copii in masina
![]() ![]() ![]() |
copii in masina
rkillera |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|||
octav_ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 846 Joined: 16 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu votez pentru locul din dreapta spate. Am avut un accident urat mai demult, iar persoana care statea in spate a supravietuit tocmai pentru ca statea in dreapta.
|
--------------------
Clio
RS 197
2009 2.0 16V
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
O idee ar fi sa te inspiri dupa locul pe care il ocupa, intr-un autoturism, un presedinte de stat sau o alta persoana considerata importanta.
Eu am folosit locul din mijloc. Asa mi s-a parut mie ca e mai bine sau mai sigur. Plus ca avea avantajul ca-l puteam supraveghea prin oglinda retrovizoare si ajungeam cu mana la el foarte lesne, si eu si consoarta. S-apoi stii cum e. Dupa sansa omului. Eu am fost pe locul mortului intr-o masina care s-a rasturnat si am fost singurul care nu a avut nici macar o zgarietura, spre deosebire de sofer care a fost proiectat afara din masina si a ramas paralizat si cei 3 din spate care au avut cate ceva dara fara spitalizare (nimeni nu purta centura - acum multa vreme). Dintre cei din spate, cel din mijloc a scapat cel mai ieftin: cucui zdravan cu cadere de par de pe urma contactului cu tavanul. Daca ar fi sa aleg din nou, tot pe mijloc as alege. Cu atentie la prinderea scaunului copilului. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Fara scaun care sa corespunda standardelor si sa fie corect prins/montat in masina, nici un loc nu este sigur. Cu atat mai putin la cineva in brate.
Nu stiu cine a putut vota 'central', este cel mai periculos loc. Scaun nu se poate monta iar in caz de accident, 100% este proiectat prin parbriz. In caz de accident, lucrurile obligatorii sunt: sa ai centura si sa ai o pozitie corecta pe scaun. Sansele sa scapi cresc exponential. |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
@ morph: de ce spui ca nu se poate monta scaun central?
Eu am scaun de copil si in fiecare zi il transport pe fiul meu la/de la gradinita. Si scaunul e fixat pe locul central din spate, cu centura aferenta. Subscriu la ce spune cipman, locul din spate centru imi convine si pentru faptul ca il vad mai bine in retrovizoare, pot sa-i dau si biscuiti sau apa cand cere. Si nici nu-i sare vreun airbag in nas daca se intampla ceva (Doamne fereste!). @ rkillera. prietenul tau care ti-a spus ca nu e bine dreapta spate, ce loc ti-a recomandat (eventual si argumentele) |
--------------------
----
----
---- ---
|
|
cipman |
![]()
|
Eu nu mai sunt la curent cu ultimul strigat in materie de scaune. Ce am folosit eu avea un mod de prindere multiplu, pentru centuri in trei puncte sau in doua puncte, cu fata la bancheta sau cu spatele.
Initial ma gandeam si eu la faza cu trecutul prin parbriz dar cand am studiat prinderile mi-am dat seama ca daca, Doamne fereste, impactul e atat de puternic incat se rupe centura banchetei sau se rupe harnasamentul/dispozitivul/centura cu care e prins copilul in scaunului lui (asa era modelul respectiv de scaun) atunci copilul sigur nu mai e intreg pana sa apuce sa dea cu capul in parbriz. Ganditi-va la ce urme lasa o centura unui om matur in caz de coliziune frontala serioasa, nu grava. Pe de alta parte sansa unei coliziuni frontale grave e mult mai mica decat riscul unei coliziuni laterale/derapaj/etc. Chestie de statistica. In oras, riscul unei coliziuni frontale e mult mai mic decat al uneia laterale. In afara orasului poate sa fie un semn de egalitate. Asa ca se poate opta si pentru dispunere diferita a scaunului, in functie de traseu. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
cipman |
![]()
|
M-am uitat pe net un pic la ce spun agentiile de specialitate. N-am gasit referiri cu privire la care dintre locurile din spate e mai indicat. Iar pe unde am gasit exemple am vazut numai pt. locul din mijloc. De exemplu AICI, are si poze. Cine vrea sa mai caute, s-o faca in special prin siturile agentiilor guvernamentale americane, astia sunt maniaci cu chestia asta.
Pe de alta parte ar trebui consultat manualul scaunului si vazut ce scrie acolo. Teoretic, scaunele trebuie facute pentru oricare dintre locuri (daca ai mai mult de 1 copil sau gemeni, ce faci?). Poate ca unuii producatori au dezvoltat respectivul model de scaun pentru o anumita situatie. |
|
morph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 17 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma gandeam la ISOFix. Cu centurile astea pretensionate parca as avea o retinere. Nu stii cand se detensioneaza si nu mai sta corect prinsa.
