Revizie 180.000 km.
![]() ![]() ![]() |
Revizie 180.000 km.
Xeq37ro |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 22 May 16 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback
2001 1.2 16v D4B712
- B 49 WJM Traieste clipa!
|
|||
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
-ce kit de distributie imi recomandati?
CONTITECH -ce tip si ce brand de ulei trebuie folosit? ELF -ce brand de filtre trebuiesc puse? MANN -ce altceva mai trebuie sa iau in vizor inafara de verificarea placutelor de frana, lichidului acestora, suspensilor, si chestilor consumabile? DISTRIBUTIA, CUTIA DE VITEZE -de unde pot cumpara piesele si tot ce trebuie? AUTOKARMA.RO -Imi puteti recomanda un service din Bucuresti unde sa pot face toate schimburile si verificarile fara sa am pic de teama? MIVAL MACH1 (pe la Pta Presei) recomand programare in timpul saptamanii, pe la ora 14-15 -scuze ca cer totul mura-n gura. MURA This post has been edited by #Dino: 1 Jun 2016, 23:03 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
greenmihai |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 23 May 16 ![]() |
Recomandare 10W40, marca Elf, Castrol, Mobil, oricare, in functie si de bugetul tau.
De schimbat, cele 4 filtre care se schimba uzual: de ulei, de carburant, de habitaclu (AC) si de aer. Marca eu recomand MANN sau MAHLE, dar e doar recomandare proprie. Kid de distributie continental Lista de preturi cauta si tu pe net, majoritatea magazinelor online care vand piese ( , autokarma.ro, pieseauto.ro ,okazii.ro... ) iti dau exact ce se potriveste masinii tale si poti face si comparatii de pret. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2006
- MH 03 EKT
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
-ce kit de distributie imi recomandati?
Curele Gates, role INA, pompa Hepu Nici Contitech nu's rele daca gasesti la pret bun -ce tip si ce brand de ulei trebuie folosit? Ce vrei tu, eu iti recomand ELF 10W40 sau Castrol Magnatec 10W40 -ce brand de filtre trebuiesc puse? MANN sau Purflux -ce altceva mai trebuie sa iau in vizor inafara de verificarea placutelor de frana, lichidului acestora, suspensilor, si chestilor consumabile? Distributia -de unde pot cumpara piesele si tot ce trebuie? Reprezentante sau online de pe autokarma , epiesa...etc -Imi puteti recomanda un service din Bucuresti unde sa pot face toate schimburile si verificarile fara sa am pic de teama? Reprezentante iti recomand SERUS sau Transporturi Auto Filaret, non reprezentante...mergi oriunde dar daca vrei siguranta alege d'astia mai renumiti gen...Augsburg. Vrei ieftin, atunci d'astia de cartier, dar depinde ce noroc ai, personal nu ma duc la d'astia decat pentru chestii de rutina pe care mi-e lene sa le fac eu sau n-am conditii...elevator, rampa... -scuze ca cer totul mura-n gura. Pentru tot ce ai intrebat gasesti daca cauti. Sunt topicuri de uleiuri, de caucioace, de serviceuri (reprezentante sau nu), de coduri de piese, de frane, de distributii......etc This post has been edited by vallixx: 2 Jun 2016, 10:40 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Xeq37ro |
![]()
|
Va mulțumesc mult pentru sfaturi. Chiar mâine urma să cumpăr uleiul, am rămas la elf evolution 900 sxr ,am auzit că e bun. Dar dacă nu erați voi, cumparam 5w40. Pe site-uri de specialitate pe baza codului motor îmi recomandă 5w, iar voi 10w. Care e diferența ?
|
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback
2001 1.2 16v D4B712
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Vascozitatea uleiului e diferenta si eu tot 5W40 ti-as fi recomandat, dar nu la 180 de mii de km.
