Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Configuratie PC

coocky
post 24 Nov 2004, 18:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Timisoara

Sper ca am nimerit unde trebuie cu topic-ul.

Vreau sa imi schimb comp-ul.
Am sa va prezint o cnfiguratie si cele cateva dilemem ale mele:

AMD XP 2500 Barton 2,06G 333Mhz-> este optiunea mea
- nu am inteles de ce este mai bun decat 2600-> adica sa zicem ca stiu de ce dar nu inteleg: la 2600 nu poti face over clocking

VIA KT600 + VT8237 , FSB 400Mhz , 3*DDR400 , 2*ATA133 , 1*AGP8x/6*PCI, 6ch Audio , Lan10/100 , USB2.0 RAID 0 or 1 S-ATA * 2 ports , full ATX, Socket A
- nu stiu ce ar fi de comentat oricum placile de sunet si video le pun separat. Din ce am inteles eu din specificatiile astea: stiu ca e compatibila cu procesorul, merce cu procesoae de pana la 400 Mhz FSB, are 3 slot-uri de DDRAM de 400Mhz, 2 magistrale, placa video si de sunet, sa fie oare si de retea?, suport RAID si 2 porturi pt HDD S-ATA. E corect ce am presupus?

AGP nVidia GeForce FX5200 128MB DDR TV-OUT
- nu sunt gamer inrait dar vreau sa mearga decent NFS underground 2. Stiti cumva avantaje/dezavantaje comparativ cu RADEON?
Sugestii: credeti ca este great improvement (vizibil) cu 256 sau am auzit ca F5700 e mult peste dar costa si dublu, FX5500 eate undeva la mijloc, dar merita?

120Gb Maxtor IDE 7200rpm Cache: 8MB ATA/133
- nu intentionez sa pun 2 HDD S-ATA si sa folosesc RAID, deci facilitatea asta nu ma intereseaza. Am inteles ca S-ATA ar avea timpul de acces la data mai mic, dar pt un personal usage este semnificativa aceasta diferenta? sau cei 8M de cache reduc suficient aceasta diferenta?

Restul componentelor sunt clasicele...

Sper ca nu v-am plictisit prea mult.
Multumesc pentru eventualele sugestii si astept parrerile voastre

Numai bine.

--------------------
Renault Megane II 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
electriczbif
post 24 Nov 2004, 19:54
Post #2

Membru autentic

From: Cluj

Cateva comentarii:
1. Ar fi preferabila o placa de baza cu chipset nForce2 DualDDR400 impreuna cu 2 x DIMM 256Mb DDRAM PC-3200 (400MHz) (CL2.5 daca gasesti).
2. SATA = 150Mbytes/s, ATA/ATAPI-7 = 133Mbytes/s, deci SATA e ceva mai rapida.
3. Ca placa video cu raport bun calitate/pret iti recomand ATI Radeon 9550 128M DDRAM/128bit AGP8x sau NVidia GForce FX 5500 128M DDRAM/128bit, ambele aprox 70-75USD + TVA, dar sa nu te astepti la minuni. Poti rula cu ele jocuri actuale la un framerate decent, la 1024x768/32 cu setari grafice low spre medium. FX5200 e tare slaba. As aminti aici NVidia FX5900XT dar banuiesc ca nu vrei sa urci la 150-170USD.
4. HDD obligatoriu 7200rpm, 8M Cache. Maxtor e decent.

--------------------
Renault Megane II Sedan 2003
+
...Roadrunner...
post 24 Nov 2004, 23:28
Post #3

Membru fondator "Skija Klan (c)"

From: Bucuresti

Incearca orice alt hard decit maxtor ...sunt zdrente la fiabilitate ...
Iti recomand WD sau Seagate. In principal sa aiba cel putin 3 ani garantie.
Lucrez la o firma din domeniul IT, si stiu ce vorbesc ... In rest, sunt de acord cu "ielictric" biggrin.gif...

