Accident SMURD
![]() ![]() ![]() |
Accident SMURD
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
m4st3rx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 12 June 04 ![]() |
QUOTE(Sony @ 9 Jan 2006, 10:03) In dimineata asta la ora 9.15 un elicopter SMURD a cazut langa localitatea Holboca in judetul Iasi. Cei 4 membri ai echipajului - doi piloti, un medic si un asistent medical - a au murit. Aparatul este un Eurocopter EC-135. Dumnezeu sa-i aiba in paza pe cei patru!... nu se poate... am vazut si eu. Si eu care speram ca serviciul se va expanda in toata Romania, acum ca aveam mai multe aparate noi in sfarsit (Eurocopter EC 135) in schimb, din cele 4 elicoptere ambulanta care am avut in Romania , au cazut deja 2 in 2 ani ! incredibil...ce tragedie. Un alouette vechi inchiriat cazuse in 2003... acum asta, nou noutz ! Mai raman alea dela Bucuresti si Tg.Mures, asta era dela Iasi nu ? Sau era unu din alea doua in misiune pana la Iasi ? Pacat oricum, imi pare rau pentru cei patru morti, pentru ceea ce faceau ptr. noi toti, o moarte cu onoare intradevar ! ![]() Oricum trebuie niste reglementari si niste guidelines noi pentru astfel de servicii, nu se poate ca din 4 doua cad in 2 ani ! In ro sunt foarte putine elicoptere, da sunt foarte multe accidente, imi amintesc ca a cazut un Mil acum cateva luni. Trebuie facut ceva. RIP |
-------------------- |
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Era unul din elicopterele de la Bucuresti.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
balamuc |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 20 November 05 ![]() |
E trist, cu atat mai mult ca serviciul de ambulanta SMURD reprezinta o solutie buna in caz de urgenta. Dumnezeu sa-i odihneasca.
Dar ce s-a intamplat? Probleme tehnice? |
--------------------
Dacia
SuperNova
- B Dacia SN Europa feb 2002, 48.000km.
Modificari fata de dotarile din fabrica: inchidere, alarma, boxe+casetofon, turometru, ceas de bord, bricheta, bord albastru + multa valoare sentimentala :) |
|
maxiK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 10 May 05 ![]() |
elicopterul apartinea MAI si era imprumutat SMURD-ului
|
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
Sony |
![]()
|
De unde stii asa sigur?
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Stirea care am auzit-o eu spunea ca la Iasi a fost ceata, iar inainte de prabusire se pierduse legatura radio cu turnul de control. Momentan, presa nu are acces la locul tragediei.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
1990 "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
maxiK |
![]()
|
|
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
Sony |
![]()
|
La Radio Total a fost interviu cu dr Raed Arafat de la Tg Mures.
Elicopterele sunt ale SMURD-ului si zboara cu echipaj MAI, si sunt intretinute de catre flotila MAI. |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Raed Arafat?
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
1990 "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
maxiK |
![]()
|
Corect Arafat de la Tg Mures.
S-ar putea sa nu fi inteles eu bine ![]() |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Dumnezeu sa-i ierte pe cei 4. Am toata stima pentru cei care lucreaza la SMURD, si pentru ce a facut doctorul Arafat.
OffTopic: Puteti directiona 2% din impozit catre SMURD (legal). Eu unul am de gand sa fac asta. Macar aia 2% sa se duca unde trebuie. |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
A.C_LOGAN |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 21 June 05 From: Bucuresti/D-na GHICA ![]() |
UN ELICOPTER S-A PRĂBUȘIT LA IAȘI
Elicopterul SMURD a căzut în zona Aeroportului Internațional Iași Elicopterul SMURD care acoperă zona Moldovei a căzut în acestă dimineață, în jurul orei 9,30, în zona Aeroportului Internațional Iași. Elicopterul efectua un zbor tehnic și nu aparține SMURD-ului, acesta înlocuia elicopterul original care era în reparații. La bord se aflau patru persoane - pilotul, copilotul, medicul și un asistent. Potrivit primelor informații, toate cele patru persoane aflate la bord și-au pierdut viața. Aeronava avea indicativul 302 și aparține Ministerului Administrației Publice și Internelor. Stirea de pe siteul realitateatv |
--------------------
CITROEN
BERLINGO 1.9D
- B 044151
2006 COHN ANDREI
|
|
Mache |
![]()
|
Am inteles ca era un zbor de incalzire/antrenament.