Partea centrala este intr-adevar cea mai ferita de evenimentele laterale, dar cred ca problema nu se pune in oras unde vitezele sunt aproximativ mici, ci in afara localitatilor, unde partea dreapta devine una din partile sigure ale autoturismului. Pe pozitia centrala nu e neaparat sa 'plece', poate si 'intra' ceva prin parbriz. Bine, scenarii sunt multe si prea sinistre ca sa merite sa le amintim, dar va zic sincer ca pe locul din dreapta spate mi-as pune strumfoiu'. (mai intai sa vina ![]() |
-------------------- fost posesor de Megane II Hatch 1.5dCi 80cp
A-klasse 1.5 CVT 2006 VW Polo Happy 1,2 HTP 2006 |
|
chipson78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
vedeti ca scrie in cartea masinii unde va puteti monta scaunul de copil, in functie de tipul scaunului si greutatea copilului si ce fel de scaune pt copil puteti folosi. eu personal il pun in dreapta spate. iata si motivele:
1. daca il pun pe centru, nu vede prea bine afara si la un moment dat se va plictisi. pe locul in stanga nu prea are ce sa vada, decat masinile de pe contrasens(asta mai ales pe autostrada). 2. in caz de accident lateral, cel care vine de pe contrasens va intra in partea stanga a masinii(asta daca nu intra frontal). sau daca esti in intersectie, din vina lui, te va lovi tot in stanga(nu acorda prioritate de dreapta). se presupune ca tu, ca sofer, cu un copil in masina, respecti regulile de circulatie. deci, pentru acest punct dreapta spate este cel mai ferit loc. 3. centura centrala spate este cea mai nesigura centura a masinii(eu am scaun care se prinde cu centura), nu are pretensionare. bine aici e o parere pur subiectiva, nu-mi sariti in cap. in rest, sa va fereasca cel de sus de accidente grave. eu sunt de parere ca poti sa ai si mama echipamentelor de siguranta, daca e sa ti se intample, se intampla. |
-------------------- Sedan Privilege 1.6 16v, Mai 2004, clima+scaune incalzite+esp
Clio Symbol 1.4 8v, Martie 2001(vandut) |
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Fiica-mea e amplasata stanga-spate din ratiuni practice: sotia stand in fata dreapta se poate intoarce usor la ea de cate ori e nevoie. Pe de alta parte, cred ca vreo trei sferturi din masinile cu scaunel de copil vazute de mine aici in Germania il aveau montat tot in stanga-spate...
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
Si la mine tot stanga spate sta! Insa copilul fiind deocamdata micutz am cosuletz si nu scaun. Acesta se monteaza invers sensului de mers si prinde cu centura in 3 puncte; o parte a centurii trece pe deasupra scaunului si o parte prin spatele scaunului fixandu-l pe bancheta! Cosuletzul mai are si el o centura a lui tot in 3 puncte care fixeaza copilasul in scaunel.
Cred ca toate pozitiile sunt la fel totul depinzand si de necesitatile tale: sa-l vezi in oglinda sau sa ai acces la el, etc. In concluzie nu am votat... poate ar trebui introdusa si oprtiunea "toate-s la fel" |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
cipman |
![]()
|
Am mai gasit cate ceva:
- Quiz, puctul 3, click pe cuvantul "Answer" (dinainte de pct. 4), dar nu scrie motivele (nici nu le-am cautat) - AICI zice ca: .......... middle rear seat, which many safety experts consider to be the safest place in a vehicle for children. ........." - rkilera, cred ca am gasit ce cauti: un forum special pe problema asta. Trage un ochi si spune-ne si noua ce gasesti AICI. Eu am depasit momentul, asa ca va las sa continuati. Ma intorc cand va trebui sa-mi pun nepotii in masina ![]() |
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
In manualul de utilizare, pomeneste de locurile laterale din spate i de cel din stanga fata. Nimic despre locul central din spate...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
sorin |
![]()
|
pilot de renault Group: Members Posts: 883 Joined: 15 November 04 From: Lebbeke,Belgia ![]() |
Si daca ai 2 copii ce faci?Ai mei stau amandoi in spate cu schimbari intre ei din timp in timp si bineinteles au scaunele cu isofix si centurile chiar si pentru un kilometru.
|
--------------------
MEGANE 2 1,9dCi
--ESTATE
--octombrie 2004
|
|
rkillera |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 7 August 05 ![]() |
Se pare ca locurile din spate sunt aproximativ la fel.
