Am Depasit Viteza Legala !
![]() ![]() ![]() |
Am Depasit Viteza Legala !
MrMishu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 11 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia II
2006 Editon 100 2.0TDI 140CP SIMPLY CLEVER
|
|||
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Cand depasesti cu peste 50 la ora atunci se suspenda carnetul.
|
-------------------- Renault Clio Bicorp 1.4 16v 2003
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
Kenny |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 6 May 05 From: Suceava ![]() |
DA , pe mine m-au prins acu cateva luni cu 72 si am platit 300.000 .
|
--------------------
Nissan
Navara
'05 Nissan Navara Double Cab 2,5 Di Black w/ Silver 2005
|
|
RCS |
![]() ![]()
|
![]() The Gotfather Group: Members Posts: 630 Joined: 4 August 04 From: Romania ![]() |
Eu am avut ieri 220km/h spre TM !!!!
![]() ![]() ![]() |
-------------------- Audi A4 2.0T-200cp
|
|
BestiaL |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 163 Joined: 19 February 05 ![]() |
Daca ploua afara cand te-a luat radaru poti sa conteste PV-ul pentru ca aparatele lor radar nu sunt omologate pentru astfel de conditii meteo (ex: ceata, ploie).
Noaptea au voie! Conosc cazuri in care au castigat si in instanta! ![]() Asa ca vezi ce faci! |
-------------------- Megane Sedan Privillege
1,6 16V. |
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Am "fript" si eu un radar azi pe centura Ploiestiului. 110 in loc de 90. Doar 20km/h peste. Noroc ca sunt in rodaj si nu am voie sa depasesc 2500rot/min (atat are la 2500 in a V-a, 110km/h). Solutia: neaparat un detector de radar ca m-am plictisit sa tot "impusc" radare!
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
UFO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 7 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine m-au luat cu 90 km si mi-au dat amenda de 50 lei (500.000 lei)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001 1.4 8v. Renault Clio Symbol 2001 ,1.4 8V gri metalizat.
Megane Sedan 1.6 16v. 2004 full options |
|
MrMishu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 11 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Va multumesc dragi colegi de suferinta pt informatiile scrise.
|
--------------------
Skoda
Octavia II
2006 Editon 100 2.0TDI 140CP SIMPLY CLEVER
|
|
vbocan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 29 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(RCS @ Jul 10 2005, 10:55 AM) Eu am avut ieri 220km/h spre TM !!!! ![]() ![]() ![]() Cum ai avut, in cadere libera? Daca ai venit de la Lugoj prin Recas, te inteleg. De la gropi te-ai saltat putin si mergi pe perna de aer. |
--------------------
Renault
Megane 4 Estate
2017 / Intens / 1.5 dCi 110 CP EDC
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(RCS @ Jul 10 2005, 10:55 AM) Eu am avut ieri 220km/h spre TM !!!! ![]() ![]() ![]() RCS, te rog sincer atentie mare cu aceasta viteza pe alte drumuri romanesti decat autostrazile. Eu am pierdut de curand un prieten care la peste 200 km/h a decolat la propriu cu un Maserati pe DN din cauza unui denivelari la un podet amarat si s-a oprit definitiv (din pacate si impreuna cu logodnica lui) in cel de-al 2 lea copac (pe primul la retezat la 1,20 m inaltime). Te vrem printre noi si bucuros de "bestia" Reno din dotare pana la adanci batraneti. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(google @ Jul 10 2005, 08:56 PM) Am "fript" si eu un radar azi pe centura Ploiestiului. 110 in loc de 90. Doar 20km/h peste. Viteza legala pe DN e 100 km/h |
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
RCS |
![]()
|
![]() The Gotfather Group: Members Posts: 630 Joined: 4 August 04 From: Romania ![]() |
QUOTE(vbocan @ Jul 11 2005, 12:01 PM) Cum ai avut, in cadere libera? Daca ai venit de la Lugoj prin Recas, te inteleg. De la gropi te-ai saltat putin si mergi pe perna de aer. Ce are caderea libera cu viteza de 220 km/h ??? ![]() |
|
|
RCS |
![]() ![]()
|
QUOTE(Tudor @ Jul 11 2005, 03:21 PM) RCS, te rog sincer atentie mare cu aceasta viteza pe alte drumuri romanesti decat autostrazile. Eu am pierdut de curand un prieten care la peste 200 km/h a decolat la propriu cu un Maserati pe DN din cauza unui denivelari la un podet amarat si s-a oprit definitiv (din pacate si impreuna cu logodnica lui) in cel de-al 2 lea copac (pe primul la retezat la 1,20 m inaltime). Te vrem printre noi si bucuros de "bestia" Reno din dotare pana la adanci batraneti. Mda..ai dreptate !!! ![]() ![]() ![]() |
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
nu am nimic cu nimeni, dar, referitor la topic-ul asta, am si eu o intrebare:
cati dintre voi (re)cititi codul rutier, mai ales daca aveti permisul luat mai de mult? eu cred ca e OBLIGATIA fiecarui sofer sa cunoasca legea rutiera, mai ales limitele de viteza pe diverse categorii de drumuri; si sa stie ce drepturi are cand este oprit de politie. PS: cati dintre soferii care circula pe strada credeti ca stiu ca nu se mai ocoleste centrul intersectiei la viraj stanga? FOARTE putini.... |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
McVic |
![]()
|
Astai cea mai tare. La squar cel mai najpa. Astept sa vad ce face celalalt(1 din doi ocoleste centru imaginar) ca sa nu intru in el.
