Noul Cod Rutier
![]() ![]() ![]() |
Noul Cod Rutier
McVic |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 358 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
-------------------- Renault Clio Bicorp 1.4 16v 2003
Gri Boreal Full options Renault Clio Bicorp Extreme 1.4 16v BVA 2005 Negru ...on za uei |
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Desi pare strict si rau, sunt de parere ca in Romania civilizatia are sanse sa apara doar prin masuri drastice. Pacat ca un sistem politienesc corupt va determina cresterea spagilor si nu imbunatatirea civilizatiei in trafic.
Ma enerveaza cei care la fiecare schimbare a Codului Rutier se plang de amenzile mari, de parca ii obliga cineva sa incalce legea si sa-si ia amenda. Nici unul nu isi pune problema ca poate ar fi bine sa respecte legea, asa cum se intampla in tarile civilizate in randul carora vrem sa ajungem. E nasol cand se scumpeste painea sau gazul, ca din astea trebuie sa consumi vrei-nu-vrei, dar amenzile nu stiu sa fie nevoi esentiale ale omului. This post has been edited by Tudor: 15 Jun 2005, 16:22 |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
eu tot timpul am sustinut, si m-am certat cu multa lume pe tema asta, ca legea la noi e prea blanda. pai cu actualul cod rutier ma doare-n basca sa merg cu 70-80 prin localitate (la drum lung), ca dau 30 de lei si gata - si asta nu e normal. si in asta nou, tot sunt mici amenzile pentru zmeii soselelor, dar oricum... poate faza ca iti ia permisul 1 luna pentru mai orice contraventie o sa potoleasca pe multi.
din pacate, ne mai trebuie o politie care sa aplice legea in spiritul ei, si sa nu stea dupa colt sa vada ca poate esti ultima masina care a trecut la semafor, deci ai trecut pe galben (ca doar nu poti sa-l contrazici ![]() |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
e mai bine acum, dar va fi totul normal atunci cand o sa avem peste tot camere cum sunt in bucuresti. si incepatorii au viteze maxime cu 20 km mai putin iar pe drumurile europene/nationale/autostrazi, faruri frate
![]() |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
meganusedanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 8 April 05 ![]() |
daca altii nu intra la puscarie pentru miliarde fraudate las ca intram noi pentru 2 beri
![]() |
--------------------
renault megane 2
sedan
2003 megane sedan 82hp
|
|
George |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 263 Joined: 5 December 03 From: Bucuresti ![]() |
mi se pare normal ... bei intri la bulau !
sunt total impotriva bautului la volan ! |
-------------------- SUBARU LEGACY B4 , LW, H4 2.5 16v 165cp, 10.2005.
|
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(dadu @ Jun 15 2005, 10:23 PM) e mai bine acum, dar va fi totul normal atunci cand o sa avem peste tot camere cum sunt in bucuresti. la ce te referi, la camerele de hotel sau la ce? ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
Interesant. Adica tie galileo ti se pare amenda mica ca merg cu 80 prin localitati si ma ia radarul? Pai 300.000 inseamna 10 l de motorina la mine cu care merg 200km lejer prin afara localitatilor. Adica eu sunt de acord sa fie amenzi foarte drastice dar in conditiile in care sunt si sosele unde sa se poata merge mai tare. Adica pe buc-ploiesti ma tarai 80% din drum cu 50-60 de frica radarului dar soseaua e super buna. Sa fie intai autostrazi mai multe, astfel incat cine vrea sa poata ocoli pe cat posibil drumurile prin multe localitati, si de abia atunci cine e magar si prefera sa mearga tare prin localitati in loc sa se duca pe autostrada sa ia ditamai amenda.
S-a ajuns ca din cauza localitatilor sa faci extrem de mult pe drum cu toate ca soseaua permite o medie orara mult mai buna. |
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
eu sunt de acord ca nu avem soselele din germania, si ca politia ar trebui sa vegheze la fluidizarea traficului, nu la dat amenzi pe banda; de-asta am si spus ca ne trebuie o politie care sa aplice legea in spriritul ei.
