
post 5 Oct 2006, 08:15
Post #11

Membru ocazional

From: Medias

Dosar penal oricum i s-a intocmit. Chestia e ca daca o lungeste mai mult de trei ani prin instanta, pedeapsa inchisorii se va prescrie.

Ceea ce vei putea obtine financiar pentru suferinta sotiei tale:
- suma pe care ar fi castigat-o daca in aceasta perioada ar fi mers in continuare la serviciu.
- plata pentru ligamentul ce trebuie inlocuit, deoarece genul acesta de interventie nu e suportata de casa de sanatate.
- plata pentru sedintele de fizioterapie pentru recuperare.
- cat despre despagubire, Romania nu e America sa ti se dea milioane de dolari, adica oricati bani ai primi in ROmania pentru asa un necaz nu acopera cumulul de necazuri pricinuite.

--------------------
Dacia SuperNova 2001 Rapsodie - SB -xx-xxx
+
Expert Tehnic Judiciar Auto
post 6 Oct 2006, 10:59
Post #12

Membru incepator

In legatura cu utilitatea unui expert recomandat de dvs. care sa participe la expertiza: daca circumstantele sunt destul de clare, asa cum spuneti, in mod normal nu aveti nevoie de asa ceva.
Dar, exista de multe ori un mare DAR... Cand veti vedea raportul final de expertiza s-ar putea sa aveti "Surprize, surprize" asa ca s-ar putea ca paza buna sa va ajute sa treceti de primejdia rea. Din pacate, v-o spun din experienta!
Inca o data va urez si eu multa bafta si sanatate!

--------------------
Skoda Felicia 2000 Lxi
+
A l e x
post 7 Oct 2006, 10:03
Post #13

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

In primul rand ii doresc sotiei tale recuperare grabnica si completa. Nu ma pricep deloc la legislatie, mai ales in astfel de cauze, deci nu te pot sfatui cu nimic decat sa-ti gasesti un avocat bun si cinstit ca altfel nu cred ca rezolvi atat de usor.

"- cat despre despagubire, Romania nu e America sa ti se dea milioane de dolari, adica oricati bani ai primi in ROmania pentru asa un necaz nu acopera cumulul de necazuri pricinuite."

Nici in america nu da un om de rand peste tine si primesti milioane de dolari. Omul de rand nu are de unde sa scoata asemenea sume. La americani ideea e sa dai in judecata firmele mari, acolo despagubiri.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
MAKRON
post 7 Oct 2006, 13:22
Post #14

simply clever

From: silistea gumesti

Doamne, cate tampenii mai puteti debita! Urechistii care dau sfaturi ca sa se afle in treaba, va stiti voi care sunteti, vedeti-va de treburile voastre daca nu sunteti juristi. Mai mult rau ii faceti omului. Chiar nu va ganditi la consecintele faptelor voastre? Scrieti cretinismele astea numai ca sa vada ceilalti si sa va laude-"Maaama, ce se pricepe asta la toate!"
Sa-mi fie scuzata aciditatea postului dar nu e prima data cand faceti asta...

--------------------
SKODA OCTAVIA II AMBIENTE MY 2007 - WSP
+
modulsys
post 7 Oct 2006, 13:57
Post #15

Sofer cuminte

From: Brasov

makron, nu-ti este scuzata aciditatea. Ar fi bine sa te potolesti, nu mai face pe zmeul.
E foarte probabil ca cei ce si-au dat cu parerea sa fi spus si balarii, dar din moment ce tu nu vii cu ceva mai bun, mai bine taci din gura. E usor sa arati cu degetul, e mai greu sa spui ce e gresit si cum e corect.

Cat despre doamna accidentata, insanatosire grabnica si totala. Cred ca ar fi foarte utila consultarea unui avocat, de preferat unul care are experienta in astfel de cazuri.

This post has been edited by modulsys: 7 Oct 2006, 13:57

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
MAKRON
post 7 Oct 2006, 14:17
Post #16

simply clever

Ai fi putut ramane filozof,....daca taceai. It was your choice. Mai "rasfoieste" forumul poate, totusi, intelegi ceva din postul meu anterior. Daca nu ai asistat la primele discutii avute pe aceasta tema, interventia ta este similara intromisiunii drosofilei in aeratorul posterior al unei cabaline...(p.s.- nu ti-a cerut nimeni scuze, tie)

This post has been edited by MAKRON: 7 Oct 2006, 14:19

--------------------
+
A l e x
post 7 Oct 2006, 18:58
Post #17

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Makron daca tot vrei sa "faci lege" pe aici macar fa-ti curaj si zi si la cine te referi. Daca nu, atunci vezi-ti de treaba ta.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
MAKRON
post 7 Oct 2006, 19:34
Post #18

simply clever

QUOTE(MAKRON @ 7 Oct 2006, 16:22)
va stiti voi care sunteti,
*

Down, boy, down! ...sau... te simti cu musca pe caciula?