Dumenezeu sa-i odihneasca! |
--------------------
Dacia
1310 TLX
- B-18-X...
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Pe mine ma leaga mai multe de SMURD, soacra mea a fost dusa acum 5 ani cu elicopterul, insotita chiar de Raed, de la Reghin la Tg Mures, cand a avut accident cerebral(a murit dupa doua saptamani). Cu atat mai mult apreciez munca lor si ma afecteaza astfel de accidente. Nevasta-mea de fiecare data cand vede o masina de SMURD cu sirena pusa sau un elicopter se gandeste la mama ei. De pe aici cam toata lumea a donat acel 1% din impozit, jud. Mures a contribuit cel mai mult la dezvoltarea SMURD-ului.
Elicopterul poate fi in garantie, e nou, si eventual inlocuit. Cum ramane cu acele vieti.... Dumnezeu sa-i odihneasca... |
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
- MS
2007 OPC line
|
|
Sony |
![]()
|
BAC, mai sunt si altii care sunt legati de SMURD. Eu il cunosteam pe Misu (Valentin Stanescu), comandantul echpajului care a cazut ieri. Fratele meu, de asemenea, executa zboruri SMURD.
Trista ironie a sortii: din salvator sa ajungi victima. This post has been edited by Sony: 10 Jan 2006, 13:00 |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
maxiK |
![]()
|
QUOTE(cosmin_m @ 9 Jan 2006, 12:37) Puteti directiona 2% din impozit catre SMURD (legal). Eu unul am de gand sa fac asta. Macar aia 2% sa se duca unde trebuie. Cine stie care-i modalitatea de directionare. |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Fe fisele de completat de la Administratia Financiara ai rubrica dedicata unde trebuie trecuta denumirea organizatiei si contul bancar, atat.
|
--------------------
Mazda
.
.
|
|
Altis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 754 Joined: 24 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pacat , putine lucruri bune se fac si la noi, si astea, au parte de oprelisti acum si de acest gen...
Dumnezeu sa-i odihneasca... ![]() |
--------------------
Tucson
JM
- .
2007 Luati saitu' de cultura si bagati-l in duba sa-i acordam "primul ajutor"!
|
|
maxiK |
![]()
|
Sa-mi fie iertata ignornta dar eu pe fisele completate la munca nu am vazut alte rubrici decat cele referitoare la persoanele aflate in intretinere si cele in care trebuia sa precizezi daca ai obtinut si alte venituri.
PS S-ar putea ca la noi (MApN) sa fie altfel de fise? |
--------------------
dacia
logan laureate1.6
- B 37 KNH
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Deoarece vad ca exista interes, am luat legatura cu cei de la SMURD si azi, maine cel tarziu o sa postez un mic tutorial despre cum se face aceasta redirectionare (cu toate informatiile de care aveti nevoie)
|
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
Sunt curios care a fost cauza prabusirii,o fi fost vreo defectiune tehnica la elicopter sau uzura lui...fiind prea vechi?...din cate am inteles conditiile meteo ies din discutie ele fiind bune.
|
--------------------
Dacia
Logan
- CT 82 PWR
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
|
|
Sony |
![]()
|
Elicopterul era in garantie si trecuse cu brio revizia efectuata la 800 de ore de zbor.
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
cosmin_m |
![]()
|
Pentru cei interesati de faza cu 2% am facut topic nou la cafenea, cu toate detaliile.
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=32158 |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:12 |