Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Bare torsiune spate R5, Cum????

tomboy
post 22 Jul 2006, 23:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare! Am si eu o mica mare problema si sper sa ma poata ajuta cineva. Am un Renault 5 din '84, cu bare de torsiune si pe fata si pe spate. Cu fata nu am probleme, dar nu stie careva dintre voi cum se scot barele spate????? Dinspre exterior catre interior sau invers? Ca imi atarna spatele un pic si l-as ridica, dar pana nu scot barele....... sad.gif . Mersi anticipat.
P.S: sau daca stiti un site de unde as putea descarca manual de reparatii pt el.

--------------------
Dacia 1310 - BH 03 SSC 1990/ TLX
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tomi87
post 23 Jul 2006, 13:45
Post #2

Membru autentic

From: Tg Mures

Salut. S-ar putea sa gasesti manualul pe care il cauti pe www.r5gordini.co.uk. Eu inca nu am incercat, trebuie sa te inregistrezi pe siteul lor, sper ca e gratuit. Despre barele de torsiune nu stiu mare lucru, dar cred ca se scot spre exterior.

--------------------
Nissan Micra K13 2011, 1.2 Acenta
ex Renault 5 Campus, 1108 cmc (C1E), 33kW, 1988;
+
mariand
post 24 Jul 2006, 13:17
Post #3

Membru incepator

barele de torsiune se scot din interior spre exterior,dar ai grija cum le montezi la loc deoarece trebuiesc torsionate putin,daca le bagi direct cum pica ele o sa ai o masinuta mai lasata de spate sad.gif
Trebuie scoase amortizoarele din partea de jos si ridicata masina sa-ti elibereze bara de torsiune(sa stea libera,sa nu mai fie torsionata) dupa aceea o scoti(intra ca un fel de nut si feder ceva de genul planetara-fuzeta),faci un semn pe bara si pe suportul in care intra si dupa ce o scoti,o decalezi cu un dinte sau doi maxim fata de semn si ai ridicat-o mai sus dupa aceea o lasi la loc pe sol si prin apasare aduci amortizorul la loc la pozitie sil fixezi pe surub la loc.
Bafta.

--------------------
Renault Super 5GTX Renault Super 5 1994
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th August 2025 - 08:47
Dacia