--------------------
+
gibonu
post 8 Oct 2006, 13:37
Post #19

Membru autentic

Ba frate, omu' are o problema serioasa (sotia lui a fost accidentata) asa ca hai sa incercam sa-l ajutam cu ceva concret, nu sa ne certam aiurea intre noi, ca nu cred ca asta il incalzeste cu ceva.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
modulsys
post 8 Oct 2006, 19:11
Post #20

Sofer cuminte

From: Brasov

QUOTE(MAKRON @ 7 Oct 2006, 16:17)
Ai fi putut ramane filozof,....daca taceai. It was your choice. Mai "rasfoieste" forumul poate, totusi, intelegi ceva din postul meu anterior. Daca nu ai asistat la primele discutii avute pe aceasta tema, interventia ta este similara intromisiunii drosofilei in aeratorul posterior al unei cabaline...(p.s.- nu ti-a cerut nimeni scuze, tie)
*

Ai avut o singura postare pe acest topic, nu te da mai rotund decat prevede legea...
Ca sa fii coerent in ceea ce zici, nu trebuie sa pui cititorul sa-ti citeasca 'n' postari pe 'x' subiecte.

Hai sa vedem daca putem sa ajutam omul cu ceva; daca nu, vorba ta: sa ramanem filozofi.

Dixit.

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
dantes
post 9 Oct 2006, 11:38
Post #21

Membru

From: Tzaranoaia

@alexandrudicu... Parca la cazurile astea penale, se prescrie mai greu... la civil era 3 ani cam peste tot...insa la penal... parca erau mai multi ani, mai ales ca e vatamare corporala...

Insanatosire grabnica sotiei, sper sa se refaca complet si baga-l in puscarie pe nenorocit! Banii sunt o marfa de schimb pentru doctorii care o ingrijesc pe sotia ta, insa dreptatea se va face doar daca il bagi in puscarie... Nu ceda!

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
Retype
post 21 Jan 2007, 22:54
Post #22

Himera

da, daca greseai tu ba? tot la fel faceai?
acu daca faptu e consumat ar fi bine sa dea banu sa fie si sotia multumita si el sa scape de parnaie, ca la urma urmei poate a fost o neatentie care se putea intampla oricui.

--------------------
Dacia Logan 2006/ Audi 6.0 quattro 2006/ Mio a701 cu MioMap
+
silviumc
post 3 Apr 2008, 11:36
Post #23

Members

Am revenit ca sa trag o concluzie.

Procesul s-a judecat asa cu 40 de zile de spitalizare cum a fost in rezultatul de la medico-legal.

Despagubirile au fost platite de RCA Omniasig, relativ la timp. Ele au fost de 2500 materiale si 8000 morale (RON).

Sotia a ramas cu piciorul in neregula, o doare tot timpul, desi merge normal. Dar nu mai poate sa alerge, sa stea mult in picioare, sa urce scari, ca o doare. Deci nu este vindecat complet, si nu va mai fi vreodata.

Operatie de refacere ligament nu a facut inca pentru ca este complicata si nu foloseste decat ca ar vrea sa faca sporturi care necesita intoarceri ale corpului (ex. basket). Operatia nu elimina riscul de artroza. De asemenea nu garanteaza ca vor disparea durerile din genunchi. Si exista riscul ca medicii romani mai mult sa strice decat sa repare. De aceea inca ezita. Si sunt si niste spagi de cateva mii de euro care ar trebui date, fara a sti sigur ca o sa iasa ceva bine la sfarsit.

In afara de aceste lucruri fizice, ea a mai ramas si cu o teama fata de masini, ii este frica deseori sa treaca strada si pe la trecerea de pietoni. Cand a avut accidentul era la sfarsitul orelor de la scoala de soferi (de acolo venea). Nu a mai putut sa dea examen atunci, din cauza genunchiului, dar nu a mai reluat nici pana acum, de la sperietura.

Faptul ca am acceptat 40 de zile in loc de 60 a fost o greseala. Vina este si a noastra si a politistului de la biroul de la accidente care sustinea ca tot aia e, ori 40 ori 60. Acest personaj vroia parca sa scape mai repede de treaba asta. Dura cateva luni pana se miscau hartiile intre politie si medico-legal, apoi ne chema acolo, ne arata ce a venit de la medico-legal si ne cerea sa luam decizii pe loc, ca era graba mare. De asemenea, sustinea ca despagubirile totale vor fi de maxim 20-30 mil. dupa cum am scris in primul post. S-a dovedit ca nu este asa.

This post has been edited by silviumc: 3 Apr 2008, 12:44

--------------------
Renault Megane 3 hatchback 2011 Sporty Dynamique TCe 130
+
diaconuliviu
post 3 Apr 2008, 14:44
Post #24

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

QUOTE(silviumc @ 3 Apr 2008, 11:36)
[...] Si exista riscul ca medicii romani mai mult sa strice decat sa repare.  [...]

Ai incercat la Spitalul de ortopedie Foisor? Pe mine m-au reparat, fara sa strice, nu pot sa nu le recunosc meritul. Nu refacere ligamente, totala de sold.
Stii cite masuratori fac pina aleg modelul si codul protezei, de care o fi ea? Cu raportor, pe copii de pe radiografie, etc. Deci, se poate, sint medici ROMANI care fac si treaba buna.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
mauru007
post 3 Apr 2008, 15:14
Post #25

sir

Daca ai nevoie pot sa iti recomand si eu 3 doctori ortopezi (spitalul Sf. Pantelimon)care m-au operat pe mine la genunchi cand am avut accident de masina, eventual kinetoterapie daca ai nevoie etc.. Nu au mai putut sa ma faca ca nou dar macar am ramas cu 2 picioare si singura problema e ca genunchiul in flexie are pe la 100 grade, nu mai pot sa il indoi ca inainte.

--------------------
Ford Focus 2002/Ghia - vl
Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:34
Dacia