Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Megane 2 Bicorp Influence 1.4 16v 98cp, Caracteristici, Impresii, Consum

reno-Sergiu
post 30 May 2005, 18:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Bucuresti

Salutare!

Am considerat necesar sa deschid un nou topic pentru ca as dori sa prezint eventualilor doritori de Megane acest model cu plusurile si minusurile sale..cel putin din ce am descoperit eu pana acum:).

Masina are 1400 km, achizitionata pe 11 mai , a facut cam 800 km in afara orasului restul inauntru.

Inca de la achizitie, desi in carte spunea sa nu depasesc 3000-3500 rpm, expertul de la service mi-a spus sa nu depasesc 2600 rpm (foarte greu de facut, motorul este unul de turatie, are cuplu maxim la 3750rpm) , asa ca am incercat sa o tin si eu pana in 2900-3000 rpm.

Alimentarea a fost facuta in mare cu benzina 95 de la OMV (sincer nu sunt foarte multumit am sa incerc 98 de la Agip), si pot sa spun ca in conditiile in care schimbam vitezele sub 3000 nu beneficiam de demaraj corespunzator. Am sa revin pe marja acestui subiect cand am sa schimb la 3700.

Impresii generale - masina arata excelent si se comporta foarte bine, franele sunt excelente, motorul il consider arhisuficient in oras, rezonabil in afara. Consumul mediu in conditiile in care nu am depasit 100 km/h este de 7.7.
Incarcata cu 4 persoane si bagaje insa parca dorea mai mult cand acceleram (98 cifra octanica cred tongue.gif )

Toate bune si frumoase, mai putin o descoperire care am facut-o azi la un coleg care are acelasi model si nivel de echipare (Influence) insa motor 1,5 dci. El are sub ceas afisata temperatura exterioara eu nu mad.gif ...(mai are cineva Influence sa verificam?).
Apas toate butoanele de la ceas, verific in carte nimic ( mai exact "in functie de echipare"). Sun la Renault la Vocea Clientului si o domnisoara amabila imi spune ca nu stie si ma suna ea maine dupa ce verifica la Marketing blink.gif ... penibil...continui maine dupa ce am raspunsul...voi aveti asa ceva?

--------------------
Renault Megane 2005 Influence
Megane Bicorp Influence 1.4 16V 98CP- Mai 2005
Bleu Encre
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
padre
post 30 May 2005, 19:56
Post #2

Il padrino

Cred ca poti verifica si tu prezenta sau absenta termometrului exterior, se afla pozitionat pe muchia inferioara a oglinzii dreapta, e un "tzamburush" mic undeva pe la mijloc. Daca nu ai asa ceva inseamna ca nu ai termometru (sper sa fie 100 % corect, eu asa stiu ca sta treaba). Oricum termometrul exterior e pozitionat acolo si la Megane 2 si la Clio.

Apropo, greierasi, ti-au aparut, ceva?
Eu am mai scapat de ei in ultimul timp, acum sunt multumit de ambianta interioara.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
claus
post 31 May 2005, 04:32
Post #3

private spice

aceeasi chestie cu termometrul .. la pack autenthique.. la diesel (1.5 exista).. la benzina (1.6) nu exista
asa ca nu cred ca trebuie sa iti faci griji.. e de la ei biggrin.gif
a, si.. s-o stapanesti sanatos

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
Face
post 31 May 2005, 07:04
Post #4

Membru autentic

Te sfatuiesc sa nu pui Agip 98. am avut eu probleme cu acea benzina (apa). Incearca 99+ de la Petrom ca am inteles de la foarte multi ca este f buna. Eu unul am mers pana acum numai cu OMV 100/98 (cu mici exceptii) dar urmatoarea alimentare va fi cu Petrom 99+

--------------------
Renault Clio Bicorp 2003 - 1,4l 16v
Clio Bicorp 1.4 16v (2003)
un "pic" modificat ..
+
Lex Luthor
post 31 May 2005, 07:42
Post #5

Membru autentic

Functia de afisare a temperturii exterioare nu este disponibila decat la masinile echipate cu motor diesel. Chiar daca ai senzorul de temperatura in oglinda retrovizoare din dreapta, este numai pentru aerul conditionat. Am gasit aceasta precizare undeva, dar nu mai stiu unde, ori in cartea masinii ori in pliantul publicitar cu Renault Megane.

--------------------
---- ---- ----
---
+
sorin1967
post 31 May 2005, 08:12
Post #6

Membru autentic

From: Bacau

Salut.
Modelul influence nu are senzor de temperatura. Si eu am I si tot nu are. Benzina am pus si eu de la petrom 99+ si merge super. Ajunge usor si la 180 si mai are rezerva "la greu" , totul sa ai drum bun si sa nu fie fraieri sau nesimtiti pe acolo care nu stiu sa mearga in banda 1. In rest au mai zis in oferta una si in realitate e alta (tipul de oglinda retro si tetierele , spatiul din portiere fata...)