Am invatat si-o de la gajikmia proaspat soferita ca nu se mai face. This post has been edited by cmandrei: 17 Mar 2006, 19:43 |
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
QUOTE(McVic @ Jul 11 2005, 03:25 PM) Viteza legala pe DN e 100 km/h Pe drum european e 100, pe drum national e 90. Tu ai dreptate Bucuresti- Brasov e drum european, dar eu veneam de la Valenii de Munte si nu trecusem inca de Ploiesti sa fiu pe drum european. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
Toto - BOD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 556 Joined: 18 January 05 From: Craiova ![]() |
pe mine m-a luat radarul intr-o noapte si mi-a dat 300 de mii, initial vroia sa-mi dea 550 pt ca nu aveam nici centura, dar am negociat putin cu el si m-a lasat!
Primul radar care m-a luat! De obicei stau cu okii in 4 dupa radare, dar nu stiam ca le functioneaza si noaptea si d-aia nu prea eram atent dupa el! Never mind... ontopic: stiam ca e infractiune atunci cand depasesti viteza legala cu 100%, adica intr-o zona limitata la 40, daca ai 80 e penala treaba! asa stiam eu... acum poate gresesc! |
--------------------
Renault
Clio
2003
- BOD
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Toto - BOD @ Jul 13 2005, 12:45 AM) ontopic: stiam ca e infractiune atunci cand depasesti viteza legala cu 100%, adica intr-o zona limitata la 40, daca ai 80 e penala treaba! asa stiam eu... acum poate gresesc! unde ai citit tu chestia asta? mai se uita vre-unul aici si te si crede! depasirile de viteza sunt CONTRAVENTII, nu infractiuni. si daca depasesti cu 200 peste limita legala, la noi e aceeasi sanctiune ca si la depasirea cu 50 (din pacate) PS: nu degeaba spuneam mai sus ca nu citeste nimeni codul rutier |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
made |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 195 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(galileo @ Jul 13 2005, 12:10 PM) PS: nu degeaba spuneam mai sus ca nu citeste nimeni codul rutier Poate n-ar fi rau daca ar fi postat pe aici pe undeva... |
--------------------
ex Renault
Megane 2 Sedan
2005 Expression
|
|
galileo |
![]()
|
Uite AICI
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
QUOTE(galileo @ Jul 11 2005, 04:06 PM) ... cati dintre soferii care circula pe strada credeti ca stiu ca nu se mai ocoleste centrul intersectiei la viraj stanga? FOARTE putini.... Nu e bine exprimat. Nu ca nu se mai ocoleste. NU MAI ESTE OLIGATORIU sa ocolesti centrul imaginar al intersectiei. E cam nasol ca regula asta nu mai apare (explicit). Era buna. Era buna in sensul in care multe legi ar trebui sa fie date ca sa te apere de propria prostie, in genul in care se dau in statele unite. Regula nu mai apare explicit dar se manifesta cand si altii (din contrasens) fac virajul la stanga pt. ca trebuie sa le dai prioritate. A.Ă®. tot la ocolirea centrului intersectiei se ajunge. Din pacate chestia asta a fost prost inteleasa. In sensul ca acum se face virajul la stanga taind intersectia si ajungand sa mergi putin pe contrasensul strazii pe care te afli si putin pe contrasensul strazii pe care faci stanga. Asa ca, mai nou, cand ma apropii de o intersectie mergand pe un drum fara prioritate, ma asigur mai mult din dreapta decat din stanga, atent la cei cu care m-as putea trezi bot in bot (eventual si pe fondul lipsei de vizibilitate directa - garduri, cladiri, masini parcate chiar pe colt). Stupid. Nu vad care e avantajul in eliminarea acestei reguli. Sa vedem cum o sa fie noul regulament. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Chestia cu ocolitul centrului nu mai este obligatorie, dar nu este nici interzisa.
