Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane - Batai la puntea fata

Johnny2006
post 18 Aug 2006, 11:35
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Brasov

Salut,

Iata care e problema mea: am un Renault Megane 1 ( fabricat in 2002 ), 1.9 DCI. Problema nu e asta biggrin.gif ci faptul ca atunci cand este cald afara - sa zic o temperatura peste 25 C +/- 2 grade C - ( DOAR ATUNCI ) aud niste batai la puntea fata, indiferent ca merg pe drum denivelat sau nu. Chiar si cea mai mica neuniformitate a asfaltului face sa se auda acea bataie. Daca merg noaptea sau in zile in care temperatura este sub cea mentionata mai sus nu se aude nimic, indiferent de calitatea drumului pe care merg. Nu am nici un fel de joc cauzat de bucse ( antirului sau bara stabilizatoare ), fapt confirmat si de cei de la service-ul Renault. Oricum, pusa pe standul de testare a amortizoarelor a aratat ca amortizorul dreapta e mai uzat de cat cel din stanga. De fapt am vazut ca cifrele afisate pe ecranul aparatului de testare aratau 88 pt. amortizorul din stanga si 78 pt. cel din dreapta iar in graficul afisat se vedea ca la un moment dat amplitudinea oscilatiilor ( ma gandesc ca erau oscilatii cele afisate pe ecran ) crestea la un moment dat pt. unul din amortizoare. Mi-au spus ca cel din dreapta e varza si ca bataia respectiva poate fi cauzata de el. Au motivat ca zgomotul apare cand este cald deoarece uleiul din amortizor nu mai e asa vascos. La o prima vedere pare plauzibil, insa nu stiu cat e de adevarat sau nu. Masina are 71k ( eu am cumparat-o cand avea 46k ). Acum vin cu intrebarile:

1. ce reprezinta numerele alea? Am auzit ca ar reprezenta procente, insa procente din ce ? Referitor la aceste numere cam intre ce limite se incadreaza un amortizor bun ?
2. V-ati intalnit cu astfel de probleme? Poate un amortizor sa faca atata galagie ? smile.gif
Daca nici amortizoarele nu sunt atunci chiar ca nu stiu ce poate fii.

Multumesc anticipat de ajutor.

--------------------
Renault Megane 2002 1.9 DCI
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan20
post 18 Aug 2006, 12:21
Post #2

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

Amortizoarele sunt sigur.Si a mea mai bate cate un pic.Pe spate le-am schimbat si nu mai bat deloc iar pe fata urmeaza sa le schimb.Inintial am crezut si eu ca sunt bucsele de la bara stabilizatoare si le-am schimbat.Bataia s-a mai atenuat dar nu a disparut.Oricum la mine dupa primii 100 de metri parcusi acu cand e cald bataia dispare complet.Probabil e o problema de ungere a amortizoarelor.

--------------------
Honda Accord ES 2007 - IS 01 DOR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 11:03
Dacia