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
VladSoare
post 31 May 2005, 09:45
Post #7

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

In caz ca cineva n-a priceput aluzia din mesajul anterior, ideea era "va rog sa incetati cu caterinca/bascalia/off-topic-ul/etc.". wink.gif

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
Gabi
post 31 May 2005, 11:33
Post #8

Preacuvincios moderator

Topicurile de misto au fost sterse. Va rog raspundeti la subiect

--------------------
Renault Megane 2 bicorp - XXXXXXX 2004 - 1.5 dci Conf Exp
+
sorin1967
post 31 May 2005, 13:01
Post #9

Membru autentic

Ce e enervant,e ca oglinda retrovizoare de pe partea soferului nu are 2 sectoare la modelul I. cu toate ca dealerul imi spusese altceva(oricum masinile din spate se vad tare departe , cel putin eu nu m-am prea obisnuit cu chestia asta). Are cineva habar de ce blocara... astia topicul cu detect. de radar, ca era ceva ce ma interesa . Eu sunt multumit de masina , singura chestie pe care am patit o a fost la 160 il depaseam pe unul si mi s-a aprins martorul galben(clipea intermitent) . In carte scrie ca este ceva la catalizator si sa reduci viteza. Asta si am facut si nu s-a mai aprins , banuiesc ca era de la benzina( nu am avut unde sa o mai calc asa mai tare sa vad daca mai face.. poate weekendul asta). oricum la viteza mica nu mi-a mai facut asa ceva( am doar 1500 km)

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
reno-Sergiu
post 31 May 2005, 15:34
Post #10

Membru incepator

Salutare din nou!

Este oficial am primit telefonul de la Vocea Clientului, a intrebat pe managerul de produs probabil si ca sa vezi, exact aceasta este diferenta intre modelele pe benzina si motorina si singura blink.gif ...

Multumesc celor care au raspuns si m-au ajutat- intr-adevar nu am senzorul in oglinda, am doar o gaurica mica. Macar m-am linistit ca "asa face toate"...

In privinta benzinei nu am incercat inca Petrom 99 dar o sa o fac cu siguranta daca spuneti ca este buna - pretul mi se pare si mie bun...

Continui cu impresiile dupa weekend...voi pana la cat ati condus usor in rodaj (benzina)?

--------------------
Bleu Encre
+
...Roadrunner...
post 31 May 2005, 16:33
Post #11

Membru fondator "Skija Klan (c)"

@sorin1967

Aha ... foarte suspect. Eu i-am dat de nenumarate ori >200 si n-a avut nici pe dracu... Ma rog... o fi de la motoru' mai mic.

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 17:45

--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
+
sorin1967
post 1 Jun 2005, 08:48
Post #12

Membru autentic

Eu nu am trecut de 3000 ture decat la vreo depasire unde in a 5-a am ajuns si la 3500. Oricum ca viteza nu aveam mai mult de 110 la turatia asta. Am respectat 1000 de km sfatul lor(ca doar nu l-au dat de fraieri). Dupa asta cat a fost nevoie.....

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
homeless
post 2 Jun 2005, 22:23
Post #13

Membru

Bai Sergiu, salut si eu am tot un influence 1.4 16v, spuneai ca ti-a luat 7.7 afara cu vit pana in 100.......cam mult, mie mi-a luat 7 mediu intr-un drum afara de 500 km in prima mie, ei eu am luat-o de curand ( aprilie)

--------------------
Renault Megane 2 2005, Influence 1.4 l 16v
+
Matei
post 4 Jun 2005, 22:37
Post #14

--M!--

From: Bucharest

QUOTE(Sergiu @ May 31 2005, 03:34 PM)
Este oficial am primit telefonul de la Vocea Clientului, a intrebat pe managerul de produs probabil si ca sa vezi, exact aceasta este diferenta intre modelele pe benzina si motorina si singura blink.gif ...

asta, si tipul de carburant.... biggrin.gif

--------------------
Renault Megane Sedan II 2005, 1398 cmc
Fericit sau roman ?
+
Matei
post 4 Jun 2005, 22:43
Post #15

--M!--

e aiurea la renault ca nu iti zic exact care e diferenta intre Autentique, Expresion si celelalte.
in pliantul de prezentare scria doar ca lipsesc compartimentele din usi si culoarea e altfel. in realitate, cand mi s-a livrat masina (autentique) am constatat ca nu are cotiera centrala (adica are un loc in care pui probabil un pachet de tigari) si nu are nici cotiera spate deloc !!!
banuiesc ca mai sunt si alte lucruri diferite fata de celelalte versiuni, dar nu stiu eu. acum parca imi pare rau ca m-am calicit si nu am luat Expresion.... sad.gif

