Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Radare nedetectabile?

laur
post 13 Mar 2006, 10:17
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

Politia Rutiera Iasi a primit doua radare care nu mai pot fi depistate
Autor: Dan MAXIM
Politistii de la Rutiera au prins 50 de vitezomani in doar citeva ore, la Valea Lupului. Performanta a fost posibila deoarece, sustin politistii, radarul cu camera foto, amplasat ieri la kilometrul 66, nu poate fi detectat de catre soferi cu aparatele de detectare radar. Doi dintre vitezomani au fost amendati cu cite 750 de mii, ei fiind fotografiati in timp ce se deplasau cu 102, respectiv 107 km/ora. Ceilalti 48 vor avea de plata cite 300 mii lei, pentru depasiri usoare ale vitezei legale maxime admise. Politia Rutiera Iasi a intrat de curind in posesia a doua astfel de aparate moderne, care nu mai folosesc undele radio pentru a masura viteza, unde ce puteau fi interceptate de aparate specifice ale soferilor, ci folosesc pozele digitale succesive. Per total, oamenii legii au avut din nou un sfirsit de saptamina incarcat, vineri dind 206 amenzi, iar simbata 195, in valoare totala de aproximativ 150 milioane lei. Numarul persoanelor amendate de la inceputul actiunilor in forta ale rutieristilor se ridica la aproximativ 3.600. Valoarea amenzilor, numai in orasul Iasi, depaseste 1,3 miliarde lei. Actiunile in forta ale Politiei Rutiere pe linia prevenirii accidentelor vor continua pina la sfirsitul lunii iulie, dar exista sanse ca programul sa continue si dupa aceasta data.
Sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/articl...?article=130795

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radduu
post 13 Mar 2006, 10:22
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Cred si eu ca vor sa dea cat mai multe amenzi, ca doar 25% intra in bugetul unitatii respective dry.gif .

"Actiunile in forta ale Politiei Rutiere pe linia prevenirii accidentelor vor continua pina la sfirsitul lunii iulie" Ce accindent a prevenit politia ca aia tot cu 100 au circulat. Asta nu se numeste PREVENIRE, asta se numeste PÂNDĂ.

--------------------
Dacia 1300 /1310 - B 1983
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
gonty
post 13 Mar 2006, 10:32
Post #3

Membru autentic

Asta este vrajeala! Am trecut si eu vineri seara prin Valea Lupului si detectorul s-a apucat sa sune in draci, pe perioade scurte. In schimb insa, au trecut pe langa mine tot felul de baieti mai "hoti" care nu aveau nici o treaba, si bineinteles ca i-a luat radar-ul. Probabil au primit ceva aparate mai performante care fac "instant pulse" sau ceva de genul asta, si, intr-adevar, daca mergi cu mult peste limita legala, le iei de nu le vezi. Eu merg in localitate pana in 70 si nu am probleme!

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI - IS96DEA 2007, SX Pack
+
marksman
post 13 Mar 2006, 16:34
Post #4

Post mortem nihil est

From: sat

...sau ceva "pistoale" cu laser.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
bendix
post 14 Mar 2006, 09:55
Post #5

Membru autentic

From: Timisoara.RO

QUOTE(Radduu @ 13 Mar 2006, 10:22)

"Actiunile in forta ale Politiei Rutiere pe linia prevenirii accidentelor vor continua pina la sfirsitul lunii iulie" 

Ce accindent a prevenit politia ca aia tot cu 100 au circulat. Asta nu se numeste PREVENIRE, asta se numeste PÂNDĂ.
*

Excelenta remarca excl.gif Sunt cu totul de acord !

Prevenire ar fi sa ia parte activa la trafic. Dar daca ma gandesc bine, daca as fi politist, si mie mi-ar conveni mai mult sa stau la iarba verde si sa fac poze decat sa conduc o zi intreaga intr-o masina fara insemnele politiei, in care nu imi va face nimeni loc sa trec. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan - TM10### , alb arctic Ambiance - 2005
In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
+
Radduu
post 14 Mar 2006, 10:16
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Pai este normal sa vrea sa dea cat mai multe amenzi pt ca 25% intra in bugetul unitatii. De abia asteapta sa iti dea cate o amenda mica....sau mai mare. Mai ales ca majoritatea sunt niste flamanzi luati de pe camp si bagati in politie.

