Reparatie + Imbunatatiri Twingo, Reparatie + Imbunatatiri Twingo
![]() ![]() ![]() |
Reparatie + Imbunatatiri Twingo, Reparatie + Imbunatatiri Twingo
alin.selicean |
![]() ![]()
|
||
![]() Absentu' Group: Members Posts: 311 Joined: 14 December 05 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|||
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.902 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Welcome in primul rand.
Cam greu de gasit piese de Twingo pe la dezmembrari. Iar de adus prin reteaua Renault, este sinucidere. Cel mai simplu ar fi de adus o masina la fel de afara si folosite piese de pe ea, sau vazut ce piese merg de la alte masini, asta doar la capitolul strict mecanica. Eu am un manual de uzina de Twingo, dar nu stiu cat te ajuta, in lipsa pieselor.. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
referitor la scut, au scuturi de raliu la RacingNick (parca). Cu ceva modificari se poate adapta, zic eu. In rest, amortizoare reglabile pe inaltime (dar aici nu stiu daca "merg si in sus"), sau niste arcuri mai inalte, adaptate (luate capetele de la cele vechi pentru a se potivi). Oricum, nimic din ce ma gandesc eu nu poate fi gasit si pus direct pe masina. Cea mai buna varianta, intr-adevar, e cautarea "pe afara" a unui twingo la dezmembrari si aducerea lui aici, sau a pieselor. Cel mai ieftin, as zice eu, ar fi sa se vorbeasca la un parc de dezmembrari mai serios care face vizite regulate prin tari straine si comandarea pieselor (sau a celor strict importante). Cat despre caii putere....in afara de banalul filtru+evacuare+chip, nu prea se poate face cine stie ce (mai ales in RO).
iti urez bafta. |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
2003 bicorp Clio II Bicorp, Pack Expression, 1.4 16V 98cp, 2003
|
|
alin.selicean |
![]()
|
![]() Absentu' Group: Members Posts: 311 Joined: 14 December 05 From: Cluj Napoca ![]() |
@b06fcn:
Mersi pentru primire... Am postat un reply la un anunt al lui Perseu cu privire la documentatia de Twingo. M-ar ajuta in ideea ca ajung sa cumpar piese sau sa aduc un Twingo de-afara... stiu ca suna aiurea dorinta mea de a reconditiona masina, si probabil ca as iesi mai ieftin daca as aduce una mai buna de-afara si "tuna"-o pe aia cu piesele din asta... Asa ca daca ma poti ajuta tu cu documentatia de Twingo, ar fi super. E in FR sau in EN ? Mersi. @EL_BGD: Mersi de sfaturi. Am incercat si varianta mentionata de tine, dar nu prea au fost rezultate (ba nu au gasit twingo pe-afara, ba nu aveau piesele comandate de noi)... Mi-am mai adus aminte de un detaliu: am mentionat faptul ca airbag-urile (are 2) au "puscat" la unul din accidente. Am gasit airbag-uri cu 400EUR setul (2 bucati) in care intra si montajul. Preturile sint OK ? Stie cineva nivelul preturilor pentru astea ? Mersi... This post has been edited by alin.selicean: 14 Dec 2005, 14:16 |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
EL_BGD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 850 Joined: 9 September 05 From: Bucharest ![]() |
Oricum, inainte sa te hotarasti sa aduci unul cu totul, incearca (daca te duci personal) sa faci o lista cu ce iti trebuie si sa nu iei decat piesele sau incearca mai intai la un parc serios de dezmembrari .... intreaba cand au urmatoarea "cursa" si daca se poate comanda ceva.
