Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomote directie/puntea fata

ciprian_r
post 7 Jun 2006, 14:06
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am un clioIII 1.4 16 v cu 20.000km facuti si deja bate puntea fata de ma sperie. A inceput pe la 15.000 sa se auda ca un cloncanit in caseta de directie in momentul in care virezi stanga-dreapta. Zgomotul se aude si daca stai pe loc si invarti volanul, dar numai in jurul punctului mort, o data spre stanga si o data spre dreapta. Am fost la revizie la 15.000 si le-am zis alora de chestia asta, s-au uitat si au zis ca sunt niste bucse pe care nu le au pe stoc ca e masina prea noua dar ca mi le aduc in 10 zile si ma suna sa vin sa mi le schimbe pe garantie.
Nu mi le-au adus nici pana acum si intre timp problema s-a agravat. Acum cloncanitul e si mai puternic, se simte si in volan, si se aude si cand iau denivelari mici!
M-am mai interesat pe la altii care au Renault si am inteles ca toate au problema asta si ca e caseta de directie care trebuie schimbata. Dar daca se strica si aia ce rezolv? ma duc din 20 in 20 de mii sa schimb caseta? Plus ca am citit to pe aici pe un forum ca garantia la directie e numai 20.000 km.
Daca mai sunteti si altii cu problema asta, nu numai cu clio3, am inteles ca si megane, laguna si symbol au problema asta, va rog sa-mi spuneti cum ati rezolvat-o sau ce v-au zis cei de la service in legatura cu garantia.
mersi

--------------------
Renault Clio III 2006, 1.4 16v
renault clioIII, 1.4 16v, 98 cp, confort dynamique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 7 Jun 2006, 14:22
Post #2

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

S-ar putea sa ai noroc daca am inteles eu bine http://www.reno.ro/index.php?showtopic=412...ndpost&p=589102 ... tre' sa te duci la service si sa stai pe "capul lor" pana ai ceva hartii cum ca piesele necesare se/sunt comanda/comandate si porma programare ca sa ti le schimbe in garantie.

bafta

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
ncristi
post 7 Jun 2006, 15:09
Post #3

Membru autentic

M-am mai interesat pe la altii care au Renault si am inteles ca toate au problema asta si ca e caseta de directie care trebuie schimbata. Dar daca se strica si aia ce rezolv? ma duc din 20 in 20 de mii sa schimb caseta? Plus ca am citit to pe aici pe un forum ca garantia la directie e numai 20.000 km

Iti spun eu solutia: mergi mai atent cu masina si sa vezi ca nu o sa o maschimbi din 20 in 20k smile.gif . Este f simplu.

Iar chestia 'toate au pb asta' este o mare abureala. Clio III nu se aude nici un zgomot la directie.

This post has been edited by ncristi: 7 Jun 2006, 15:11

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
ciprian_r
post 10 Jun 2006, 01:13
Post #4

Membru incepator

Chestia cu "mergi mai atent cu masina" nu se aplica la in cazul meu, pt. ca nu folosesc masina in orase ci 90% in afara si pe drumuri europene (urziceni-slobozia-constanta) unde nu am in ce gropi sa dau sau curbe in care sa fortez directia!
Iar partea cu "toate renault-urile au pb.astea" nu o zic de la mine pt. ca e primul renault pe care l-am condus. O zic pt ca tot aici pe forumuri am vazut posesori de megane care se plangeau si mai am si prieteni care se ocupa cu vanzari-cumparari de masini (samsari) care au avut zeci de lagune si megane-uri si toate faceau pana la urma figura asta cu directia. E adevarat ca o faceau mai tarziu, pe la 50-60 mii km dar o faceau. Si a mea are exact simptomele de care ziceau ei cum ca ar trebui schimbata caseta de directie. CEi de la IPSO ziceau ca sunt niste bucse de la amortizoare.
Abia astept sa ma sune de la service sa-mi schimbe piesele care s-au stricat sa vad daca aveau dreptate sau nu!
Sincer, sper sa nu fie caseta!

