Cum opresc airbag-ul pasager la Clio Symbol, dezactivare airbag pasager clio symbol
![]() ![]() ![]() |
Cum opresc airbag-ul pasager la Clio Symbol, dezactivare airbag pasager clio symbol
b28rdw |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 4 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio II Symbol
LB2E, 2005, K9K-706, dCi, 60kW
|
|||
dya |
![]()
|
![]() Membru fost gras Group: Members Posts: 386 Joined: 25 August 05 ![]() |
ca o regula generala ce o stiam la reno, daca nu pui centura de siguranta, in caz de impact airbag-urile nu se deschid.
tu prinzi scaunul copilului cu centura de siguranta? Intreb pentru ca eu habar nu am, inca nu am asa ceva ![]() |
--------------------
Nissan
Qashqai
2008 1.5dCI 105CP
|
|
k0b3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 14 August 05 From: Iași ![]() |
Nu se dezactiveaza. Pune copilul in spate...
|
--------------------
Renault
Megane 3 Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
|
|
itharangus |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 141 Joined: 24 December 04 From: tm ![]() |
@b28rdw
Nu se dezactiveaza airbagul pasager la clio symbol; e preferabil sa pui scaunul de bebe in spate, ca sa nu ai surprize urate... This post has been edited by cmandrei: 21 Feb 2006, 18:30 |
-------------------- CLIO SYMBOL dCI 65CP 45kkm VERDE 2003
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
@dya
Vorbesti serios ? ![]() Deci la drum lung e musai sa-mi pun centura ? Hmmm... ![]() Asta nu e bine... Atunci de ce mama lu' Frankfurt costa mai mult ? Doar ca au montat airbaguri ? Si daca un nemernic de camion sau mai stiu eu ce monstruozitate intra in mine eu ruland cu viteza fff mica prin oras ? Mor ? Sau raman paralizat pe viata (in cel mai fericit caz) ? Sau daca sunt in parcare, etc, etc, etc ??? Repet... vorbesti serios ? Eu in cartile alea de Reanult nu am gasit nik legat de asta... Cel putin la prima vedere... Hmmm... ![]() This post has been edited by cmandrei: 21 Feb 2006, 18:30 |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Nu se declanseaza deoarece, fara centura de siguranta, nu te retine nimic lipit de spatarul scaunului si airbag-ul ti-ar "exploda" in fata, efectul fiind destul de devastator (te poate mutila fara probleme). Daca nu ma insel chiar scrie in manual ca in momentul in care iti reglezi pozitia la volan sa ai fata de acesta un minim de 25 cm ca airbag-ul sa nu-ti provoace leziuni.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Oi, oi, oi. Am vazut scrisa chestia asta in mai multe locuri pe forum si nu-i asa.
Airbag-urile sar (se umfla) indiferent daca centurile sunt cuplate sau nu!!! - orice anomalie, disfunctionalitate, inhibare voita/nevoita a airbagului trebuie sa fie anuntata pe bord (vedeti voi ca se aprinde becul "airbag off" cand nu purtati centura?) - singurul senzor al purtarii centurii e la cupla centurii soferului (de unde vreti sa stie calculatorul de airbag daca pasagerul poarta centura sau nu?) - legat de punctul anterior, amaratul ala de intrerupator de la centura soferului e cat se poate de simplu, are doar doua fire si functioneaza pe baza de contact inchis/deschis (n-are nimic in el cu functie de backup sau de continuitate a circuitului care sa-i spuna calculatorului ca e ceva defect; in plus, e o piesa frecata, ipotetic, de multe ori pe zi) - airbag-ul se umfla mult mai repede (3-4 ms) decat iti ia sa intri cu fata in zona lui de umflare, cu sau fara centura (nicidecum nu-ti pocneste in fata) - e adevarat ca poti sa-ti rupi gatul daca nu porti centura - tot daca nu porti centura apare fenomenul de submarin (te scufunzi pe sub airbag) Era un pdf la renault (acum nu mai este) in care se gasea urmatoarea fraza: "If the seatbelt is not worn, the effectiveness of the airbag is reduced". O mai gasiti intr-un cache AICI. la pag. 5. Precizarea e indirecta dar tot aia zice. Mai aruncati un ochi la SIMULAREA UNUI IMPACT si unul la TESTUL REAL NCAP (pt. megane 2, gasiti-l voi si pe ala de clio) si analizati frame cu frame fazele. Se vede ca n-are cum sa-ti sara in fata airbag-ul si chiar daca-ti sare nu-i asa o nenorocire, nu mori. Bine, poate sa-ti sara in fata daca tocmai te-ai aplecat sa-ti potrivesti sosetele sau sa culegi ceva de pe jos. Eu, unul, consider ca e mai sigur sa pun copilul pe bancheta din spate cu conditia unui scaun bun si a unei prinderi bune, fara de care nu l-as pune deloc. De ce sa-l pun in fata, ca nu fuge? Cel mult se pune o oglinda suplimentara. Ma rog, eu am depasit faza, nu ma mai afecteaza subiectul. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
3xtreme |
![]()
|
Fraier incepator Group: Members Posts: 100 Joined: 31 January 06 ![]() |
Baga mana sub scaun si vezi ca o sa gasesti niste fire acolo. Trage-le pana le rupi si o sa ti se aprinda becul cu probleme la airbage.
