307 Vs. Megane Ii Vs. Octavia Vs. Corolla, second hand pana in 11.000euro
![]() ![]() ![]() |
307 Vs. Megane Ii Vs. Octavia Vs. Corolla, second hand pana in 11.000euro
AND |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|||
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Tinand cont ca ai deschis topicul pe site reno.ro sa nu te astepti sa ti se laude si celelate marci, dar o sa incerc sa fiu cat se poate de obiectiv.
Megane ar fi f potrivit dpdv al costurilor de intretine dar e hatchback (adica pe mine nu m-ar aranja ![]() 1,5 dci 80 CP tre sa ai invedere ca e campion la consum, cand mai dau cate o raita la topicul cu consumul dci-ului ... ![]() Cam asta ar fi voturile mele: 1. Octavia Business 1,9 TDI 2. Megane 1,5 dci 3. Peugeot 307 HDI 4. Toyota Corolla D |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Am inteles ca Octavia totusi e cea mai scumpa la service! Iar 307 ..nu e nimic de capul lui (inafara de motor). Iar Corolla ar fii cea mai buna alegere ( ma rog , faza cu revizie la 7500km nu o stiam )
Edit PS: cornel , mersi pentru ca ai fost obiectiv! Sper ca si restul care vor raspunde la topic vor accepta ca exista si alte marci decat Renault ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
galileo |
![]()
|
![]() OZN Type-S Group: Members Posts: 603 Joined: 12 July 04 From: Bucuresti ![]() |
la corolla mai nou stiu ca e la 15000 (oricum, verifica treaba asta, eu stiu de la un coleg cu corolla)
|
--------------------
Ex Renault
Clio bicorp
2004 1.2i 16V Honda Civic Type-S (cu toate "S"-urile rosii)
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Nu stiu de celelalte, insa Octavia TDI e un tractor. Suna ca o drujba, tremura ca o drujba... E un tractor care se crede turism, sau un turism care se crede tractor.
Am mers o data pe autostrada pina la Pitesti cu un TDI nou-nout, doar ca pasager, si m-a omorit. Tot restul zilei m-a durut capul si mi-a rasunat in urechi huruitul ala de tractor. La ralanti simteam vibratiile motorului in podea, in usa (ca stateam cu bratul pe ea) si in spatarul scaunului. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Avand in vedere ca ai spus ca masina va sta in familie 5-6 ani ... mai intai spune din cati membrii este alcatuita familia ta ... si apoi pot sa iti dau si eu o parere. Daca vrei.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
AND |
![]()
|
3 membrii
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
raducu68 |
![]()
|
Membru Demisionat Group: Banned Posts: 645 Joined: 17 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cmandrei @ Apr 26 2005, 09:50 AM) Avand in vedere ca ai spus ca masina va sta in familie 5-6 ani ... mai intai spune din cati membrii este alcatuita familia ta ... si apoi pot sa iti dau si eu o parere. Care-i formula de calcul? ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 Sedan
2005 Privilege
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Eu cred ca: in conditiile date de tine -> 3 membrii in familie si masina sa o tii 5-6 ani (si nu ca suntem pe acest forum) este:
Cam in orice situatie imaginata de mine ... solutia este Megane II. De ce ? - pentru 3 persoane este foarte de ajuns ca dimensiuni interioare; - este cea mai noua din lista ta; - chiar daca vei avea multe bagaje (totusi doar 3 persoane dintre care 1 banuiesc ca e un copilas) eu zic ca va fi loc, iar daca nu se poate lua si pune un portbagaj din acela deasupra, si arata si bine dupa mine; - costuri ok de intretinere; - intindere de service-uri si asistenta foarte buna; - consum super ok; - dimensiuni normale pentru orice zona de trafic (ex. parcari oras, e ceva mai mica decat octavia); - placerea de a conduce ceva confortabil, frumos, modern, sigur (crash test) ... Eu cam asa as face daca as fi in locul tau. Daca mai imi vine ceva in minte mai editez post-ul ![]() Tu ce zici despre ce am scris eu ? |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AND @ Apr 25 2005, 06:58 PM) Am inteles ca Octavia totusi e cea mai scumpa la service! 2 colegi au Skoda unu Octavia altul Fabia; ca preturi de service, daca nu calci pe la Porche, sunt comparabile cu Renault. |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
AND |
![]()
|
cmandrei , nu cred ca pot sa trag o linie de pe acum. Conteaza si ceea ce gasesc luna viitoare cand pun mana pe ziar si pe site-uri second hand. Voi lua masina in starea cea mai buna , cu cei mai putini km la bord , cele mai multe dotari si carte service. Alegerea ar exista daca gasesc cele 4 modele in conditii apropiate .. atunci e atunci!