This post has been edited by Radduu: 14 Mar 2006, 10:22

--------------------
Dacia 1300 /1310 - B 1983
If you can't find something to live for, Then you best find something to die for

+
GABY IS BACK !
post 15 Mar 2006, 17:54
Post #7

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(gonty @ 13 Mar 2006, 10:32)
.....
Probabil au primit ceva aparate mai performante care fac "instant pulse" sau ceva de genul asta, si, intr-adevar, daca mergi cu mult peste limita legala, le iei de nu le vezi. Eu merg in localitate pana in 70 si nu am probleme!
*

Exact aici este efectul de prevenire.... in pasajele subliniate....
Radarul, ( impreuna cu sanctiunea pentru depasirea vitezei ), are si rol de prevenire, nu numai de corectare.
De aceea suntem anuntati unde sunt instalate. Si, de aceea circulam mai ponderat. Rezultat, mai putine accidente.
Cel surprins si amendat, va circula un pic mai ponderat pe viitor. Dar si cei care stiu ca este radar, sau afla de la ceilalti participanti la trafic, circula mai ponderat. Si cei care afla din presa, de noile radare, si de amenzile care s-au dat, circula mai ponderat. De aici rezulta mai putine accidente.
Daca stiti voi alta metoda de prevenire a circulatiei cu viteza mare, care este prima cauza a accidentelor, spuneti -mi si mie.
Ca vad ca "metode de prevenire a sanctiunilor, avem". blush.gif
Sau poate ca nu considerati viteza mare ca fiind o cauza a accidentelor rutiere ?

This post has been edited by GABY IS BACK !: 15 Mar 2006, 18:28

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
Cr|sTy
post 15 Mar 2006, 22:13
Post #8

Membru

From: Constanta

acum cateva zile ma intorceam in constanta...si intr`o localitate...radar....si apoi...un vento de politie mergea la pas...40km/h toata localitatea...si limita era de 30(din cauza la lucrari) si in spatele masinii de politie se formase o coloana mare...nimeni nu il depasea...si la iesire din localitate a intors si a luat`o pe celalat sens
asta e o metoda mai buna de incetinire a soferilor..decat panda..

--------------------
Seat Leon 2.0TDI 140cp 2006 Sport-Up
Ex: Dacia Solenza 1.9D 2004 Confort
Don`t follow me! I don`t know where I`m going...
+
gonty
post 16 Mar 2006, 06:22
Post #9

Membru autentic

QUOTE(GABY IS BACK ! @ 15 Mar 2006, 19:54)

Daca stiti voi alta metoda de prevenire a circulatiei cu viteza mare, care este prima cauza a accidentelor, spuneti -mi si mie.
Ca vad ca "metode de prevenire a sanctiunilor, avem". blush.gif
*

Detectorul mi l-am luat in principal pentru a nu lua radare la 65 km/h. Am luat 3 astfel de radare in 3 ani (din cei peste 20 de cand am carnet si conduc). Si asta de oftica, pentru ca vad cum trec altii cu 80-100 pe langa mine in localitate si nu-i intreaba nici 243.gif -ul de sanatate. Insa, pentru mine, nu frica de radare ma face sa merg mai cuminte prin localitate: am avut 2 experiente extrem de neplacute care m-au marcat pe viata: Prin 1993 mi-a sarit un copil in fata masinii (a iesit dintr-o curte in fuga, pe dupa o masina). Am avut noroc ca aveam 60km/h si am putut opri. Oricum mana micutului impregnata pe praful de pe capota mi-a ramas infipta in minte (ca s-a oprit el de masina - a dat el peste mine nu eu peste el smile.gif ). Iar a doua faza nasoala s-a intamplat tot in localitate, cand un IDIOT m-a depasit cu peste 100 pe ora si la vreo 200 m a spulberat o pereche de batrani... Iar ca metode de prevenire, nu radar-ul cat prezenta lor pe sosea ar fi mai eficienta si utilizarea unor dispozitive de emisie a semnalelor de tip radar (ca atunci nici detectoarele nu mai sunt eficiente biggrin.gif )

