Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

RENO USERS CLUB, Infiintarea unui club al utilizatorilor

Reganu
post 13 Sep 2006, 16:39
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare,

Sunt nou in acest forum, daca ideea exista deja, imi cer scuze.

Voi reda mesajul pe care l-am postat in Sectiunea Megane:

"Domnilor,

Citesc si ma crucesc. Am ajuns sa cautam noi , utilizatorii explicatii pentru niste probleme clare ale producatorului. Pai ar trebui ca in Manualul utilizatorului de Reno sa se mentioneze ca in habitaclu se intra imbracat in costum aseptic si nu se atinge nimic, iar pe parcursul calatoriei, pasagerii trb sa isi tina respiratia, sa nu creeze o diferenta de temperatura care sa conduca la condens, etc.

Lasand gluma la o parte, vreau sa pun si eu o intrebare:

Nu se poate ca forumul asta sa se transforme in , sa zicem: RENO USERS CLUB, o asociatie care sa apere intersele membrilor in fata furnizorului ?
Daca stam sa ne lamentam ca niste babe, nu cred ca vom obtine prea multe.
Una este sa te duci sa reclami la firma de unul singur, si alta este sa reclami in numele a "n" utilizatori.
Nu stiu cati membri sunt poe acest forum, nu stiu cati ar fi de acord sa ne gandim la o cotizatie, la un consilier juridic, probabil printre membri sunt si persoane din aceasta categorie, dar poate este o idee buna.
Eventual, cautam sa aflam daca exista ceva similar in alte tari, ne-am putea afilia , etc.
Daca incep sa bat campii, va rog sa ma opriti.
In alte domenii, stiu sigur ca acest sistem functioneaza( din proprie experienta) si producatorii sunt direct interesati. Si RENO ar avea de castigat, multe probleme de calitate ar fi cunosctue si rezolvate mai repede, iar alte idei si/sau propuneri ar pute fi luate in calcul pentru utilizare/dezvoltare.

Reganu

Moderatorii/administratorii ar putea sa realizeze un sondaj in randul membrilor pentru a verifica daca ideea este valabila si se poate pune in aplicare.
De pus in aplicare, sigur se poate, numai ca trebuie putin timp, vointa si hotarare.
Chiar daca daca ideea a mai fost formulata si nu s-a materializat, poate de aceasta data reusim.
Astept comentariile voastre.

Reganu,

--------------------
Dacia Nova 1998
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
claus
post 13 Sep 2006, 18:33
Post #2

private spice

From: Bucuresti

daaa.. siiiguuur
ideea e buna.. doar ca punerea in aplicare.. nu prea e posibila..
ca sa nu zic ca .. la cate cluburi sunt in romania.. unu' in plus sau minus.. nu cred sa conteze
chiar.. tu ai vazut ce beneficii/reduceri au oamenii din tarile cu apa calda .. ? de ex.. cei din clubul 205 gti drivers din anglia au o gramaaada de reduceri... nu fac parte asa aiurea dintr-un club.. doar sa fie un sticker in plus pe masina.. cum e la noi
pana mea.. in ultimul timp .. au rasarit cluburile astea "de masini" .. ca ciupercile dupa ploaie

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
Reganu
post 14 Sep 2006, 10:42
Post #3

Membru incepator

mad.gif

Nu vad de ce nu ar fi pusa in aplicare?

Prin constiutirea clubului s-ar crea un fel de monopol al utilizatorului, care ar putea,daca nu dicta, macar influenta comportamentul prestatorului de servicii( Dealeri, Ateliere Service).
Ia sa ne ducem noi la Serus/ Ipso si sa zicem ca reprezentam 10 000 posesori de Renault si dorim: discount, abonament, masina pe perioada reparatiei,etc. Daca nu, mergem le ceilalti.