Adevarul este ca nu poti s-o interzici, pentru ca exista locuri in care ocolirea centrului este mult mai eficienta decit trecerea celor doua coloane una prin fata celeilalte. Pe mine ma calca pe nervi situatiile de genul urmator: stau la semafor si vreau sa fac stinga. In fata mea mai este unul care vrea si el tot la stinga. Se face verde. Cel din fata avanseaza un piiiiiic de tot si se opreste, dind prioritate celor care vin din fata (si merg pe directia "inainte"). In timpul asta, eu si cei din spatele meu inca n-am apucat sa trecem de semafor. Cind cei care vin din fata se opresc, tipul din fata mea trece si el, dar intre timp s-a pus rosu si trebuie sa astept pina la semaforul urmator. Daca cel din fata mea, inainte de a se opri sa dea prioritate, ar fi avansat cit de mult ar fi putut, atunci as fi trecut si eu si inca vreo doua masini dupa mine. Sint sigur ca intelegeti despre ce vorbesc, sigur va oftica si pe voi sa stati cu orele la un semafor stil Basescu 1* doar pentru ca se gaseste cite unul sa nu mai ocoleasca centrul intersectiei. Sigur ca sint si locuri in care e mai bine sa nu-l ocolesti, insa nu e o regula. Trebuie sa te orientezi la fata locului. *semafor Basescu: 1. semafor care tine trei secunde pe verde si doua minute pe rosu. 2. semafor complet inutil, care incurca circulatia mai rau decit daca n-ar fi existat nici un semafor acolo (ex. semaforul de la Billa de pe Barbu Vacarescu, sau de pe Turda imediat dupa magazinul BDT) 3. semafor care tine de doua ori mai putin pe drumul principal decit pe drumul secundar (ex. semaforul de la statia de metrou Cringasi). Punctul 3 s-ar putea sa nu fie al lui Basescu, pentru ca mi se pare ca programarea semaforului din Cringasi e mai recenta. Dar nu-i nimic, sint convins ca se gasesc exemple si de pe vremea lui. ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
galileo |
![]()
|
HG85/2003, Art 160, alin 4:
QUOTE Schimbarea directiei de mers spre stânga, în cazul autovehiculelor care intra într-o intersectie circulând pe acelasi drum în aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stânga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora. Eu de aici inteleg ca e obligatoriu. Nu se aplica articolul asta, daca in intersectia respectiva exista marcaje de ghidaj care iti arata altfel. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
cipman |
![]()
|
Ai inteles bine. Lasam la o parte intersectiile cu marcaje.
Doar ca nu-i tocmai aplicabil in practica (cel putin nu in cea romaneasca). Primul exemplu e cel pe care l-am amintit anterior cu tendinta de a merge pe contrasens. Al doilea exemplu: - merg pe o strada principala, 2 benzi pe sens - ma apropii de o intersectie cu o strada nesemnificativa, nesemaforizata, dirijata, nemarcata pt. viraj la stg/dr - intentionez sa intorc la stanga-mprejur (sau sa fac la stanga pe o alta strada aflata la 10m dupa prima) dupa depasirea intersectiei la cca 25 de m (conform regulamentului) - ma incadrez, din timp, pe banda de langa axul drumului. - din sens opus se apropie un alt autovehicul care intentioneaza sa faca virajul la stanga (da semnal iar eu il vad ca da semnal), incadrat si el pe banda de langa axul drumului. - cam cu 25 m inainte de intersectie dau si eu semnal stanga (sa zicem ca stau prost cu aprecierea distantelor si prefer sa dau semnal mai din timp - nu-i interzis de regulament) - partenerul de trafic din sens opus ma vede ca dau semnal si-si zice: aaa, asta face la stanga, pot sa fac virajul prin fata lui; ca atare se baga sa faca virajul - eu merg inainte, ca n-am de gand sa fac la stanga. Rezultat: poc, trosc, etc. Sau, in exemplu de mai sus, intentionez initial sa fac viraj stanga dar ma razgandesc cu 5m inainte de intersectie si o tin inainte. Cine e vinovat? Sau cum trebuie procedat? Dupa regula asta ar insemna ca doi soferi ce vin din contrasens si, ambii, fac virajul la stanga sa se invite reciproc sau sa se opreasca, altfel n-are cum sa mearga. Era mai bine cu ocolitul prin dreapta. In felul asta masinile din contrasens nu mai putea prezenta nici un pericol odata trecut dincolo de ele (sau in dreptul lor). Cred ca regula asta a fost pusa mai mult pentru intersectiile dirijate prin semafoare (cu mai multi timpi) ca sa fluidizeze virajul la stanga. Numai ca asta se putea foarte bine reglementa prin marcaje. Rezultatul e ca acum, practic, se face virajul pe unde apuci, faci semne din maini, din faruri, din ce poti. |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Da, se pare ca e obligatoriu. Ramasesem cu impresia ca e doar o recomandare, de genul "se poate face si prin stinga centrului".