DAR, o amenda de 300000 este penibil de mica, de-asta nu respecta nimeni nici un articol din legea aia. Amenzile, in orice stat civilizat, sunt facute sa combata ceva, sa simti ca ai dat o amenda care iti lasa gaura in buzunar, si a doua oara te gandesti serios daca mai faci. asa, sa nu-mi spui ca suferi o luna de zile ca ai dat 300000 la o amenda. sa nu intelegi acum ca eu sunt culmea corectitudinii rutiere, si eu trec cu 80 prin localitati cand plec pe undeva, dar asta nu inseamna ca e normal. daca as stii ca ma ustura rau o amenda si mai raman si fara permis, nu as mai merge asa, chiar daca ajung mai tarziu. si mai e si faptul ca, daca macar 50% din soferi incep sa gandeasca asa, o sa ai un trafic mai sigur chiar daca injuri printre dinti guvernul ca nu iti face strazi. |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Singura chestie ce ma deranjeaza e ca o sa iau puncte pt.mers pe linia de tramvai. Amenda mai treaca-mearga dar prin zonele prin care merg eu n-am cum sa stau la coada pe o singura banda ca mor cu zile.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
galileo |
![]()
|
daca e o singura banda pe sens, ai voie sa mergi pe linia de tramvai; de la 2 benzi in sus, iti iei amenda si puncte
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
Esti sigur? Eu am inteles ca numai daca nu exista banda de mers....
This post has been edited by cmandrei: 16 Mar 2006, 16:36 |
-------------------- |
|
cipman |
![]()
|
Ma refeream la o singura banda in afara de tramvai. Strazile la care ma refer au 2 sau 3 benzi pe sens, in afara de linia de tramvai, din care 1 sau 2 sunt ocupate de masini orite/parcate si pe care care se face coada de 3-5 timpi de semafor.
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
|
cipman |
![]()
|
Linia de tramvai nu se pune la socoteala benzilor pe sens.
Poti avea strazi cu 0, 1, 2, 3, 4, 5. Cu mai mult de 5 bezi si cu tramvai n-am vazut in tara romaneasca. In caz de strada cu 0 benzi pe sens ai voie sa mergi pe linia tramvai. De la 1 in sus iei puncte si amenda. |
|
galileo |
![]()
|
uite aici:
Art. 133. - Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia. deci e permis si la 2 benzi, uitasem ca e cu "cel mult 2" ![]() |
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
|
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
Deci se poate folosi banda de tramvai??? Eu asa inteleg!!
![]() |
-------------------- |
|
cipman |
![]()
|
Articolul ala e din normele actuale. Eu vorbesc de noul cod rutier.
Momentan nu s-a facut publica vreo varianta pentru ca sunt doua. Una de la senat si una de la cam. deput. Abia acum le mediaza si sa vedem ce-o iesi. Macar de-ar ramane cum e acum. |
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
in varianta deputatilor, e vorba de o banda. oricum, nu stiu daca am vazut linie de tramvai pe strada cu doar doua benzi
|
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
cipman |
![]()
|
Ultimele stiri (de acum o saptamana
![]() - presedintele Romaniei a semnat decretul de promulgare a legii; Decretul 304 din 08.03.2006 (ce nu face omul de ziua femeii...), sursa - noua denumire: Legea 49/08.03.2006: sursa 1 si sursa 2 Forma promulgata: pdf scanat (9.5 MB). Urmeaza intrarea in vigoare in 6 luni de la data publicarii in M.O., termen in care trebuie sa apara si regulamentul de punere in aplicare. Ne mai trebuie o versiune compilata a legii ca sa avem ceva cu cap si coada (cu text, nu scanat!). |
|
cipman |
![]()
|
Astazi s-a publicat in Monitorul Oficial. Incepe numaratoarea celor 6 luni.
