Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema electrica, Megane I instrument panel

dnb
post 25 Jul 2006, 15:52
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Cu ceva timp in urma am observat ca nu mai am back-light la radio.
La inceput am crezut ca este din cauza becurilor dar nu a fost asa. Mai nou am observat ca nici back-light-ul de la computerul de bord nu merge.
Cand pun contactul si nu se aprinde bordul am back-light si la computer si la radio. Cum se aprinde bordul cum dispare back-light-ul.
Am scos siguranta de la pozitie stanga / instrument panel si merge back-light-ul dar nu se mai lumineaza bordul.
Daca pun siguranta se lumineaza bordul si dispare back-ligh-ul.

Trebuie sa spun ca la mine luminile si implicit instrument panel se aprind direct cand se pune contactul pe accesorii. Masina este din Finland si este pentru uituci.

Aveti idee de unde vine buba? Sa se fi stricat bordul?

Are cineva o schema electrica care poate sa ma ajute?

Multumesc.

--------------------
Mazda / Renault 6 / Megane 2004 / 1999
e-trotineta
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dcsiki
post 26 Jul 2006, 11:59
Post #2

Membru autentic

From: Brasov

Am vazut ca si in Suedia este la fel cand pui contactul se aprind becurile pe faza de intilnire.

Vezi intii daca nu cumva ai vreo siguranta arsa.

Sa nu fie un releu blocat .....
In partea de sus a blocului de sigurante , se desface capacul ( masca + butoanele de reglare pozitie far + iluminare + etc. cam tot pe acolo se monteaza si alarma , daca ai montata vreuna ) si vezi daca nu cumva au adaugat citeva relee pe acolo, verificale sau schimba de proba cu altele de acelasi tip ( ai unele rele in compartimentul motor langa aripa stanga , o cutie de plastic neagra la care trebuie sa-i scoti capacul si sa nu uiti de unde ai scos releul sa-l pui la loc apoi ....

Eventual da-mi o adresa de mail sa-ti trimit instalatia electrica , este de 5,52 mb fisierul.

Bafta

This post has been edited by dcsiki: 26 Jul 2006, 12:04

--------------------
VW Bora 2002 Break
older : Renault Megane 1 Classic 1,9 dTi ,Renault Megane 1 break 1,6/16v , Renault Estate 1.5 dCi 80cp
serv new : Ford Focus 1.6 tdci
+
dnb
post 28 Jul 2006, 13:31
Post #3

Membru incepator

Sigurante nu sunt arse. Am si masurat resistetele cu si fara contact pus si nu pare a fi nici un scurt. dry.gif
Adresa de mail unde poti trimite schema electrica este dragosnb @ gmail.com.com Trebuie sa scoti spatiile de langa @ si ultimul .com
Intre timp am dus-o la service si au conectat-o la tester dar se uita oamenii cum ma uit si eu la ea. Solutia lor: sa demonteze si sa inlocuiasca prin ghicire. Le-am multumit si am spus ca prefer multimetrul.
Intre timp am vorbit si la alt service si ei spun ca s-ar putea sa fie un releu. De asta aveam nevoie de o schema sa vad pe unde sunt ascunse.
Multumesc

--------------------
Mazda / Renault 6 / Megane 2004 / 1999
e-trotineta
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 13:27
Dacia