Uleiul tinde sa se fie mai "gros" la rece si se fluidizeaza pe masura ce creste temperatura. Cifra de dinainte de W ( Winter) arata cat de mult uleiul isi mentine fluiditatea pe masura ce scade temperatura iar cifra de dupa W arata cat de mult isi mentine vascozitatea pe masura ce creste temperatura. 5W este o idee mai "subtire", un pic mai fluid fata de 10W, care are vascozitatea la rece o idee mai mare. Cand motorul are ceva uzura are nevoie de un ulei un pic mai vascos, care sa fie eficient si atunci cand piesele au jocuri si tolerante mai mari. Din acelasi motiv, daca pui 5W e posibil sa-ti consume ceva ulei. Deci din cauza numarului de km ti-am recomandat 10W, daca erai in jurul valorii de 100 de mii sau mai jos ti-as fi zis 5W. This post has been edited by vallixx: 3 Jun 2016, 07:33 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Lasa-l sa puna ce-i mai bun. Daca-l papa, schimba la mai prost, da' daca nu e cazul inca, de ce sa faca rabat?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vallixx |
![]()
|
Mi se pare totusi mult 180k pt 5W.
Ca sa nu mai zic ca reprezentantele pun 10W pe motor nou......deh, costurile... Si de ce zici ca 10W e mai prost? Eu zic ca nu-i neaparat mai prost, doar altceva. Singura treaba e ca nu mai e full sintetic. This post has been edited by vallixx: 3 Jun 2016, 07:39 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
E mai prost pentru ca, in general, este semi-sintetic.
Ca sa nu mai zic de ungerea la rece... La mine merge f bine 5W40 la 170k. Daca facea Elf cu 0, puneam cu 0. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
vallixx |
![]()
|
Nu iti papa deloc 5w la 170k???
Bune Renourile dom'le.... |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
R19/16v |
![]()
|
Eu ma mir ca turbina aia inca e in mintile ei
![]() This post has been edited by R19/16v: 3 Jun 2016, 07:53 |
--------------------
DS
5H
|
myhay1208 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 978 Joined: 15 August 07 ![]() |
Eu am avut anul trecut 10W40 in motor. Am pus asa la recomandarea mecanicului. Anul asta am revenit la 5w40. Am 170.000km. Deocamdata uleiul pare sa fie acelasi in motor. Am parcurs deja vreo 1000km de cand l-am schimbat.
|
--------------------
Renou'
Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766
-- Clio 2002 / Scenic 2007 You know the secret...
|
|
Xeq37ro |
![]()
|
Domni dragi va multumesc pentru atentie,nici nu aveti idee cat ma ajutati cu sfaturile voastre!
![]() Daca as pune un aditiv de curatat morotul si sa mai fac cateva sute de km cu el si uleiul asta as face o prostie? Stiu ca dupa asta mai trebuie facut un "pre-schimb" de ulei care sa curete resturile de aditiv si impuritatile, si apoi sa bag uleiul propriu-zis. ![]() Stiu ca e batranel motorul, dar anul trecut a primit o mica inviorare sa zic asa, i-a schimbat toate injectoarele si nu mai stiu ce prin el ca sa nu mai aive griji, ca ii picase unul si a zis sa le schimbe pe toate. Daca a schimbat si tot ce tine de bucsi si directie, dupa un an de zile mai trebuie sa le schimb si eu? Sau sa mai astept putin.. din ce am inteles nu a facut nici 10k km adunat cu totul de la ultima revizie. Adica masina nu troncane, nu bate, are mersul lin, sunt chiar multumit de ea.. Inca cateva intrebari mai am, un parc de dezmembrari auto prin bucuresti unde pot gasi? Momentan stau in rahova, si am auzit ca sunt prin zona parcuri, insa nu am gasit nicic pe internet care sa aive pentru modelul meu ceva. Are cateva defecte optice, un bandou usa fata stanga pe care l-am jumulit la propriu ca nu imi placea cum arata, partea textila de la plafon(e lasata si arata oribil) si aripa fata dreapta e putin crapata(deja am avut prima neplacere in parcare cu bizonii care lovesc si fug ![]() This post has been edited by Xeq37ro: 3 Jun 2016, 12:56 |
--------------------
Renault
Clio 2 Hatchback
2001 1.2 16v D4B712
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:30 |