In fine, oricum nu cred ca a fost cineva vreodata amendat pentru nerespectarea acestui articol (decit eventual daca a incurcat rau circulatia ca urmare a acestui fapt), deci putem considera ca practic nu e obligatoriu. Cipman, in exemplul tau vinovatul moral esti tu. Daca ai semnalizat stinga, inseamna ca faci stinga. Punct. Ca ai de gind sa faci stinga cu doua strazi mai incolo si ai pus semnalul din timp, ca sa fie, asta e problema ta. E vina ta ca il induci in eroare pe celalalt. La fel si in situatia cu razginditul. Din pacate, vinovatul legal este el, din doua motive. In primul rind, pentru ca ii este aproape imposibil sa demonstreze ca tu ai semnalizat stinga, iar in al doilea rind pentru ca legea este formulata prost. Garcea sigur iti da tie dreptate; celalalt n-are alta sansa decit sa spere ca da la tribunal peste un judecator cu scaun la cap. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cipman |
![]()
|
As fi vinovat moral doar in primul caz din exemplu. In situatia in care as face la stanga pe o strada cu 10 m mai incolo, n-as avea cum proceda altfel.
Morala: nu faceti la stanga nicaieri ![]() |
|
galileo |
![]()
|
bineinteles ca sunt situatii in trafic in care nu poti aplica orbeste legea; mai bine te feresti de unul care nu stie incotro merge decat sa iasa accident. Dar, multe din intersectii permit aplicarea articolului asta foarte bine, insa din necunoastarea legii iese haos si imbulzeala. de ex, vii pe mihai bravu sa faci stanga la vatra luminoasa -> haos tot timpul, de obicei sunt vreo 3-4 siruri de masini incarligate in toate felurile.
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
valiusbug |
![]()
|
![]() posesor reno Group: Members Posts: 105 Joined: 8 December 04 From: Bucuresti ![]() |
la intersectiile cu semafor de stanga e chiar utila regula cu ocolitul pe stanga, la restul insa.... in ceea ce priveste semnalizarea, eu nu ma mai ghidez de mult dupa semnalul dat de cei din trafic. spre exemplu, la iesirea de pe o strada cu cedeaza trecerea nu ma bazez pe faptul ca cel care vine din stanga mea are semnal de dreapta pus, deci teoretic intra pe strada de pe care eu ies si as putea trece... prefer sa ma claxoneze cel din spate, dar nu intru pe drumul principal decat dupa ce sunt sigur ca respectivul cu semnal de dreapta, chiar vireaza la dreapta, si asta mai ales daca e vorba de un "cazan" pe roti al carui sofer, dornic sa-si schimbe botul pe asigurarea mea, poate spune "nu-i adevarat domne, n-am dat semnal..."
![]() |
--------------------
renault
clio symbol
1,4 8v 2000
|
|
cipman |
![]()
|
QUOTE(galileo @ Jul 14 2005, 02:22 PM) de ex, vii pe mihai bravu sa faci stanga la vatra luminoasa -> haos tot timpul, de obicei sunt vreo 3-4 siruri de masini incarligate in toate felurile. Iti recomand sa faci la dreapta, stanga-mprejur pe dupa spatiul verde si apoi doar traversezi mihai bravu. Toate virajele la stanga de pe mihai bravu (sensul dinpre obor spre pasajul mihai bravu) la fac la fel daca am mai mult de trei masini in fata: dristor, iancului, vatra luminoasa. La pasaj, daca am de facut stanga spre stadionul Lia Manoliu, trec prin pasaj, stanga-mprejur si la dreapta. Pt. Bucuresti obisnuiti-va sa cautati alternative si sa va puneti bine cu "stanga-mprejur" |
|
richie |
![]()
|
The Right Member Group: Members Posts: 661 Joined: 17 January 06 ![]() |
Apropos de gasitul alternativelor.....
M-am spart de ras o data de atitudinea unui garcea cu simtzul umorului se pare.... La intersectia aia mare de pe Stefan cel Mare cu Vacarescu, la 8:40 dimineata, cand....prietenii stiu ce se intampla.......veneau pe sensul dinspre Obor o gramada de "grabitzi" care ocoleau scuarul pe linia de tramvai. In intersectie, statea un garcea, care....nu le facea nimic altceva, decat ii intorcea inapoi....pur si simplu......cum aparea unul la semafor, ii facea semn frumos sa se intoarca...... |
--------------------
Honda Accord /
Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 17:10 |