--------------------
Renault MeganeII - B-81-RoadRunner
Bip... Bip... !!!
+
coocky
post 25 Nov 2004, 09:35
Post #4

Membru autentic

Sunt de acord cu tine RoadRunner referitor la WD dar e o diferenta de ~15Euro raportat la 70 Euro(adica cam de 20%) si nu stiu daca merita-> si eu sunt in domeniul IT am terminat chiar faculta de info si chestia este ca stau cu compul in fata la lucru si programez 10-12 ore pe zi. Deci compul de acasa nu ma intere sa fie ceva super performant. De aceea renunt si la SATA care sunt constient ca este mi rapid, dar parerea mea ca IDE-ul cu 8M cache se descurca si oricum nu voi folosi RAID. Deci eu mi-am pus intrebarea daca merita banii in plus atat WD cat si SATA. Pt SATA sunt convins ca nu voi da banii, iar la WD ... . Vreau sa folosesc compul la programare in principal, iar pt asta nu am nevoie de atat de mult acces la HDD, asa ca ce zici merita?(Sper ca nu te superi, eu incerc sa ma conving, iti multumesc pt sfaturi, si tin cont de ele.

electric:
what for Dual? pt ca oricum nu voi avea 2 procesoare. Este mai rapida?(se merita diferenta de pret?) din ce am vazut eu cea mai ieftina Dual de la Asus este Ultra 400 cu aprox 10 Euro mai scumpa decat ce ma gandisem eu. Imi pun aceeasi intrebare: daca oricum nu am de gand sa folosesc 2 procesoare... merita.(din nou aceeasi explicatie: multumesc pt sugestii, prin intrebarile mele vreau as vrea sa aflu argumente, pentru ca sunt constient ca sunt mai bune decat ce pusesem eu initial, dar as vrea sa stiu de ce?)

Placa Video: GForce FX 5500 este pe 128 biti? eu nu am vazut asta in specificatii si cred ca s-ar lauda ei cu asta.(am vazut doar PRO GForce FX5500 pe 128 de biti dar aia sare binisor intre 80-85 Euro(aproape 100$). Esi al doilea om care imi recomanzi ATI RADEON 9550 si pe asta chiar am vazut-o la 65 Euro. Stii cumva unde as putea gasi o comartie Radeon GForce?

Mersi pentru raspunsuri.

--------------------
Renault Megane II 2004
+
electriczbif
post 25 Nov 2004, 11:07
Post #5

Membru autentic

Pai ziceam de DualChannel DDRAM, nu Dual Processor! E mai rapida dar diferenta nu e asa de mare. Uite aici: http://www.xbitlabs.com/articles/chipsets/...keta-400_8.html Compara VIA KT600 DDR400 cu nForce2 Ultra 400 DDR400 si hotaraste singur daca merita diferenta. Intr-adevar sunt putine nForce2 Ultra cu SATA iar acelea sunt mai scumpe (100-110 USD + TVA). In schimb recent au aparut placi de baza cu VIA KT880 Dual DDR400, AGP8x, U-DMA 133, S-ATA/RAID, Gigabit Ethernet, la niste preturi bestiale (de la 65USD + TVA in sus). Acum am vazut si eu la Asus, Gigabyte, etc. Nu am vazut inca recenzii si nici n-am testat vreuna dar par superok la pretul asta!
Exista FX 5500 128M/128bit PalitDaytona 68,3USD, Sparkle 75,8USD, Gigabyte 78,5USD, etc. Preturile NU includ TVA, si sunt din ceva oferta a unei firme din Cluj cu care n-am nici o legatura. Toate au TV_out si DVI. Probabil ca la ce te-ai uitat tu avea VIVO, de accea era pretul asa mare.
Pentru comparatie intre cele 2 placi video cauta pe google, uite ce am gasit eu din prima: http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=319

--------------------
+
coocky
post 25 Nov 2004, 11:15
Post #6

Membru autentic

Mersi!!!

la placi video eu am gasit doar cea cu VIVO in ofertele pe care le am eu. dar mai caut daca zici ca sunt.

--------------------
Renault Megane II 2004
+
coocky
post 25 Nov 2004, 11:22
Post #7

Membru autentic

am uitat, in precedentul mesaj:

stiti ce configuratie este necesara pt functionarea optima a Visual Studio 7.