La o scara mai mica, eu am patit ceva similar: Am fost intai la Meridian Vest. Nu am primit nimic extra.
Am fost apoi la Serus. Am studiat oferta, apoi am zis ca am "trecut" si pe la Meridian Vest. Nici nu am terminat vorba, ca agentul m-a asigurat de montarea gratuita a unei alarme de 200E.
A doua zi ma suna tripul de la Meridian: ii zic eu de oferta de la Serus, la care el imi spune ca la ei asta era implicit, si el ofera si un set de covorase.
La IPSO nu am mai ajuns. Chiar eram curios ce mai oferea si asta, probabil o culoare,ceva.

Concluzia: concurenta intre dealeri exista si poate fi exploatata in beneficiul utilizatorului.

Dar daca plecam de la inceput pe ideea ca nu se poate, nu facem nimic.

Reganu' Optimistu'

--------------------
Dacia Nova 1998
+
rttt_gia
post 14 Sep 2006, 13:46
Post #4

ExRenoAR

Si daca mergi la Ipso si ii ameninti ca te duci la Serus crezi ca ai mari sanse de reusita? nu stiu daca e chiar asa usor... ideea in sine e buna
bafta
LE: cand vine vb de vanzarea unei masini, ai sanse f mari de reusita, chiar e indicat sa faci asta, insa la service & co nu prea vad cum

This post has been edited by rttt_gia: 14 Sep 2006, 13:48

--------------------
Kia Cee'd 1.6 L
+
Reganu
post 14 Sep 2006, 15:07
Post #5

Membru incepator

Eu sunt convins ca sunt reale sanse de reusita.
Una este sa te duci de unul singur, si cu totul altceva sa reprezinti cateva mii de utilizatori. Ii poti aduce in situatia sa te caute ei pe tine sa iti propuna diverse facilitati. Singurul risc este ca ei sa reactioneze si sa se organizeze intr-un fel de cartel, dar la noi nu prea tin astea, din cauza lacomiei.
Te rog sa ma crezi ca in alte domenii sistemul functioneaza.
Daca se face User Clubul, voi descrie exact situaia de care vorbesc.

Reganu'

--------------------
Dacia Nova 1998
+
cristirenault
post 14 Sep 2006, 15:16
Post #6

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

Ideea este foarte buna si intradevar ar fi singura solutie impotriva celor mari de la Reno Ro , chestia e ca trebuie facut totul foarte clar cu un fel de STATUT in care sa fie trecute toate aspectele , trebuie platita o cotizatie si in cazul in care un membru al acestei "organizatii" are o nevoie sa existe un numar de telefon unde sa poata suna si sa primeasca sfaturi si sprijin cum sa procedeze, neaparat un jurist-avocat care sa poata apara drepturile organizatiei in caz de proces.
Una peste alta , e clar ca asa am fi puternici si am putea rezolva ceva. Insa e greu in Romania asa ceva , imi permit sa spun ca nu avem noi cultura asta de a ne apara drepturile, drepturi pe care multi dintre noi nici nu le cunosc... de ex. la lege zice ca daca cumperi un produs ( o masina de spalat de ex.) ai dreptul sa o duci inapoi in 48 de ore daca produs nu corespunde asteptarilor sau cerintelor tale , nu mai zic ca daca e defect au obligatia sa ti-l schimbe pe loc nu sa te trimita cu acel produs in service....

--------------------
Renault Megane Coupe 1998 2.0 16v - RO 007 EUM
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
RamsesII
post 14 Sep 2006, 16:14
Post #7

Membru autentic

Un simplu "club" nu ajuta cu nimic. Trebuie sa aiba personalitate juridica (transformandu-se in "asociatie"). Si astfel de asociatii sunt chiar utile. Pe de alta parte, cand e vorba de cotizatii, din proprie experienta iti spun ca astfel de proiecte mor inainte de a se naste. Apoi, trebuie gasit un sediu social si pe cineva care sa aiba suficient de mult timp liber incat sa se ocupe de treaba asta. Asa ca sunt mult mai multe lucruri de clarificat...

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
semit
post 14 Sep 2006, 17:02
Post #8

Private Spice

Group: Moderatori

eu as plati cotizatie... si sigur avem avocat/juristi printre noi

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
b06fcn
post 14 Sep 2006, 17:19
Post #9

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Semit, te iau asistentul meu? radmasa.gif

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 22:04
Dacia