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
meganescu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 286 Joined: 20 August 04 ![]() |
Cam ce dotari de serie are Octavia (culese din prezentarea oficiala):
"- Torpedou iluminat - Indicare serie sasiu la nivelul parbrizului, - Lumini citit fata, - Roata de rezerva normala - Semnal sonor pentru faruri aprinse etc" Oau! Am ramas fara grai! ![]() |
-------------------- |
|
cmandrei |
![]()
|
Gasit asa rapid in configuratia ta sau nu chiar:
Peugeot 307 2.0hdi an2000 143.000km 8.000 Euro Renault Megane II 1.9d an2003 48.000km 9.000 euro full Skoda Octavia 1.9 TDI an2002 145.000km 10.500 euro break Toyota Corolla motorina an2004 ?km 13.800 euro cam full Cam greu de gasit pe net exact ce vrei adica sunt putine oferte sau cel putin eu nu prea am gasit. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
matri][xx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 31 January 05 From: alba iulia ![]() |
eu zic sa alegi intre octavia si megane...(depinde si de gusturi..poate preferi masinile nemtesti sau poate cele frantuzesti)..
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 renault clio symbol 1.4 8v..2002(standard)
vw passat 1,9 tdi 2003 trendline |
|
matri][xx |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 31 January 05 From: alba iulia ![]() |
si totusi e diferenta de generatii..nu poti cimpara octavia care e facuta pe platforma de golf 3 si are design din 1996 cu meganul care e generatie aparuta in 2002(deci design din 2002+5 stele la euroncap=>eu zic sa alegi meganul!!!)
|
--------------------
renault
clio symbol
|
AND |
![]()
|
octavia e facuta pe platforma Golf 4 , pe care mai sunt facute si : Audi A3 , VW Bora , Seat Toledo si VW Beetle. Iar design-ul este din 98 (+ mic facelift la faruri in 2000 ) ..dar ma rog
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
matri][xx |
![]()
|
si atunci skoda octavia din 96 si 97 pe ce platforma este facuta ca atunci nu exista golf 4????
|
--------------------
renault
clio symbol
|
AND |
![]()
|
@matri][xx: Skoda Octavia a aparut in 98 coane
![]() Tocmai am mers cu o Skoda Octavia 1.9 TDI , 90 cai , model 2001 , 40.000km reali(exista si oameni care merg putin). Impresii : Interior simplu (chiar mult prea simplu :? ) , finisaje ok (manerele din interior la usi sunt din plastic ieftin :shock: ) , spatiu MULT mai mic decat la 307. As putea sa aproximez spatiul interior ca fiind egal cu cel dintr-un Citroen Xsara . Zgomot la relanti MULT mai mare decat cel al HDi-ului ; chiar mai zgomotos decat un Opel Astra 1.7 DTI model 2001 ( cu care am mers recent ). Masina nu se infige la fel de tare ca HDi-ul la aceiasi cai (Xsara 2.0 HDi 90 cai model 2003 si 307 2.0 HDi 90 cai sunt doua masini cu care am mers si cuplu dezvoltat era mult peste cel din octavia). Masina nu este la fel de placuta la condus ca 307 sau Xsara , mi-a dat o impresie de ..cum sa spun , plictiseala .. nu am avut absolut nici o senzatie de "lux" precum am avut la 307. Per total ..pare o masina corecta , nimic mai mult. Dar acum vine punchline-ul : In 4 ani , mers numai prin gropile din bucuresti , omu nu a avut NICI O PROBLEMA cu ea. Nu a papat service decat pentru revizii . Asta da fiabilitate nemteasca! |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
godaro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 29 April 04 ![]() |
hai las-o moarta ca la 40000km in 4 ani nu prea a vazut ea oras
statistic vorbind, cred ca fiecare dintre noi face intr-o perioada mai indelungata jumatate din km in oras si jumatate in afara. asta inseamna ca amicul tau a facut 20-25 mii km in oras, adica o medie de 5-6 mii km /an mers in oras. MARE SCOFALA! |
-------------------- 307 berlina, 1.6 HDI
|
|
AND |
![]()
|
Omu merge si el de doua ori pe an la mare , in rest urban ..si nu face mult de acasa pana la munca. Am uitat sa mentionez ca masina era un Break 4x4 ..el pt asta a luat-o , nu pt ca sa faca zeci de mii km pe an.
Oricum , 307 si Octavia m-am lamurit ..mai ramane sa ma plimb si cu un Megane II si Corolla ..din pacate nu cunosc pe nimeni cu vreuna din astea. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
matri][xx |
![]()
|
http://www.mobile.de/SIDU5wmq2G7gp7I3Vvr6a...11111145333964&
-ca sa nu mai zici ca a aparut in 98... |
--------------------
renault
clio symbol
|
AND |
![]()
|
S-ar putea sa se fi facut inca din 97 dar odata cu Golf IV si noul Passat de pe atunci. Dar e pe platforma Golf IV , te asigur ..precum noua Octavia e pe platforma Golf V.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 22:15 |