Stiti vreun mediu similar Visual Studio pt Linux, Unix?( in afara de Visual SlickEdit)

--------------------
Renault Megane II 2004
+
127.0.0.1
post 26 Nov 2004, 12:02
Post #8

no saint

Stiti vreun mediu similar Visual Studio pt Linux, Unix?( in afara de Visual SlickEdit)

N-am lucrat intensiv cu ele dar daca nu iti place KDevelop, poti incerca:

- Anjuta: http://anjuta.sourceforge.net/ (mi-a fost recomandat ca fiind excelent)
- Source navigator: http://sourcenav.sourceforge.net/

edit:
Uite aici o lista de optiuni, daca ai rabdare sa le incerci: http://www.linuxmafia.com/faq/Devtools/ides.html

edit2:
Apropo, daca esti familiarizat cu Eclipse (foarte faina scula), a fost facut in Java asa ca merge in principiu pe orice are JVM si sunt si alte plugin-uri de C++ decat slickedit: http://www.eclipse.org/community/plugins.html

--------------------
Renault Megane e-Tech 2023, EV60 Techno+
+
coocky
post 29 Nov 2004, 14:23
Post #9

Membru autentic

electric:
pana la urma ti-am urmat sfatul cu placa dual channel, si am facut si un salt de placa video la 5700 LE 128 MB TV OUT 128 bits

Sper sa mearga cum trebuie.

Mersi

--------------------
Renault Megane II 2004
+
electriczbif
post 29 Nov 2004, 21:26
Post #10

Membru autentic

Ma bucur! Nu cred ca o sa-ti para rau... Sa le folosesti sanatos!
Ti-ai luat KT880 sau nForce2 Ultra?

--------------------
+
coocky
post 30 Nov 2004, 09:18
Post #11

Membru autentic

Am luat nForce Ultra. Era mai indicata KT880? si daca da.. de ce?
mersi

--------------------
Renault Megane II 2004
+
electriczbif
post 30 Nov 2004, 09:46
Post #12

Membru autentic

Am luat nForce Ultra. Era mai indicata KT880? si daca da.. de ce?
KT880 are Ethernet Gigabit si SATA/RAID incorporate in Southbridge (chipset), deci o placa cu aceste facilitati e mai ieftina decat concurenta cu nForce care trebuie sa adauge chip-uri suplimentare pt. aceste functii. Pe de alta parte KT880 e mai noua si nu e testata asa extensiv.

--------------------
+
coocky
post 7 Dec 2004, 18:03
Post #13

Membru autentic

OFFTOPIC: Pentru a nu deschide un topic nou....

am telefon cu GPRS si abonament de GPRS...(nu il platesc eu, ci firma), stiti cumva cum pot face legatura cu un PC pt navigare light(adica doar verificat de mail, eventual messenger).

In afara de cablu de ce mai am nevoie?
sau daca telefonul permite servicii de e-mail cum pot sa le folosesc, ce ar trebui sa imi configurez in telefon? este SE.

--------------------
Renault Megane II 2004
+
127.0.0.1
post 8 Dec 2004, 09:38
Post #14

no saint

am telefon cu GPRS si abonament de GPRS...(nu il platesc eu, ci firma), stiti cumva cum pot face legatura cu un PC pt navigare light(adica doar verificat de mail, eventual messenger).
In afara de cablu de ce mai am nevoie?
sau daca telefonul permite servicii de e-mail cum pot sa le folosesc, ce ar trebui sa imi configurez in telefon? este SE.

Pai in primul rand ai nevoie de o conexiune intre pc si telefon (cablu, IR, bluetooth). Configurarea este apoi foarte simpla. Eu m-am uitat in tutorialul pus la dispozitie de Orange (http://www.orange.ro/files/manuals/gprs_pr...mii_pasi_ro.pdf) si in 5 minute eram pe net (laptop+nokia7650, conexiune IR). Cred ca si cei de la Connex au un astfel de tutorial.

Cat priveste e-mail-ul, daca telefonul tau are un client de POP3/SMTP atunci este foarte usor sa-ti descarci mesajele de pe un server care suporta aceste protocoale. Vezi ca Sony-Ericsson au o gramada de tutoriale pe net si mai exista si un forum al utilizatorilor (http://www.esato.com).

