Senzor Temperatura Exterioara
![]() ![]() ![]() |
Senzor Temperatura Exterioara
xorx |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 17 June 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Influence 1,6 Renault Megane II Sedan, 1,6L, Influence, Vert Cuivre, iunie 2005
|
|||
Dan_laguna |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 16 February 05 ![]() |
Iti est enecesar :
1.zenzor proprie-zis 2.cablajul( adica 2 fire) pana in stalpul usii De acolo in mod normal si pana la display ar trebui sa existe. Ai grija ce senzor faci rost (ideal ar fi cel original) ptr ca la diferite modele exista valori de functionare diferite(adica plaja rezistentei) daca nu exista cablaj este necesar sa identifici pinul (doar unul) de temperatura ext . ,deoarece al doilea fir de la senzor este masa-. |
--------------------
renault
laguna 1,8 16 v
1998
|
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
In plus la ce a spus Dan, cred ca trebuie sa existe si interfata / traductorul de temperatura implementat. M-am confruntat si eu cu o problema asemanatoare - am vrut sa montez, ulterior, un sistem de supraveghere a presiunii in pneuri si mi s-a spus la service ca nu se mai poate, deoarece display-ul si interfata nu sint implementate.
Cel mai bine este sa intrebi la un service. De asemenea, poti sa consulti si manualul de reparatii pt. Megane in care gasesti informatii legate de senzorul de temperatura exterioara. Exista mai multe linkuri pe acest forum de unde poti descarca manualele de reparatii. |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
xorx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 17 June 05 ![]() |
OK, merci, un link de unde sa iau manualul de service pt sedan influence?
|
--------------------
Renault
Influence 1,6 Renault Megane II Sedan, 1,6L, Influence, Vert Cuivre, iunie 2005
|
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Manuale Renault :
http://www.gouraud.free.fr/Manuel_reparati...logys_Francais/ |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Readuc si eu acest topic la viata, ca nu avea rost sa deschid altul. Masina mea nu are senzor de temperatura, fiind pack Autentique, baietii nu au pus in 2005 asa ceva pe masina. In oglinda de pe partea dreapta a masinii am gaura unde ar trebui sa se afle senzorul, dar nu am si senzorul.
Stie cineva daca in afara de achizitionarea senzorului si cablajul necesar ar mai fi nevoie de vreo modificare pe display ? M-ar mai interesa si cat m-ar costa operatiunea asta.... This post has been edited by Avani: 20 Mar 2009, 13:44 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare ca trebuie si activata functia in bord... intreaba-l pe Romeo!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
poate te multumeste asa ceva
http://www.autoschrott.ro/index.php?act=go...ductid=U_994351 si senzorul de exterior(care defapt este o termorezistenta,costa max 5 lei)il montezi in oglinda,vad ca firul este destul de lung P.S. am asa ceva montat pe dacie,sunt unele modele si cu lumina... |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
@rcosmin: multumesc pentru cautare dar nu doresc asa ceva. Doream ca in display-ul masinii sa-mi apara si mie temperatura, ca si cum masina ar fi avut aceasta functie din fabrica.
@19vik: asa am sa fac ! ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu mi-am montal acel senzor de temperatura in oglinda si dupa ce am facut conexiunile necesare a trebuit sa activez aceasta functie din UCH masinii.Functie activata cu ajutorul lui Romeo.
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
rino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 838 Joined: 9 December 07 ![]() |
Avani: vreau si eu.
Poate pui de un tutorial. |
--------------------
Renault
Megane
2005, 2009 DIY / open source fan.
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Si eu vreau, oare senzorul are cod si cat ar costa nou ?
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Senzor temperatura la reprezentanta reno, am intrebat azi 250Ron
![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
Avani |
![]()
|
Da trebuie activat in UCH. Deci chiar daca reusesti sa-l montezi, pana la activare nu o sa-ti arate temperatura pe afisaj.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Pt. cei care doresc sa monteze/activeze senzorul de temperature si vor sa verifice daca au cablajul facut sunt doau mufe de verificat.
1. mufa display , pinul 22 ( face legatura dintre UCH si display) 2. mufa din partea dreapta , in dreptul balamalelor de la usa pasagerului ,pinul 18 si 19 ( face legatura intre senzorul exterior si UCH) Mufa R4 din desen. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
bonk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 9 June 06 ![]() |
am eu un senzor de la un clio , si il vand... pm daca sunteti interesati
This post has been edited by bonk: 16 Apr 2009, 11:13 |
--------------------
Renault
Megane 1 /1.4 16v
1999
- GJ-05-...
|
|
mihai_ysp |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 253 Joined: 1 December 06 From: Ploiesti ![]() |
Salut,
Pana la urma a reusit cineva sa monteze senzorul de temperatura exterioara, daca nu a avut cablajul tras pana la usa? |
--------------------
renault
megane 2
2005
|
|
teddy_dmy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 12 July 09 From: Bucuresti ![]() |
Am hotarat sa postez aici fara a deschide al topic, eu am senzorul de temperatura in oglinda dreapta dar pe display nu afiseaza nimic, stie cineva cauza?
|
--------------------
Renault
Laguna
Privilege 2.0 16v |
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Poate nu ai senzor.