--------------------
Fericit sau roman ?
+
cipman
post 5 Jun 2005, 13:26
Post #16

Membru autentic

Group: Moderatori

Sa nu zici ca ti-ai ales masina/modelul numai dupa pliantul de prezentare!?!
Pe site-urile renault nu te-ai uitat? Ca sa nu mai zic ca puteai sa intrebi si sa vezi cu ochii tai la dealer.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
Matei
post 6 Jun 2005, 00:39
Post #17

--M!--

in showroom era doar expresion. si test drive tot cu expresion am facut. cand am intrebat-o pe tipa aia mi-a zis ca are cotiera centrala.... si are, dar numai ca nu prea e cotiera, e ceva din plastic, de pus eventual casete, fara capac ca la celelalte versiuni... recunosc ca m-am cam ars la faza asta !

--------------------
Fericit sau roman ?
+
reno-Sergiu
post 6 Jun 2005, 23:50
Post #18

Membru incepator

QUOTE(homeless @ Jun 2 2005, 10:23 PM)
Bai Sergiu, salut si eu am tot un influence 1.4 16v, spuneai ca ti-a luat 7.7 afara cu vit pana in 100.......cam mult, mie mi-a luat 7 mediu intr-un drum afara de 500 km in prima mie, ei eu am luat-o de curand ( aprilie)

Pai eu am avut 7.7 mediu cam la jumatate oras si jumatate afara dar condus sub 100/h(1540 de km parcursi in total).

Am incercat de 3 zile Petrom 99+ este super buna benzina si masina parca are mult mai multa viata:)

--------------------
Bleu Encre
+
sorin1967
post 7 Jun 2005, 06:37
Post #19

Membru autentic

Salut.
Eu am mers in weekend pana la mare si inapoi cu AC non stop si viteza medie 93km , iar consum 7,1/100km.
Oricum am lasat-o cu cat se putea merge(constant 130-160). Grija mare la detector in constanta ca aia sunt pusi pe filmat , dar m-am prins la timp si l-am ascuns si nu l-a gasit(nu stiu de trapele din podea). ORICUM SA NU RECUNOASTETI CA AVETI DETECTOR CA ATI PUS-O. Eu am scapat si nu a avut ce sa-mi faca pt ca nu am recunoscut si pt ca nu a reusit sa-l gaseasca(ca doar nu sunt mai fraier decat un politist. In rest masina a mers supercu benz petrom 99. cam asta....

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
danielh
post 7 Jun 2005, 09:25
Post #20

Membru incepator

Au voie sa caute la tine in masina fara mandat? Cred ca daca nu este la vedere si tu nu recunosti, nu au ce sa-ti faca.

--------------------
Megane Sedan 1.6 16V Confort Privilege
+
sorin1967
post 7 Jun 2005, 11:23
Post #21

Membru autentic

Pot , dar cu mandat de la un procuror, pe care il pot obtine destul de usor. Oricum textul meu a fost ca nu au sa gaseasca nimic si atunci au pus-o cu mine. Oricum au oprit si pe unul martor din c-ta caruia i-am spus ca poate o sa fie martor pt mine. ORICUM SA NU RECUNOASTETI NIMIC. Mie mi-au spus ca m-au filmat si cand am cerut sa vad au spus ca nu mie imi arata si alte texte din astea ....Oricum tare ar fi vrut sa mi-o traga mai ales ca eram si din Bacau...

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
reno-Sergiu
post 26 Jun 2005, 21:06
Post #22

Membru incepator

Buna din nou!

Dupa o luna si jumatate de la achizitionare ma pot mandri cu cei 2500 de km efectuati.

Am sa postez in continuare impresiile si nelamuririle intalnite.

1. Masina inca merge ca-n prima zi - aici ma refer la greierasi - none so far wink.gif

2. AC-ul recunosc ca l-am folosit destul de putin, si am facut mai mult de jumatate de distanta in afara orasului - consum mediu 7.8 la total (nu am resetat calc niciodata iar mers in oras = 90% Buc si 10% Constanta deci orase aglomerate) - destul de bine zic eu - in carte totusi povesteste de 6.8.

3. Masina incarcata cu 4-5 persoane urca mai greu un deal, chiar cu benzina de 98/99..se simte ca motorasul este putin subdimensionat, dar nu deranjant - nu poti face intrecere cu 4 pers inauntru huh.gif

4.Prima problema intalnita - foarte probabil din cauza benzinei...Joi 23 iunie am perceput o usoara pierdere de putere mai exact la 3000 de ture parca nu mai tragea ca inainte...mers 2 zile cu pitici pe creier, sambata am cedat si am mers pe la service - Autocobalcescu de unde am luat si masina.