--------------------
Renault Megane e-Tech 2023, EV60 Techno+
+
Gill_ro
post 10 Feb 2008, 14:47
Post #15

..Nici paine fara munca, nici munca fara paine..

Ca sa nu mai deschid un nou topic scriu aici: am si eu nevoie de niste sfaturi cu privire la achizitia unui notebook.Din ce in ce o sa fiu mai mult plecat pe drumuri si am nevoie de un notebook cat mai mic si mai usor,cautand pe net am gasit 2 configuratii de la dell xps m1330 care zic eu ca ma avantajeaza(13.3 inch si 1,8kg) dar sunt intr-o mare dilema pe care din cele 2 configuratii sa o aleg.Acest notebook o sa-l folosesc pentru office,muzica,web,filme(are hdmi) si poate si un joc doua asa cand am o pauza.Cele 2 modele sunt :1) http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...251G12WVHUT3BRD ;
2) http://www.emag.ro/notebook/notebook-dell-...2G12WVHN84T3BRD ;
E totusi o diferenta de aproape 1000 ron intrele ele,se merita sa fac un efort sa il iau pe cel mai scump pentru ceea ce o sa-l folosesc eu?Astept niste pareri,argumente pro si contra o anumita configuratie, multumesc. wink.gif

--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// - = B-006-ILL 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil!
+
alex0507
post 10 Feb 2008, 14:56
Post #16

Membru autentic

From: BV

Depinde ce vrei sa te joci. daca nu esti obsedat de jocurile cat de cat noi atunci poti sa-ti iei linistit primul laptop, n-o sa aiba probleme cu muzica, filmele si maruntisuri din astea.

eu vorbesc doar de configuratie nu de laptop in sine ptr ca nu am pus mana pe modelul asta.

--------------------
Renault Megane 2002 Classic Expression, 1.9 dCi
+
bear_mc
post 10 Feb 2008, 15:49
Post #17

Half-Life 2 Fan

Daca zici ca nu te joci decat rar si nu ai aplicatii care sa necesite o putere de calcul mai mare il recomand pe primul. Nu are rost sa dai 1000 lei in plus.

--------------------
Renault Megane II - B-43-ZHY (sau 42) 2005
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
L!nuX
post 10 Feb 2008, 16:02
Post #18

Membru decent

acum 3 luni vroiam sa imi fac un upgrade
ma gandisem sa arate cam asa
http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/44650/
mai trebiue sa pui o sursa de 600 acolo

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
A l e x
post 10 Feb 2008, 16:13
Post #19

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

L!nuX : Frumos, si eu imi schimb compul si pun exact acelasi procesor si probabil o placa de baza asemanatoare. Te sfatuiesc sa iti pui 4 GB ram la 1066 MHz, dai un banut in plus dar va merita.

Cat despre placa video, la 1 mil in plus (adica 1000 RON) iti poti lua un BFG 8800 GTS, eu zic ca merita avand in vedere mica diferenta de bani, daca nu, vezi ca sunt Asus-uri 8800 GT la 7-8 mil, deci iesi ceva mai ieftin (si la fel de bine la calitate).

Si eu eram maniac cu sursa de 650W, dar mi-am dat seama ca nu e nevoie. Uite aici un calculator care de W care iti va spune de cat ai nevoie. Nu cred sa sari de 400W, deci i-ati o sursa de 500W ca n-are rost.

EDIT : Ooops, acum imi dau seama ca ai spus "vroiai" deci nu mai vrei sau ti-ai luat deja, dar nu mai sterg ce am scris mai sus poate ajuta pe altcineva blush.gif

This post has been edited by A l e x: 25 Nov 2011, 13:47

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
alex0507
post 10 Feb 2008, 16:23
Post #20

Membru autentic

nu va ajunge dual-core, acu va trebuie quad-core biggrin.gif

--------------------
+
Gill_ro
post 10 Feb 2008, 16:24
Post #21

QUOTE(alex0507 @ 10 Feb 2008, 15:56)
Depinde ce vrei sa te joci. daca nu esti obsedat de jocurile cat de cat noi  atunci poti sa-ti iei linistit primul laptop, n-o sa aiba probleme cu muzica, filmele si maruntisuri din astea.

