Schimb Ulei Renaul Megane 1.5 Dci
![]() ![]() ![]() |
Schimb Ulei Renaul Megane 1.5 Dci
Courage |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2004 Bogdan Gheorghe
===== Renault Megane Sedan 1.5 dci 80 CP Confort Privilege ===== Subaru Otback 2005 3l 240 CP VDC Limited |
|||
Mobi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 21 December 03 ![]() |
Revizia de la 15.000 km, in mod normal, nu e gratuita, decat daca ti-a facut o oferta in sensul asta dealerul. Oricum platesti uleiul, filtre, etc. Probabil ca ai 14.000 km de ti-a aparut aia cu "change oil soon". Daca vrei,
![]() Daca nu mergi la reprezentanta pentru revizia de 15.000, pierzi garantia. Ca idee, scrie si in carte, 4.6 litri ulei, daca nu ma insel. Cu cauciucurile e ok sa le schimbi, desi am auzit ca sunt probleme daca ai senzor de presiune in pneuri. |
-------------------- |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Uleiul se schimba la max. un an, indiferent de numarul de kilometri (presupunind ca n-ai facut inca 15.000, evident
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Courage |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 6 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Masina nu stiu cand e fabricate, insa am 10 800 Km si e ridicata pe 11 Aug 2004
|
--------------------
Renault
Megane
2004 Bogdan Gheorghe
===== Renault Megane Sedan 1.5 dci 80 CP Confort Privilege ===== Subaru Otback 2005 3l 240 CP VDC Limited |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Eu zic ca poti sa iti schimbi uleiul si ca e bine sa il schimbi acum candva ... nu la 15000 ... de ce ? pai ai spus ca ai ceva peste 10.000 km la bord dintre care 90% in Bucuresti deci in trafic ... si stiu ca in carte spune ceva de genul ca ... daca se ruleaza mult in oras sau la viteze mari se recomanda schimbarea uleiului mai repede decat termenul din tabel ... lista ....
Nu trebuie sa schimbi uleiul numai la reprezentanta. Cat ulei trebuie nu stiu exact ... mai bine iti spune cineva care are o astfel de masina sau ... sa te uiti aici poate gasesti ceva raspunsuri mai bune pentru chestia cu schimbul de ulei <http://www.reno.ro/index.php?showtopic=39871> Mesajul o sa iti dispara dupa ce schimbi uleiul ca il "reseteaza" cei de la service ... din cate stiu eu nu sunt multe service-uri care sa stie sa faca asa ceva in afara de cele de la reprezentante. Probleme la schimbul rotilor nu sunt ... iar idea tatalui tau nu este rea deloc ... dar din cate stiu eu se schimba fata spate si diagonala ... acum tu faci cu crezi ca este mai bine ... doar tu vezi rotile cat si cum si pe unde sunt uzate acum si iei singur decizia ... nu poate sa spuna nimeni exact cum e mai bine sa faci ... doar daca sunt roase excesiv pe interior sau faze din astea ... ceea ce cred eu ca nu este cazul la tine. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
meganusedanu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 135 Joined: 8 April 05 ![]() |
se pune contactul si se tine mai mult de 10 sec apasat pe butonul de resetare computer.Dupa acel moment se reseteaza si schimbul de ulei ,aratand ca trebuie schimbat peste 15000km.
|
--------------------
renault megane 2
sedan
2003 megane sedan 82hp
|
|
Courage |
![]()
|
De obicei rotile se schimba pe diagonala, insa am eu impresia ca aceste cauziucuri au o anumita directia de rotatie...
Gresesc cumva ? |
--------------------
Renault
Megane
2004 Bogdan Gheorghe
|
Courage |
![]()
|
mda... la Serus nu raspunde nimeni :@
Joi la 15.00 fac revizia la Mach1 |
--------------------
Renault
Megane
2004 Bogdan Gheorghe
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Ai si directie de rotatie daca au o sageata pe ele ... teoretic au.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
DIESEL.RO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 9 March 05 From: BRASOV ![]() |
uleiul se skimba la 15.000 km SAU 1 an .... si computerul considera un an de cand a fost pus in functiune... nu cand ai luat tu masina. Deci asta e problema la tine. Semnalul apare cu 500 de km inainte de 10.000 si 30 de zile parca.... inainte de an. Nu bag mana in foc pt asta.