Pentru ca ala e un mic senzor de presiune care comunica calculatorului ca e cineva pe scaun. E una dintre problemele pentru care se fac reclamatii referitoare la martorul de airbag la Clio. |
--------------------
Renault
Clio Extreme dCi 65 CP/Scenic II 1.5 dCi 85 CP
2004 / 2007 Clio II bicorp Extreme 2004, 1.5 dci 65 cp
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
3xtreme, da ce sfaturi utile poti sa ne furnizezi...multumim
![]() Ala micu, de respira greu, senzoru, cred ca trebuie sa-l cautam pe la alte masini, nu pe la symbol |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
cipman |
![]()
|
Bag seama ca nu vrea sa-si dezminta nickname-ul.
3xtreme, vezi ca avem deja o oaie neagra printre membri, postul e ocupat ![]() N-avem nici un senzor de presiune la nici un scaun. Nici la Clio si nici la Megane. Motivul erorii este intr-adevar de la mufa sau firele de sub scaun. Dar respectivele fire duc la mecanismul de pretensionare care e verificat si comandat de calculatorul de airbag. Singurul senzor care vede ceva este cel al pozitiei scaunului de la Megane (si de la altele), dispus la una dintre sinele de culisare, senzor pe care il poti vedea in poza de mai jos si care spune comp. de airbag cat de aproape sau de departe stai de volan (in doua trepte). Attached thumbnail(s) ss.JPG ( Size: 38.46k ) Number of downloads: 619 |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Si la mine, clio bicorp 1,9 dti, cand se aseaza cineva pe scaunul din dreapta,se aprinde martorul la air bag; daca sgaltai firele de sub scaun, se stinge....deci nu mai bag in seama toate legaturile imperfecte de mult timp.
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
crn |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 1 September 05 ![]() |
Eu am o intrebare oarecum offtopic.
Ce se intimpla (in cazul deschiderii airbaguri-lor) persoanelor care poarta ochelari? Eu n-am vazut crash teste cu manechine cu ochelari ![]() Eu unul ma gindesc ca poate fi destul de nasol daca se sparg lentilele. Persoana respectiva poate avea rani destul de nasoale pe fata si la ochi, fapt care poate nu s-ar fi intimplat altfel. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
![]() ![]() ![]() This post has been edited by cmandrei: 1 Mar 2006, 14:57 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Simplu !
In timpul sofatului folositi alt tip de ochelari. |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Sau lentile de contact....
|
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
cipman |
![]()
|
O solutie ar fi lentilele de plastic. Nu stiu insa daca-s disponibile pentru toate felurile de dioptrii.
Tipul din filmul de mai jos avea ochelari de soare, probabil cu lentila de plastic. E drept ca ala n-a fost impact dar e singurul filmulet pe care-l stiu pe tema asta. Granny Airbag. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Eu zic sa nu va faceti probleme. Lentilele ajung sa se farame in bucati doar lovite de un corp contondent. Eu am scapat de cateva ori ochelarii pe jos si singurele urmari au fost ca mi-a sarit odata o lentila. Din fericire am acasa set de surubelnite mici cu care am rezolvat problema
Inclin sa cred ca la fel se va intampla cand va bufni airbag-ul, adica imi vor sari lentilele din rame,eventual cateva zgarieturi pe fata de la rame si gata. |
--------------------
.
.
.
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Stiu pe cineva care poata ochelari si a avut un accident, la care s-au deschis airbag-urile ... (el a fost de vina dar asta nu conteaza acum) ... coloana in afara orasului (viteza 50-60), cauta ceva in torpedou, cand ridica ochii vede ca masina din fata s-a oprit, calca frana dar degeaba => impact ... airbag deschis, ochelari rupti, (din aceia mari asa de bunica), lentile intacte, ceva zgarietura/lovitura colt ochi stang de la rama ochelarilor si crede el ca si din cauza faptului ca in momentul "impactului" cu airbag-ul nu era inca in pozitia "normala" de condus ... airbag-ul l-a luat oarecum dintr-o parte asa ... (lateral stanga) ... bafta la toti (fara airbag-uri)
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 01:04 |