4.a Placut surprins de faptul ca desi era 13.10 si la 14 inchideau tipul de la receptie s-a aratat foarte disponibil si am plecat la un test sa vada si el la rece cum trage masinuta- total sigur pe el mi-a zis ca trage bine pentru motorasul ei, insa el tura pana la 4000 (eu schimb cam la 3000). A precizat insa sa incerc sa schimb mai sus, ..mai exact citez "Puteti sa considerati ca sub 3000 de turatii nu aveti motor la masina aceasta" -ce-i drept tragea masina super pe la 4000.

4.b Si acum vine bomba, tipul imi spune ca el conducand asa (schimbat vitezele doar peste 3000 inclusiv la 1-a) scoate 8.2 in oras? unsure.gif in carte scrie 9.2, eu am cam 10...
M-am linistit cu "trasul" dar acum am indoieli cu consumul, practic daca cuplul maxim il am la 3750 acolo ar trebui sa schimb vitezele? Se poate sa turezi mai mult si sa consume mai putin? blink.gif

--------------------
Bleu Encre
+
Liviu
post 26 Jun 2005, 21:32
Post #23

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

In legatura cu schimbatul vitezelor:

Cuplul maxim la o masina nu este neaparat un punct. Adica 90% din cuplul maxim il obtii pe un palier al curbei de cuplu/rpm.
Cel mai bine este sa schimbi intr-o treapta superioara astfel incat cand intri in acea treapta superioara de viteza, turatia motorului sa se situeze in partea de inceput al acestui palier de cuplu maxim. Eu cel putin asa procedez (la asta inca nu ca e in rodaj) si totul a fost OK smile.gif.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
reno-Sergiu
post 27 Jun 2005, 17:55
Post #24

Membru incepator

Sunt cam foame de opinii in seara asta rolleyes.gif ..

Nu mai imi scrie nimeni dintre membrii cu Megane 1.4 98cp la cat schimba treptele?

Trebuie sa postez in alt topic ca sa citeasca lumea? unsure.gif

--------------------
Bleu Encre
+
vodafone
post 27 Jun 2005, 20:29
Post #25

Membru incepator

da bravo.si eu sant geana pe topicu asta dar vad lumea se da la fund.mai ales astia cu motor de 1.4. slab...slab....foarte slab hehe

--------------------
Renault Megane Sedan 2005 influence
megane sedane2 influence 1.4.16v
+
sorin1967
post 28 Jun 2005, 08:35
Post #26

Membru autentic

Eu schimb in 1si 2 cam pe la 2000-2500 , a 3-a o duc cam in 3000 , iar in a 4-a 3500(am mai spus ca mi se pare cea mai slabuta , in sensul ca nu trec de 80-90 in a 4-a) , iar a 5-a i ia de la 80 pana la 180.Uni ziceau sa schimbi pe la 3500-4000 , dar mie nu mi se pare ca e valabila pt toate vitezele.Nu am mers cu motor de 1,6 ca sa-mi dau seama de diferente (daca sunt semnificative).

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
Vio
post 28 Jun 2005, 15:06
Post #27

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Cam asa schimb si eu, si un instructor auto german mi-a confirmat treaba asta: pentru un condus economic, e bine sa treci cat mai curand in treapta superioara. Practic eu fac cam in felul urmator: cam la 2500 de ture in vitezele mici 1-3, si la 3000 in rest. Si nu numai pana la 80: pe autostrada am dus-o odata cu 190 si mai aveam un pic de pedala wink.gif

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 17:46

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
sorin1967
post 4 Jul 2005, 13:11
Post #28

Membru autentic

Mergeam si eu ca omul pana la mare in weekend , cand la un timp cd-ul se opreste.. si nu vrea sa se modifice volumul(adica a ramas zero). Cum nu aveam chef sa ma enervez l-am inchis. Mai tarziu l-am repornit si ... nimic , tot nu vrea...asa ca l-am bagat in ...... si l-am inchis definitiv. L-am redeschis a doua zi si al dracu treba ca acum merge fara probleme( am dat vina pe tornada tongue.gif ).

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
Race
post 4 Jul 2005, 13:48
Post #29

Membru

Am si eu o nelamurire:daca tot schimbati la 2500-3500,de ce nu v-ati luat Diesel ? Mergea mai bine si consuma mai putin.
Aia cu 190 si mai era pedala e buna...pai daca vrei s-o duci la maxim nu tii pedala in podea de la inceput ?!

--------------------
Renault Clio 1.4 16v Extreme 2005
+
sorin1967
post 4 Jul 2005, 14:29
Post #30

Membru autentic

Mai lasa-ma cu dieselul. Nu schimb la 2500-3000 , decat ca sa nu-l fortez asa de aiurea. In plus a vrut unul cu diesel sa se tina de mine ieri un timp(2 min) apoi s-a lasat...

--------------------
ML 350 - BC-35-SDS 2013
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th August 2025 - 13:15
Dacia