ai editat ! ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.902 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Pai de la mine sunt alea. Manualul este in franceza. Solutia ideala este invers valabila, adus de afara un Twingo bun pentru piese, si folosit cel actual ca baza, pentru ca te costa mai ieftin, nu trebuie adus unul cu E3, iar taxele pentru masinile aduse pentru piese sunt diferite, mult mai mici.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
alin.selicean |
![]()
|
@b06fcn: Da, stiu ca de la tine sint alea, am citit acel topic si cum el intentiona sa le puna si pe un ftp, am decis sa-l contactez pe el. Intrind cu tine in discutie pe topicul asta, am profitat de ocazie
![]() Mersi pentru corectura, intr-adevar, e aritmetica simpla si ar fi trebuit sa-mi pice fisa... @EL_BGD: O sa fac acea lista, problema este ca sint sigur ca mai sint si vicii ascunse, vicii datorate uzurii si cred ca ar fi bine sa o urc pe un stand si sa incerc sa descopar cit de multe din ele si sa le includ si pe alea in lista. Cred ca o sa optez, ca sa zic asa, pentru un Twingo intreg, dar aci va trebui sa am grija la compatibiltatile intre piese. Am inteles ca nu "rimeaza" orice Twingo cu orice Twingo. Sint in functie de anul de fabricare, etc... Ideea de inaltare a masinii mi-a venit cind am vazut un Golf II facut 4x4. Arata super-suparat... Probabil a folosit varianta cu arcuri mai lungi... Mersi inca o data, pentru sfaturi... |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
EL_BGD |
![]()
|
Pai golful acela asa a fost facut din fabrica. Nu a prea avut succes.
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
alin.selicean |
![]()
|
Oops... La cite stiu eu despre masini / marci / modele...
![]() Cum era singurul Golf care l-am vazut asa, m-am gindit ca a fost modificat de proprietar... mie cel putin mi-a placut cum arata... asa, mai... mutant... ![]() Si cam asa as vrea sa arate in final si twingo-ul... Daca reusesc ceva, promit sa postez niste poze ca la cabinetele de chirugie estetica ![]() |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
b06fcn |
![]()
|
Daca faci asta, nu are rost sa-i maresti puterea, ca nu va mai sta deloc pe sosea. Golful ala tocmai de asta nu a prea avut succes, ca nu mai era foarte stabil, plus ca era submotorizat pentru o masina 16 (asta, 4x4)
![]() |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
EL_BGD |
![]()
|
eu iti urez succes. Ti-am zis, modificari se pot face sa arate oricum, ideea e ca cine le va face nu se stie cat garanteaza pentru ele. La amortizoare stiu din ce mi-a spus b06fcn ca nu e bine sa umblu (in sensul sa le scurtez de la mine), nu stiu daca e la fel si la arcuri, daca da, atunci trebuiesc arcuri mai inalte pentru modelul specific de masina ceea ce e cam greu.
Din nou iti urez bafta si daca mai ai probleme pe parcurs, posteaza ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
alin.selicean |
![]()
|
Mersi pentru sfaturi... Cu siguranta mai postez, daca mai am nevoie de sfaturi. Ideea cu "nu mai mari puterea" are sens si e un aspect care mi-a scapat. Ai dreptate, fiind mai inalta (si asa e destul de inaltutza pentru cit e de lunga) pierde la stabilitate daca mai umblu la motor...
O sa vad ce spun si cei de la mult-cautatul atelier... pt ca inca mai sap dupa un atelier de tunning / optimizare disponibil in Cluj si care sa se inhame la un Twingo... Multumesc si pentru incurajari... Am sa incerc sa tin la curent lumea de pe forum... si ma mira ca o masina asa de buna nu e asa de populara pe cit m-am asteptat... cel putin pentru oras, e ideala... In Cluj am vazut maxim 15 Twingo-uri... |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Eu zic ca mai bine renunti la ideea de al inalta nu de a nu umbla la motor. Daca il inalti pierzi din stabilitate si fara sa umbli la motor si oricum, din cate stiu eu, s-ar putea sa ma insel, dar stabilitatea nu e chiar punctul lui forte.
Eu as merge pe ideea sa faci un tuning fara prea multe schimbari la exterior ca masina sa nu arate chiar ceea ce este si daca te supara vreunul sa nu stie ce l-a "lovit" ![]() Eu la VW chiar ma gandesc sa schimb emblema de pe spate, din TDI cu I rosu in TDI cu I gri si sa vezi atunci mirare cand vad o masinuta cu motor in 3 cilindri, pe motorina, care le face "figuri" in fata bolizilor lor, dar e doar un gand, deocamdata ![]() |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
alin.selicean |
![]()
|
@google: Nu zic ca nu ai dreptate in ce priveste stabilitatea, dar masinuta asta o sa o folosim mai mult la iesit cu ciinii la iarba verde si-s ciini destul de mari (cam 100kg in plus) si citiva centrimetri cistigati, ar ajuta. Vreau sa scot si bancheta spate si sa pun un separator dupa scaunele fata... Planul asta e, dar mai poate suferi modificari pe parcurs daca vreuna din ideile mele nu e fezabila...