eu vorbesc doar de configuratie nu de laptop in sine ptr ca nu am pus mana pe modelul asta.
*

QUOTE(bear_mc @ 10 Feb 2008, 16:49)
Daca zici ca nu te joci decat rar si nu ai aplicatii care sa necesite o putere de calcul mai mare il recomand pe primul. Nu are rost sa dai 1000 lei in plus.
*

Multumesc, acum o sa stau sa fac bugetul final si sa ma indrept catre un magazin sa fac achizitia, o sa revin saptaman asta cu decizia finala rolleyes.gif

--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// - = B-006-ILL 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
+
bear_mc
post 10 Feb 2008, 16:24
Post #22

Half-Life 2 Fan

L!nuX, ia o sursa de 650. Cel mai bine. Recomand spire. Am una si sunt foarte multumit.

--------------------
+
A l e x
post 10 Feb 2008, 18:30
Post #23

650W e overkill... Eu voi avea placa de sunet separata, placa de captura, 3 hdd-uri interne + 1 extern, card reader intern, alte periferice plus componente normale si la calculatorul de W mi-a iesit 384, deci 500W e mult mai mult decat imi trebuie mie, nu vad de ce ar trebui cuiva 650W in conditii normale...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
bear_mc
post 10 Feb 2008, 19:28
Post #24

Half-Life 2 Fan

smile.gif Uite ca mie mi-a iesit aproape 500 w. Si daca as pune quad-core-ul in loc de prodesorul meu (placa suporta) s-ar duce in 600w aproape. Asta din ce zice calculatorul de pe site. Asa ca e mai bine sa iei de 650. Just in case!

--------------------
+
A l e x
post 10 Feb 2008, 19:29
Post #25

Daca intr-adevar ti-a calculat 500W atunci 600-650W e intr-adevar necesar. Eu imi voi pune quad-core + multe periferice, si te voi anunta daca o duce bine sursa sau nu wink.gif

EDIT : Am pus fix procesorul meu si am exagerat peste tot dpdv al numarului de componente, si mi-a iesit 425W wink.gif

Ce-i drept, eu nu sunt interesat de overclocking, watercooling, etc.. deci n-am umblat pe acolo...

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
padre
post 10 Feb 2008, 20:31
Post #26

Il padrino

@Gill_ro:
Parerea mea este sa-l iei pe cel cu memorie mai multa, in plus are si un procesor mai bun, mai puternic. Are si port HDMI... s-ar putea sa-ti foloseasca in viitor.
Daca ramai la configuratia mai ieftina, neaparat un up-grade de memorie.
Eu am pe notebook 4 GB de memorie si nici nu mi-as mai putea inchipui cum ar fi sa ma intorc la 1 GB.
In plus, ambele sunt cu SO Vista, pentru care iti trebuie 2 GB de RAM ca sa nu se chinuie deloc sistemul.
E adevarat ca 1000 RON e o suma, dar parerea mea este totusi sa mergi pe varianta mai scumpa.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
Gill_ro
post 13 Feb 2008, 09:43
Post #27

Dupa lungi cautari am mai gasit un model care se pare e mai bun decat varianta ieftina de la dell(xps m1330) si chiar mai ieftin decat el http://www.emag.ro/notebook/notebook-benq-...egru--pS32B_D27 Ce ziceti e mai bun asta,avand in vedere ca are procesor mai puternic(t5550) decat cel de la xps(t5250) si o singura placuta de 1gb de ram, plus hardul mai maricel,insa nu are e portul hdmi in rest e cam la fel 13.3 inch, placa video integrata etc. blush.gif

--------------------
+
alex0507
post 13 Feb 2008, 09:53
Post #28

Membru autentic

04.gif daca nu te deranjeaza ca scrie benq in loc de dell atunci e bun si asta. observ ca e mai ieftin si ptr ca nu are vista preinstalat.

cu ram-ul poti rezolva usor, mai poti adauga un modul de 1gb daca nu esti multumit.

--------------------
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th July 2025 - 21:28
Dacia