Asteptam cu interes regulamentul. |
|
FISICHELU |
![]()
|
![]() Boo Boo Dad Group: Members Posts: 595 Joined: 4 December 05 From: Onesti ![]() |
Nu am apucat sa citesc nimic din noul cod, dar am inteles ca detectoarele radar vor putea fi folosite fara sa le tot desprindem de pe arici si sa le ascundem in torpedou. Este adevarat?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan CfExp
1,5 dCi 2005 Mercedes C Classe 2.0 CDI full option 2003
|
|
Pegasus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 23 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Ne mai trebuie o versiune compilata a legii ca sa avem ceva cu cap si coada Pe calculator am instalata o aplicatie legislativa si am verificat dar inca nu apar modificarile si legile noi...cred ca mai dureaza cateva zile pana se actualizeaza baza de date cu cea ce s-a publicat in MO. Mai verific zilele urmatoare si in cand apare in BD voi pune textul actualizat al legii (compilatia cu noile prevederi). |
--------------------
Clio
Symbol - Fidji
1.5dci(80cp) Clio Symbol Fidji 1.5 dci/80cp, rosu vif, iunie 2005
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
DA, am inteles ca se va legaliza folosirea detectoarelor (nu si a dispozitivelor ce bruiaza aparatele radar). Asa ca din septembrie imi iau detector
![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Pegasus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 23 May 05 From: Bucuresti ![]() |
uite un pdf cu textul publicat in MO
![]() Am incercat sa fac un OCR peste el dar este parolat... asa ca trebuie sa mai asteptam un pic si formatul text. This post has been edited by Pegasus: 21 Mar 2006, 11:54 |
--------------------
Clio
Symbol - Fidji
|
|
cipman |
![]()
|
Poti sa faci captura cu un program extern. Sau poti folosi pdf-ul al carui link l-am dat eu. Dar nu cred ca merita efortul. Mai asteptam sa apara. Mai important e regulamentul.
Sinteza principalelor modificari o puteti gasi in articolul de pe hotnews.ro. |
|
Lex Luthor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.112 Joined: 25 April 05 ![]() |
Pentru cine are rabdare sa compileze gasiti aici documentul (in format .doc) continand Legea 49/2006 privind modificare Codului Rutier.
|
--------------------
----
----
---- ---
|
|
hebron |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 548 Joined: 22 March 05 ![]() |
Un chistoc aruncat va costa 6,6 milioane
Autor: Narcis Iordache. Din aceasta toamna, se va aplica un nou sistem de amenzi. Un banal chistoc de tigara aruncat de un sofer pe geamul masinii sau obiceiul des intalnit printre conducatorii auto de a arunca gunoiul din mers in mijlocul soselei vor fi sanctionate, incepand din aceasta toamna, cu amenzi usturatoare, cuprinse intre 2.970.000 si 6.600.000 de lei vechi. Aceeasi pedeapsa o vor primi si cei care isi abandoneaza masinile vechi pe strada fara sa le mai recupereze vreodata, un alt fenomen larg raspandit prin marile orase si, mai ales, in Bucuresti. Codul Rutier, care va intra in vigoare anul acesta pe 20 septembrie, introduce o noua contraventie, si anume "aruncarea, lasarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substante sau vehicule", pedepsita cu cele mai mari sanctiuni prevazute de viitoarea lege. Amenzile, in functie de salariul minim pe economie Potrivit noului Cod Rutier, din aceasta toamna, soferii care incalca regulile de circulatie vor fi amendati cu un procent din salariul minim pe economie, care poate fi mai mare sau mai mic in functie de gravitatea abaterii. Se va introduce, de fapt, sistemul punctelor-amenda, asupra caruia se poarta discutii inca de acum trei ani. Un punct-amenda valoreaza exact 10% din salariul minim pe economie, care se ridica astazi la 3.300.000 de lei vechi. Vor exista cinci clase de sanctiuni, carora le va corespunde un anumit numar de puncte-amenda, in functie de gravitatea faptelor si de pericolul social pe care il reprezinta. Ultima clasa contine sanctiuni care se aplica persoanelor juridice. Astfel, cea mai mica amenda aplicata persoanelor fizice va fi de doua puncte, adica 660.000 de lei, dar pentru o abatere mai grava, cum