![]() |
-------------------- M II Sedan 1.5 dci c.privilege Black
|
|
corneliustacitus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 12 March 05 From: Brasov ![]() |
Eu am doar 2500km dar intentionez ca undeva pina in 5000km sa schimb uleiul. Desi, cel putin teoretic, motorul este rodat la livrare am foarte mari indoieli ca il poti tine pina la 15000km fiind totusi un ulei semisintetic intr-un motor nou. Asa ca o sa schimb cu sintetic la vreo 5000 dupa care intru in ritmul normal: 15000, 30000, etc Este posibil insa ca uleiul sintetic 5W40 sa trebuiasca completat din timp in timp, dieselul mai consuma, mai ales la turatii mari si mai ales ulei sintetic. A pus cineva?
|
-------------------- Megane 2 Sedan 1,5dCi 80CP, Confort Privilege, Gri-Eclipse
Ford Fiesta 1,4 TDCi |
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Eu am facut schimbul la 7500 dar tot cu unul semisintetic pentru ca face fata la inca 7500 km pana la revizia de 15000 km cand o sa pun sintetic ca sa tina 15000 km
This post has been edited by cmandrei: 13 Mar 2006, 17:16 |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Courage @ May 23 2005, 04:30 PM) De obicei rotile se schimba pe diagonala, insa am eu impresia ca aceste cauziucuri au o anumita directia de rotatie... Gresesc cumva ? Nu gresesti,dar acum e mai bine sa le schimbi pe cele dupa fata,care sunt mai uzate,cu cele de pe spate si nu in diagonala !Asta ca sa calce pe sens.....De fapt incercam prin asta sa uniformizam uzura cauciucurilor,nu ne gandim ca ,calca stramb...pana si la Dacii in carte scria o formula de schimbare a rotilor,dar nu in diagonala,intra in asta si rezerva,se schimbau intre ele 5 roti. |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
In manual la Megane nu se recomanda interschimbarea rotilor intre ele, poate ca sa le uzuzi mai repede pe fatza si sa cumperi altelel noi
![]() |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
Courage |
![]()
|
Am fost la Mach1
Mi-au facut o impresie mult mai buna ca Serus... Mai putina aglomeratie & haos. Revizia costa 7 121 000 lei Ulei ELF 5W - 5 litri Am schimbat rotile in diagonala. Avand tractiune fata, este normal ca gumele din fata sa se roada mai mult Este interzisa schimbarea rotilor la cei care au senzori de presiune... Am bieleta dreapta fata facuta zdrente, insa costa 7 000 000 (!!!) si mi-o vor schimba in garantie, dupa ce au aprobarea Renault ![]() P.S. Dau Sedanul sotiei.. mie mi-a venit un Subaru Outback de 3l si 240 CP ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 Bogdan Gheorghe
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
De aia ieri n-a dat nimeni de tine pe niciunde. Poate daca te cautam pe strazi sa fi avut vreo sansa
![]() P.S. Grije cum alergi cu ea ca stii ca, "bestia neagra", iti ia 20-22 la suta in oras. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
beberazvan_n |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 30 June 09 From: Bucuresti ; Branesti Ilfov ![]() |
Salut, imi cer scuze daca am postat gresit, dar am cautat si nu prea am vazut. Cati litri de ulei intra in megane 1.5 ?
|
--------------------
Renault
Megane 2, 1.5 dci...
- IF-03-VZL
2003
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
aproape 5 litri...
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Ce rost are topicul asta? avand in vedere ca este un topic imens cu prima revizie? 15000 ..etc...
beberazvan_n> citeste in cartea masinii ca scrie absolut tot... |
--------------------
------
------
------
|
|
beberazvan_n |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 30 June 09 From: Bucuresti ; Branesti Ilfov ![]() |
Multumesc pentru info.
|
--------------------
Renault
Megane 2, 1.5 dci...
- IF-03-VZL
2003
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 22:31 |