"7Q. Where is the best place for my child to be positioned in the vehicle? A. Children are always safest riding in the back seat. The best placement of a child safety seat is were it fits securely whether that is in the left, right, or center position." Din forumul indicat de cipman am tras concluzia ca locul din mijloc e putin mai bun, daca se prinde scaunul la fel de bine ca pe cele laterale. "The center of the rear seat is usually safest since it is farthest from a possible side impact, but only if your carseat fits well in that position. Any position in the rear seat is acceptable unless prohibited by the vehicle or child seat owner's manual. The seat behind the passenger may be slightly safer than the seat behind the driver, since it allows you to unload the child on the curb side, allows you to see your child more easily from the driver's seat and is very slightly less likely to be hit on that side in a side impact. There is also a small risk that a front seat-back could collapse in a severe rear-end crash, and the passenger seat is less likely to be occupied by a heavy adult who could crush a carseat in this situation. The front seat is generally not advised for children 12 and under, especially if an active airbag is present." Link pentru cei care vor mai multe info. |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Estate Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
|
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
La locul din mijloc, din cauza formei banchetei (mai ridicata pe partea de sezut), scaunul pentru copil nu sta fix, ci se dezechilibreaza foarte usor.
In locurile laterale scaunul intra fest, fixandu-se in adancitura banchetei. In consecinta, banuiesc ca acolo e locul lui. |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Eu zic dreapta spate,dar trebuie sa dezactivezi neaaparat air bag-ul pasagerului din fata(daca ai),parerea mea.
This post has been edited by bobo77: 24 May 2006, 09:59 |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Citeste in carte, cre ca sunt destul de expliciti acolo.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
vtavi14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
Central spate: eu zic ca asa e ferit din ambele parti
|
--------------------
|
|
vtavi14 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 26 October 05 ![]() |
|
--------------------
|
|
letitia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 20 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Air bag-ul pasagerului din dreapta fata se dezactiveaza numai daca scaunul bebeului este fixat in dreapta fata. Altel e un nonsens sa pui bebeul in spate dreapta si sa dezactivezi air bag-ul pe FATA dreapta
![]() |
--------------------
Fiat
Seicento
2001, 899cmc
- B------ Fiat Seicento, 899cmc, 2001
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Cel mai sigur loc din masina este oricare, cu conditia sa casti ochii cum conduci / cum conduc ceilalti. Degeaba stanga spate este predispus la accidente numai 25% daca tu te incadrezi in acei 1% care intra cu masina intr-un copac din cauza adormitului la volan.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pana la urma unde il asezi pe pitic tot o chestie de noroc este daca Doamne-fereste!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.370 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Eu nu mi-as pune copilul pe locul mortului (dreapta fata).
|
--------------------
-
-
-
- - Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
florindu |
![]()
|
![]() Membru' doar, dar vechi! Group: Members Posts: 354 Joined: 28 May 02 From: ...acu' Timisoara ![]() |
Din cate am citit in prospectul scaunului pentru copii, nu e recomandata amplasarea lui in dreptul unui airbag lateral (e vorba de locurile din spate).
In consecinta, daca masina are in dotare asa ceva, e mai bune amplasarea centrala. Cand am comandat masina, am renuntat la airbagurile laterale spate tocmai din aceasta cauza. Cand va creste piciul, schimb masina si gata! Dar pana atunci in scaun cu el! |
--------------------
Renault MeganeII
1,5dCi/80CP
2005
- Doamna: vezi mai sus
Domnul: Audi A4, 1,6, 2004 Juniorul: Nintendo Wii Nu stii, te'nvatam. Nu poti, te'ajutam. Nu vrei, te'obligam! V.I.Lenin |
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Eu votez cu stanga spate. Desi am incercat ambele variante spate (stanga - dreapta), scaunul a ramas amplasat pe stanga spate din 2 motive. Primul, care tine de cel mic, este ca ii place sa se uite la masinile care vin din contrasens si la cele care ne depasesc (eu mergand destul de calm). Al doilea motiv este ca sunt de parere ca in cazul unui posibil accident, soferul va trage de volan astfel in cat sa se protejeze pe sine (instinct de conservare) si automat partea stanga a masinii!
|
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
- B-XX-ERV
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
QUOTE(cipman @ 22 May 2006, 12:49) O idee ar fi sa te inspiri dupa locul pe care il ocupa, intr-un autoturism, un presedinte de stat sau o alta persoana considerata importanta. Personalitatile stau in spate pentru ca nu pot sa stea la acelasi nivel cu soferul si stau in dreapta pentru ca acolo este trotuarul, scara, covorul roshu, etc... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 16:33 |