--------------------
Renault Clio III 2006, 1.4 16v
renault clioIII, 1.4 16v, 98 cp, confort dynamique
+
mihnic
post 10 Jun 2006, 20:55
Post #5

Membru incepator

la drumurile noastre "europene" nu-ti trebuie prea mult sa ti se duca niste bucse. cat despre caseta de directie... si cu problemele care mereu se aud de la altii si cu cliseele gen "am auzit de la toata lumea"... si eu pot spune ca sunt suparatoare zgomotele de la trenul de rulare dar asta este cert de la starea drumurilor. si nu e numai la clio la fel (dar mult mai redus datorita insonorizarilor) este si la laguna. ma intreb daca as merge cu un tanc duap cat timp ii pica senilele pe drumurile din Ploiesti biggrin.gif

--------------------
renault laguna 2005 2.0T
Laguna 2.0T 170cp
Clio 3 1.5dci 85cp
+
SorinV
post 18 Jun 2006, 11:32
Post #6

Membru autentic

From: a

Clio III are in mare acelasi tren de rulare cu megane 2 si modus ! prin urmare va avea aceleasi probleme respectiv flanse bielete caseta directie si coloana directie (asta mai rar da cine stie) ! zgomoele sunt alea de la m2 adica arhicunoscute

--------------------
a a a
+
ncristi
post 18 Jun 2006, 17:47
Post #7

Membru autentic

zgomoele sunt alea de la m2 adica arhicunoscute

Directia (coloana de directie) la clio III, laguna2.2, megane 2.2 este modificata si nu mai are acele zgomote. Am condus clio III si am ascultat cu mare atentie zgomotele coloanei de directie...nimic.

In aceleasi conditii in care la meganul meu apar (adica liniile de tramvai luate cu o anumita viteza) la clio III si megane 2.2 (dar cu asta doar am mers nu l-am si condus asa ca nu bag mana in foc) nu se aude nimic.

Legat de megane 2.2 poate ne spune cineva care are masin daca se aud sau nu.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
cipm
post 26 Jul 2006, 07:45
Post #8

"Clionian"

From: din 'Sighiu'

@ciprian_r

Ne-ai lasat in ceata... sad.gif
Spune-ne si noua ce a fost pana la urma? Bucsele de la amortizor sau directia?
worship.gif

--------------------
Renault Clio III 1.2 16V 2006 Dynamic
nume de alint 'Teo'
http://www.cmuntean.ro/site
+
kekemes
post 26 Jul 2006, 09:20
Post #9

Membru

n-or fi sunat inca aia de la service smile.gif
chiar...ce service era...ca sa il evitam smile.gif

--------------------
Renault Clio III 2006 Dynamique 1.4 16V, bleu gri, senzor parcare, climatronic, mp3, jante aliaj, FR
+
maryws
post 17 Sep 2015, 11:10
Post #10

Membru incepator

From: Bucuresti

Se auzea pe dreapta fata o bataie. Am fost la service si am schimbat bieleta de directie.
Dupa o zi masina face la fel. Mi-au zis cei de service ca e caseta de directie.
E posibil sa fie dusa doar bucsa de la caseta de directie? Cum se manifesta cand e dusa doar bucsa asta?
am vazut ca sunt multi care fac reparatia asta.

--------------------
Renault Clio III 2007 1.5dci 85cp
Renault Megane III 2010 1.5 110cp
+
MMVI
post 18 Sep 2015, 08:16
Post #11

Membru autentic

From: Ilfov

zgomote se aud si de la placutele de frana,
inainte de a schimba/repara caseta mergi la un service oarecare unde se face ITP si fa o verificare

--------------------
renault clio III 2007 1.6 16V dynamique - B-xx-ELF
+
maryws
post 18 Sep 2015, 21:15
Post #12

Membru incepator

sunt schimbate de curand si placutele si discurile. deci cade varianta asta.
sunt curios daca a schimbat cineva bucsa aia de directie, ce simptome a avut.

--------------------
Renault Clio III 2007 1.5dci 85cp
Renault Megane III 2010 1.5 110cp
+
SanKraN
post 3 Oct 2015, 19:54
Post #13

Membru incepator

salut, am schimbat eu bucsa de la caseta de directie, ca simptom aveam doar volanul foarte moale...batai la rotit din volan erau de la flanse amortizor fata, o problema des intalnita la modelul asta. Am schimbat si flansele si a disparut bataia.

--------------------
Renault Clio 3 2007
1.5 dCi / 50kw 68CP
Gri Metalizat
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 09:44
Dacia