este si aceea de a arunca gunoiul din masina in mijlocul strazii, conducatorii auto vor plati pana la 20 de puncte amenda - 6.600.000 de lei - adica echivalentul a doua salarii minime pe economie. Valoarea amenzilor rutiere va creste de fiecare data cand guvernul va majora salariul minim pe economie. Permis suspendat la 15 puncte de penalizare Sanctiunea care se aplica conducatorilor auto este alcatuita din doua parti, una ar fi amenda propriu-zisa, la care se adauga si doua, trei, patru sau sase puncte de penalizare, in functie de clasa de gravitate si pericol din care face parte infractiunea sau contraventia comisa. Aceste puncte de penalizare raman trecute in "cazierul" soferului o jumatate de an, iar numarul lor creste cu fiecare noua amenda primita in acest interval de timp. Persoana care acumuleaza 15 puncte ramane automat fara permis de conducere pentru o perioada de 30 de zile. Soferul va trebui sa se prezinte personal la unitatea de politie pe raza careia locuieste si sa-si predea permisul in maximum cinci zile dupa ce primeste o instiintare scrisa in acest sens. Daca nu o face, perioada de suspendare a dreptului de a conduce se prelungeste cu inca 30 de zile. Medicii, obligati sa colaboreze cu politia Potrivit noului Cod Rutier, medicii de familie au obligatia de a informa politia atunci cand afla ca pacientii lor sufera de afectiuni care ii fac inapti sa conduca un vehicul. Neindeplinirea acestei obligatii se considera infractiune in conditiile in care respectivul pacient provoaca un accident de circulatie cu morti sau raniti. Conducatorii auto care blocheaza intentionat circulatia pe drumurile publice vor fi considerati infractori, si nu contravenienti, asa cum au fost pana acum. Nu in ultimul rand, participarea la curse neautorizate de masini sau organizarea unor astfel de intreceri se considera tot infractiune. Prin noua legislatie se face si o distinctie mai clara intre responsabilitatile pe care le au pietonii si cele pe care le au conducatorii auto. Astfel, daca un pieton este lovit de o masina atunci cand traverseaza prin loc nepermis sau fara sa tina cont de culoarea rosie a semaforului, se va considera ca el poarta intreaga raspundere a accidentului, iar soferul autoturismului nu va avea nicio vina atat timp cat a respectat toate regulile de circulatie. Sursa: Evenimentul Zilei Primii pasi spre civilizatie. Oare vor fi rezultate??? This post has been edited by cmandrei: 31 Mar 2006, 15:02 |
--------------------
clio
symbol
2004 1.5 dci Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006 ocazional Megane II |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Asta cu pietonii e super tare. Macar acum o sa se uite de 2 ori inainte sa treaca strada. Ma stresau la culme in unele cazuri. Aia cu chistocul...e cam la fel cu vorbitul la mobil. Depinde de bafta, daca te observa vreun politist sau nu.
|
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
- B-xx-xxx
Alize/1999 Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Pegasus |
![]()
|
Am vazut ieri la un chiosc de ziare noul cod rutier, carte de format A5, cineva mai cu initiativa la si tiparit in forma actualizata. Nu stiu cat costa ca nu am intrebat... dar pare bun de cumparat si pus in torpedo
![]() |
--------------------
Clio
Symbol - Fidji
|
|
div |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 13 March 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sorin.aldea @ Mar 31 2006, 04:00 PM) Asta cu pietonii e super tare. Macar acum o sa se uite de 2 ori inainte sa treaca strada. Ma stresau la culme in unele cazuri. Chiar crezi ca pietonii citesc noul cod rutier? Sau ca au citit vechiul cod rutier? Atata vreme cat mare parte din soferi nu respecta codul rutier, putem avea vreo pretentie ca pietonii sa o faca? Trecand peste nota de pesimism, noul cod rutier este foarte binevenit si vine cu o multime de reglementari care ar fi trebuit introduse de mai mult timp. Inclusiv cea cu pietonii. |
--------------------
Renault
Laguna III
2008 Dynamique 2.0 dci 150CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st August 2025 - 20:41 |