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
teddy_dmy |
![]()
|
sub oglinda e ceva, pare a fi senzorul, dar mai bine desfac si vad, numai sa mai treaca frigul asta
|
--------------------
Renault
Laguna
Privilege 2.0 16v |
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Daca e gaura sub oglinda nu ai senzor.
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
teddy_dmy |
![]()
|
senzorul este, dar nu am desfacut oglinda, doar partea din plastic de pe interior, mufa nu era conectata
acum merge si arata temperatura,toata treaba nu a durat mai mult de 2 min |
--------------------
Renault
Laguna
Privilege 2.0 16v |
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
Mie mi-a luato razzna senzorul acela . Iarna imi arata 60 de grade,vara deloc... Acel senzor are vreo denumire exacta ? Gen termorezistenta XYZ 000 ?
![]() Mentionez ca vorbesc de un Megane 1 ph2 2001 hatchback 1.6 16v |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
m-eel |
![]()
|
![]() electronist la masini Group: Members Posts: 67 Joined: 9 October 06 From: Iasi ![]() |
Salutare...si eu am aceasi problema... adica senzorul imi arata 45 de grade cand afara sunt 20... am umblat la el... l-am desfacut... am incercat cu un termistor de 1k Ohm adica echivalentul si arata tot ca asta care e pe masina... deci nu senzorul se duce.
Eu banui ca e ceva de pe placa din consola centrala... ori s-o dus o referinta de tensiune ori ceva de la convertorul analog/digital... ori mufele care vin acolo in spate nu mai fac contact bine. O sa mai studiez problema. Oricum un senzor de asta e maxim 5 lei si poate fi adaptat usor ca sa fie inlocuit cel vechi... preturile de la reprezentanta nu mi se par justificate. ![]() |
--------------------
Renault
Megane - Hatchback
2001 - 1.4 16v
- IS 13 RUX
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
sonda de temp exterioara se leaga direct la uch prin 2 fire. deci in cazul asta ori senzorul ori uch-ul pot da erori.
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
catalyn_grigore |
![]()
|
Membru si atat. Group: Members Posts: 239 Joined: 14 September 09 ![]() |
senzorul de temperatura dupa cum a zis si colegul skorpio_bog se leaga la uch prin 2 fire...dar trebuie activata si functia ca sa afiseze pe ecran altfel nu o sa mearga...eu l-am montat singur am activat functia cu ajutorul colegului romeo si merge...pentru cine vrea un senzor...am unul disponibil ca de curand am schimbat oglinzile
|
--------------------
Renault
Megane 2006 Hatchback 1.6 16V /
xenon/tuxedo/cc/incalzire scaune/+diverse
- fara
|
|
m-eel |
![]()
|
![]() electronist la masini Group: Members Posts: 67 Joined: 9 October 06 From: Iasi ![]() |
Rectific ce-am zis... am citit pe forum si se pare ca senzorul de fapt e problema. O sa-l inlocuiesc si eu cu un termistor cu coeficient negativ de variatie de 2,5k daca o sa gasesc ... iar daca nu ... cu un termistor de 2,2k cu rezistenta inseriata... este cea mai ieftina solutie.
|
--------------------
Renault
Megane - Hatchback
2001 - 1.4 16v
- IS 13 RUX
|
|
fjattila |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 8 June 10 ![]() |
salut.
ai reusit sa inlocuiesti senzorul? eu am o problema astemanatoare: de o vreme imi arata -40 grade. nu am reusit sa desfac oglina 1. - imi poti explica de unde incep sa nu o fortez prea mult? 2. - senzor din acesta de unde pot procura? merci |
--------------------
Renault
Megane
2003 1.9dci
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
senzor de la dezmembrari poti gasi, insa mai greu, majoritatea vand oglinda cu totul. la oglinda se desface cochilia de pe spate si ai acces la senzor.
This post has been edited by skorpio_bog: 24 Jun 2010, 12:26 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
bv123 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 28 July 10 ![]() |
@catalyn_grigore: mai ai senzorul? ma intereseaza pe mine, pt masina din semnatura. nu pot sa dau PM..
|
--------------------
Renault
Megane
2007 Bicorp 1.6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 08:39 |