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI - IS96DEA 2007, SX Pack
+
GABY IS BACK !
post 16 Mar 2006, 13:44
Post #10

Membru autentic

From: bucuresti - 4

QUOTE(gonty @ 16 Mar 2006, 06:22)
....
Iar ca metode de prevenire, nu radar-ul cat prezenta lor pe sosea ar fi mai eficienta si utilizarea unor dispozitive de emisie a semnalelor de tip radar (ca atunci nici detectoarele nu mai sunt eficiente biggrin.gif )
*

Sunt de acord, dar daca nu ar exista SI radarul,( adica si amenda ), nu i-ar mai pasa nimanui de limita de viteza.... chiar cu detectorul "urland"... (ca sa nu mai spun ca eu nu cred ca sunt mai mult de 5% din masini, dotate cu detectoare....)
Si, pentru o prezenta mai mare in trafic, trebuiesc oameni, masini, combustibil.... adica bani....
Ori eu am citit deseori pe aici, nemultumiri cu privire la amenzi ( ca intra 25% la institutie si ca doar de aceea, le dau ), cu privire la masini ( ca iar si-au luat si ce si-au luat ), cu privire la aparatura de supraveghere performanta, etc...
Pai haideti sa ne hotaram... ii vrem dotati si prezenti, sau nu...

This post has been edited by GABY IS BACK !: 16 Mar 2006, 18:53

--------------------
DACIA SOLENZA CLIMA 2003
CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC!
+
os
post 16 Mar 2006, 14:26
Post #11

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Daaa... sa fie dotati (dar nu pe banii nostri) si prezenti (dar numai pentru altii).

Lasind gluma la o parte, ma intorc la o opinie pe care mi-am exprimat-o si in alte rinduri - si pe care o mentionez din nou:

Daca facem greseli (=ilegalitati) trebuie sa fim gata sa suportam consecintele. "Asa fac si altii" nu este o scuza. Una din conditiile esentiale ale unei societati functionale este respectarea generalizata a conventiilor (fie ele uzante, regulamente ori legi) - alternativa este haosul. Societatea are dreptul si datoria sa vegheze la respectarea acestora, folosind acolo unde este cazul si mijloace coercitive.

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Sony
post 16 Mar 2006, 14:46
Post #12

Membru autentic

From: Ban Land

Sunt de acord cu os, dar legea trebuie sa fie aceeasi pentru toti. M-am saturat sa nu pot intra pe verde pentru ca altii forteaza rosul. Sau sa trebuiasca sa ies de pe asfalt ca sa ma feresc de vitezomanii care "stiu ce fac".

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
os
post 16 Mar 2006, 15:06
Post #13

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Bineinteles, Sony. De altfel, termenii "respectarea generalizata" si "... sa vegheze la respectarea..." subsumeaza cele spuse de tine.

PS: si eu am mai parcat pe unde n-aveam voie (dar nu incurcam); cind am platit amenda insa nu m-am suparat: mi-am asumat riscul, si am pierdut. La fel nu m-am suparat cind am platit o amenda pentru exces (mic) de viteza. Am comis-o, platesc. Nu mi-a dat prin giind sa spun: "dar ala cu TIR-ul pe care l-am vazut eu acum trei saptamini circulind gresit?".

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
Sony
post 17 Mar 2006, 12:14
Post #14

Membru autentic

From: Ban Land

Si io am platit fara comentarii amenda pentru vorbit la telefon sau pentru parcare neregulamentara la Victoriei. Nu blocasem pe nimeni, dar eram in raza de actiune a unui indicator "Oprirea Interzisa". Io chiar vreau sa-si faca politia treaba. Dar sa si-o faca echidistant.
Ma crucesc cand vad gabor in intersectie si papugiul intoarce sub nasul lui, desi este un indicator care interzice asta. Papugiul impertinent il saluta pe gabor, iar asta ii raspunde printr-o miscare a capului.
In orasele mici politia nu da amenda radar oricui. Nu se pune rau gaborul cu nu stiu care director de banca sau patron.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 23:00
Dacia