Problema pedala acceleratie?
![]() ![]() ![]() |
Problema pedala acceleratie?
Silviu881 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 88 Joined: 13 June 16 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|||
mariusbatrinu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 9 September 06 ![]() |
Uzura pedala de acceleratie. Daca iti face probleme mai mari o schimbi.
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
gangara |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 882 Joined: 30 October 07 ![]() |
QUOTE(Silviu881 @ 5 Sep 2016, 23:55) In schimb in depasire, am observat ca daca apas pedala pana in fund, are un punc tare, dupa care mai are un pic de cursa. Masina trage foarte ok. E normal sa aiba acea a doua cursa. Daca apesi la fund pedala, evident peste acel hop al pedalei, masina anuleaza anumite functii incat sa iti permita acceleratia maxima. Spre exemplu, daca ai limitatorul activat, el se va dezactiva daca pedala o apesi la maxim. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
Silviu881 |
![]()
|
Este vorba de dezactivarea limitatorului de viteza? Can asta am gasit pe net.
Dar despre eroarea aceea ar trebui sa-mi fac griji? |
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
E posibil sa fi intrat praf si sa se formeze un fel de "dop"-->acolo incepe a doua cursa.Sau in acel punct e mai uzat potentiometrul.
Pedala de acceleratie e un potentiometru care se mai murdareste si trebuie curatat.Incearca sa-l igienizezi putin si vezi daca mai face figuri.Daca nu merge probabil trebuie schimbat,e prea uzat. Eu am patit ca ramanea accelerata,am dat cu WD40 la pedala si nu am mai avut probleme. |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
De ce nu cititi manualele? Hop-ul ala e perfect normal si e din constructie pentru anularea limitatorului de viteza.
|
--------------------
.
.
.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Corect!... s a precizat oricum si mai sus!
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
gangara |
![]()
|
Ca tot e deschis topicul, pentru cei mai cunoscatori.
In cazul unei acceleratii maxime, nu se decupleaza si AC ul? Cand accelerez maxim timp mai indelungat , mi se pare ca aerul devine usor mai umed. |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
Silviu881 |
![]()
|
Eu nu am observat asa ceva legat de AC.\
Azi am schimbat bateria. Am luat un rombat de 80w/h (asa de camion ca sa fie ![]() |
--------------------
Renault
Megane III Grand Tour
2010 1.5 dci 110cp
|
|
rusus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 31 May 15 ![]() |
Nu va inteleg de ce lăsați mașina pe liber ?laso frate în frana de motor și nu o sa mai apară
|
--------------------
megane 3
1.5 dci,90 cp 2011, megane 3 bose 2013
Megane 4 intens 2017 estate Contul ***chivereanumarian*** fără posibilitate recuperare parola(nu primesc mail )
|
|
gangara |
![]()
|
QUOTE(Silviu881 @ 6 Sep 2016, 20:52) si iar s-a aprins "check vehicle". Am mai rulat dupa aceea pe liber, dar abolut nimic. Sper sa nu fie probleme pe la pedale. Check vehicle este un martor generic. De ce nu o duci la o diagnoza? Sunt sanse maxime sa vezi exact care este buba in loc sa te tot intrebi daca o fi de la pedala, baterie sau panta ce o cobori |
--------------------
Renault
Megane
2011/E2
- rosii
|
|
AlexDaniel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 28 July 11 ![]() |
Salutare!
Am si eu un megane si din cand in cand accelereaza singura. Cum se manifesta: 1 Dupa ce ridic piciorul de pe pedala de acceleratie masina isi pastreaza turati constanta; 2 sau si mai interesant daca accelerez brusc si ridica piciorul de pe pedala de accelretaie masina continua sa accelereze si turatia urca spre 4000 RPM (probabil ar urca mai mult). Daca ating pedala de frana totul revine la normal (decelereaza asa cum este normal sa fie). Suspectez senzorul de la pedala de acceleratie. S-a mai intamplat si altcuiva ? Multumesc. |
--------------------
Renault
Megane
2011 - 1.9 130CP
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
La pedala de acceleratie este potentiometru.
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
azaghorth |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 955 Joined: 15 November 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(AlexDaniel @ 8 Sep 2016, 00:01) Salutare! Am patit la fel,citeste cateva post-uri mai sus |
--------------------
Renault
Megane III 1.9 dCi130
2009
|
|
mariusbatrinu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 9 September 06 ![]() |
QUOTE(AlexDaniel @ 8 Sep 2016, 00:01) Salutare! Am si eu un megane si din cand in cand accelereaza singura. Cum se manifesta: 1 Dupa ce ridic piciorul de pe pedala de acceleratie masina isi pastreaza turati constanta; 2 sau si mai interesant daca accelerez brusc si ridica piciorul de pe pedala de accelretaie masina continua sa accelereze si turatia urca spre 4000 RPM (probabil ar urca mai mult). Daca ating pedala de frana totul revine la normal (decelereaza asa cum este normal sa fie). Suspectez senzorul de la pedala de acceleratie. S-a mai intamplat si altcuiva ? Multumesc. Poti incerca o solutie rapida, pedala este prinsa de caroserie prin 2 suruburi, incearca sa slabesti 1-2 ture unul dintre ele si poate rezovi situatia, potentionetru pedalei este pus intr-o carcasa de plastic si daca se torsioneaza carcasa afecteaza cursa pedalei pe potentiometru. Daca asa nu se rezolva atunci se cumpara una noua. |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
AlexDaniel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 28 July 11 ![]() |
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Am slabit f putin suruburile si acum pare sa fie ok. Nu mai ramane accelerata. Ar trebui sa vad daca erorile mai apar, la o diagnoza. Daca problema persista incerc si o curatare. Multumesc din nou. |
--------------------
Renault
Megane
2011 - 1.9 130CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 20:16 |