@all: Mersi tuturor pentru sfaturi. Ma bucur ca am gasit un forum dedicat posesorilor de Renault-uri, pentru ca mai poti auzi si o parere din afara cercului Renault, unde din tot ce spui, de multe ori nu e luat mai nimic in seama (din proprie experienta spun asta). |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
EL_BGD |
![]()
|
Daca te ajuta cu ceva, desi nu esti din Bucuresti, am vazut un Twingo de vanzare in intersectie la Iancului. Problema ar fi ca parea model mai nou (pacelift), dar nu sunt sigur, l-am vazut din mers. Poate te ajuta, desi nu cred ca il vei lua la un pret de "fiare vechi" caci arata bine. Am zis si eu.
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
alin.selicean |
![]()
|
QUOTE(EL_BGD @ Dec 15 2005, 11:08 AM) Daca te ajuta cu ceva, desi nu esti din Bucuresti, am vazut un Twingo de vanzare in intersectie la Iancului. Problema ar fi ca parea model mai nou (pacelift), dar nu sunt sigur, l-am vazut din mers. Poate te ajuta, desi nu cred ca il vei lua la un pret de "fiare vechi" caci arata bine. Am zis si eu. @EL_BGD: Ma ajuta... Ajung simbata in Bucuresti si as avea putin timp sa incerc sa ajung in Iancului. Dar as avea nevoie de niste puncte de reper, pentru ca nu ma prea descurc. Eu voi avea drumuri prin Grozavesti. Fata de Grozavesti, pe unde vine Iancului si pe unde era pozitionata masina ? Stiu ca sint sanse destul de slabe sa o gasesc parcata (fiind simbata si probabil, zi de tirg auto prin jurul Bucurestiului), dar incercarea moarte n-are... Chiar daca iau numai numarul de telefon si apoi il sun pe proprietar... @b06fcn: Daca tot ajung in Bucuresti, ne-am putea intilni sa obtin si eu documentatia de Megane si Twingo ? Mersi. |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
EL_BGD |
![]()
|
Pai, la Iancului ajungi daca de la Universitate, cum vi dinspre Romana, o iei la stanga si mergi drept inainte. Unde vei vedea o intersectie cu adevarat mare (cred ca e cam a 4-a daca nu ma insel-prima e foarte aproape si are un rond, a doua e o intersectie simpla in +, urmatoarea e traversata pe diagonala de o linie de tramvai - mergi drept, nu pe linie - dupa care mai urmeaza un rond, unde mergi drept si in continuare usor spre dreapta dupa terminarea rondului, urmatoarea iar e una de unde rasre o linie de tramvai si o ti tot dretpt. In capat vei ajunge la o intersectie foarte mare. Aia e Iancului) Masina e parcata, cum ai continua drumul drept, pe partea dreapta, in dreptul unui scuar, pana in portiunea unde incep blocurile, si e neagra. Sper ca am explicat bine, si sper sa te descurci si sa o gasesti. Ar trebui sa o recunosti simplu, daca mai e parata acolo, fiin parcata langa altele, toate de vanzare.
Poti sa incerci si in Vitan daca esti duminica in Buc. Te poti uita si aici . Sper sa te descurci. Legat de manuale, acum sunt la mine, si voi fi plecat in week-end. ![]() |
--------------------
Renault
Clio 1.4 16v
|
|
alin.selicean |
![]()
|
Mersi de indicatii. Am sa incerc sa dau de masina, chiar daca iau numai numarul de telefon.
|
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
alin.selicean |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
trami |
![]()
|
- Group: Members Posts: 270 Joined: 15 July 05 From: Targoviste ![]() |
@alin.selicean
Am vazut ca vrei un parbriz, pe-aici (in Italia) sunt destul de multe Twingo-uri prin dezmembrari si m-as putea interesa daca le demonteaza. De obicei nu se prea incurca cu demontat parbrize, dar cine stie? Ce alte piese mai vrei? Scrie-mi la servodirectii@yahoo.com daca esti interesat. Pentru transport nu-i problema pana la Zalau, iar de acolo le poti lua chiar personal ca nu-i departe Clujul. |
--------------------
Kuga
2
- -
-
|
|
alin.selicean |
![]()
|
Mersi de oferta. Iti compun lista si povestim pe mail.
|
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
alin.selicean |
![]()
|
@trami
Ai mail. Mersi. |
--------------------
Renault
Clio
2003 1.5dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 23:27 |